ΣΧΕΔΙΑΖΩ :ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΒΑΡΤΑΝΙΑΝ ΜΙΧΑΗΛ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Επαγγέλματα Πληροφορικής Λύκειο Αρχαγγέλου «Απ. Μάρκος» Επιμέλεια παρουσίασης: Κ. Γεωργιάδης Π. Πελοπίδας Χ. Παπαχριστοδούλου Ε. Μιχαήλ.
Advertisements

Τι είναι ο προγραμματισμός
Επιμέλεια: Τίκβα Χριστίνα
Εταιρία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας Ένδυσης και Ινών
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧ/ΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΓ/ΣΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ.
Τα μέλη της ομάδας ΜηχΕπ:
Εισαγωγή στην Τεχνολογία Επικοινωνιών
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Η κατανόηση των συστηµάτων επικοινωνιών.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εφαρμογές Πληροφορικής Β’ & Γ’ Λυκείου Γεωργαλλίδης Δημήτρης 1 Ο Λύκειο Ρόδου.
Το σχέδιο Θεωρία και πρακτικές.
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΡΟΜΠΟΤ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Μέθοδος Ατομικής Εργασίας
Τεχνολογικές Ενότητες
ΚΛΙΜΑΚΕΣ.
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΡ1 ΣΧΕΔΙΑΖΩ , ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ, ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ, ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ
Με τη συμπλήρωση της ενότητας αυτής ο μαθητής πρέπει:
ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ
Τι είναι η εικονική πραγματικότητα;  Η Εικονική Πραγματικότητα είναι η προσομοίωση ενός περιβάλλοντος από έναν υπολογιστή.
ΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Τεχνολογία B΄ Γυμνασίου
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.
Πώς εκφράζουν τις ιδέες τους σήμερα
Παρατηρήστε αυτήν την καμπίνα, για λίγο!!
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 1 ο Λύκειο Ρόδου Δημητρης Γεωργαλίδης.
Εισαγωγή Με τον βιομηχανικό τρόπο παραγωγής παράγονται προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες, ικανοποιητική ποιότητα και χαμηλό κόστος, βελτιώνοντας το βιοτικό.
ΓΡΑΜΜΕΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Ο Ατμοστρόβιλος ή Αιολόσφαιρα του Ήρωνα και ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΕΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ειδικότητα: Σχεδιαστής Δομικών Έργων
Τομέας Δομικών Εργων Τομέας Δομικών Εργων Τομέας Δομικών Εργων
ΕΝΟΤΗΤΑ 01 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ – ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ
Παρατηρήστε αυτήν την καμπίνα, για λίγο!! Απαιτείται μεγάλη ευφυΐα, σχεδιασμός, τεχνολογία και σοφία για να φτιαχτεί κάτι τόσο εκπληκτικό, έτσι δεν είναι;
ΣΤΟΧΟΙ: ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
Με τη συμπλήρωση του διδακτικού στόχου αυτού ο/η μαθητής/τρια πρέπει:
CAD III. Ορισμός φωτορεαλισμού Ο φωτορεαλισμός είναι η τρισδιάστατη αναπαράσταση των κτιρίων ή άλλων σχεδιαστικών αντικειμένων με τη βοήθεια ηλεκτρονικού.
Προγραμματιζόμενοι Λογικοί Ελεγκτές (PLC’s) – Ladder diagram
ΕΙΔΗ ΓΡΑΜΜΩΝ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
 Λαμβάνουν υπόψη τις πολιτισμικές και κοινωνικές συνθήκες μάθησης.  Έχουν επιρροές από ανθρωπολογία και κοινωνική ψυχολογία  Ενδιαφέρονται για τις.
AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΠΛΟΥ
Φιλοτελισμός, ένα πρόγραμμα πολιτιστικών θεμάτων που δουλέψαμε στο 14ο Νηπιαγωγείο Δράμας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ Γεωργιαδου.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Υπεύθυνοι ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Παπακίτσος Ευάγγελος Θεολογής Ευάγγελος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ.
1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ξάνθης. Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ξάνθης –
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΣΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.
Το Πορτρέτο του Εαυτού μου
Η συλλογιστική για το σχεδιασμό. Για το μάθημαΙ  « Παραδοτέα :  Ασκήσεις  Σχεδιασμός και κατασκευή ενός λογισμικού με το Αβάκιο  Ένα κείμενο
F1 in Schools. Το F1 in Schools υλοποιείται σήμερα σε περισσότερες από 30 χώρες και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς... F1 in Schools – Ένας Διεθνής Μαθητικός.
 Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται εν μέρει ή ολικά οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης.
Η ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Α. Μητρογιαννοπούλου Σχ. σύμβουλος ΠΕ3 - Επιμορφώτρια Ε.Ε.
Η Εξέλιξη του αεροπλάνου
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Ο αΓΙΟσ ΠΑΥΛΟσ
Γραφιστικός Σχεδιαμός
M. Πατρινόπουλος.
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ : ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 1 ΕΠΑΛ ΝΙΚΑΙΑΣ
HACK YOUR CLASSROOM ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ONASSIS Παρουσίαση από: ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Γ1’ ΚΑΛΟΓΝΩΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Γ2’ ΣΧ. ΕΤΟΣ:
DISNEY'S.
ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Η Τεχνολογία από την αρχαία εποχή έως σήμερα
Το Κρυστάλλινο Παλάτι φτιάχτηκε για να στεγάσει την πρώτη Διεθνή Έκθεση που οργανώθηκε το 1851 στο Λονδίνο. Ήταν ένα κτίριο από γυαλί και μέταλλο, ένα.
Ενημερωση ΜΑΘΗΤΩΝ/ ΤΡΙΩΝ της α΄ταξηΣ
Γραφιστικός Σχεδιαμός
Σχεσιακεσ βασεισ δεδομενων
Εννοιολογική Χαρτογράφηση
Κατηγορίες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
ΣΤΟΧΟΙ: ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΧΕΔΙΑΖΩ :ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΒΑΡΤΑΝΙΑΝ ΜΙΧΑΗΛ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΒΑΡΤΑΝΙΑΝ ΜΙΧΑΗΛ ΓΚΑΛΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ –ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΚΑΝΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΦΟΥΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΣΧΕΔΙΑΖΩ = ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ   Το Σχέδιο είναι μια γλώσσα έκφρασης και επικοινωνίας. Το Σχέδιο έχει βασικό σκοπό να απεικονίσει αντικείμενα που υπάρχουν στο περιβάλλον μας ή αντικείμενα που πρόκειται να υπάρξουν στο περιβάλλον μας. Σημαίνει ότι καμιά τεχνική κατασκευή δεν θα μπορούσε να υπάρξει, αν δεν έχει βρεθεί τρόπος, πρώτα απ’ όλα, να σχεδιαστεί. Είναι ένα από τα πιο βασικά εργαλεία για τη σύλληψη, τη διατύπωση, την επεξεργασία, τη βελτίωση και την πραγματοποίηση μιας ιδέας. Και γι’ αυτό πιστεύουμε ότι Σχέδιο πρέπει να μαθαίνουν όλοι όσοι πρόκειται στη ζωή τους να φανταστούν, να επεξεργαστούν και να κατασκευάσουν κάτι, ότι και αν είναι αυτό : είτε είναι μια απλή ζωγραφιά, με την οποία θα συμπληρώσουν τις ευχές σε ένα αγαπημένο πρόσωπο είτε είναι ένα σπίτι, ένας κήπος, μία πόλη, είτε μηχάνημα ή ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Τεχνικό Σχέδιο Το σχέδιο είναι μια διεθνής γλώσσα επικοινωνίας και ταχύτατης ανταλλαγής ιδεών και χρησιμοποιείται σε πολλά επαγγέλματα. Το τεχνικό σχέδιο είναι η εικόνα μιας κατασκευής που παριστάνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να διαβάζεται από τον κατασκευαστή αλλά και από κάθε ενδιαφερόμενο. Είναι μια γλώσσα έκφρασης και επικοινωνίας που βασικό  της σκοπό έχει να απεικονίσει αντικείμενα που υπάρχουν ή πρόκειται να υπάρξουν στο μέλλον. Το σχέδιο διακρίνεται σε: Ελεύθερο ( με ελεύθερο χέρι ) Γραμμικό ( με χρήση σχεδιαστικών οργάνων ) Το σχέδιο γίνεται πάνω σε χαρτί με μολύβι ή μελάνι. Σήμερα η σχεδίαση με τον παραδοσιακό τρόπο και η σχεδίαση με υπολογιστές συνυπάρχουν.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Στον τομέα του τεχνικού σχεδιασμού οι περισσότερες σημαντικές αλλαγές έγιναν από το 1965 και εξής παρά στα προηγούμενα 200 χρόνια! Η προηγμένη τεχνολογία έχει μεταφέρει το βιομηχανικό σχεδιασμό και την τεχνική σχεδίαση στη σφαίρα των υπολογιστών. Το πρώτο σύστημα αυτόματης σχεδίασης αναπτύχθηκε και στα μέσα του 1950 για την ανάλυση εικόνων ραντάρ. Στις αρχές 1960, εμφανίστηκαν τα πρώτα εμπορικά συστήματα αυτόματης σχεδίασης. Τα πρώτα συστήματα ήταν βασισμένα σε μεγάλους υπολογιστές και χρησιμοποιούνταν κυρίως στις βιομηχανίες αυτοκίνητων και αεροπλάνων. Με τον καιρό αναπτύχθηκε μια τάση να χρησιμοποιούνται όλο και μικρότεροι υπολογιστές , για να φτάσουμε σήμερα να μιλούμε για σταθμούς εργασίας CAD και για αυτόματου σχεδιασμού με προσωπικούς υπολογιστές .

  Βιομηχανικό Σχέδιο O βιομηχανικός σχεδιασμός ( ντιζάιν ) αφορά στο σχέδιο κάθε αντικειμένου το οποίο στη συνέχεια κατασκευάζεται, τυποποιείται και παράγεται, ξεκινώντας από απλά αντικείμενα όπως ένα καπάκι μπουκαλιού και φθάνοντας στα σύνθετα όπως οικιακές συσκευές, εργαλεία, υπολογιστές, μεταφορικά μέσα κ.τ.λ. Στις αρχές του περασμένου αιώνα τοποθετείται η εμφάνιση των πρώτων βιομηχανικά κατασκευασμένων προϊόντων πάνω σε σχέδια κατάλληλα μελετημένα για μια παραγωγή "εν σειρά", όπως έπιπλα, σκεύη ,κολώνες από χυτοσίδηρο, μεταλλικές γέφυρες, τα πρώτα μεταφορικά μέσα (ατμομηχανές, τροχήλατα πλοία) και άλλα.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ Μηχανολόγος μηχανικός Ηλεκτρολόγος Ηλεκτρονικός Αρχιτέκτονας Πολιτικός μηχανικός Τοπογράφος Μηχανικός Καλλιτέχνης γραφικών Βιομηχανικός σχεδιαστής Σχεδιαστής μόδας Γελοιογράφος Σκιτσογράφος Σκηνογράφος Γραφίστας Σχεδιαστής επίπλων Κομμωτής 

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ  

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΜΟΔΑΣ

ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΣ

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ

ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΕΠΙΠΛΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΗΣ