Ευρώπη - Αυστραλία σε 5 ώρες Το αεροσκάφος που θα διανύει την απόσταση Ευρώπη-Αυστραλία σε λιγότερο από 5 ώρες παρουσίασαν Βρετανοί μηχανικοί.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οπτικές ίνες-Καλώδια οπτικών ινών
Advertisements

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ 10 ZOOM Από το απειροελάχιστο στο …άπειρο .
ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ Α3.2
Ενότητα 1 ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ Μαθήματα
Ιφιγένεια Ηλιαδου! ΣΤ΄2 1 Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
Η Μεσόγειος θάλασσα Οι άνθρωποι στη Μεσόγειο
Παίζουμε θέατρο: Θα πας για ένα ταξίδι, με την οικογένεια σου ή τους φίλους σου. Ζητάς πληροφορίες από το τουριστικό γραφείο: (την) Γαλλία (το) Λονδίνο.
ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΤΡΕΝΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΕΡΑΛΑ ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΑΙ ΣΙΜΟ ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΗ.
« Ερευνώ και ανακαλύπτω Ε΄ δημοτικού» Κουκούλης Παράσχος 1 ο δημ. Σχολ. Αγ. Δημητρίου
1 Τελικός UEFA Champions League 2007 Μάιος 2007 Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.
Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ‘ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ’
Ένα ταξίδι από τις Άνδεις στον Αμαζόνιο
ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΫ
SN 1987A Παρουσίαση Ερευνητικής Πρότασης. 1. Υπερκαινοφανείς Ορισμένοι αστέρες κατά το τέλος της ζωής τους (αφού κάψουν όλο το υδρογόνο που περιέχουν)
Η άσκηση του μυαλού είναι εξίσου σημαντική, όσο και η άσκηση των μυών. Καθώς μεγαλώνουμε, είναι σημαντικό να παραμένουμε πνευματικά σε εγρήγορση. Το ρητό:
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος & Δημήτρης Μιχαλακόπουλος
ΗΗΜΕΙΑ.
Η γειτονιά που γέμισε ήχους
Δυνάμεις του 10: κοσμικό ταξίδι, από το Σύμπαν των γαλαξιών μέχρι το άτομο.
. ZOOM ZOOM Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ 10 Από το απειροελάχιστο στο …άπειρο.
Με πόσο ...τρέχει η Γη; Κοίταξε για λίγο έξω από το παράθυρό σου και προσπάθησε να απαντήσεις σε αυτή την ...απλή ερώτηση: Με πόσο τρέχει η Γη; Τρελό! 
2.1 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.
6.2 ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑ.
James Cook Ο James Cook ήταν βρετανός θαλασσοπόρος και εξερευνητής. Ο Κουκ έκανε τρία εξερευνητικά ταξίδια για λογαριασμό της Μεγάλης Βρετανίας και έπλευσε.
Μακρά τείχη.
1 τσιγάρο στερεί 5,5 λεπτά ζωής…
Παγκόσμιος Χάρτης.
1.2 Παίζοντας με το γεωγραφικό πλάτος...
ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ποδήλατο…η διαδρομή του μέσω της τεχνολογίας. Το πέρασμα στο χρόνο…η εξέλιξη.
Αεροπλάνα Φώτης Λυμπέρης
Η ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ.
ΑΝΤΡΙΑΝΝΑ ΤΣΙΦΛΙΚΟΥ Γρασιελα Κόκα
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ Βαγγέλης - Ορέστης.
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΣΙΩΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ.
Αεροπλάνα Άγγελος Χουβαρδάς 19/09/2014.
Ταξιδεύοντας στην Lyon!. ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ! Θα ταξιδέψουμε στις 3/12/2014 ΦΕΥΓΟΥΜΕ: 15:10 (Αθήνα) ΦΤΑΝΟΥΜΕ: 21:30 ( Lyon) Τιμή εισιτηρίου: 83 ευρώ Θα γυρίσουμε.
Δρ. Γ. Μαλινδρέτος ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ. Δρ. Γ. Μαλινδρέτος Η μοναδοποίηση του φορτίου ορίζεται ως ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύονται και μεταφέρονται.
Θανάσης Αλμπάνης & Γιάννης Ρίζος. Ερευνητική εργασία με θέμα τον πλανήτη Δία O Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι ο πέμπτος.
Το κλίμα της Ευρώπης Παναγιώτης Αυγουστίδης 5 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Η κατανομή των Ηπείρων και των Ωκεανών Ωκεανοί και θάλασσες Ούρδας Ιωάννης
Β΄Ενότητα Το φυσικό περιβάλλον. Κεφάλαιο 7: Η κατανομή των ηπείρων και των ωκεανών Γη – Ο «γαλάζιος» πλανήτης Οι θάλασσες καλύπτουν τα 7/10 της γήινης.
ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ. Παράδοξο χαρακτηρίζεται κάθε φαινόμενο το οποίο φαίνεται ν’ αντιβαίνει τους κανόνες της κοινής λογικής, επειδή.
Λεωφορείο χωρίς οδηγο- Τεχνολογία Λεωφορείου Είμαστε οι : Κατσικάρη Αθανασία Παπαποστόλου Ξένια Καντζούρα Κατερίνα Γκαραγκούνη Έλενα.
Το ομόσπονδο κρατίδιο (Laender) της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλίας
Η Εξέλιξη του αεροπλάνου
Η Ιστορία των πρώτων αεροπλάνων και πως ξεκίνησαν
Το ομόσπονδο κρατίδιο (Laender) της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλίας
ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ Σοφία Στεφανοπούλου.
Γεια σασ παιδια σημερα θα δειτε για τουσ ωκεανουσ και τισ θαλασσεσ
Το αυτοκίνητο που κινείται με νερό.
Η περιοχή του Ρουρ στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Με περίπου 5,3 εκατομμύρια πληθυσμό είναι η πέμπτη κατά σειρά περισσότερο πυκνοκατοικημένη.
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : κ.Μαυροματάκη
Κεφάλαιο 8 Ωκεανοί και θάλασσες.
ελληνογαλλικη σχολη πειραια ο αγιοσ παυλοσ
Βδομάδα 2_4/4/16 Στόχοι Revision.
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ
Άννα Τορτοπίδου Παναγιώτης Πρίτσας Πηγή: wikipedia
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη
O Καύκασος.
7. Η κατανομη των ηπειρων και των ωκεανων
3ον Δρόμοι επικοινωνίας και ανταλλαγής αγαθών και πολιτισμού
Πρόκληση για το Μυαλό! Η άσκηση του μυαλού είναι εξίσου σημαντική, όσο και η άσκηση των μυών. Καθώς μεγαλώνουμε, είναι σημαντικό να παραμένουμε πνευματικά.
Ευρώπη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ευρώπη - Αυστραλία σε 5 ώρες Το αεροσκάφος που θα διανύει την απόσταση Ευρώπη-Αυστραλία σε λιγότερο από 5 ώρες παρουσίασαν Βρετανοί μηχανικοί.

Το κωδικό όνομα του αεροσκάφους είναι Α2 και αποτελεί το αποτέλεσμα της κατασκευής, στην οποία προχώρησε η εταιρεία Reaction Engines με έδρα το Oxfordshire, στη νότια Αγγλία.

Ανάμεσα στους χρηματοδότες του συμπεριλαμβάνεται και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος. Έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 300 επιβατών, με ανώτατη ταχύτητα χιλιομέτρων την ώρα, που μεταφράζεται σε πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου.

Το πότε ακριβώς θα μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία και να ξεκινήσει τα συγκεκριμένα δρομολόγια το αεροσκάφος δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη. Ίσως και να περάσουν πολλά χρόνια.

Tο A2 έχει σχεδιαστεί ούτως ώστε να απογειώνεται από το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών και να ταξιδεύει υποηχητικά και να πετά ώς τον βόρειο Ατλαντικό με ταχύτητα περίπου ενός Mach (το οποίο αντιστοιχεί σε χιλιόμετρα την ώρα).

Κατεθυνόμενο προς τον Νότιο Πόλο και με τελικό προορισμό τον Ειρηνικό Ωκεανό και την Αυστραλία, θα φθάνει τα 5 Mach την ώρα.

Το αεροσκάφος έχει μήκος 143 μέτρα και μπορεί να πετάξει για τον τελικό του προορισμό χωρίς ενδιάμεση στάση, διανύοντας συνολική απόσταση χιλιομέτρων. Λειτουργεί με υγρό υδρογόνο, το οποίο θεωρείται φιλικό προς το περιβάλλον καθώς εκπέμπει νερό και νιτρώδες οξείδιο, αντί διοξείδιο του άνθρακα.

Οι επιβάτες θα ταξιδεύουν χωρίς παράθυρα, εξ αιτίας της υπερθέρμανσης που προκαλείται από τις υψηλές ταχύτητες. Στη θέση των παραθύρων θα τοποθετηθούν οθόνες τηλεόρασης, ούτως ώστε ο επιβάτης να έχει την αίσθηση ότι βλέπει απ' έξω.

H μέση τιμή του εισιτηρίου θα κυμαίνεται στα δολάρια. Η πτήση Βρυξέλες-Αυστραλία θα διαρκεί 4 ώρες και 40 λεπτά. Και μπορεί κάτι τέτοιο να φαντάζει αδιανόητο, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, αλλά μάλλον τίποτα, απ' ό,τι φαίνεται, δεν είναι αδύνατον.

Καλό σας ταξίδι!!!