ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1 Δορυφορικό 2 ης ομάδας. 2 Είσαι στη μέση του μαθήματος και βλέπεις...  έναν μαθητή να βγαίνει από την αίθουσα διδασκαλίας,  δύο μαθητές να μιλούν.
Advertisements

Επιμορφωτικό Σεμινάριο 23 & 24 Νοεμβρίου 2013 Θεωρητική Κατάρτιση και Πρακτική Άσκηση Aναστάσιος Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Υπεύθυνος Αθλήματος Κολύμβησης.
Προσωπικές δεξιότητες
Οικογενειακό δικαστήριο ως μέσο π ροστασίας της οικογένειας ειδικά για την π ροστασία των ανηλίκων, την ενδοοικογενειακή βία και η ανάγκη διαμεσολάβησης.
αποτελούν, για κάθε χώρα, δείκτες «Πολιτισμού και Ανάπτυξης»
Swansea University Καθηγητής Αντώνης Κ Σημηντήρας School of Business and Economics Swansea University « Η Καινοτομία στις Λειτουργίες και η Σύνδεσή της.
Ειδικά θέματα διδακτικής των Οικονομικών Συνέχεια… Μεθοδολογικές προσεγγίσεις 4 η διάλεξη.
Στρατηγικές διδασκαλίας και σχεδιασμός μαθήματος/ Ήχος
Πάντα ακούμε τους «κανόνες» των γυναικών
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.2 Δ ικαίωμα συμμετοχής και επίσημες απαιτήσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΝΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ● Η δράση της συμβουλευτικής περιλαμβάνει όλες εκείνες.
Διοργανώνουμε ένα συνέδριο. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ  Στόχοι: έρευνα, δημιουργικότητα, συνεργασία, ευρηματικότητα, παραγωγή έργου, ευθύνη, γνώσεις, αυτενέργεια. 
Μέσα επικοινωνίας Αιμιλία Αριστείδου.
Soft skills = προσωπικά χαρακτηριστικά και ικανότητες Δέκα προσωπικά χαρακτηριστικά και ικανότητες που αναπτύσσονται κατά την εφαρμογή ενός προγράμματος.
H χελώνα που ήθελε να γίνει δρομέας.
Υ π ουργός Οικονομικών Νοέμβριος 2012 Προϋ π ολογισμός 2013 και Μεσο π ρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο
Τα Επαγγέλματα Αιμιλία Αριστείδου.
ΕΣΤΙΑΣΗ. → Οι άνθρωποι τείνουν να συζητούν για αυτά που λένε οι άλλοι άνθρωποι. → Το μοντέλο που παρέχουμε ως σύμβουλοι, συμβάλλει και προσδιορίζει το.
Αντανάκλαση Συναισθήματος
4. Απόψεις και κίνητρα των μαθητών στο μάθημα των Μαθηματικών.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Δραστηριότητα 12‘Σκέψου και Παρουσίασε τον Εαυτό σου’ Οδηγίες Συμπλήρωσε τα πεδία Ονειρεμένη Καριέρα Καριέρα ‘Όλα Καλά’ Μέτρια Καριέρα Υποχρεωτική Καριέρα.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ευθυγράμμιση Στόχων – Διδασκαλία – Αξιολόγηση ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ανδρέας Σ. Ανδρέου.
Ανθρώπινα προβλήματα Καταστροφές - Κατακλυσμοί Από τον Διδάσκαλο Paramahansa Yogananda.
Τήρηση οδηγιών, κίνητρα και εμ π όδια στην άσκηση Σημειώσεις Bijal Ganatra FPP
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ’ τομεακό πρόγραμμα Erasmus HMΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Μ.-Ι.Κ.Υ. Workshop 1: Αναγνώριση Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ Μ ΟΝΑΔΕΣ & Ο Ρ ΟΛΟΣ Τ ΟΥΣ Η συμβουλή της ημέρας.
ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ – ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ
1. Το όνομά σου, η διεύθυνσή σου, το τηλέφωνό σου. Το όνομά σου, η διεύθυνσή σου, το τηλέφωνό σου. 2. Ο χαρακτήρας σου. Ο χαρακτήρας σου 3. To μ π ουφάν.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 6. ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ Τι π εριλαμβάνει το μάθημα ; Τι π εριλαμβάνει το μάθημα ; Δεξιότητες ενός συμβούλου διατροφής Δεξιότητες.
Μακροχρόνια Ε π αγγελματική Μόρφωση Κονδυλάκης Χαρίδημος Α.μ 1119.
Β έρα Καρυώτη Θρησκευτικ ά Α΄ Γυμνασίου Περιεχόμενα Εκφώνηση Α π άντηση Συνέχεια α π άντησης Παιχνιδάκι  Τέλος.
Αρχές Αποτελεσματικής Επικοινωνίας
Μαρία Παπαδάκη. Η αντιμετώπιση του προβλήματος πριν την εκδήλωσή του Μείωση της ζήτησης – Προαγωγή της υγείας WHO: Προαγωγή της υγείας αποτελεί η ανάπτυξη.
1 Γ’ΛΥΚΕΙΟΥ Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών Κεφάλαιο 1 ο : ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ Ενότητα 1.5 : Α π οτελεσματικότητα των.
ΣΧΕΔΙΑΣΗ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΤ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ – ΘΡ. ΤΣΙΑΤΣΟΣ Θέματα Σχεδίασης Μέρος 2ο Χρηστοκεντρική & Συμμετοχική Σχεδίαση.
Βήματα και αρχές για τη διαμόρφωση της ομάδας Μείζον Πρόγραμμα Ε π ιμόρφωσης.
Ο ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ. Ρόλος και Λειτουργίες  Θεραπευτικός ή αποκατάστασης  Προληπτικός  Εκπαιδευτικός.
ΘΕΜΑ : Υπάρχουν εξαρτημένοι χρήστες του διαδικτύου ; Ποιοι μπορούν να θεωρηθούν εξαρτημένοι από το διαδίκτυο, ποια είναι τα συμπτώματα, ποιες οι αιτίες.
ΓΡΑΦΗΜΑΤA ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ C.B.M. ΠΑΠΑΚΟΣΜΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ.
Κεφάλαιο 8 Δειγματοληπτική έρευνα
Κεφάλαιο 7 Κοινωνικά πειράματα
Η γραφική ε π ικοινωνία στο Αναλυτικό π ρόγραμμα Μάντολε Ειρήνη Σύμβουλος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Κεφάλαιο 1 Βασικές αρχές
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Κεφάλαιο 13 Ανάλυση ποσοτικών δεδομένων
Κεφάλαιο 3 Δόμηση ενός ερευνητικού προγράμματος
Δρ. Χατζηπαντελή Αθανασία
Κεφάλαιο 4 Κοινωνική μέτρηση
Κεφάλαιο 5 Σύνθετα μέτρα
Η Εκπαίδευση του Ασθενή. Στόχοι της Εκπαίδευσης του Ασθενή Πρόληψη της ασθένειας Προαγωγή της υγείας Προαγωγή γνώσεων που αφορούν την ασθένεια, τη διατροφή,
Π ΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Πλυτά Μαρίνα ΑΜ Χειμερινό εξάμηνο
Ιστορία της φιλοσοφίας: Σωκράτης, Πλάτων, Αριστοτέλης Σ. Σταυριανέας Τμήμα Φιλοσοφίας Παν/μίου Πατρών 14/10/2015.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Χ. ΖΗΛΙΔΗΣ.
Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων Λήψη ομαδικών αποφάσεων και ΣΥΟΑ.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. Βήματα ανάπτυξης εκπαιδευτικού προγράμματος στην κοινότητα Εντοπισμός μιας ειδικής για ένα πληθυσμό ανάγκης για μάθηση.
Ενσυναίσθηση, συναισθηματική νοημοσύνη και ο ρόλος της στην νοσηλευτική φροντίδα.
Συνέντευξη με νήπια.
Ανακαλυπτική μάθηση Γνώση προϊόν του μαθητή Διαδικασία ανακάλυψης η έρευνα για τον εντοπισμό του ακαθορίστου Μέσα από τα ερεθίσματα που του δίνει ο εκπαιδευτικός.
Παραδείγματα εκπαιδευτικών ερευνών δράσης
Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και Επιστήμες της Αγωγής
Ψηφιακό Παιγνίδι στην προσχολική ηλικία
Μεθοδολογια εκπαιδευτικης ερευνας
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (Δ.Ο.Π)
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
Φροντίδα των ηλικιωμένων στην κοινότητα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 5

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ Τι περιλαμβάνει το μάθημα; Δεξιότητες ενός συμβούλου διατροφής Συμβουλευτικές δεξιότητες Μοντέλο αλλαγής συμπεριφοράς Βασικά στοιχεία του μοντέλου Διαδικασίες αλλαγής

Εργασία για το σπίτι H αντιστοίχηση του σταδίου αλλαγής με την εφαρμογή συγκεκριμένων διαδικασιών είναι πολύ σημαντική για την επιτυχή πορεία της συμβουλευτικής. Η αντιστοίχηση αυτή δεν είναι αυστηρή και υπάρχει κάποια επικάλυψη μεταξύ τους. Μελετήστε τις διαδικασίες αλλαγής συμπεριφοράς και αντιστοιχήστε τις με κατάλληλα στάδια αλλαγής.

Διαδικασίες αλλαγής Συμπεριφορικές Νοητικές ή στοχαστικές Δραματική ανακούφιση Αύξηση της συναίσθησης Περιβαλλοντική επανεκτίμηση Ατομική επανεκτίμηση Ατομική απελευθέρωση Κοινωνική απελευθέρωση Συμπεριφορικές Διαχείριση της ενδυνάμωσης Βοηθητικές σχέσεις Αντί-ρύθμιση Έλεγχος πειρασμών

Στάδια και διαδικασίες αλλαγής Στάδιο Διαδικασίες Προ-μελέτη (βοηθητική σχέση -δραματική ανακούφιση-περιβαλλοντική επανεκτίμηση) Μελέτη Δραματική ανακούφιση Αύξηση της συναίσθησης Περιβαλλοντική επανεκτίμηση Ατομική επανεκτίμηση Προετοιμασία Ατομική απελευθέρωση Κοινωνική απελευθέρωση Δράση Διαχείριση της ενδυνάμωσης Βοηθητική σχέση Αντί-ρύθμιση Συντήρηση Έλεγχος πειρασμών

Χαρακτηριστικά καλού συμβούλου Απόλυτη αποδοχή Γνησιότητα Κατανόηση

Απόλυτη αποδοχή Αποδοχή του πελάτη χωρίς όρους, ανεξάρτητα από την κατάσταση του, σκέψεις, συμπεριφορές ή αισθήματα και όχι η κριτική σύμφωνα με κανόνες ή πρότυπα Σεβασμός προς τον πελάτη με ότι ελαττώματα έχει, παραμερίζοντας όλες τις προκαταλήψεις Αποδοχή δε σημαίνει επιδοκιμασία. Αυτό σημαίνει ότι δε σου αρέσουν απαραίτητα κάποια στοιχεία του πελάτη ή επιδοκιμάζεις αυτά που κάνει

Γνησιότητα Να είσαι ελεύθερα και βαθιά ο εαυτός σου Να μπορείς να αναφέρεσαι στους ανθρώπους με ειλικρινή και όχι αμυντικό τρόπο Η γνησιότητα να είναι πραγματική

Κατανόηση Να μπορείς να εκτιμήσεις τα προσωπικά πιστεύω του πελάτη και να καταλάβεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια του Αυτό μπορεί να γίνει με προσεκτική ακρόαση και ακριβή ανακεφαλαίωση όσων άκουσες και συνοδεύοντας τον πελάτη στην πορεία του για αλλαγή

Θεραπευτική συμμαχία

Δόμηση των συνεδριών Χαιρετισμός Οικοδόμηση αρμονικής σχέσης Συζήτηση για προσδοκίες πελάτη Συμφωνία πάνω σε πρακτικά θέματα (διάρκεια, αμοιβή, αριθμός) Ορισμός προβλήματος Εκτίμηση σταδίου αλλαγής Καθορισμός στόχου Εξερεύνηση ιστορικού Σχεδιασμός πορείας Σχεδιασμός παρακολούθησης

Έλεγχος ετοιμότητας συμβούλου Έχεις τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για σύμβουλο; Έχεις διδαχτεί και εξασκήσει τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για μια αποτελεσματική σχέση συμβούλου-πελάτη; Είσαι έτοιμος να προσαρμόζεις το στυλ σου ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες του κάθε πελάτη;

Απολογισμός αρχικής συνεδρίας Έχεις οικοδομήσει μια αρμονική σχέση; Γνωρίζεις το πλαίσιο μέσα από το οποίο σε βλέπει; Ποιος τον παρέπεμψε; Γνωρίζει ο πελάτης τον τρόπο που δουλεύεις και τις προσδοκίες σου από αυτόν; Γνωρίζει ο πελάτης όλα τα πρακτικά θέματα; Έχεις ακούσει την άποψη του πελάτη, το πρόβλημα, τις ανησυχίες, το ιστορικό του; Έχεις καταλάβει τους στόχους του πελάτη; Πώς εκτιμά ο ίδιος την κατάσταση του; Έχεις αναγνωρίσει το στάδιο αλλαγής; Πώς εκτιμάς τη θρεπτική κατάσταση του πελάτη; Έχεις αρχίσει να δουλεύεις μαζί με τον πελάτη για τη λύση του προβλήματος, προσδιορίζοντας το, συμφωνώντας για το στόχο, σχεδιάζοντας την πορεία που θα χρησιμοποιήσεις για να στηρίξεις τον πελάτη;

Εργασία για το σπίτι Η Μαρία σας επισκέπτεται για να τη βοηθήσετε να χάσει βάρος. Είναι 20 ετών, φοιτήτρια στο Τμήμα Ιατρικής και πιστεύει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για αυτή να έχει υγιεινό βάρος αφού σύντομα θα εργαστεί ως σύμβουλος υγείας (γιατρός). Προσπάθησε στο παρελθόν πολλές φορές μόνη της να χάσει βάρος αλλά δεν τα κατάφερε να διατηρήσει την προσπάθεια πάνω από μια βδομάδα. Σχεδιάστε την πρώτη συνεδρία με τη Μαρία αιτιολογώντας κάθε ερώτηση σας. Ετοιμάστε εναλλακτικές ερωτήσεις ανάλογα με τις πιθανές απαντήσεις της Μαρίας, ώστε να μη χάσετε τον έλεγχο της πορείας της συνεδρίας.