Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Δρ ΕΛΕΝΗ ΦΛΩΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΕΚΕΦΕ « ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ » ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
« Βελτιστοποιώντας τη χρήση της γνώσης στη διαμόρφωση δημοσίων πολιτικών και στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η στρατηγική σημασία της ανοιχτής.
Advertisements

Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020“
Βασική πολιτική μικροοικονομία Μάνθος Ντελής. Ελεύθερη αγορά  Τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί μεγάλο βάρος στη σπουδαιότητα της έννοιας ελεύθερη αγορά.
Αγορές και ανταγωνισμός: Ευκαιρίες για όλους Όταν οι αγορές είναι ανταγωνιστικές, επιτρέπουν σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς, να δοκιμάσουν τις ικανότητές.
Αντιπρόεδρος BIC Aττικής Μέλος του ΔΣ του ΕΒΝ - Βρυξέλλες
"Δημιουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων με τη χρήση Κοινωνικού Κεφαλαίου"
Χαλκιδική 8/9 Ιουλίου 2006 Κ. Κοκκινοπλίτης Συντονιστής Οργανωτικής Γραμματείας Σχεδιασμού & Κατάρτισης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΡΟΤΥΠΑ.
ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΑΣΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ
1 Γυναίκες και επιστήμη: μια πρώτη διερεύνηση Λάουρα Αλιπράντη Κύρια Ερευνήτρια, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.
 Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα  Ε.Ο.Κ..
Κεφάλαιο 8 Η νέα οικονομία 8.1 Η μετάβαση από την παλιά στη νέα οικονομία. 8.2 Η έννοια και το περιεχόμενο της νέας ψηφιακής οικονομίας. 8.3 Οι κυριότερες.
1 Πραγματικοί Οικονομικοί Κύκλοι. 2 Βραχυχρόνιες διακυμάνσεις Σε συναθροιστικά οικονομικά μεγέθη: Προϊόν, απασχόληση, ανεργία. Ιδιωτικές επενδύσεις, κατανάλωση,
Γυναίκες και επιστήμη: μια πρώτη διερεύνηση Dr Λάουρα Mαράτου-Αλιπράντη Κύρια Ερευνήτρια, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, EΚΚΕ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.
Κωνσταντίνος Φρουζής, Πρόεδρος ΣΦΕΕ Το Όραμα της Φαρμακοβιομηχανίας για την Ανάπτυξη για την Ανάπτυξη
Ο ρόλος τους μέσα σ’ ενα νέο θεσμικό πλαίσιο έρευνας.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ AΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Εισαγωγή στο θέμα,για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/05.
ΜΟΝΤΕΛΟ PEST Πολιτικό/ρυθμιστικό περιβάλλον (πχ νομοθεσία για φόρους/ίδρυση επιχείρησης/περιβάλλον) Οικονομικό περιβάλλον (η αγορά στην οποία δρα η επιχείρηση:
« Καταπολέμηση των διακρίσεων και της ανεργίας με τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Το Περιβάλλον Του Αθλητικού Οργανισμού
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΑΠΕ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ
Ερευνητικές Εργασίες Παιδαγωγικό πλαίσιο. Γιατί οι Ερευνητικές Εργασίες (ΕΕ) είναι καινοτομία; Προσεγγίζουν διερευνητικά την γνώση και τη μάθηση Προϋποθέτουν.
1 Νέα Θεωρία Μεγέθυνσης Ενδογενής μεγέθυνση. 2 Συνάρτηση παραγωγής προϊόντος Υ t = Y(K, L, A) Y t = [(1-α k )·K t ] α · [(1-α L )·A t ·L t ] 1-α 0
1 Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών: Αναζητώντας λύσεις Κοινωνία της Πληροφορίας: «Έχει αγώνα αύριο!» Γιάννης Καλογήρου Επ. Καθηγητής ΕΜΠ τ. Ειδικός.
Μια διαγραμματική παρουσίαση των όρων
«Αν δεν φυτέψουμε το δέντρο γνώσης όταν είμαστε νέοι, δεν θα μας δώσει τον ίσκιο του όταν θα έχουμε γεράσει.»
Διαγραμματική θεώρηση της έννοιας
Προϋποθέσεις Ανάπτυξης των Ευρυζωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Ι. Μπούρας Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, Παν. Πατρών και Ερευνητικό Ακαδημαϊκό.
Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων
Γιατί οι Ερευνητικές Εργασίες (ΕΕ) είναι καινοτομία;
Δρ. Αναστάσιος Δ. Αναστασίου Κ.Υ. του ΥΠΕΣΔΔΑ
ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ Συνολικού προϋπολογισμού €
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Διοίκηση Ανθρώπινων πόρων
Μάθημα: Κοινωνιολογία του Τουρισμού
Οι Εργασιακές Σχέσεις Οι εργασιακές σχέσεις αναφέρονται κυρίως στις σχέσεις εργασίας ανάμεσα στους μισθωτούς και τους εργοδότες. Οι μισθωτοί είναι οι εργαζόμενοι.
Έρευνα και καινοτόμος επιχειρηματικότητα: Η νέα προσέγγιση και το ΕΣΠΑ
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Νομικής Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο Καθηγητής Χαράλαμπος Π. Παμπούκης.
Aθήνα,16 Νοεμβριου Η Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης Συνδέει: την έρευνα και καινοτομία με την οικονομική ανάπτυξη με νέους τρόπους όπως είναι.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Α.Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΟ INSTALL INSTALL Innovative strategy for raising awareness of lifelong learning in Greece.
Κράτος Πρόνοιας και Εκπαίδευση Κλασσική Σοσιαλδημοκρατία & Ο Τρίτος Δρόμος.
ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ Σημειώσεις βασισμένες στο N. Nugent (2010) The Government and Politics of the European Union, 7 th edition.
Γιάννης Α. Μυλόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ. Τομέας Υδραυλικής & Τεχνικής Περιβάλλοντος Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών-Πολυτεχνική Σχολή H ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ.
Στο τέλος της ύφεσης, απολογισμός και αξιολόγηση των προοπτικών.
 1. Διαμόρφωση Εκπαιδευτικής Πολιτικής  2. Θέση Εκπαιδευτικής Μονάδας στον τομέα διαμόρφωσης Ε. Π.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ 11/14/ Κοινωνία στην Οικονομία της Γνώσης.
Αγορά Εργασίας - Καινοτομία στην Οικονομία της Γνώσης
ΩΣ ΤΡΙΤΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΣ project Ο βασικός στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων με αναπηρίες, κάτι που είναι απόλυτα σύμφωνο τόσο με τις αρχές και την φιλοσοφία.
Μερικά βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς εργασίας: εργατικό δυναμικό, δομή της απασχόλησης, ανεργία Συνεχής αύξηση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Κράτος Πρόνοιας και Εκπαίδευση
Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Απασχόληση & μισθοί σε μη πλήρως ανταγωνιστική αγορά εργασίας
Η βιομηχανία στον 21ο αιώνα
Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020“
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Εταιρικη Κοινωνικη Ευθυνη)
Βιωςιμοτητα μιας Νεας Επιχειρηςης
3.4. Τοπική αυτοδιοίκηση Οι σύγχρονες τάσεις διοικητικής οργάνωσης ευνοούν την αποκέντρωση της πολιτικής εξουσίας σε κατώτερες βαθμίδες της Διοίκησης,
ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Έννοια και Σκοποί του Νέου Λυκείου
Το μέλλον της ΚΑΠ προκλήσεις, προοπτικές και άμεσα διλήμματα Αθήνα – 13 Νοεμβρίου 2017 Τάσος Χανιώτης Διευθυντής Στρατηγική, Απλοποίηση και Ανάλυση.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Η έννοια της επιχείρησης
Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου Διδάσκων: Κοψιδάς Οδυσσέας
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Π.κ.Ε ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΛΥΣΕΙΣ
Η ανοιχτή μέθοδος συντονισμού (ΑΜΣ)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Δρ ΕΛΕΝΗ ΦΛΩΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΕΚΕΦΕ « ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ » ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΚΤΙΝΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δρ ΕΛΕΝΗ ΦΛΩΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΕΚΕΦΕ « ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ » ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΚΤΙΝΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ Η ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Το Σύνταγμα Μέρος Δεύτερο – Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα Αρθρο 16 – (παιδεία, τέχνη, επιστήμη) Αρθρο 16 – (παιδεία, τέχνη, επιστήμη) Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ Η ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Το Σύνταγμα Μέρος Δεύτερο – Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα Αρθρο 16 – (παιδεία, τέχνη, επιστήμη) Αρθρο 16 – (παιδεία, τέχνη, επιστήμη)

Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΓΝΩΣΗΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ -ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ Η ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Ο ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΓΝΩΣΗΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ -ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ Η ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Η ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ 25% – 50% ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Η «ΠΑΡΑΓΩΓΗ» ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Σ’ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ» ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ Η ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ 25% – 50% ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Η «ΠΑΡΑΓΩΓΗ» ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Σ’ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ» ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ» ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΗΔΕΝΙΣΘΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ «ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ» ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΜΕΣΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΙΜΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ) ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΝ, ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ) ΣΤΙΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ» ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΗΔΕΝΙΣΘΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ «ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ» ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΜΕΣΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΙΜΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ) ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΝ, ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ)

ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ) ΧΩΡΟ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ» ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΑΓΟΡΑΣ ΓΝΩΣΗΣ» ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ) ΧΩΡΟ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ» ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΑΓΟΡΑΣ ΓΝΩΣΗΣ» ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΔΙΕΠΕΤΑΙ, ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ, ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ (ΕΕ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ) ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΡΑΜΑΤΑ Η/ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ «ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΩΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ» ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΣΤΑ Ε.Κ. ΕΤΕΡΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ «ΕΝ ΜΕΡΕΙ» - ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ (Γ. Σ. Χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες) ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΘΕΣΜΙΚΗ Κ.Α. ΣΤΗΡΙΞΗ (Π.Χ. ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ) ΕΤΕΡΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ «ΕΝ ΜΕΡΕΙ» - ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ (Γ. Σ. Χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες) ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΘΕΣΜΙΚΗ Κ.Α. ΣΤΗΡΙΞΗ (Π.Χ. ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ)

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΤΡΟ ΠΡΩΤΟ & ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΩΣ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ «ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΤΑΣΑΚΙΑ» - Κατά την πρόθεσιν (Εφ. Καθημερινή Σελ. 24) ΜΕΤΡΟ ΠΡΩΤΟ & ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΩΣ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ «ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΤΑΣΑΚΙΑ» - Κατά την πρόθεσιν (Εφ. Καθημερινή Σελ. 24)

ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΡΟΣ ΟΠΟΥ ΔΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΡΟΣ ΟΠΟΥ ΔΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΥΡΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΡΟΣΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ – ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟΣ ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Συνήθως για συντεχνιακές ενέργειες άλλων - Ορα και κυβερνητικές ε π ιλογές για μαζικές εντάξεις κατηγοριών εργαζομένων στην ερευνητική κοινότητα και α π όδοση ευθυνών για την συνε π αγόμενη υ π οβάθμιση του θεσμού π ρωτίστως στους ερευνητές των Ε. Κ. λόγω ασθενέστερης συνδικαλιστικής ισχύος (easy to handle) ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΥΡΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΡΟΣΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ – ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟΣ ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Συνήθως για συντεχνιακές ενέργειες άλλων - Ορα και κυβερνητικές ε π ιλογές για μαζικές εντάξεις κατηγοριών εργαζομένων στην ερευνητική κοινότητα και α π όδοση ευθυνών για την συνε π αγόμενη υ π οβάθμιση του θεσμού π ρωτίστως στους ερευνητές των Ε. Κ. λόγω ασθενέστερης συνδικαλιστικής ισχύος (easy to handle)

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

1η Προσέγγιση Για τους μάχιμους χριστιανούς ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ

2η Προσέγγιση Για τους αντιρρησίες συνείδησης & τους ψυχρόαιμους τεχνοκράτες ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

3η Προσέγγιση Η μαρξιστική αντιμετώπιση ΑΓΩΝΑΣ Κατάθεση απόψεων και αγωνιστική διεκδίκηση μέσα από τους συνδικαλιστικούς φορείς, από τους εργαζομένους όλων των «αποχρώσεων» για ουσιαστική παρέμβαση στο «ερευνητικό ζήτημα», με κοινό στόχο την αναβάθμιση της παρούσας κατάστασης σε όλα τα επίπεδα (θεσμικό, διοικητικό, εργασιακό). ΑΓΩΝΑΣ