Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κινητά ΚΕΣΠΕΜ Τέμενος Νομού Ξάνθης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κινητά ΚΕΣΠΕΜ Τέμενος Νομού Ξάνθης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κινητά ΚΕΣΠΕΜ 2012-2013 Τέμενος Νομού Ξάνθης
Επιστημονική υπέυθυνη: Αλεξάνδρα Ανδρούσου Εκπαιδευτική Ομάδα: Αγγελική Θεοδωροπούλου & Λουτφή Μουμίντσα Επόπτης: Σταύρος Σταύρου

2 Το Τέμενος είναι ένα ορεινό χωριό του Νομού Ξάνθης
Το Τέμενος είναι ένα ορεινό χωριό του Νομού Ξάνθης. Από την πόλη της Ξάνθης μπορεί να φτάσει κανείς στο Τέμενος σε 50 λεπτά. Στο Τέμενος κατοικούν περίπου 241 άτομα (σύμφωνα με την απογραφή του 2001)

3 Τα Κινητά ΚΕΣΠΕΜ φτάνουν στο Τέμενος μία φορά τη βδομάδα
Τα Κινητά ΚΕΣΠΕΜ φτάνουν στο Τέμενος μία φορά τη βδομάδα. Στα μαθήματα συμμετείχαν 13 μαθητές/τριες 4 κορίτσια και 5 αγόρια. Πιο συγκεκριμένα για τη σχολική χρονιά υπήρχε 1 μαθήτρια που πήγαινε νήπια, 1 μαθητής Α δημοτικού, 5 μαθητές/τριες Β δημοτικού, 1 μαθητής Γ δημοτικού, 1 μαθητής Δ δημοτικού και 4 μαθητές/τριες Ε δημοτικού.

4 Μέσα από το λογισμικό ο Σεβντάς του Σεντουκιού οι μαθητές/τριες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν νοητά ταξίδια, να μάθουν νέες πληροφορίες, να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

5 Σε ένα από τα ‘’ταξίδια’’ μας ο Σεβντάς του Σεντουκιού μας οδήγησε στον ποταμό Οκαβάγκο της Αφρικής. Τα παιδιά διαβάσανε το κείμενο και εντόπισαν στο χάρτη που βρίσκεται ο ποταμός. Με αφορμή τις πληροφορίες που μας πρόσφερε το κείμενο για τους ιπποπόταμους και τους κροκόδειλους αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα ζώα της ζούγκλας και αν φτιάξουμε τους δικούς μας Άτλαντες ζώων.

6 Σε κάθε μάθημα χρησιμοποιούσαμε τον άτλαντα ζώων από τη βιβλιοθήκη του βαν ώστε να αναζητήσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για το ζώο της ζούγκλας που είχαμε επιλέξει κάθε φορά. Αφού διαβάζαμε τις πληροφορίες από τον άτλαντα ζώων ο/η κάθε/μία μαθητής/τρια έγραφε τις δικές του πληροφορίες όπως το μέγεθος του ζώου, τη τροφή, τη διάρκεια ζωής κτλ. Οι μαθητές/τριες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα γράψουν στον υπολογιστή ή με το χέρι. Με αυτόν τον τρόπο άρχισαν τα παιδιά να δημιουργούν τους δικούς τους άτλαντες ζώων.

7

8 Τα παιδιά αφού έγραψαν τις δικές τους πληροφορίες για τα ζώα με τα οποία ασχοληθήκαμε ήταν η ώρα να φτιάξουν το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του άτλαντα τους. Τα βιβλία των παιδιών ήταν έτοιμα, δίνοντάς τους μεγάλη χαρά.

9

10 Παράλληλα διαβάσαμε από τη βιβλιοθήκη του βαν βιβλία που είχαν σαν ήρωες τα ζώα με τα οποία τα παιδιά είχαν επιλέξει να ασχοληθούμε. Αφού δημιουργούσαμε κάθε φορά την κατάλληλη ατμόσφαιρα, παίρνοντας μαξιλάρια από το βαν και βάζοντας υφάσματα στους τοίχους της τάξης, προχωρούσαμε στην ανάγνωση του βιβλίου. Κάθε βιβλίο το επεξεργαζόμασταν μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες που πρόσφεραν στα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτύξουν τη φαντασία τους.

11 Μία από τις δραστηριότητες που ενθουσίασε τους μαθητές/τριες ήταν η συγγραφή και εικονογράφηση δικών τους ιστοριών με ήρωες τα ζώα της ζούγκλας. Τα παιδιά έγραφαν τις ιστορίες τους χωρισμένα σε ομάδες των 2-3 ατόμων.

12

13

14

15


Κατέβασμα ppt "Κινητά ΚΕΣΠΕΜ Τέμενος Νομού Ξάνθης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google