Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

HACK YOUR CLASSROOM ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ONASSIS Παρουσίαση από: ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Γ1’ ΚΑΛΟΓΝΩΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Γ2’ ΣΧ. ΕΤΟΣ:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "HACK YOUR CLASSROOM ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ONASSIS Παρουσίαση από: ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Γ1’ ΚΑΛΟΓΝΩΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Γ2’ ΣΧ. ΕΤΟΣ:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 HACK YOUR CLASSROOM ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ONASSIS Παρουσίαση από: ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Γ1’ ΚΑΛΟΓΝΩΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Γ2’ ΣΧ. ΕΤΟΣ:

2 Στο εργαστήριο της Στέγης, που πραγματοποιείται στο 1ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, μαθητές και καθηγητές σχεδιάζουν την τάξη των ονείρων τους, με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός αυτόματου μηχανισμού σκίασης στην αίθουσα του διαδραστικού πίνακα.

3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 3D Printer Tinker Cad / Youmagine / Cura Raspberry Pi
Arduino Wiki Οπτικοποίηση Δεδομένων / Ανοιχτά Δεδομένα

4 3d printer Η τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing) είναι μια μέθοδος προσθετικής κατασκευής στην οποία κατασκευάζονται αντικείμενα μέσω της διαδοχικής πρόσθεσης επάλληλων στρώσεων υλικού. Στη τρισδιάστατη εκτύπωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι υλικού, κυρίως κεραμικά και πολυμερή. Σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες και εξοπλισμό προσθετικής κατασκευής, οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές είναι συνήθως ταχύτεροι, φθηνότεροι και ευκολότεροι στη χρήση.

5 Χρηση 3d printer στο προγραμμα
Εμείς χρησιμοποιήσαμε τον τρισδιάστατο εκτυπωτή μαζί με τα λογισμικά: tinker cad, youmagine και cura, για την κατασκευή μιας θήκης προστασίας για τα καλώδια του μηχανισμού και για τις πλακέτες.

6 Είναι μια ιστοσελίδα στην οποία μπορείς να σχεδιάσεις ή να βρεις σχέδια έτοιμα να τα κατεβάσεις και να τα εκτυπώσεις μέσω του 3D Printer.

7 Tinker cad

8 Το Tinker cad είναι μια ιστοσελίδα, online 3D design και 3D printing για όλους. Χρησιμοποιείται από σχεδιαστές επαγγελματίες ή ερασιτέχνες για να φτιάξουν παιχνίδια, κοσμήματα, πρωτότυπα για εταιρείες και ότι άλλο φανταστούν.

9 cura Το πρόγραμμα Cura προετοιμάζει το σχέδιό σου για 3D printing . Είναι εύκολο στον χειρισμό του από αρχάριους για ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ για τους ειδικούς υπάρχουν πάνω από 200 ρυθμίσεις για να προσαρμόσουν στις ανάγκες τους.

10 Raspberry pi Το Raspberry Pi είναι μια σειρά από μικρές πλακέτες υπολογιστών που δημιουργήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από RaspberryPiFoundation για να αναβαθμίσει την διδασκαλία της βασικής επιστήμης των ηλεκτρονικών υπολογιστών στα σχολεία και στις αναπτυσσόμενες χώρες.

11

12 arduino Το Arduino είναι μια ανοιχτής πηγής ηλεκτρονική πλατφόρμα βασισμένη σε εύχρηστο λογισμικό και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία διαδραστικών εργασιών.

13 ΧΡΗΣΗ RASPBERRY PI ΚΑΙ ARDUINO

14 WIKI Ένα wiki είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται και να κοινοποιούν τη συνεργασία τους. Το πιο δημοφιλές wiki είναι η Wikipedia.

15 WIKIPEDIA Η Βικιπαίδεια ή Wikipedia είναι ένα συλλογικό εγκυκλοπαιδικό εγχείρημα που έχει συσταθεί στο Διαδίκτυο, παγκόσμιο, πολύγλωσσο, που λειτουργεί με την αρχή του wiki . Η Βικιπαίδεια έχει ως στόχο να παρέχει ελεύθερα επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο, με αντικειμενικά και επαληθεύσιμα στοιχεία, που ο καθένας μπορεί να τροποποιήσει και να βελτιώσει.

16 οπτικοποιηση δεδομενων και ανοιχτα δεδομενα
Μάθαμε για την ύπαρξη ανοιχτών δεδομένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα. Παρουσιάστηκαν σύγχρονοι μέθοδοι οπτικοποίησης μεγάλου όγκου δεδομένων και συνειδητοποιήσαμε τη χρησιμότητα της μεθόδου της οπτικοποιήσης.

17 ΕΠΙΛΟΓΟΣ Αυτό το πρόγραμμα στέφθηκε με επιτυχία και επιτεύχθηκε ο στόχος μας, δηλαδή η δημιουργία ενός αυτόματου μηχανισμού σκίασης. Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Ωνάση και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών, το σχολείο μας και τους καθηγητές μας για την ευκαιρία που μας δώσανε να ασχοληθούμε με τόσο σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία.

18

19 συμμετεχοντεσ Μαθητές: Άκουρου Δωροθέα Λάβδα Αγγελική
Αποστολάτος Ορέστης Μερτζεμεκιανού Μαριάθνη Γιαννάκης Βασίλης Μπαρούτσας Γιάννης Γκιουλτζούογλου Μάριος Παπαγεωργίου Ελισάβετ Δημήτρουλα Δήμητρα Τσαγκαράκη Ευαγγελία Καϊσερλόγλου Τζωρτζίνα Τσαλέμης Ιάσωνας Καλόγνωμου Βασιλική Τσάμη Σπυριδούλα Κόλλιας Γιώργος Τσοπώκη Ιφιγένεια Κωβαίου Ειρήνη Στυλιανάκης Αντώνης Κωτσιώρης Γιάννης Στυλιανάκη Κάλια Καθηγητές: Μπελογιάννη Α, Πουλοπούλου Γ, Μαργιωρής Δ

20


Κατέβασμα ppt "HACK YOUR CLASSROOM ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ONASSIS Παρουσίαση από: ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Γ1’ ΚΑΛΟΓΝΩΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Γ2’ ΣΧ. ΕΤΟΣ:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google