Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΣΤΙΑΣΗ. → Οι άνθρωποι τείνουν να συζητούν για αυτά που λένε οι άλλοι άνθρωποι. → Το μοντέλο που παρέχουμε ως σύμβουλοι, συμβάλλει και προσδιορίζει το.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΣΤΙΑΣΗ. → Οι άνθρωποι τείνουν να συζητούν για αυτά που λένε οι άλλοι άνθρωποι. → Το μοντέλο που παρέχουμε ως σύμβουλοι, συμβάλλει και προσδιορίζει το."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΣΤΙΑΣΗ

2 → Οι άνθρωποι τείνουν να συζητούν για αυτά που λένε οι άλλοι άνθρωποι. → Το μοντέλο που παρέχουμε ως σύμβουλοι, συμβάλλει και προσδιορίζει το πόσο θα ανοιχτεί ο συμβουλευόμενος.

3 Παράδειγμα : « Έχω π ολύ άγχος για τις εξετάσεις. Ο καθηγητής είναι εξαιρετικά αυστηρός. Αν δεν π εράσω, οι γονείς μου μ π ορεί να π άψουν π ια να με βοηθούν οικονομικά. Αλλά η φασαρία στην εστία είναι τόσο δυνατή, π ου δεν μ π ορώ να συγκεντρωθώ καθόλου » → Πώς θα μ π ορούσατε να α π αντήσετε σε αυτό το άτομο ; → Η εστίαση της α π άντησης π αίζει καθοριστικό ρόλο ως π ρος το τι θα κάνει στη συνέχεια το άτομο με το ο π οίο μιλάτε

4 Είδη εστίασης 1. Εστίαση στον συμβουλευόμενο « Στ ’ αλήθεια δείχνεις κάποια νευρικότητα για τις εξετάσεις σου που πλησιάζουν. Μπορείς να μου μιλήσεις λίγο περισσότερο για τα συναισθήματά σου ;»

5 2. Εστίαση στον θεραπευτή « Κι εγώ εκνευρίζομαι πολύ με τις εξετάσεις. Νιώθω ένα ράκος. Μοιάζουν τα συναισθήματά μου με τα δικά σου ;» 3. Εστίαση σε άλλα πρόσωπα « Μίλησέ μου περισσότερο γι ατους γονείς σου » ή « Τι κάνει ο καθηγητής σου, που σε ενοχλεί ;»

6 4. Αμοιβαία ή Ομαδική εστίαση « Τώρα φαίνεται να συζητάμε για κάτι σημαντικό. Χαίρομαι για το γεγονός πως αυτό που αισθάνεσαι θέλεις να το μοιραστείς. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε γι ’ αυτό »

7 5. Εστίαση στο πρόβλημα ή στο θέμα « Οι εξετάσεις αποτελούν πράγματι ένα πρόβλημα. Ας μιλήσουμε για το πώς ανταποκρίθηκες σε προηγούμενες εξετάσεις κατά το παρελθόν » « Θα ήθελες να μου πεις με πιο πολλές λεπτομέρειες για το πώς προετοιμάστηκες γι ’ αυτές ;»

8 6. Πολιτιστική-περιβαλλοντική εστίαση « Θα μπορούσες να μου δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες διαβίωσής σου στην εστία ;» « Πόσο εξαρτάσαι από την οικονομική υποστήριξη των γονιών σου ;»

9 Η εστίαση μ π ορεί να είναι μεικτή !

10 Ερωτήματα για ανάλυση εστίασης : Εστίαση στον συμβουλευόμενο ( Ποιός είναι ο πελάτης ; ποιες οι αναλυτικές του / της ικανότητες ; πώς αισθάνεται ;) Εστίαση στον θεραπευτή ( Ποιος είναι ο ρόλος σας ; Ποιες οι παράλληλες εμπειρίες σας ; ποια τα ‘ μελανά ’ σας σημεία ;) Εστίαση σε άλλα πρόσωπα ( Ποια είναι τα πρόσωπα - κλειδιά που εμπλέκονται στο πρόβλημα ; Τι γνωρίζετε γι ’ αυτά τα πρόσωπα ;)

11 Αμοιβαία ή Ομαδική εστίαση ( Ποια είναι η σχέση σας με τον πελάτη ; είναι το πολιτιστικό του / της υπόβαθρο κατάλληλο για μεγαλύτερη εστίαση στο « εγώ - εσύ »;) Εστίαση στο πρόβλημα ή στο θέμα ( Ποιο είναι το πρόβλημα ; ποιοι παράγοντες το συντηρούν ; ποια είναι ορισμένα τωρινά προσόντα ;) Πολιτιστική - περιβαλλοντική εστίαση ( Ποιες κρίσιμες περιστασιακές μεταβλητές εμπλέκονται ; Σε ποιο βαθμό το πρόβλημα σχετίζεται / είναι απόρροια κοινωνικών συνθηκών ;)

12 Role Play – Θέματα επικέντρωσης : Τι δεν μου φάνηκε χρήσιμο ; Τι θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά ;


Κατέβασμα ppt "ΕΣΤΙΑΣΗ. → Οι άνθρωποι τείνουν να συζητούν για αυτά που λένε οι άλλοι άνθρωποι. → Το μοντέλο που παρέχουμε ως σύμβουλοι, συμβάλλει και προσδιορίζει το."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google