Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Ιστορία των πρώτων αεροπλάνων και πως ξεκίνησαν

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Ιστορία των πρώτων αεροπλάνων και πως ξεκίνησαν"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Ιστορία των πρώτων αεροπλάνων και πως ξεκίνησαν
ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ Η Ιστορία των πρώτων αεροπλάνων και πως ξεκίνησαν Ανδρέας, Ερμιόνη Δ τάξη Μάθημα πληροφορικής 1ο πειραματικό δημοτικό σχολείο Ρόδου

2 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
Το αεροπλάνο είναι αεροσκάφος (πτητική συσκευή) βαρύτερο από τον αέρα (σε αντίθεση με το αερόστατο), με ακίνητες πτέρυγες (σε αντίθεση με το ελικόπτερο), στις οποίες, εκ της ταχύτητας που αναπτύσσει, δημιουργείται δύναμη άνωσης, που κρατά αυτή στον αέρα.

3 Από πότε άρχισαν να φτιάχνονται τα αεροπλάνα
Το αεροπλάνο άρχισε να χρησιμοποιείται από τον 20ό αιώνα, αλλά η ιδέα να πετάξει στον αέρα ο άνθρωπος είναι πολύ παλιά. Σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς (Κίνας, Ινδίας, Αιγύπτου). Κατά τη γνωστή ιστορία έγιναν πολλές απόπειρες κατασκευής πτητικών συσκευών.

4 Όλο το κόλπο για να πετάξει ένα αεροπλάνο, είναι ο αέρας
Όλο το κόλπο για να πετάξει ένα αεροπλάνο, είναι ο αέρας! Αν δεν υπήρχε ο αέρας, δεν θα μπορούσαν να πετάνε τα αεροπλάνα με τίποτα.

5 Τα περιθώρια αντίδρασης όταν πετάει το αεροπλάνο
Τα περιθώρια αντίδρασης είναι περιορισμένα. Από τις αποφάσεις των υπαλλήλων εξαρτάται η ασφάλεια των πιο κρίσιμων φάσεων της πτήσης, που δεν είναι άλλες από την προσγείωση και την απογείωση - στατιστικά, στις συγκεκριμένες φάσεις σημειώνονται τα περισσότερα ατυχήματα.

6 Για τα ατυχήματα των αεροπλάνων
Συμβαίνουν πολλά αεροπορικά ατυχήματα, τα περισσότερα από αυτά είναι ανθρώπινα λάθη. Βέβαια η πιθανότητα να γίνει αεροπορικό ατύχημα με το αεροπλάνο που ταξιδεύουμε είναι εξαιρετικά μικρή. Τα περισσότερα αεροπορικά ατυχήματα συνήθως συμβαίνουν κατά την προσγείωση ή την απογείωση. 

7 Όταν μια πτήση αντιμετωπίζει κεραυνούς τι μπορεί να γίνει
Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, γιατί δεν πρόκειται να συμβεί απολύτως τίποτα –ίσως μόνο αναβοσβήσουν τα φώτα και υπάρξουν παράσιτα στα όργανα του πιλοτηρίου για δέκατα του δευτερολέπτου.

8 Τα μέρη των αεροπλάνων Το σκάφος αποτελεί τον κορμό του αεροπλάνου και αποτελείται από 2 μέρη: τις πτέρυγες και την άτρακτο. Οι πτέρυγες είναι σταθερά συνδεδεμένες με την άτρακτο και σ' αυτό ακριβώς διαφέρει από το ελικόπτερο, που σ' αυτό τα πτερύγιά του κινούνται. Ανάλογα με τον αριθμό των πτερύγων, τα αεροπλάνα ονομάζονται μονοπτέρυγα, διπτέρυγα, πολυπτέρυγα.

9 Τα είδη των αεροπλάνων Τα αεροπλάνα, ανάλογα με τους σκοπούς χρήσης τους, διακρίνονται σε πολιτικά και στρατιωτικά. Επίσης ανάλογα με το είδος των οργάνων προσγείωσης διακρίνονται σε αεροπλάνα και υδροπλάνα, ανάλογα με τις μορφές του προωθητικού συστήματος διακρίνονται σε "ελικοφόρα" και "αεριωθούμενα".

10 Για ποιους σκοπούς χρησιμοποιούνται τα αεροπλάνα
Το αεροπλάνο χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων, σε ειρηνικούς αλλά και πολεμικούς σκοπούς

11 Η Εξέλιξη των αεροπλάνων
Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας.


Κατέβασμα ppt "Η Ιστορία των πρώτων αεροπλάνων και πως ξεκίνησαν"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google