Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ειρήνη Ελμίρα Ευτυχία ΣΤ΄1

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ειρήνη Ελμίρα Ευτυχία ΣΤ΄1"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ειρήνη Ελμίρα Ευτυχία ΣΤ΄1
Ηλιακο Συστημα

2

3 Ήλιος Ο Ήλιος αποτελείται κατά 74 % από υδρογόνο, 25 % από ήλιο και 1 % από άλλα στοιχεία. Το λαμπρότερο σώμα του ουρανού. Είναι σχεδόν μια τέλεια σφαίρα με διάμετρο 1,4 εκατομμύρια χιλιόμετρα . Η θερμοκρασία στον πυρήνα του φτάνει τους βαθμούς κελσίου Η θερμοκρασία στην επιφάνειά του φτάνει περίπου τους βαθμούς κελσίου .

4 Ερμής Ο Ερμής βρίσκεται τόσο κοντά στον Ήλιο ώστε δεν είναι εύκολο να τον διακρίνουμε καθαρά από τη γη. Επιπλέον είναι και μικρός . Μια μέρα στον Ερμή είναι σαν 176 γήινες ημέρες ενώ ένα έτος στον Ερμή είναι σαν 88 γήινες ημέρες. Η θερμοκρασία του φτάνει από τους 180 έως 230 βαθμούς κελσίου . Δεν έχει σχεδόν καθόλου ατμόσφαιρα.

5 Αφροδίτη Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος πλανήτης.
Ονομάζεται από τον λαό Αυγερινός ή Αποσπερίτης. Η Αφροδίτη είναι ο πιο θερμός πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος . Είναι το λαμπρότερο ουράνιο σώμα στον νυχτερινό ουρανό μετά τον ήλιο και τη σελήνη .

6 Γη Η Γη είναι ο μόνος πιθανόν πλανήτης που μπορεί να συντηρήσει ανθρώπινη ζωή. Σχηματίστηκε περίπου πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Έχει έναν δορυφόρο , τη Σελήνη.

7 Άρης Τον Άρη συχνά τον αποκαλούν κόκκινο πλανήτη.
Πλέον ξέρουμε ότι ο Άρης είναι ακατοίκητος. Το 2025 οι άνθρωποι ελπίζουν να στείλουν τον πρώτο άνθρωπο. Έχει 2 μικρούς δορυφόρους, τον φόβο και τον δήμο. Όταν κάποιος είναι στον Άρη και ζυγίζει 83 κιλά εκεί θα ζυγίζει 27 κιλά .

8 Δίας Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού συστήματος.
Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού συστήματος. Έχει 63 δορυφόρους. Η περίφημη κόκκινη κηλίδα του είναι μια πολύωρη καταιγίδα που δημιουργήθηκε πριν από 300 χρόνια . Είναι ο πέμπτος κατά σειρά πλανήτης ξεκινώντας από τον Ήλιο .

9 Κρόνος Όταν κάποιος παρακολουθεί τον Κρόνο με το τηλεσκόπιο φαίνεται σαν τον πιο όμορφο πλανήτη του ηλιακού συστήματος. Έχει ένα σύστημα χιλιάδων δακτυλίων που είναι φτιαγμένος από σκόνη και πέτρες. Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού συστήματος. Εκτός σε σειρά από τον Ήλιο . Με γυμνό μάτι είναι ορατός σαν ένα άστρο.

10 Ουρανός Αυτό που ξεχωρίζει στον Ουρανό είναι το γαλαζοπράσινο χρώμα του . Είναι δύσκολο να εντοπιστεί . Έχει 27 δορυφόρους. Αποτελείται κυρίως από αμμωνία και μεθάνιο. Περιστρέφεται σαν να κυλάει πάνω στην τροχιά του .

11 Ποσειδώνας Είναι πολύ μακριά από τον Ήλιο .
Έχει εξερευνηθεί μόνο μία φορά όπως και ο Ουρανός. Αποτελείται κυρίως από αέριο μεθανίου, νερού και αμμωνίας . Για αρκετά χρόνια ήταν ο πιο μακρινός πλανήτης του Συστήματος.

12 Ζώνη του Kuiper Αποτελείται από μικρά , παγωμένα σώματα.

13 Ηλιακό Σύστημα ΣΤ΄1 Ειρήνη Ελμίρα Ευτυχία 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης
ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ


Κατέβασμα ppt "Ειρήνη Ελμίρα Ευτυχία ΣΤ΄1"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google