ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού
Advertisements

ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
«Πότε μπορώ να μιλάω στην τάξη»
Δημιουργικές δραστηριότητες
Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Ευρωπαϊκή Παιδεία
Ας διοργανώσουμε ένα πάρτι...
ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
• ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ • ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ • ΣΤΟΧΟΙ • ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
Ενότητα 13. Μες το Μουσείο Ανάπτυξη Γραπτού Λόγου: Γράφουμε λεζάντες
Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση Γ 1 Παρουσίαση δράσεων της Γ 1 τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σαραβαλίου Πατρών Με την υποστήριξη υλικού της.
Στρατηγικές διδασκαλίας και σχεδιασμός μαθήματος
Γραπτη εργαςια ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Ποιήματα με ζωγραφιές σε μικρά παιδιά
Τα δικαιώματα των παιδιών
ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΛΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α’1-2 ‘Τα συναισθήματα’
Σεμινάριο Επιμόρφωσης ΚΕΑ Ομαδική εργασία εκπαιδευτικών ΚΕΑ
Ενδεικτικές δραστηριότητες με διαβάθμιση ανά τάξη στην ενότητα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ομαδική εργασία εκπαιδευτικών ΚΕΑ.
Δημοτικό Σχολείο Βραχναιίκων Σχολικό Έτος
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ Βασικές δεξιότητες μελέτης. Β. Βασιλείου.
Προγραμματισμός Ενότητας στο μάθημα των Ελληνικών
ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΣΕΡΕΦΑ «ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ : ΡΩΣΣΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (Δ1), ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (δ2)
ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΩΜΑΤΩΝ» (Δ’ τάξη)
 Να δούμε το υλικό  Διδακτικοί στόχοι  Διδακτικές στρατηγικές  Αλληλεπίδραση στην τάξη  Τι είναι φυσική, χημεία, βιολογία;  Αξιολόγηση μαθητών και.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΔΥΣΣΕΑ-ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ
Στη διαφήμιση όλα είναι δυνατά! Κουκουρίκου Αρίστη Δασκάλα Βέροια, 2010.
Στην τάξη μου.
Διαχείριση της σχολικής τάξης
EDG220 C: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και εκπαιδευτική τεχνολογία Ακαδημαϊκό έτος: Υποχρεωτική εργασία: Τίτλος θεματικής ενότητας: Κυκλοφορώ με ασφάλεια.
Γράμματα…Λέξεις…Ιστορίες
Προφορική (Απευθείας ) Επικοινωνία
Χρησιμοποίησέ το ξανά … και ξανά … και ξανά
ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ SPE305A
4ο μαθημα στο τραπεζι την ωρα του φαγητου
Αναδόμηση σχεδίου μαθήματος Τίτλος: Μαγνητικές κούκλες
Ενότητα 2 Το ποτάμι τρέχει να συναντήσει τη θάλασσα
Teaching, Managing and Enhancing Diversity
Ταξίδι στον κόσμο της Γλώσσας Β’ Δημοτικού
Σειρά «Μαργαρίτα» Το αλφαβητάρι.
Το εικονογραφημένο βιβλίο στην προσχολική εκπαίδευση Πρακτικής Άσκησης Λογοτεχνία και Τέχνη 14 Νοεμβρίου 2012 Κωνσταντοπούλου Άννα.
Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Μουταγιάκας 3ο Συνέδριο Ελληνικών Α΄ τάξης Ενότητα 7: Καράβια Μάθημα: Ένα γράμμα για την Ιωάννα Παρουσίαση από τις δασκάλες:
Γαβρά Παρασκευή 5602 Ζιώγα Στέλλα 5742 Κόλια Ηλιάνα 5650
Σχέδιο Μαθήματος στα Ελληνικά Ενότητα 4: Το σύννεφο έφερε βροχή. Μάθημα: Χωρίς φως,σελ Επεξεργασία του Φφ.
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Εργασία στο μάθημα : Η Λογοτεχνία στο Νηπιαγωγείο Καραμπότη Μαίρη.
ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΞΑΕΡΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΥΓΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ. Πανεπιστήμιο Πατρών Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής.
Τα φαινόμενα της τήξης και της πήξης Νικολακοπούλου Μαρία.
Ομαδική εργασία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
Η πλατφόρμα Βασίλης Γαργανουράκης Υπεύθυνος 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ζάχος Δημήτριος, Ταφραλή Ελένη Ε΄ ΤΑΞΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 5: «Η εκκλησία του Χριστού μπαίνει στην ιστορία». Βασικό θέμα: «Η γενέθλια.
-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΑΒΑΝΗΣ
Β’ γυμνασίου(Γεωμετρία)
Γαβρά Παρασκευή 5602 Ζιώγα Στέλλα 5742 Κόλια Ηλιάνα 5650
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
Αυδίκος Αθανάσιος – Πήχας Στέφανος
Πορεία Διδασκαλίας-Στάδια Διδασκαλίας
Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
Διδασκαλία παραγράφου στο μάθημα της Γεωγραφίας
Πάμε για ψώνια; (2) Βιβλίο σελ.44
Ενότητα 2:Η παρέα Μάθημα:Τάσος το σαλιγκάρι Ι ΄Δημοτικό Λεμεσού (ΚΑ) Θεοδούλου Αφροδίτη Θεοδούλου Αφροδίτη Χατζηκυπρή Εύα Χατζηκυπρή Εύα.
«Παιδιά με Σωματικές Αναπηρίες & Δυσκολίες Προσαρμογής»
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
Ψηφιακη διαφημιση Παρουσιαση μαθηματοσ
795. Πρακτική άσκηση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσησ
Παίζουμε παντομίμα; Χατσίκου Ιωάννα
Εκπαιδευτικός: Μελέκ Ιμάμ Επ. Υπεύθυνη: Μαρία Ζωγραφάκη
Κινητά ΚΕΣΠΕΜ Τέμενος Νομού Ξάνθης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

ΕΝΟΤΗΤΑ 5. Πάμε για ψώνια; ΜΑΘΗΜΑ: Η διαφήμιση ΤΑΞΗ: Β΄ ΧΡΟΝΟΣ: 2X80΄ λεπτά Αριθμός παιδιών: 16 Διδάσκουσα: Άνθη Σπυριδούλα

ΣΤΟΧΟΙ: Οι μαθητές να είναι σε θέση να: Αναγνωρίζουν τις διαφημίσεις μέσα από το περιοδικό. Εξοικειωθούν με τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της διαφήμισης (υπερβολική χρήση επιθέτων, έντονα γράμματα...) κτλ. Φτιάξουν μια δική τους διαφήμιση και να βάλουν δική τους ετικέτα σε ένα προϊόν. Κατανοήσουν το νόημα του ποιήματος.

ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ Θα χρησιμοποιήσω τον πίνακα, το βιβλίο των ελληνικών , βιντεοπροβολέα, χαρτί, 1 κουτί από δημητριακά, 1 κουτί από γιαουρτάκι, 1 κουτί από μπισκότα και 1 μπουκάλι γάλα, βιντεοκάμερα, περιοδικά.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΑΞΗΣ Ομαδική – 4 ομάδες των τεσσάρων παιδιών η κάθε ομάδα.

ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Αφόρμηση Ως αφόρμηση θα δείξω στα παιδιά μια διαφήμιση με τον βιντεοπροβολέα και θα συζητήσω μαζί τους το πώς περιγράφεται το προϊόν που διαφημίζεται. Στη συνέχεια θα διαβάσω στα παιδιά το ποίημα της διαφήμισης και θα συζητήσουμε για τυχόν άγνωστες λέξεις.(20090727 NOYNOY FAMILY 20'' ΚΑΙΝ) http://www.youtube.com/watch?v=pskFex9QGvs&feature=related

Ανάγνωση κειμένου και άγνωστες λέξεις Η διαφήμιση Καλέ τι μας λες εκεί! Δεν είμαι άδειο εγώ σακί, να μου βάζουν στο κεφάλι ό,τι κι όσα θέλουν οι άλλοι. Τι θα φάω, τι θα πιω, με τι ρούχα θα ντυθώ, ποιο παιχνίδι θ΄ αποχτήσω και ποια τσίχλα θα μασήσω. Όλη μέρα ολόγυρα μου, διαφήμιση κυρά μου, προσπαθείς με κάθε τρόπο στην καρδιά μου να βρεις τόπο. Κι όλο πιότερο γλυκαίνεις κι όλο πιο πολύ ομορφαίνεις, αλλά... μην πανηγυρίζεις, γιατί δε με ξεμυαλίζεις

Επεξήγηση και συζήτηση νοήματος κειμένου (ερωτήσεις) Θα κάνω στα παιδιά ορισμένες ερωτήσεις για να κατανοήσουν καλύτερα το νόημα του ποιήματος που διαβάσαμε. Πού βλέπουμε συνήθως διαφημίσεις; Αγοράζεις πάντα αυτό που δείχνουν οι διαφημίσεις; Γιατί; Τι πληροφορίες μας δίνουν οι διαφημίσεις; Είναι πάντα αληθινές; Λένε πάντα την τιμή του προϊόντος που διαφημίζεται; Γιατί; (στόχος 4)

Τεχνικά χαρακτηριστικά Ομοιοκαταληξία Θα ρωτήσω τους μαθητές: Τι παρατηρούμε στην τελευταία συλλαβή των λέξεων; (τα παιδιά διαβάζουν μεγαλόφωνα μια στροφή για να παρατηρήσουν την ομοιοκαταληξία). Στη συνέχεια θα τους αναφέρω πως αυτό λέγεται ομοιοκαταληξία και είναι ζευγαρωτή. Επίσης, θα τους πω πως είναι σύνθετη λέξη από το όμοιος και το κατάληξη.

Μορφολογικά χαρακτηριστικά της διαφήμισης Θα εξηγήσω στα παιδιά πως απαραίτητα στοιχεία για να κάνουν μια διαφήμιση ενδιαφέρουσα είναι τα εξής: Κεφαλαία γράμματα, έντονα γράμματα, χρήση επιθέτων (εξαιρετικός, μοναδικός κτλ.).(στόχος 2)

Δραστηριότητα 1 Δίνω σε κάθε ομάδα από ένα περιοδικό. Θα πρέπει να βρουν και να κόψουν 3 διαφορετικές διαφημίσεις (πχ ρούχα, φαγητό, καλλυντικά).Στη συνέχεια η κάθε ομάδα θα διαλέξει μία διαφήμιση από τις τρεις που βρήκε και ένα παιδί από την κάθε ομάδα θα μας περιγράψει τη διαφήμιση που επέλεξαν. (στόχος 1)

Δραστηριότητα 2 Αφού τα παιδιά μάθουν τους κανόνες μιας διαφήμισης θα κληθούν να φτιάξουν μια δική τους. Δίνω σε κάθε ομάδα από 1 προϊόν ( 1 κουτί μπισκότα, 1 κουτί από γιαουρτάκι, 1 κουτί δημητριακά, 1 μπουκάλι γάλα) όπου θα είναι τυλιγμένα με άσπρο χαρτί. Τα παιδιά θα πρέπει να ονομάσουν το προϊόν και να συμπληρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία του προϊόντος που θα φτιάξουν (με βάση τα όσα έχουμε μιλήσει) και στη συνέχεια να το ζωγραφίσουν. (στόχος 3)

Δραματοποίηση Η κάθε ομάδα θα διαφημίσει το δικό της προϊόν χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα επίθετα και ρόλους. Εγώ κρατάω την κάμερα τραβώντας τους βίντεο και καθοδηγώντας τους.

Αξιολόγηση Η αξιολόγηση θα είναι συντρέχουσα θα πραγματοποιείται καθ΄όλη τη διάρκεια του μαθήματος. Η τελική αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί με τη δεύτερη δραστηριότητα που θα φτιάξουν το δικό τους προϊόν και τη δική τους διαφήμιση.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας!