Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΪΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. Βασικές καινοτομίες Η αρχαϊκή τέχνη αποτυπώνει την αίσθηση της υπεροχής που αισθάνονται οι Έλληνες μετά τη νίκη τους στους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΪΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. Βασικές καινοτομίες Η αρχαϊκή τέχνη αποτυπώνει την αίσθηση της υπεροχής που αισθάνονται οι Έλληνες μετά τη νίκη τους στους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΪΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

2 Βασικές καινοτομίες Η αρχαϊκή τέχνη αποτυπώνει την αίσθηση της υπεροχής που αισθάνονται οι Έλληνες μετά τη νίκη τους στους Περσικούς πολέμους!

3 Μορφές τέχνης Αρχιτεκτονική : ανέγερση λίθινων ναών που περιβάλλονται από κίονες και διακοσμούνται με αρχιτεκτονικά γλυπτά Γλυπτική : δημιουργία λίθινων αγαλμάτων σε φυσικό και υπερφυσικό μέγεθος. Τα πιο χαρακτηριστικά αγάλματα της εποχής είναι οι κούροι (νεαροί άντρες) και οι κόρες (νεαρές κοπέλες). Κεραμική : ανθεί η μελανόμορφη διακόσμηση της επιφάνειας των αγγείων. Προς το τέλος της περιόδου εμφανίζεται κι η ερυθρόμορφη

4 Αρχιτεκτονική Οι ναοί της Αρχαίας Ελλάδας θα επηρεάσουν την αρχιτεκτονική όλου του κόσμου ως τις μέρες μας.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15 Αγάλματα: Η τέχνη της γλυπτικής

16

17

18

19 Τα αγάλματα ήταν χρωματιστά!

20

21

22

23

24

25 Αγγειογραφία Οι εικονιστικές παραστάσεις πάνω στα αγγεία αποτελούν ιστορική πηγή για το δημόσιο και τον ιδιωτικό βίο των αρχαίων Ελλήνων. Διάφορες τεχνικές έχουν αναπτυχθεί στην αγγειοπλαστική.

26

27

28

29

30

31

32


Κατέβασμα ppt "Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΪΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. Βασικές καινοτομίες Η αρχαϊκή τέχνη αποτυπώνει την αίσθηση της υπεροχής που αισθάνονται οι Έλληνες μετά τη νίκη τους στους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google