Σωκράτης Μυλωνάς και Νικόλαος Ζάγγουλος Σεπτέμβριος 2013

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης για τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Πληροφορικής και Επιστήμης Η/Υ Αντιστοίχιση Υφιστάμενου Εκπαιδευτικού Υλικού.
Advertisements

Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση εκπαιδευτικού σεναρίου Νότα Σεφερλή
Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης για τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Πληροφορικής και Επιστήμης Η/Υ Προγραμματισμός Έτους και Ενότητας (Γ’ Γυμνασίου)
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
3o ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014.
24/06/20141 Σεμινάρια Πληροφορικής Σεπτέμβριος 2013 Μάριος Μιλτιάδου.
Η Διδασκαλία της Αγγλικής σε Μικρά Παιδιά Πράξη «ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΣΕ ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ»
Ο Σχολικός σας Σύμβουλος
Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη τάξη Θέμα: Γνωριμία με την ιστοσελίδα του παιδαγωγικού.
Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης για τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Πληροφορικής και Επιστήμης Η/Υ Σειρά Διδασκαλίας Μαθημάτων / Προαπαιτούμενες.
Ο χώρος της Δευτεροβάθμιας Οικονομικής Εκπαίδευσης στο διαδίκτυο
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
27/06/20141 Σεμινάρια Πληροφορικής Σεπτέμβριος 2011 Μάριος Μιλτιάδου.
Socrates Comenius 1 Συνάντηση στο Βέλγιο – Antwerp 23 – 27 November Τίτλος προγράμματος: ¨Χρήση και εφαρμογές πληροφορικής τεχνολογίας στη διαδικασία μάθησης¨
Συνάντηση Εκπαιδευτών Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης στην Εκπαιδευτική Εφαρμογή της Πληροφορικής Άνοιξη 2008 Ομάδα Επιμόρφωσης Τ.Π.Ε.
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αναστασία Οικονόμου, Προϊσταμένη Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών σε θέματα.
Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης για τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Πληροφορικής και Επιστήμης Η/Υ Διδακτικές προσεγγίσεις στο μάθημα της Πληροφορικής.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΦΩΤΕΙΝΟΥ M.Sc. Computation, Univ. of London
Πληροφορική και Επιστήμη Η/Υ Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Σωκράτης Μυλωνάς Σεπτέμβριος 2012.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.
ΞΑΝΘΗ 2013, 2ο ΣΕΚ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΙΔΗΣ Μαθηματικός.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.  Το ωρολόγιο πρόγραμμα είναι ενσωματωμένο στη Βάση Δεδομένων Εξοπλισμού Σχολειών.  Έχει σκοπό να διατηρεί το ωρολόγιο.
ΝΕΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Β΄ Επιπέδου Ειδικό Μέρος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (κλάδοι ΠΕ60-70) ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗΝ.
Φλώρος Αθανάσιος Καθηγητής ΠΕ 19 Υποδιευθυντής 32 ο ΓΕ. Λ. Θεσσαλονίκης.
Το Δίκτυο Ηλεκτρονικής Μάθησης για την Τάξη
Οδηγός του Εκπαιδευτικού των Ξένων Γλωσσών
Σεμινάριο Μαθηματικών Σεπτεμβρίου 2012 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
ΝΕΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α’, Β’, & Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ανδρέας Σ. Ανδρέου (Αναπλ. Καθηγητής ΤΕΠΑΚ - Συντονιστής) Μάριος Μιλτιάδου, Μιχάλης Τορτούρης.
07/09/20141 Σεμινάρια Πληροφορικής Σεπτέμβριος 2012 Μάριος Μιλτιάδου.
Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση
Εν. 2.4 Γενικού Μέρους Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Το εκπαιδευτικό σενάριο Νότα Σεφερλή
Βασίλης Κόμης Αναπληρωτής Καθηγητής
Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης Εκπαιδευτική Ημερίδα Σχολικών Συντονιστών TALIS Ιανουαρίου 2013.
Επιμορφωτική Διημερίδα για τους Σχολικούς Συμβούλους Ξένων Γλωσσών Η εκπαιδευτική πύλη του ΠΕΑΠ και το ηλεκτρονικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης.
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Υπουργική Απόφαση: Φ.353.1/324/105657/Δ1) Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης 1.
ΥΠΟΕΡΓΟ 3: Επιμόρφωση Επιμορφωτών και Εκπαιδευτικών για την Εφαρμογή του Προγράμματος Εκμάθησης της Αγγλικής. Η εκπαιδευτική πύλη του ΠΕΑΠ, το ηλεκτρονικό.
Τίτλος δραστηριότητας: Όνομα Εκπαιδευτικού: Σχολείο:
Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης για τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Πληροφορικής και Επιστήμης Η/Υ Προγραμματισμός Έτους και Ενότητας Σωκράτης.
Γεωρ. Λασκαράκης Εισήγηση με θέμα
Υποέργο 03: Επιμόρφωση Επιμορφωτών και Εκπαιδευτικών για την Εφαρμογή του Προγράμματος Εκμάθησης της Αγγλικής Η Διδασκαλία της Αγγλικής σε Μικρά Παιδιά.
Τάξεις στις οποίες απευθύνεται: Β Γυμνασίου
Αναλυτικά Προγράμματα για τα Δημόσια Σχολεία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σεμινάρια Σεπτεμβρίου 2010 Κουτσίδης Γιώργος 1.
Επαρχιακές Ενημερωτικές Συναντήσεις Διευθυντών Σεπτέμβρης 2014
Διδασκαλία των Θρησκευτικών με Νέες Τεχνολογίες
Ερευνητικές εργασίες Πλαίσιο εφαρμογής – Επιλογή θέματος.
Δεύτερη συνάντηση Μάχιμων Εκπαιδευτικών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Η Διδασκαλία της Αγγλικής σε Μικρά Παιδιά Πράξη «ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΣΕ ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ»
ΦΥΣΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ Ε΄ & ΣΤ΄ΤΑΞΕΩΝ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
«Χρονοδιάγραμμα Ενεργειών» ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΑΛΥΣΟΥ Ανιχνεύω, Γνωρίζω, Αγαπώ.
Διδακτική Πληροφορικής
Διδακτική Πληροφορικής
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 3: Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Τεχνολογικής.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γιώργος Σούλτης.
Εκπαιδευτικό Σενάριο : “ Μαθαίνω για το κακόβουλο λογισμικό και προστατεύομαι ” Ζαμπέτογλου Γεώργιος ΕκπαιδευτικόςΠληροφορικής ΠΕ.
Πρακτικές Σχεδιασμού Μαθήματος. Πρακτικές καλού σχεδιασμού μαθήματος Η συγκέντρωση του εκπαιδευτικού υλικού και η οργάνωση στο eclass γίνεται πλέον σε.
ΕΝΝΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ι Μάθημα 1 ο Διδάσκει : Βασίλης Τσελφές.
Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ schools.gr/content/index.php?lesson_id=1 &ep=67 schools.gr/content/index.php?lesson_id=1.
Δομή & και Αξιολόγηση εκπαιδευτικών σεναρίων. Διδασκαλία μέσω παραδείγματος Ανοίξτε την παρακάτω ιστοσελίδα και διαβάστε το σενάριο βασισμένο στο «Πούσι»
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
Καλώς ορίσατε στην εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες.
Παιδαγωγική Συνεδρία Λυκείου Αγ. Νικολάου 15/11/2010
Αυδίκος Αθανάσιος – Πήχας Στέφανος
Αναλυτικό Πρόγραμμα Πληροφορικής και Επιστήμης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Επιμόρφωση στους Δείκτες Επιτυχίας και Δείκτες Επάρκειας Νοέμβριος, 2015.
Η Συνθετική Δημιουργική Εργασία ως εναλλακτική μορφή αξιολόγησης της Αγγλικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο: Ένα παράδειγμα Χριστίνα Κάλφογλου Πειραματικό Γυμνάσιο.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ, ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας
Βάσεις Δεδομένων (Δύο Περίοδοι)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σωκράτης Μυλωνάς και Νικόλαος Ζάγγουλος Σεπτέμβριος 2013 Πληροφορική και Επιστήμη Η/Υ Ενημέρωση για τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Σωκράτης Μυλωνάς και Νικόλαος Ζάγγουλος Σεπτέμβριος 2013

Επιμόρφωση/Πληροφόρηση Παρακαλούνται όλοι οι καθηγητές και καθηγήτριες να ελέγξουν ότι έχουν πρόσβαση στο διακομιστή (moodle server) για την επιμόρφωση: http://cs.dias.ac.cy/ Εδώ θα βρείτε: Υλικό επιμόρφωσης 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013 για το ΝΑΠ Υλικό άλλων σεμιναρίων επιμόρφωσης (π.χ. συντήρηση, δίκτυα) Εκπαιδευτικό υλικό για εφαρμογή του ΝΑΠ Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου Σε περίπτωση που ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας, πατήστε το σύνδεσμο Forgotten your username or password? Και ακολουθήστε τις οδηγίες (μπορεί να χρειαστούν μερικά λεπτά για να λάβετε email, ελέγξτε επίσης το φάκελο spam/junk) Σε περίπτωση προβλημάτων επικοινωνήστε με τον Σωκράτη Μυλωνά (socrates@computer.org, 99579176) Σωκράτης Μυλωνάς/Νικόλαος Ζάγγουλος: Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης για τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Πληροφορικής και Επιστήμης Η/Υ, 2013

Έντυπο Εκπαιδευτικό Υλικό ΝΑΠ Σημειώσεις & Τετράδιο (Φύλλα Εργασίας) Α΄Γυμνασίου (Β’ Έκδοση, αναθεωρημένη, 2013) τυπώθηκε και αποστέλλεται στα σχολεία Σημειώσεις & Τετράδιο (Φύλλα Εργασίας) Β΄Γυμνασίου (Β’ Έκδοση, 2013) τυπώθηκε και αποστέλλεται στα σχολεία Σημειώσεις & Τετράδιο (Φύλλα Εργασίας) Γ΄Γυμνασίου (Α’ Έκδοση, 2013) βρίσκεται στο τυπογραφείο, αναμένεται στα σχολεία προς το τέλος Σεπτεμβρίου Σωκράτης Μυλωνάς/Νικόλαος Ζάγγουλος : Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης για τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Πληροφορικής και Επιστήμης Η/Υ, 2013

Δεν χρειάζεται enrolment key! Ηλεκτρονικό Υλικό ΝΑΠ Διατίθεται από το διακομιστή (moodle server) για την επιμόρφωση: http://cs.dias.ac.cy/ Με τίτλο Εκπαιδευτικό και Επιμορφωτικό Υλικό για την Α, Β και Γ Γυμνασίου 2013-2014 Περιλαμβάνει Όλο το έντυπο υλικό σε μορφή pdf Ηλεκτρονικό υποστηρικτικό υλικό σε ιεραρχία φακέλων Τον Οδηγό εκπαιδευτικού (pdf) Κατευθυντήριες γραμμές/επιπρόσθετες πληροφορίες για χρήση σημειώσεων/φύλλων εργασίας ανά τάξη Ενδεικτικούς προγραμματισμούς (Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου) Όλο το υλικό που χρησιμοποιήθηκε κατά τις επιμορφώσεις των μάχιμων εκπαιδευτικών. Δεν χρειάζεται enrolment key! Σωκράτης Μυλωνάς/Νικόλαος Ζάγγουλος : Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης για τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Πληροφορικής και Επιστήμης Η/Υ, 2013

Εντοπισμός Μαθησιακού Υλικού Σημειώσεις Φύλλα Εργασίας Ηλεκτρονικό μαθησιακό υλικό Student Υλικό για μαθητή/τρια, π.χ. Βίντεο Εφαρμογίδια Quiz Other_Material Άλλο υλικό σχετικό με το μάθημα (μπορεί να μη συνάδει απόλυτα με το Φ.Ε. ή να μην είναι ολοκληρωμένο) Teacher Υλικό για καθηγητή/τρια, π.χ. Φύλλο εργασίας (MS Word) Παρουσιάσεις Αρχεία Quiz (π.χ. Hot Potatoes) Σωκράτης Μυλωνάς: Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης για τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Πληροφορικής και Επιστήμης Η/Υ, 2011

Προγραμματισμός Έτους Υπάρχει ενδεικτικός προγραμματισμός για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου. Εάν κάποιο σχολείο θα προτείνει εναλλακτικό προγραμματισμό, να διατηρηθεί η ίδια δομή και να συζητηθεί η πρόταση με το σύμβουλο. Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς παρατηρηθεί καθυστέρηση πέρα από 2 εβδομάδες στην εφαρμογή του προτεινόμενου προγραμματισμού, ή ανάγκη να γίνουν αλλαγές, να ενημερώνεται άμεσα ο σύμβουλος για να συζητούνται τρόποι αντιμετώπισής. Σωκράτης Μυλωνάς: Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης για τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Πληροφορικής και Επιστήμης Η/Υ, 2011

Οδηγός Εκπαιδευτικού και άλλα βοηθήματα Ο οδηγός εκπαιδευτικού περιέχει περίληψη των βασικών στοιχείων από την επιμόρφωση μάχιμων για την εφαρμογή του ΝΑΠ: Περιεχόμενο Στόχοι Διδακτική Μεθοδολογία Χρήση υλικού Επιπρόσθετα ετοιμάστηκαν έγγραφα με επιπρόσθετες πληροφορίες, οδηγίες και εισηγήσεις ανά κεφάλαιο/φύλλο εργασίας για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή στην τάξη (με βάση τις ερωτήσεις, απορίες ζητήματα που συζήτησαν μαζί μας μάχιμοι εκπαιδευτικοί) Τα έγγραφα αυτά θα ενημερώνονται κατά διαστήματα. Σωκράτης Μυλωνάς: Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης για τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Πληροφορικής και Επιστήμης Η/Υ, 2011

Παρατηρήσεις Το νέο αναλυτικό πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων με όσο το δυνατό πιο πρακτικό και εφαρμοσμένο τρόπο. Όλα τα μαθήματα (και φύλλα εργασίας) περιέχουν το τμήμα της εμπέδωσης, όπου οι μαθητές/τριες μαθαίνουν κατά προτίμηση μέσα από δραστηριότητες. Θα πρέπει να αποφεύγεται η μετωπική διδασκαλία (ακόμη και τα θεωρητικά μαθήματα μπορούν να γίνουν με εναλλακτικούς τρόπους). Οι σημειώσεις περιέχουν παραδείγματα και επεξήγηση πέρα από το τι είναι απαραίτητο να γνωρίζει ο μέσος μαθητής και είναι για σκοπούς αναφοράς. Υπάρχει αντίστοιχο φύλλο εργασίας για χρήση από τους μαθητές στην τάξη. Οι βασικές έννοιες στο τέλος κάθε κεφαλαίου αποτελούν τη γνώση που απαιτείται. Πέρα από αυτές να επιδιώκεται η εφαρμογή της γνώσης σε παραδείγματα (όπως στα ενδεικτικά φύλλα εργασίας) Ανάλογα με τους μαθητές, να επιλέγονται δραστηριότητες από τα Φ.Ε., ώστε να καλύπτονται οι στόχοι. Προβλήματα με τη νέα έκδοση του Alice; Υπάρχουν εισηγήσεις /συζήτηση στο moodle. Όπου υπάρχει ανάγκη για συμβουλές/διευκρινίσεις/βοήθεια αξιοποιήστε το σύμβουλο του σχολείου σας ή τους Ν. Ζάγγουλο και Σ. Μυλωνά Σωκράτης Μυλωνάς: Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης για τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Πληροφορικής και Επιστήμης Η/Υ, 2011

Δράσεις για τη φετινή χρονιά Αξιολόγηση ΝΑΠ Όσοι συνάδελφοι έχουν παρατηρήσεις σε σχέση με το υλικό του ΝΑΠ να το παραδώσουν στο σύμβουλο τους ή μέσω email ή της ομάδας συζήτησης στους υποστηρικτές του ΝΑΠ μέχρι 30 Νοεμβρίου 2013. Να συμπληρώνονται οι παρατηρήσεις στον προγραμματισμό από κάθε συνάδελφο και να αποσταλούν στους συμβούλους με το τέλος του Α και του Β τετραμήνου. Εσωτερική αξιολόγηση (πιθανό σε πιλοτική βάση;) Ερωτηματολόγιο (ανώνυμο) για καθηγητές/τριες Διαγνωστικές ασκήσεις για μαθητές/τριες Συλλογή υλικού Όσοι συνάδελφοι έχουν βρει/δημιουργήσει υποστηρικτικό ή άλλο υλικό για την Α Λυκείου το οποίο επιθυμούν να δώσουν για αξιοποίηση στα πλαίσια του ΝΑΠ για την εφαρμογή του ΝΑΠ στο Γυμνάσιο επιθυμούν να το δώσουν για χρήση από άλλους συναδέλφους Μπορούν να το αναρτήσουν στο moodle στη δραστηριότητα υλικό για αξιολόγηση ή να το παραδώσουν στο σύμβουλο/υποστηρικτές ΝΑΠ Σωκράτης Μυλωνάς: Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης για τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Πληροφορικής και Επιστήμης Η/Υ, 2011

Σεμινάρια Επιμόρφωσης Μάχιμων 2013-2014 Έχουν προγραμματιστεί, εκκρεμεί η απόφαση Ένας καθηγητής/τρια από κάθε Λύκειο Κριτήρια Να μη συμμετείχε στην επιμόρφωση 2012-2013 ή 2011-2012 ή 2010-2011 Να διδάσκει ή να έχει διδάξει στην Α’ Λυκείου Να μην υπόκειται σε μετακίνηση από το σχολείο που υπηρετεί το 2014-15 Νοέμβριος-Μάρτιος (3-4 συναντήσεις) Ομάδες Λευκωσίας/Λάρνακας/Αμμοχώστου και Λεμεσού/Πάφου Σωκράτης Μυλωνάς: Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης για τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Πληροφορικής και Επιστήμης Η/Υ, 2011