Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κεφάλαιο 1 Ο Πολιτισμός των Ελλήνων. Τι είναι πολιτισμός; Πολιτισμός είναι οτιδήποτε δημιουργεί ο άνθρωπος, δηλαδή η γλώσσα, η παιδεία, η θρησκεία, οι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κεφάλαιο 1 Ο Πολιτισμός των Ελλήνων. Τι είναι πολιτισμός; Πολιτισμός είναι οτιδήποτε δημιουργεί ο άνθρωπος, δηλαδή η γλώσσα, η παιδεία, η θρησκεία, οι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κεφάλαιο 1 Ο Πολιτισμός των Ελλήνων

2 Τι είναι πολιτισμός; Πολιτισμός είναι οτιδήποτε δημιουργεί ο άνθρωπος, δηλαδή η γλώσσα, η παιδεία, η θρησκεία, οι τέχνες, η τεχνολογία, οι επιστήμες, οι συνήθειες.

3 Τι είναι πολιτισμός; Οι Έλληνες, ταξιδεύοντας από τα αρχαία χρόνια στη Μεσόγειο θάλασσα, γνώρισαν άλλους λαούς. Επηρεάστηκαν από αυτούς και δημιούργησαν σπουδαίους πολιτισμούς: τον κυκλαδικό, τον μινωϊκό, τον μυκηναϊκό, τον αρχαίο ελληνικό κλπ. Έφτιαξαν έργα που θαυμάζει ακόμα και σήμερα ολόκληρη η ανθρωπότητα.

4 Τι είναι πολιτισμός; Πολιτισμός ωστόσο είναι και τα σύγχρονα έργα, ο τρόπος που διασκεδάζουμε, μιλάμε, συμπεριφερόμαστε, καθώς και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε.

5 Κυκλαδικός πολιτισμός

6 Μινωικός πολιτισμός

7 Μυκηναϊκός πολιτισμός

8 Αρχαίος ελληνικός πολιτισμός www.newsbomb.gr

9 Σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός www.ethnos.gr Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών


Κατέβασμα ppt "Κεφάλαιο 1 Ο Πολιτισμός των Ελλήνων. Τι είναι πολιτισμός; Πολιτισμός είναι οτιδήποτε δημιουργεί ο άνθρωπος, δηλαδή η γλώσσα, η παιδεία, η θρησκεία, οι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google