ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
Advertisements

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
Σαπούνι συνταγές Μπούρα Αγνή Μουτζούρη Μαρία Πετριτζικλή Ταξία
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
ΥΛΙΚΑ:  ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο  1 και ½ Kg μελιτζάνες  3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  2 τομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες  1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Λάβα - Κέικ.
Γαλλία-ratatouille.
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ερευνητική εργασία Β Λυκείου Βολιμών
Ζυμαρικά - Pasta.
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
BAYERN ΒΑΥΑΡΙΑ.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
ΙΤΑΛΙΑ.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
Γαλλική κουζίνα και πολιτισμός
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι είναι η υγιεινή διατροφή; Η υγιεινή διατροφή παρέχει όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται το σώμα ώστε να είναι υγιές. Με την υγιεινή διατροφή, ελαττώνεται ο κίνδυνος καρδιοπαθειών και άλλων παθήσεων, όπως κάποιες μορφές καρκίνου και διαβήτη. Η υγιεινή διατροφή είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την καρδιά σας.

Κέικ φρούτων χωρίς ζάχαρη(1) Συστατικά 1 κούπα τριμμένο μήλο 1 κούπα τριμμένο καρότο 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα 1 κούπα τριμμένοι ξηροί καρποί 1 κούπα σπορέλαιο 1 κούπα φαρίνα ολικής άλεσης 1 κούπα νιφάδες βρώμης 1 κ.γ. baking powder 2 μεγάλα αυγά 5 κ.σ. φρουκτόζη

Κέικ φρούτων χωρίς ζάχαρη(2) Οδηγίες Ξεκινήστε χτυπώντας τα αυγά με τη μπανάνα, προσθέστε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας τελευταία τους ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα φρούτα. Όταν προσθέσετε και αυτά αρκεί ένα γρήγορο ανακάτεμα ώστε να πάνε παντού χωρίς να διαλυθούν. Ψήστε τους 180° για 50 λεπτά.

Muffins σπανάκι με τυρί (1) Συστατικά 240 γρ. γάλα πλήρες 70 γρ. λάδι 115 γρ. τυρί τσενταρ τριμμένο 85 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 140 γρ. σπανάκι κομμένο όχι πολύ ψιλό ούτε χοντρό 1 πιπέριτσα (τσίλι) ψιλοκομμένη 3 μεγάλα αυγά 455 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο 4 κ.γ. μπεικιν παουντερ 225 γρ. κατσικίσιο τυρί μια πρεζα αλάτι 1 χούφτα σουσάμι και ηλιόσπορους (καθαρισμένους φυσικά)

Muffins σπανάκι με τυρί (2) Οδηγίες Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, εκτός το κατσικίσιο, γάλα, λάδι, αυγά και την πιπεριά. Προσθέτουμε το αλεύρι, μπεικιν, αλάτι και ανακατεύουμε απαλά. Γεμίζουμε τις ειδικές θήκες για μαφινς με το μισό μείγμα και μοιράζουμε το κατσικίσιο τυρί σπασμένο με το χέρι και ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα . Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τους σπόρους και ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμενο φούρνο για 20' μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

Πένες με λαχανικά(1) Υλικά 500γρ. πένες 1 πράσινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά 1-2 μέτρια καρότα 200γρ. μανιτάρια 1 κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά) 3-4 φρέσκιες ντομάτες (ψιλοκομμένες) 30γρ. Μινέρβα Benecol κλασικό 1 ματσάκι μαϊντανό ή βασιλικό (ψιλοκομμένο) αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πένες με λαχανικά(2) Ετοιμασία Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές, τα καρότα, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Τα κόβουμε σε κυβάκια. Ζεσταίνουμε 30γρ. Μινέρβα Benecol κλασικό σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τις πιπεριές, τα καρότα, το σκόρδο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σιγοβράζουμε για 1’-2’ ακόμη και προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα με τα λαχανικά. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Τα σιγοβράζουμε όλα μαζί για ακόμη 1’-2’. Αφήνουμε τα ζυμαρικά να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε προσθέτοντας τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό.

ΤΕΛΟΣ Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας. ΝΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΓΓΙΝΑ ΓΚΙΚΑ