Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι Κλιματικές αλλαγές σε συσχέτιση με Μυθολογικά και θρηκευτικά γεγονότα.
Advertisements

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
«O αλυσοδεμένος ελέφαντας.» Του Χόρχε Μπουκάι.
Το συμμάζεμα της σοφίτας του σπιτιού έφερε στο μυαλό μου πολλές αναμνήσεις όταν ήρθε στα χέρια μου …. Το συμμάζεμα της σοφίτας του σπιτιού μου έφερε στο.
Το Μπριτζ είναι ένα παιχνίδι στατιστικής και η τεχνική της εμπάς ταιριάζει πολύ Οι πρωταθλητές προσπαθούν να ακολουθούν κάθε φορά το πλάνο με τις.
ΑΡΗΣ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ.
Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
Πίστες. Συνεχίζουμε … ακάθεκτοι το λάδωμα; Κύριε Υπουργέ, Κύριοι συνάδελφοι  Το 2000 αγόρασα καινούργιο εκπαιδευτικό αυτοκίνητο. Είχε από την εταιρία.
Θα μπορούσε στην φωτογραφία, αν δεν φαίνονταν ο φοίνικας, να ήταν ένας άλλος πλανήτης, χωρίς περιβάλλον για ανθρώπινη ζωή;; Λέμε: Ένας κούκος δεν φέρνει.
Επαναστάσεις.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
Αν το διαγράψεις αυτό μετά το διάβασμα… θα περάσεις ένα χρόνο κακής τύχης ! *** Αλλά… αν το στείλεις σε (2 τουλάχιστον) φίλους… θα έχεις 3 χρόνια καλής.
Ομπάμα…άσε το άμα.. Στην Ελλάδα, όταν δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι, λέμε: άμα… γίνει αυτό… θα κάνουμε και το άλλο. Περιμένουμε δηλαδή να έρθουν όλα μόνα.
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Τα παράδοξα των καιρών μας
ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ Κ ΕΊΜΕΝΑ Ν ΕΟΕΛΛΗΝΙΚΉΣ Λ ΟΓΟΤΕΧΝΊΑΣ Μ ΑΡΊΑ Μ ΟΥΡΚΟΚΏΣΤΑ Τ ΜΉΜΑ Α'2 Το σοφό σπουργίτι.
Όταν ο άνθρωπος έπλασε τον θεό του!!
Η κατάσταση στην εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών:
 Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα  Ε.Ο.Κ..
ΤΜΗΜΑ ΑΡ1 ΣΧΕΔΙΑΖΩ , ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ, ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ, ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ
28/1/2012 Συνεντεύξεις για τις Επικοινωνίες σε Διάφορες Εποχές…
Οι ρόλος σχετίζονται με το είδος της συμπεριφοράς που υπαγορεύονται από κάποιες θέσεις και έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Έχουν ρίζες: Από τα μηνύματα.
Επερχόμενες εκλογές Σήμερα 9/3/12. Έρχονται και… οι εκλογές. Μήπως θα μπορούσε κάποιος, να μου πει, τι πρέπει να κάνω; Πρώτα απ’ όλα, δεν ξέρω κι ούτε.
Εργαστήρι παραγωγής λεβέ!!
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας (από την πλευρά του Λύκου)
Με θέμα την έλλειψη νερού στην Αφρική
Να το κατάλαβαν άραγε;; Δεν τρίτωσε απλώς το κακό, ή το καλό, που μπορεί ο καθένας να το πάρει όπως θέλει, αλλά…. ΤΕΤΑΡΤΩΣΕ!! Για μένα πάντως, το βλέπω.
Σχολικοσ εκφοβισμοσ ...Και άλλα ερωτήματα που βασανίζουν τα παιδιά που είναι θύματα εκφοβισμού... Θα μου κάνουν κακό ή απλά το κάνουν για να περάσει η.
Πρόκειται για μια ψευδή ιστορία, ένα μύθο που λίγοι το γνωρίζουν… Άγνωστος ο μυθοπλάστης Βλέπε: Σημείωση:
Αν αφήνετε το νερό να τρέχει σαν να μην «τρέχει» τίποτα… σύντομα δεν θα τρέχει τίποτα!
Εγκέφαλος Τι σημαίνει εγκεφαλικός; και τι ανεγκέφαλος;
Διάβολος Παράδεισος Ο παράδεισος και τα διαβολάκια.
Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στον Ρόμπι, το πρώτο ρομπότ το οποίο πουλήθηκε σε μια οικογένεια σαν κουβερνάτα της κόρης τους. Το κορίτσι αγαπά πολύ το ρομπότ.
Διημερίδα Αστροφυσικής
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Τι είναι ο κόσμος; Από πού; Πότε και πώς υπάρχει; Πού θα καταλήξει; Πανάρχαια αλλά και διαχρονικά ερωτήματα : Βίβλος, μύθοι και θρησκείες φιλοσοφία.
ΚΛΑΔΟΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ Π.ΔΙΑΘΗΚΗΣ 1.Αίτια και αφορμές: ο εθνικιστικός φανατισμός στην Γερμανία, ο οποίος έβλεπε τον Χριστιανισμό ως επιβίωμα.
ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ1.
Γιατί και πως μετακινούνται οι άνθρωποι της Εποχής του Χαλκού;
Ο σοκολατένιος κατακλυσμός. Μια φορά κι έναν καιρό, κάπου σε ένα μακρινό δάσος, ζούσαν κάποιοι χωριανοί, που δεν έρχονταν, ποτέ σε επαφή με τον υπόλοιπο.
Τα τρία λυκάκια και το κακό γουρούνι.
ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠ’ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ…
ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ Τάξη Στ1 Σχολική χρονιά Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Εργασία στο μάθημα : Η Λογοτεχνία στο Νηπιαγωγείο Καραμπότη Μαίρη.
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΑΞΗ κ. ΝΑΚΗ ΧΡΗΣΤΟΥ.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
Στρογγυλοποίηση φυσικών και δεκαδικών αριθμών Πρόχειροι λογαριασμοί.
Αφήγηση Παράδειγμα ανάλυσης. Παράγοντες επιλογής Ένα βασικός παράγοντας, για να επιλέξω να γίνω εκπαιδευτικός ήταν ότι και οι δύο μεγαλύτερες αδελφές.
Για τη Μακεδονία θα μιλήσουμε σήμερα. Όχι όμως για τη σημερινή Μακεδονία που είναι ελεύθερη και ζούμε σ’ αυτήν και είμαστε περήφανοι για το όνομά της,
ΧΡΟΝΟΙ-ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ- ΠΟΙΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Déjà vu(προμνησία) Presque vu (Tip of the tongue)
ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΤΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΗΞΗΣ
Τα παράδοξα των καιρών μας
Ο Σωκρατικός διάλογος και η μαιευτική μέθοδος.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΤ΄1 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ.
ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ Παρασκευή Πυρπιρή A2 ΠΓΕΣΣ Κλασσική Μουσική
GHANDI Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ
Αν αφήνετε το νερό να τρέχει σαν να μην «τρέχει» τίποτα… σύντομα δεν θα τρέχει τίποτα!
Πίστευε … και μη ερεύνα.
Μάθημα 8ο Ζητήματα γραφής και επιμέλειας κειμένου-εργασίας
Αφήγηση Παράδειγμα ανάλυσης.
Μύθοι και Επιστήμη.
Θρησκευτικά Έτος: Τμήμα: Β’2 Μαρασλίδου Δανάη Μαρία
Βδομάδα 9_10/3/16 Στόχοι The weather.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Χειμερινό εξάμηνο
ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΥ ΓΙΑΠΑΛΗ ΜΕΛΙΝΑ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
Η ΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει κάθε άλλο βρώσιμο, θα είναι κάτι σαν χημικό, θα υπάρχει άφθονο, θα είναι μιας μέρας, και θα έρχεται κυριολεκτικά από τον ουρανό!!

Επειδή όμως θα πρέπει να κάνω ανάλυση, συνεχίζω: Πριν πάμε στην εποχή που μας έχει έρθει ως θαύμα, ή μέγα ιστορικό γεγονός παλαιότερων εποχών, ας παραμείνουμε στην σημερινή εποχή, ψάχνοντας, μήπως κάτι σχετικό υπάρχει στις μέρες μας, και οι συνθήκες, οι συνήθειες, τα διάφορα συμφέροντα, οι παγκόσμιες, οι Ευρωπαϊκές, και οι τοπικές πολιτικές, δεν μας αφήνουν να πλησιάσουμε, στις επιτυχίες που ως άνθρωποι έχουμε φτάσει!!

Πηγαίνοντας σ’ ένα νοσοκομείο, πόσους ασθενείς θα συναντήσουμε, διασωληνωμένους; Τα υγρά που στέλνουν οι επιστήμονες μέσω των σωλήνων στον ανθρώπινο οργανισμό, δεν περιέχουν τροφή; Οι αστροναύτες στο διάστημα, που μένουν πια, τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, μήπως κινδυνεύουν να πάθουν σκορβούτο, όπως παλιότερα οι ναυτικοί που ταξίδευαν για μήνες στους απέραντους ωκεανούς; Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, που δεν γνωρίζω.

Ας πάμε στο… τότε: Τόσο ξεκάθαρα από την μια μεριά, και τόσο μπερδεμένα από την άλλη, παρά ταύτα, μας λένε που; ως ανθρωπότητα οδηγούμαστε!! Οι μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες επιστήμονες, μας λένε ξεκάθαρα, ότι τις βάσεις των μεγάλων επιστημών που μας γνώρισαν, τις έφεραν σίγουρα από το πολύ μακρινό παρελθόν!! Έχω την εντύπωση, ότι υπάρξανε και μεγάλοι Αιγύπτιοι επιστήμονες, σίγουρα Κινέζοι, και ποιος ξέρει πόσοι ακόμη στον πλανήτη!!

Οι σημερινοί επιστήμονες, με βεβαιότητα μας λένε για τις τεράστιες μετακινήσεις, βυθίσεις… και παρόμοια περιστατικά, που έχουν συμβεί στην επιφάνεια του πλανήτη. Δηλαδή, κάπου ίσως σχετίζονται, οι συμπεριφορές των ανθρώπων με τα γήινα συμβάντα, ανεξάρτητα αν οι μεν, προκάλεσαν τα δε, ή το αντίστροφο!!

Ιστορικά από την μία πλευρά, θρησκευτικά από την άλλη, μας μιλάνε για τεράστιους κατακλυσμούς, που αφήνουν πολλά περιθώρια στον ανθρώπινο νου, ότι μπορεί να τα ανακαλύψει, πριν γίνουν πραγματικότητα!! Εδώ πια, είναι ολοφάνερο, ότι κάποιες άγνωστες δυνάμεις, όποιες κι αν είναι αυτές, βοηθάνε; οδηγούν; ή κάτι άλλο; την ανθρωπότητα!! Δίνεται πάντως η δυνατότητα, σε κάθε άνθρωπο χωριστά, να πιστεύει σ’ όλα αυτά, να μην πιστεύει τίποτα, να ερευνάει!!... και.. πόσα; μα πόσα άλλα!!

Παρενθετικά: Πόσες μέρες, για τέτοιες καταστάσεις, για τέτοιες ιστορίες θα μπορούσα να γράφω…και να γράφω;… Συνεχίζω: Επήγε ο Μωυσής να μαζέψει τον κόσμο του. Επρόκειτο για χιλιάδες; Για εκατομμύρια; Ήταν τόσοι χαζοί οι άνθρωποι; Θα τον ακολουθούσαν αν δεν ήξεραν που πάνε; Οι νόμοι των δέκα εντολών, που τους ‘προσκυνάμε’ έως και σήμερα, μήπως ήταν ο σκοπός; Κι όχι το μάννα; Πόσα ακόμη ερωτήματα θα βρούμε;

Έστω κι αν υποθέσουμε, ότι η ίδια η τοπική φύση παρήγαγε το μάννα, γιατί σταμάτησε; Και πως το ήξερε ο Μωυσής ότι θα παραχθεί την συγκεκριμένη εποχή, που ο ίδιος με τον κόσμο του θα περνούσε από εκεί; Άρα λοιπόν, κάποια μορφή επιστημονικής τεχνικής πραγματοποιήθηκε, κι έτσι ο κόσμος έζησε!!

Τεράστιο βέβαια το ερώτημα, έως και σήμερα: γιατί σταμάτησε η παραγωγή; Η άποψη μου είναι, ότι δεν σταμάτησε μόνο η παραγωγή του μάννα. Κάθε τι, ότι κι αν είναι αυτό, αν ο κόσμος δεν το πιστέψει, δεν ευδοκιμεί, δεν συνεχίζει, τελικά… δεν υπάρχει!!

Προφανώς, όχι μόνο στην περίπτωση του μάννα, αλλά και σε κάθε άλλη περίπτωση, οι επιστήμονες, και οι ‘μεγάλοι’ της τότε εποχής, γνώριζαν από παλιότερα; έκαναν τότε τις εφευρέσεις τους; ότι κι αν συνέβη, ίσως αυτό που πάει να συμβεί και στις μέρες μας!!!... Δεν μπόρεσαν να μεταδώσουν τις επιτυχίες τους στον κάθε άνθρωπο της εποχής, ή τις ήθελαν για δικές τους, γεγονός είναι, ότι: δεν έφτασαν ποτέ στον απλό καθημερινό πολίτη της εποχής εκείνης!!

Εκτός αν δεχτούμε, ότι ολόκληρη η ανθρωπότητα, είχε φτάσει επιστημονικά και εφευρετικά πολύ ψηλά, έγινε μεγάλη καταστροφή από την φύση ή από τεράστιους πολέμους, έφτασαν οι άνθρωποι κάτω από το μηδέν… και.. Όπου κάποιες μονάδες έζησαν, συναντήθηκαν με άλλους, κι άρχισαν σιγά-σιγά να πολλαπλασιάζονται… κάποιοι… ίσως βρήκαν κάποιες μελέτες και εφαρμογές του παρελθόντος, τις εφάρμοσαν… αλλά… αφού δεν κατάφεραν να πείσουν τον καθημερινό άνθρωπο, δεν ‘περπάτησαν’!!

Τέλος Ας το αποφασίσουμε!!! Μήπως και τώρα πρόκειται να γίνει κάτι απ’ όλα αυτά; Πάντως, όσο μεταξύ μας χάνεται ο έλεγχος, με τεχνικές παγκόσμιες αρρώστιες, με οικονομικές καταρρεύσεις!!... πηγαίνοντας ολοταχώς προς τον πάτο, λίγο πριν φτάσουμε, ή ακόμη, αφού περάσουμε πολύ πιο κάτω, θα ξεχωρίσουμε… ή, όλοι μαζί θα ζήσουμε!! Ας το αποφασίσουμε!!! Τέλος