Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θα μπορούσε στην φωτογραφία, αν δεν φαίνονταν ο φοίνικας, να ήταν ένας άλλος πλανήτης, χωρίς περιβάλλον για ανθρώπινη ζωή;; Λέμε: Ένας κούκος δεν φέρνει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θα μπορούσε στην φωτογραφία, αν δεν φαίνονταν ο φοίνικας, να ήταν ένας άλλος πλανήτης, χωρίς περιβάλλον για ανθρώπινη ζωή;; Λέμε: Ένας κούκος δεν φέρνει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θα μπορούσε στην φωτογραφία, αν δεν φαίνονταν ο φοίνικας, να ήταν ένας άλλος πλανήτης, χωρίς περιβάλλον για ανθρώπινη ζωή;; Λέμε: Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη!! Ένας φοίνικας όμως, μας δείχνει καταρχάς ότι υπάρχει ζωή!! Θα μπορέσει όμως ένας φοίνικας να φέρει τη βλάστηση; Πρέπει να τον βοηθήσουμε!! Γι’ αυτό η φύση μας έδωσε μυαλό, να την βοηθήσουμε κι όχι να την καταστρέψουμε!!

2  Αγαπητέ επισκέπτη. Είμαι σίγουρος, ότι, έστω κατά αραιά διαστήματα, θα ήθελες περισσότερες εξηγήσεις για την εξέλιξη των όσων κατά καιρούς διαβάζεις στην ιστοσελίδα μου.

3  Σε πληροφορώ λοιπόν, ότι έχω περί τις 400 επισκέψεις το μήνα. Δεν είμαι βέβαιος για κανέναν, ότι με επισκέπτεται τακτικά. Ουσιαστικά δεν ξέρω ποιοι με επισκέπτονται. Πάντως, περί το 50% είναι από την Ελλάδα.  Παρατηρώντας την αναγνωσιμότητα των θεμάτων που έχω αναρτήσει, μ’ έχουν εντυπωσιάσει δύο περιπτώσεις. Η πρώτη είναι, πως ότι γράφω περί δολιοφθοράς, λαδώματα, τα διαβάζουν ελάχιστοι! Ενώ αντιθέτως, με το θέμα ‘Ανεργία’, κυριολεκτικά, έχω τρελαθεί!! Το Χωριό μου

4  Για να φανταστείτε τα μεγέθη, σας αναφέρω ότι, στα έξι (6) χρόνια που έχω την ιστοσελίδα, τον πρώτο καιρό, όταν συμπλήρωνα περί τα χίλια πεντακόσια 1500Kbytes το μήνα, συνολικά, χαιρόμουνα πολύ.  Από τον περασμένο Μάρτιο που έχω αναρτήσει το θέμα ‘Ανεργία’ έχω κυριολεκτικά τρελαθεί. Έως σήμερα, τα Kbytes πλησιάζουν τα δύο εκατομμύρια!!! (2.000.000) ΜΟΝΟ το ‘Ανεργία’!!! Περιμένουμε την γη να πέσει Για να την πιάσουμε!!!

5  Το μόνο που έχω μάθει καλά στη ζωή μου, είναι να δουλεύω, και να δουλεύω, και να γκρινιάζω, όπως όλοι μας. Δεν αισθάνομαι ειδικός σε θέματα ανεργίας, ούτε σε επιστημονικά, απλά εκφράζω κάποιες αγανακτήσεις, και κάποιες αναπόδεικτες σκέψεις. Δεν ανήκω σε κάποια υψηλή τάξη εργαζομένων, επιχειρηματιών, ή γραμματιζούμενων.

6  Δεν ξέρω τον καθένα που με διαβάζει που ανήκει, και δεν ξέρω ποιος συνολικά είναι ο αριθμός. Μπορεί να φαίνονται 350-400 το μήνα, αλλά οι ίδιοι και οι ίδιοι διαβάζουν το ‘Ανεργία’ κι ανεβαίνουν τα Kbytes, ή διαβάζουν πολλοί περισσότεροι;; Εκείνο που καταλαβαίνω είναι, ότι ο κόσμος έχει μπουχτίσει, με αόριστες και ασήμαντες κατά την άποψή του καταγγελίες. Τι τον ενδιαφέρει τον καθένα περί λαδωμάτων, περί δολιοφθοράς, από τη στιγμή που αυτά τα θεωρεί δεδομένα, και προσπαθεί ακόμη κι έτσι να ζήσει!!

7  Με λίγα λόγια ο κόσμος, ψάχνει για το πώς να λύσει το πρόβλημα της εργασίας του, προσπαθεί να πιαστεί από κάπου, εκεί έχουμε φτάσει!! Ο κόσμος πεινάει, την συμπεριφορά των αρχών θα παρακολουθήσει; Την γραφειοκρατία; την υψηλή τάξη;;  Παρά το γεγονός ότι είμαι το ‘μαύρο πρόβατο’ στην εκπαίδευση οδηγών, και προσπαθώ για την βελτίωση του επαγγέλματός μου, η μεγάλη αναγνωσιμότητα παρατηρείτε στο θέμα ‘Ανεργία’ Δεν είναι εντυπωσιακό κάτι τέτοιο;

8  Όσοι έχουν ως κύριο επάγγελμα την έρευνα, και την προσπάθεια γενικότερα καταπολέμησης της ανεργίας, δεν επηρεάζουν κόσμο, ώστε να τους ωθήσουν προς την καταπολέμησή της; Όταν ένας άσχετος όπως εγώ, τους επηρεάζει;  Δεν ξέρω και δεν εμπιστεύομαι κανενός είδους μέτρηση. Ξέρω όμως, ότι τουλάχιστο στην πόλη που ζω, υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα Ανεργίας!!

9  Ξέρω 3-4 νέους, της ίδιας οικογένειας, που έχουν φύγει από το ορεινό χωριό τους και μένουν με ενοίκιο στην πόλη, όπου η χειρότερη περίπτωση του ενός είναι, να πηγαίνει ως βοηθός σε κάποιον έμπορα στη λαϊκή, 2-3 φορές την εβδομάδα, για να πάρει 20€ μεροκάματο!! ήτοι, το πολύ 240€ το μήνα!! Και ο καλύτερος, παίρνει κοντά στα 500€ το μήνα!! Κι όλα τα χρήματα, μαύρα, κατάμαυρα!!  Έναν-έναν, κι όλους μαζί τους ρώτησα:

10  -Γιατί ρε παιδιά δεν παίρνετε ένα δάνειο από την τράπεζα, δίνουν οι τράπεζες, και να κάνετε μία κτηνοτροφική μονάδα, όπως έκαναν κι άλλοι; ή να κάνετε κάτι άλλο;;  -Κι αν συμβεί το ένα; κι αν συμβεί το άλλο;

11  Πώς να μην θέλουν οι πάντες, να διοριστούν, όταν επικρατεί αυτός ο φόβος; να διοριστούν, όταν επικρατεί αυτός ο φόβος;  Ποια κυβέρνηση την συμφέρει, να δημιουργήσει συνθήκες ελέγχου και βοήθειας, ώστε να κατευθύνει και να λύνει προβλήματα νέων επιχειρηματιών, που φοβούνται να ξεκινήσουν;; Κι αν το κάνει, ποιοι θα πάνε στους πολιτικούς για να ζητήσουν οποιασδήποτε μορφής δουλειά (δουλεία), ώστε αυτοί να πάρουν ψήφους κατά τις εκλογές;; Πετάει, πετάει η κάθε κυβέρνηση;;

12  Κι από την άλλη μεριά, η διεκδίκηση για το ‘δίκιο του εργάτη’ δεν ωθεί τον ήδη επιχειρηματία, προς τους πολιτικούς, ώστε να κλέψει όσο μπορεί, κι όταν έρθει η ‘κακιά ώρα’ να έχει τον πολιτικό του, ώστε να τον καλύψει;;  Κι έτσι όλα κυκλώνονται, κι ανακυκλώνονται!!

13  Όσοι διάβαζαν παλιότερα την ιστοσελίδα μου, πολλές φορές έγραφα, ότι ο κινητήρας έχει πολλαπλασιάσει σε ανεξέλεγκτο βαθμό την κάθε παραγωγή. Κι αφού ήδη έχει μπει στην παραγωγή και το ‘ψυχρό μυαλό’ του υπολογιστή, δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση, να καταπολεμηθεί η ανεργία (αναδουλεία), με τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα. Κανένας πια δεν σκάβει και να σπείρει σιτάρι, να φυτέψει ντομάτες, να ταΐσει και ν’ αρμέξει μία ή και περισσότερες γίδες.

14  Αν τα κεφάλια που η φύση έχει βγάλει, δεν τα στείλουμε στην παραγωγή που έχει ανάγκη ο καθημερινός πολίτης, αν δεν τα καλέσουμε να μας βοηθήσουν, αν οι τοπικοί κυβερνώντες, οι εθνικοί κυβερνώντες, οι ευρωπαϊκοί και παγκόσμιοι κυβερνώντες, δεν κάνουν δημοκρατικές, οικονομικές, πειστικές, εμπορικές, γραφειοκρατικές……επαναστάσεις, τότε…. θα κάνουν τις επαναστάσεις οι πεινασμένοι, όταν δεν θα βλέπουν τίποτα μπροστά τους!!! και τότε: ‘ότι ήθελε προκύψει’!!! Όποιος έχει, θα χάσει!!

15 Όχι, δεν είναι έκρηξη καταστροφής, είναι έκρηξη ζωής!! Νεράκι, που βγαίνει από τα έγκατα της γης, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ!!

16 Ένας μοναχικός καβαλάρης, είναι ο καθένας μας!! Κι όμως, είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί!! Μόνο που ο ένας δεν θέλει να βλέπει τον άλλον!!


Κατέβασμα ppt "Θα μπορούσε στην φωτογραφία, αν δεν φαίνονταν ο φοίνικας, να ήταν ένας άλλος πλανήτης, χωρίς περιβάλλον για ανθρώπινη ζωή;; Λέμε: Ένας κούκος δεν φέρνει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google