Θαλάσσια και λιμναία τέρατα μυθικά ή

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τα ονόματα των πλανητών, σύνδεση με τη μυθολογία!
Advertisements

Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
ΑΡΗΣ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ.
Παιχνίδια με τις γεωγραφικές συντεταγμένες
Εισαγωγή στις βασικές έννοιες Δικτύου και Διαδικτύου
ΝΕΡΟ Ο πλανήτης που ζούμε, η Γη, αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από νερό. Σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες θεός του νερού ήταν ο Ποσειδώνας,. ΜΑΚΡΗΣ.
Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.
Πάντα οι άνθρωποι αναζητούν την αλήθεια.
Η γη μασ Η ΓΗ ΜΑΣ.
Η ΧΑΒΑΗ Η Χαβάη αποτελεί ηφαιστειογενές νησιωτικό σύμπλεγμα, το οποίο συνεχίζει να αυξάνει σε έκταση λόγω της συνεχιζόμενης ροής λάβας, ειδικότερα από.
ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΜΟΡΦΕΣ ΝΕΡΟΥ.
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.
Eiffel Tower Έλενα Γεωργιάδου Έλενα Γεωργιάδου.
Διημερίδα Αστροφυσικής
‘’ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΠΙΔΑΚΕΣ’’
Μεγάλοι Ευρωπαίοι Θαλασσοπόροι
Κατακλυσμός Οι παραδόσεις πολλών λαών μιλούν για κατακλυσμούς.
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
Ήπειροι και ωκεανοί υδρόγειος= γη +ύδωρ
Παγκόσμιος Χάρτης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
ΡΟΖ ΔΕΛΦΙΝΙ.
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ: ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΓΗΡΕΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΖΟΥΡΤΟΥΜΙΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Ακραία Φυσικά Φαινόμενα
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΝΤΖΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΚΑΛΑΜΕΛΟΥ
Βάλια Σκούρα Μελίνα Μερτζάνη
ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ.
ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Το "διαμάντι" της Αττικής. Η Λίμνη της Βουλιαγμένης βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του Σαρωνικού κόλπου, μόλις 21 χιλιόμετρα από την.
Ο όρος ήπειρος αναφέρεται στις μεγάλες περιοχές ξηράς που περιστοιχίζονται από ωκεανούς, στις οποίες διαιρείται γεωγραφικά ένας πλανήτης όπως η Γη.
ΜΥΘΟΙ ΣεΙσΜώΝ.
Κωνσταντίνος Τογαντζής Γ’3
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος.
Θρησκευτική θεωρία ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ Πετρέλαιο Φυσικό αέριο Εκμετάλλευση κοιτασμάτων βυθού.
O κύκλος του νερού Β1 Ερευνητική Εργασία.
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ,ΑΦΡΟΔΙΤΗ,ΓΗ, ΑΡΗΣ,ΔΙΑΣ,ΚΡΟΝΟΣ,
ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑ;.
Αυτόχθονες πληθυσμοί Μενεξιά Στ1..
Tί είναι το τρίγωνο των Βερμούδων
Τα τρομακτικά «ψάρια της αβύσσου»!
Το μυστηριώδες ΚΟΜΙΚ.
Βέλγιο Σπύρος Κιούρκος Δημήτρης Τζωρτζάτος Αλέξανδρος Κρητικάκης.
Έ ΘΙΜΑ Χ ΡΙΣΤΟΥΓΈΝΝΩΝ Από τη μαθήτρια Ξανθοπλά Χριστίνα!
Οι μεγαλουπόλεις του πλανήτη. Όλο και μεγαλύτερο πλήθος ανθρώπων σ’ όλο τον κόσμο ζει σε τεράστιες πόλεις Πόλεις άνω των 10 εκατ. κατοίκων τις ονομάζουμε.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΕΡΓΙΔΗΣ. ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ Ο ΛΑΟΣ Τα κέντρα των μεγάλων πόλεών τους περιλάμβαναν μια ορθογώνια πλατεία που περιβαλλόταν από τις.
Θαλής ο Μιλήσιος Ο Θαλής γεννήθηκε στη Μίλητο το 640 ή 624 π.Χ. (οι ακριβείς ημερομηνίες της γέννησης και του θανάτου του Θαλή δεν είναι γνωστές, αλλά.
Γεια σας ! Είμαι ο μικρός Αριστοτέλης. Μαζί θα ταξιδέψουμε χιλιάδες χρόνια πριν, τότε που οι αρχαίοι Έλληνες έπλαθαν μύθους για να εξηγήσουν όλα όσα συνέβαιναν.
Πορθμός Ο Πορθμός είναι ναυτικός γεωγραφικός όρος, με τον οποίο χαρακτηρίζεται η φυσική στενή λωρίδα θάλασσας που χωρίζοντας δύο ακτές ενώνει δύο μεγαλύτερες.
Επίλυση Προβλημάτων με Αναζήτηση
Η Εξέλιξη του αεροπλάνου
Ειρήνη Ελμίρα Ευτυχία ΣΤ΄1
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΙΟΣ ΕΡΜΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΗ 5. ΑΡΗΣ 6. ΔΙΑΣ 7. ΚΡΟΝΟΣ
ΠΟΛΩΝΙΑ ΠΟΛΩΝΙΑ ΖΗΣΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ.
Μύθος : Βρικόλακες Όνομα ομάδας :V 4 Vampire Μέλη ομάδας : Μουντζουγιάννης Μάνος Ρουκουνιώτης Ηλίας Φαβιάνος Στέλιος Φλάμπουρα Μελίνα.
5 ΠΟΤΑΜΙΑ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Γιάννης Βαρής
ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΕΡΗΜΟΣ ΜΟΧΑΒΕ.
Θέμα: Ηφαίστειο Κιλιμάντζαρο
Η ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.
Αίγυπτος Anastasia ST’1.
Τάξη Β’1 Καθηγήτρια: Ερυφιάδου Αναστασία
Μυθολογια στην ακροπολη
ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
Εργασία για το μάθημα της Γεωγραφίας από τη Μαρία Ζερβάκη
Το Τέρας του Λοχ Νεςς Project : Μύθοι και Επιστήμη
Η φίλη μας η θάλασσα
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β΄ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ
Ο Αρχιμήδης και η αρχή της Άνωσης. Ο Αρχιμήδης  Ο Αρχιμήδης γεννήθηκε το 287π.Χ και πέθανε το 212 π.Χ. στις Συρακούσες της Σικελίας. Ασχολήθηκε με την.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Θαλάσσια και λιμναία τέρατα ..............................μυθικά ή Θαλάσσια και λιμναία τέρατα ..............................μυθικά ή όχι ;;;

Η ανθρωπότητα πάντα σαγηνευόταν από τα τέρατα Η ανθρωπότητα πάντα σαγηνευόταν από τα τέρατα. Μυθολογίες από όλο τον κόσμο περιλαμβάνουν ιστορίες για παράξενα και τρομακτικά πλάσματα. Παρόλο που τα τέρατα αυτά είναι φανταστικά πριν από έναν ή δύο αιώνες οι άνθρωποι πίστευαν ότι υπάρχουν.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι αμφισβητούν την ύπαρξή τους, τα τέρατα γίνονται συχνά αντικείμενο ειδήσεων. Όλα ξεκινούν από ένα θολό ιδιωτικό βίντεο ή κάποια φωτογραφία.

Ogopogo Το τέρας της λίμνης, είναι μοναδικό, από την άποψη ότι οι ντόπιοι Ινδιάνοι της περιοχής συνήθιζαν να πραγματοποιούν ζωντανές θυσίες σε ένα πνεύμα του νερού της λίμνης καθώς περνούσαν με βάρκες κοντά στο φημισμένο σπίτι του Ogopogo. Παρότι οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ του ινδιάνικου θρύλου και ενός σύγχρονου τέρατος είναι καθαρά εικασία, πολλοί αυτόπτες μάρτυρες συνεχίζουν να αναφέρουν αλλόκοτα συμβάντα στη λίμνη.

Γιγάντιο καλαμάρι Το γιγάντιο καλαμάρι είναι το μοναδικό τέρας που γνωρίζουμε ότι υπάρχει στην πραγματικότητα. Αρχαίες ιστορίες της θάλασσας μιλούσαν για το φοβερό Κράκεν, το πελώριο τέρας με πολλά πλοκάμια, που αναφερόταν να επιτίθεται σε πλοία και ναυτικούς στις φουρτουνιασμένες θάλασσες. Το 2004, Ιάπωνες ζωολόγοι κινηματογράφησαν το γιγάντιο καλαμάρι στο βυθό για πρώτη φορά. Ήταν περίπου 26 πόδια μακρύ και βρέθηκε στα 3000 πόδια κάτω από την επιφάνεια.

Champ Συχνά αναφερόμενο ως ‘’ Το τέρας του Loch Ness της Αμερικής’’, το μυστηριώδες πλάσμα της λίμνης Champlain ονομάζεται Champ. Οι περιγραφές του τέρατος διαφέρουν κατά πολύ, αλλά λέγεται ότι είναι από 10 έως 100 πόδια μακρύ, το δέρμα του σκούρο και με πολλά εξογκώματα. Το 1981, στους New York Times δημοσιεύτηκε μια φωτογραφία που θεωρήθηκε η καλύτερη απόδειξη ότι το λιμναίο αυτό τέρας υπάρχει. Η ειρωνεία είναι ότι η φωτογραφία που έκανε διάσημο το Champ απεικόνιζε σχεδόν σίγουρα ένα κούτσουρο που επέπλεε στα νερά της λίμνης και όχι ένα τέρας .

Μεγαλοπόδαρος Ο Μεγαλοπόδαρος είναι φυσικά το τέρας της παγκόσμιας σκηνής, έχοντας δώσει το όνομά του σε πίστες και αγωνιστικά οχήματα 4x4. Ο Μεγαλοπόδαρος είναι γνωστός όχι για αυτό που είναι αλλά για αυτό που υποτίθεται ότι αφήνει πίσω του: μεγάλες πατημασιές.

Γιορμουνγκάντ Σύμφωνα με την Σκανδιναβική μυθολογία το Γιορμουνγκάντ είναι ένα γιγάντιο θαλάσσιο ερπετό που είναι τόσο μεγάλο που περικυκλώνει ολόκληρο τον κόσμο δαγκώνοντας την ουρά του (ουροβόρο). Απεικονίζεται ως ενδιάμεσος κόσμος μεταξύ του κόσμου των θεών και της κόλασης. Θεωρείται ότι η σάρκα του δημιούργησε τη γη και το αίμα του τους ωκεανούς. Σύμφωνα με το θρύλο, o Γιορμουνγκάντ μια μέρα θα βγει από τον ωκεανό και θα δηλητηριάσει τη γη και τη θάλασσα με το δηλητήριό του προκαλώντας την ανύψωση της θάλασσας που θα σκεπάσει τη γη.

Το τέρας του Loch Ness Και τέλος ……το τέρας που λέγεται ότι κατοικεί στη λίμνη Loch Ness της Σκωτίας. Ή Nessie είναι το πιο διάσημο λιμναίο τέρας του κόσμου. Η πρώτη αναφορά αυτόπτη μάρτυρα για το τέρας του Loch Ness χρονολογείται μόλις το Μάιο του 1933. Από τότε, το τέρας, πραγματικό ή όχι, αποτέλεσε ένα μείζον τουριστικό δώρο στην πόλη του. Το 2003, μια ομάδα από το BBC ‘’οργάνωσε’’ την λίμνη χρησιμοποιώντας 600 ξεχωριστές ηχητικές δέσμες και δορυφορική πλοήγηση, δεν βρήκαν καθόλου τέρατα. Ακόμα όμως το ενδιαφέρον του κόσμου για τη Nessie παραμένει υψηλό . Το φιλμ σχετικά με το τέρας προβλήθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων και απέφερε κέρδος 2.4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τέλος…