Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΟΤΗΤΑ 01 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ – ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΟΤΗΤΑ 01 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ – ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΟΤΗΤΑ 01 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ – ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ 01 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ – ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ

2 01.1 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟ
ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συμπλήρωση του διδακτικού στόχου αυτού ο/η μαθητής/τρια πρέπει: Να μπορεί να αναφέρει το σκοπό του τεχνικού σχεδίου και πώς αυτό εξυπηρετεί την επικοινωνία στον τομέα των κατασκευών, συντήρησης, σχεδίασης ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και κυκλωμάτων.

3 ΓΕΝΙΚΑ Το Τεχνικό Σχέδιο αποτελεί τη διεθνή γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ του μελετητή και του κατασκευαστή ενός αντικειμένου. Είναι, επίσης, το μέσο έκφρασης και παρουσίασης ιδεών που αφορούν το σχεδιασμό αντικειμένων. Οι διάφορες σχεδιαστικές μέθοδοι που εφαρμόζονται στο Τεχνικό Σχέδιο παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, που αφορούν τη μορφή και τις διαστάσεις του αντικειμένου, ώστε να είναι δυνατή η κατασκευή του και συντήρηση του.

4 Οι λέξεις και ο σχεδιασμός των λέξεων αποτελούν τα στοιχεία του προφορικού και του γραπτού λόγου. Τα διάφορα είδη γραμμών και ο συνδυασμός τους αντικαθιστούν τις λέξεις στη γλώσσα του Τεχνικού Σχεδίου. Η σχεδίαση των διαφόρων ειδών κατασκευαστικών σχεδίων (αρχιτεκτονικά, μηχανολογικά, ηλεκτρολογικά, στατικά κ.ά.) βασίζεται στο Τεχνικό Σχέδιο, με την επιλογή και την εφαρμογή της κατάλληλης σχεδιαστικής μεθόδου για κάθε περίπτωση.

5 ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ
Ο σχεδιαστής οφείλει να ακολουθεί πάντα τις πιο κάτω οδηγίες: Να φροντίζει ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος φωτισμός στο χώρο εργασίας. Να καθαρίζει επιμελώς, πριν από κάθε εργασία, τα όργανα σχεδίασης. Να πλένει και να στεγνώνει καλά τα χέρια του, πριν αρχίσει να σχεδιάζει. Να κρατά μακριά από το φύλλο σχεδίασης τα υλικά και τα όργανα σχεδίασης που δε χρησιμοποιεί.

6 Να διατηρεί συνεχώς τα μολύβια πολύ καλά ξυσμένα.
Να ελέγχει προσεχτικά και να καθαρίζει το σχέδιο, πριν το παραδώσει για χρήση. Να ξύνει τα μολύβια μακριά από το φύλλο σχεδίασης. Να εφαρμόζει τους κανόνες σωστής χρήσης οργάνων σχεδίασης και τη σωστή τεχνική σχεδίασης για κάθε περίπτωση.


Κατέβασμα ppt "ΕΝΟΤΗΤΑ 01 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ – ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google