Γενική Διεύθυνση Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Advertisements

Η ασφάλεια και η υγεία στους χώρους εργασίας μάς αφορά όλους. Οφέλη για εσένα προσωπικά. Οφέλη για τις επιχειρήσεις. Εκστρατεία «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι.
Σχεδιασμός προγραμμάτων πρόληψης στο σχολικό περιβάλλον
Συνήθη σφάλματα κατά την εκτίμηση κινδύνου
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ Της ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Δρ. Μαρία Σωτηράκου Προϊσταμένη Τμήματος Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής.
Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020“
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Ονοματεπώνυμο και ιδιότητα ομιλητή
Δρ. ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ερευνητικό Δυναμικό Περιφέρειες της Γνώσης Ειδικό Πρόγραμμα “Ικανότητες” Γεωργία Τζένου – Μαρία Κουτροκόη Χανιά, 21 Σεπτεμβρίου 2007 Εθνικό Σημείο Επαφής.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Δημοτικός Οργανισμός Υγείας & Κοινωνικών Θεμάτων Δήμου Βόλου Δίκτυο Εθελοντών Κοινωνικής Προσφοράς του Δ.Ο.Υ.Κ “ Volo”
Ευρωπαϊκή εκστρατεία για την εκτίμηση κινδύνου
Ε υ ρ ω π α ϊ κ ό Δ ί κ τ υ ο Ε μ π ε ι ρ ο γ ν ω μ ό ν ω ν & Τ ε χ ν ο μ ε σ ι τ ε ί α ς Μ Κ Ο www. euronet.org.gr.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αναστασία Οικονόμου, Προϊσταμένη Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών σε θέματα.
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΕΠΕ 3/6/2008 ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.
ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Στέλιος Αδάμου Β. Δ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΝΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ● Η δράση της συμβουλευτικής περιλαμβάνει όλες εκείνες.
Αξιολόγηση Σεμιναρίου με θέμα: «Υγιεινή Διατροφή και Στοματική Υγεία» Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 Αντιγόνη Λυμπέρη Υπ. Αγωγής Υγείας ΠΕ Δ Αθήνας.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
Η μελέτη του φαινομένου εμπεριέχει δυο τάσεις:
Leonardo Transfer of Innovation- Μεταφορά καινοτομίας (Οκτώβριος 2012 – Σεπτέμβριος 2014) Κώστας Οικονόμου Βασιλική Ζιάκα.
European Commission. 1975: πρώτη δράση της κοινότητας: κινητικότητα φοιτητών Σεπτέμβριος 1980: Δίκτυο Ευρυδίκη Κεντρική Μονάδα & 9 Εθνικές Μονάδες Ανταλλαγή.
Μελέτη Περιπτώσεων: UNIC-Services Ltd. UNIC-Services Ltd  Ιδρύθηκε το 1993 από την IT Saara Remes-Ulkunniemi  Η εταιρεία προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες.
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Διδάσκων : Κουντούρης Νικόλας. Δρ. Πολιτειολόγος.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΑ Ι.Ε.Κ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΕΣΥΠ ΔΡΑΜΑΣ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
+14 Σεπτέμβριο 2014 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 να +20 Δείκτης 0 να -20 Δείκτης < -20 Συνολικά της ΕΕ: +1 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 να +20 Δείκτης 0 να -20 Δείκτης.
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα Γενική Εκτίμηση της Εικόνας του Σχολείου Κωδικοποίηση από τον Νικόλαο Τριπόδη, Σχολικό.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΒΟΛΟΣ 21/03/ Νέα νομοθεσία χημικών Reach – πρώτη φάση εφαρμογής Δημήτρης Τσίχλης Δ/νση Περιβάλλοντος Γ.Χ.Κ.
Πρόγραμμα Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο
Η κοινωνία εμπιστεύεται το σχολείο Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Ο θεσμός.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Δομιστική προσέγγιση (Ι)
Οικιακή Οικονομία ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης.
Οικονομία - Επιχειρηματικότητα , στη Β/θμια εκπαίδευση Επιστημονική Υπεύθυνη ‘Εργου ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ Δρ. Θεοχαρούλα Μαγουλά
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Ελληνικό γραφείο υποστήριξης: Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη.
Ιγ’ δημοτικο σχολειο παφου Προγραμμα «Νιωθω ασφαλησ στο σχολειo μου»
Σχολικός εκφοβισμός Δούκας Αλβανός Med,
Αγωγή Υγείας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
«Φυσικές Επιστήμες και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Βιβλιογραφική επισκόπηση και ζητήματα που αναδύονται» Βασιλούδης Ιωάννης, Δάσκαλος, MSc Βιώσιμης Ανάπτυξης.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Ι
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ.
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Βιολογίας Mάθημα Παιδαγωγικών Ενισχυτική Εργασία Υπεύθυνη μαθήματος: Ζαχαρούλα.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 205 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη θάνατοι στην ΕΕ των 27 αποδίδονται σε εργατικά ατυχήματα και σε επαγγελματικές.
SOCIAL KEYS FOR SOCIAL ENTREPRENEURSHIP. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ H Κοινωνική Οικονομία είναι ένας πολύ σημαντικός οικονομικός τομέας στην Ευρώπη. Με βάση.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
Αποτελεσματικότητα της σχολικής μονάδας: ο ρόλος του διευθυντή Μαργαρίτα Χριστοφορίδου 14 Μαρτίου 2013.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μsc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής.
Υγιεινή & Ασφάλεια Εργασίας ΚΕΚ-ΕΛΤΑ Δεκέμβριος 2013.
1. 2 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 3 ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ Αυτοχρηματοδοτούμενα Προγράμματα Αναγνωρισμένα Μεταπτυχιακά από τον ΔΟΑΤΑΠ Συνεργασίες με Πανεπιστήμια Εξωτερικού.
Καλλιέργεια Οδικής Συνείδησης Υπό έμφαση στόχος για τη σχολική χρονιά
Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης Μάθημα 6
Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020“
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης:
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «……Τίτλος…»
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
1η περΙοδος επιμΟρφωσης Β1 επιπΕδου Τ.Π.Ε., ΜΑΪος – ΙοΥνιος 2017
Προσβασιμότητα για ΑμεΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Γενική Διεύθυνση Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας http://www.yeka.gr Γενική Διεύθυνση Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας Εθνικός Εστιακός Πόλος Πληροφόρησης για θέματα ΑΥΕ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α «Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός Περιβάλλον Εργασίας – Ασφάλεια & Υγιεινή» ΚΕΣΥΠ Λιβαδειάς & Θήβας, 5 Φεβρουαρίου 2014 Ενσωμάτωση των αρχών της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας στην εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση Κωνσταντακόπουλος Ιωάννης, Δρ. Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Γιατί η επαγγελματική ασφάλεια και υγεία (ΕΑΥ) αφορά τους νέους Γιατί η επαγγελματική ασφάλεια και υγεία (ΕΑΥ) αφορά τους νέους Η ευάλωτη φύση των νέων Ορισμένα πιθανά αίτια Ο παράγοντας «νέοι» Ο παράγοντας «εργοδότες» Ποιους αφορά το πρόβλημα;

Στατιστικά στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια και υγεία των νέων στην εργασία σε επίπεδο ΕΕ (1) 43 εκατομμύρια εργαζόμενοι στην ΕΕ των 25 είναι ηλικίας 15 έως 29 ετών, ενώ 5 εκατομμύρια από αυτούς είναι ηλικίας κάτω των 20 ετών (Έρευνα εργατικού δυναμικού για το 2004). Δυστυχώς, ο αριθμός των νέων που τραυματίζονται κατά τη διάρκεια της εργασίας τους είναι πολύ μεγάλος. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι εργαζόμενοι ηλικίας από 18 έως 24 ετών έχουν τουλάχιστον 50 % περισσότερες πιθανότητες να πέσουν θύματα μη μοιραίου θανατηφόρου ατυχήματος στον χώρο εργασίας, σε σχέση με τους εργαζομένους άλλων ηλικιακών ομάδων.

Στατιστικά στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια και υγεία των νέων στην εργασία σε επίπεδο ΕΕ (2) Περίπου 430 εργαζόμενοι ηλικίας κάτω των 25 ετών χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στην Ευρώπη κατά την εργασία (στοιχεία του 2002 από τις Ευρωπαϊκές στατιστικές για τα εργατικά ατυχήματα (ESAW) για την ΕΕ των 15, Eurostat). Στην Ευρώπη, κάθε χρόνο, εργαζόμενοι ηλικίας 18 έως 24 ετών τραυματίζονται σε περίπου 714.000 ατυχήματα στους χώρους εργασίας, η σοβαρότητα των οποίων συνεπάγεται απουσία τουλάχιστον 3 ημερών από την εργασία (ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε ποσοστό 16 % περίπου του συνόλου των μη μοιραίων θανατηφόρων ατυχημάτων κατά την εργασία – στοιχεία του 2002 για την ΕΕ των 15 από τις ESAW, Eurostat). Το ποσοστό των μη θανατηφόρων ατυχημάτων στην εργασία ανά 100.000 εργαζομένους είναι κατά 40 % μεγαλύτερο για τους εργαζομένους ηλικίας 18 έως 24 ετών σε σχέση με το υπόλοιπο ανθρώπινο δυναμικό. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας (Eurostat: http://epp.eurostat.cec.eu.int/ - Population and social conditions/ Health [Πληθυσμός και κοινωνικές συνθήκες / Υγεία]).

Η σημασία της «ενσωμάτωσης» της ΕΑΥ στην εκπαίδευση Η σημασία της «ενσωμάτωσης» της ΕΑΥ στην εκπαίδευση Για την προαγωγή μιας φιλοσοφίας πρόληψης στους μελλοντικούς εργαζόμενους και εργοδότες, είναι επιβεβλημένη η ενσωμάτωση των αρχών της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ) στην εκπαίδευση. Εάν τα παιδιά και οι νέοι εξοικειωθούν με μια ασφαλή και υγιή συμπεριφορά, εάν ευαισθητοποιηθούν απέναντι στους κινδύνους και εάν μάθουν να διαμορφώνουν το δικό τους υγιές και ασφαλές περιβάλλον, αναμένεται ότι η μελλοντική επαγγελματική -αλλά και η προσωπική τους- ζωή θα είναι περισσότερο ασφαλής και υγιής. Πίσω από τα στατιστικά στοιχεία κρύβονται ατομικές προσωπικές ιστορίες: νέοι που είναι υποχρεωμένοι να ζουν με τις συνέπειες ατυχημάτων που υπέστησαν και με επιβαρυμένη υγεία για την υπόλοιπη ζωή τους και νέοι που πεθαίνουν ενώ είχαν ολόκληρη τη ζωή μπροστά τους.

Το Πρόγραμμα «Ενσωμάτωση των αρχών της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας στην εκπαίδευση» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EU-OSHA Έναρξη του προγράμματος με τίτλο «Ενσωμάτωση των αρχών της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας στην εκπαίδευση» το 2002 Κεντρικό μήνυμα: «Ξεκίνησε νέος, παρέμεινε ασφαλής» (‘Start young, stay safe’) Έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού «Ενσωμάτωση των αρχών της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας στην εκπαίδευση. Καλές πρακτικές στον τομέα της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης».

Το «Πρότυπο μοντέλο για την ενσωμάτωση των αρχών της ΕΑΥ στην εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EU-OSHA Πηγή: Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (2004).

Η διαδικασία «ενσωμάτωσης» των αρχών της ΕΑΥ στην εκπαίδευση, σύμφωνα με το προτεινόμενο μοντέλο

Πρόγραμμα ΦΑΟΣ - «ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Συνεργασία τριών φορέων Δημιουργία νοοτροπίας ασφαλούς συμπεριφοράς Κάθε στιγμή για μια ζωή

Τι είναι το ΦΑΟΣ Η εθελοντική Ένωση ΦΑΟΣ (Φροντίδα, Αγωγή, Οργάνωση, Συμμετοχή), από την Ομηρική λέξη που σημαίνει Φως, δραστηριοποιείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια σε δράσεις: - διασφάλισης της υγείας και προστασίας των μαθητών και - αναβάθμισης του σχολικού περιβάλλοντος. Το ΦΑΟΣ είναι ένα πρόγραμμα με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών γύρω από τα θέματα της υγείας και της ασφάλειας στο σχολείο, με καθημερινές εκπαιδευτικές διαδικασίες, όχι μόνον στον χώρο του σχολείου αλλά και στο περιβάλλον γύρω από αυτό.

Πρόγραμμα ΦΑΟΣ – Βασικά χαρακτηριστικά Το πρόγραμμα συνιστά μιαν ολιστική προσέγγιση όσον αφορά στο θέμα της ενσωμάτωσης των βασικών αρχών της ΑΥΕ στην εκπαίδευση. Συνεργασία μεταξύ διαφορετικών αρχών με έναν κοινό στόχο (συμμετοχή δημόσιων οργανισμών, ιδιωτικών οργανώσεων, σχολείων και της τοπικής κοινότητας). Συμμετοχική προσέγγιση βήμα προς βήμα. Κατάρτιση εκπαιδευτικών

Πρόγραμμα ΦΑΟΣ – Στόχος Κύριος στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας και της προστασίας των μαθητών στην καθημερινή ζωή στο σχολείο και στο περιβάλλον γύρω από αυτό, καλλιεργώντας την ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών απέναντι στα θέματα της υγείας και της ασφάλειας στο σχολείο.

Πρόγραμμα ΦΑΟΣ – Παράγοντες επιτυχίας η προσήλωση των πρωτεργατών του σχεδίου η απλότητα των δράσεων: - εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, - παραγωγή ενημερωτικού/εκπαιδευτικού υλικού, - αξιολόγηση θεμάτων υγείας και ασφάλειας, - ανάθεση αρμοδιοτήτων στη σχολική μονάδα (διευθυντές σχολείων, εκπρόσωποι σε θέματα ασφάλειας και υγείας) κατανομή αρμοδιοτήτων και επικοινωνία με την τοπική κοινότητα.

Εφαρμογή του προγράμματος ΦΑΟΣ Δράσεις (1) Εφαρμογή του προγράμματος ΦΑΟΣ Δράσεις (1) Εξακρίβωση των προβλημάτων σε θέματα ασφάλειας Έλεγχοι ασφάλειας και αξιολόγηση των σχολικών κτηρίων Εφαρμογή συστήματος καταγραφής ατυχημάτων και παρ’ ολίγο ατυχημάτων στα σχολεία Σεμινάρια ευαισθητοποίησης για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές Επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα ασφάλειας & υγείας

Εφαρμογή του προγράμματος ΦΑΟΣ Δράσεις (2) Εφαρμογή του προγράμματος ΦΑΟΣ Δράσεις (2) Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού Εκπαιδευτικά προγράμματα για την ΑΥΕ στα σχολεία Διαδραστικά βιωματικά προγράμματα Συνεργασία με εξειδικευμένους κυβερνητικούς φορείς/οργανώσεις και ΜΚΟ Επαφές με τοπικές επιχειρήσεις, συλλόγους και ιδιώτες με στόχο την προβολή του προγράμματος και την εξεύρεση χορηγών.