Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επαναστάσεις.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επαναστάσεις."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επαναστάσεις

2 Έκλασε η νύφη… σχόλασε ο γάμος!!!
Έκλασε η νύφη… σχόλασε ο γάμος!!!

3 Το έλεγαν παλιά στα χωριά μας, δεν ξέρω την ακριβή σημασία του, ούτε πως προέκυψε, ξέρω απλώς, ότι, κάτι το τελείως ασήμαντο έλεγε κάποιος σε κάποιες σοβαρές συζητήσεις, κι αναστατώνονταν οι πάντες,.. μέχρι που σταματούσε κάθε συζήτηση!!

4 Έκλασε ο Γιώργος, και βρώμισε ο πλανήτης!! …
Έκλασε ο Γιώργος, και βρώμισε ο πλανήτης!! …

5 Τελικά, η αλήθεια είναι μόνο μία: Χέστηκαν κυριολεκτικά όλοι
Τελικά, η αλήθεια είναι μόνο μία: Χέστηκαν κυριολεκτικά όλοι. Οι ‘μεν’ και οι ‘δε’ Δηλαδή: οι Κυβερνήτες, το ΔΝΤ, αλλά και οι κερδοσκόποι!!

6 Γιώργο: Συγνώμη για την ωμότητα των εκφράσεων μου, αλλά ίσως έτσι θα καταλάβει ο απλός καθημερινός άνθρωπος, αλλά και οι πολύ υψηλά ιστάμενοι ανά τον πλανήτη, ότι:

7 Πάντα διαφωνούσα για την προσπάθεια που κάνατε ώστε να κληρονομήσετε το κόμμα. Ο πατέρας σας, που φέρθηκε πιο έξυπνα, ίδρυσε δικό του, και το έφτασε εκεί που ούτε καν το φανταζόταν. Και εσείς προσωπικά, είχατε την ψυχική δυνατότητα και την εμπειρία από τη οικογένεια, να ιδρύσετε ένα νέο κόμμα, και να κυβερνήσετε ίσως περισσότερο από άλλους.

8 Βέβαια, ο χρόνος ουδέποτε γυρίζει πίσω
Βέβαια, ο χρόνος ουδέποτε γυρίζει πίσω. Έχει όμως μεγάλη σημασία, να μάθει ο κόσμος, κυρίως οι Έλληνες, αλλά γιατί όχι και οι πολίτες άλλων χωρών, το πόσο ευαίσθητη είναι η οικονομία της εποχής μας!! Να καταλάβει ο κόσμος, ότι βρισκόμαστε σε μία παγκόσμια επανάσταση. Μία επανάσταση, που ουσιαστικά είναι διαφορετική απ’ όσες μέχρι σήμερα γνωρίζουμε. Απ’ ότι ξέρω, ουδέποτε έως σήμερα, η τεχνολογική εξέλιξη, δεν είχε φτάσει, στο γνωστό τουλάχιστο παρελθόν, στο σημείο που σήμερα βρίσκεται.

9 Ίσως, η σπόντα που πετάξατε για δημοψήφισμα, να ήταν τυχαία, ή εκβιαστική για του κυβερνήτες των άλλων χωρών, ή ακόμη, για τους γνωστούς-άγνωστους κερδοσκόπους!! Φυσικά, όχι μόνο δεν σάς άφησαν να προβείτε σε δημοψήφισμα, αλλά, σας υποχρεώσανε και σε παραχώρηση της πρωθυπουργίας σας. Δεν γνωρίζω άλλη φορά, που να έχει γίνει παραχώρηση της πρωθυπουργικής καρέκλας!! Και να φανταστεί κανείς, ότι αντιπροσωπεύουμε το 1,5-2% του πληθυσμού της Ευρώπης, και περί το 0,1% του πληθυσμού του πλανήτη!!

10 Γνωρίζω ότι γνωρίζεται, πως όλα αυτά τα παγκόσμια παιγνίδια, και μάλιστα τα ευρωπαϊκά, είναι μία προσπάθεια τραιναρίσματος της κατάρρευσης της πολιτικής και της οικονομίας. Απλώς οι σημερινοί κυβερνήτες της Ευρώπης, κι όχι μόνο της Ευρώπης, προσπαθούν να κρατήσουν όσο πιο αργά μπορούν, το υπάρχον σύστημα, για να κάνουν μεγαλύτερη μπάζα, ώστε να παραμείνουν και μελλοντικοί κυβερνήτες.

11 Δεν θέλουν με τίποτα να καταλάβουν, ότι ο μηχανισμός δεν γυρίζει πίσω, έχει ξεφύγει προ πολλού, από τα χέρια κάποιων υπευθύνων, δεν υπάρχουν πια υπεύθυνοι, το όχημα της εξέλιξης έχει επιτάχυνση, και τα φρένα του θα πιάσουν ικανοποιητικά, για όσους ξέρουν να το οδηγούν σωστά και ψύχραιμα. Όσοι μπήκαν καβάλα στο όχημα της εξέλιξης, και νομίζουν ότι μπορούν να το φρενάρουν και να το ακινητοποιήσουν, κάνουν τεράστιο λάθος. Όσο η γη θα περιστρέφεται, τόσο και η εξέλιξη θα προχωράει.

12 Αν η εξέλιξη τρέξει γρηγορότερα, οι μηχανισμοί της φύσης θα λειτουργήσουν και θα την φρενάρουν όσο χρειάζεται. Κι αν οι άνθρωποι την συγκρατήσουν περισσότερο απ’ όσο η φύση ορίζει, και πάλι οι μηχανισμοί θα λειτουργήσουν και θα την ωθήσουν να τρέξει φυσιολογικά. Δεν κάνουμε ότι θέλουμε σ’ ετούτο τον πλανήτη, απλώς νομίζουμε πως κάνουμε ότι θέλουμε. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι, το πόσο μακριά μας έχουν αφήσει τα σχοινιά. Πόσο ως άνθρωποι μπορούμε ν’ απλώσουμε, και που μπορούμε να φτάσουμε.

13 Πάντως, τέτοιες αποφάσεις, δεν τις βγάζουν κάποιοι επίγειοι θεοί, που τους διόρισαν κάποια συμφέροντα. Εξάλλου, σύντομα, τα όποια συμφέροντα θα καταρρεύσουν, και θα προκύψουν άλλης μορφής συμφέροντα. Νομίζω, θέλω ίσως και να πιστεύω, ότι τα μελλοντικά συμφέροντα θα είναι η αλήθεια, και η αγάπη του κόσμου για τον κόσμο. Δεν θα λείπουν τότε τα τρόφιμα και οι συντάξεις, όλα τα υλικά αγαθά θα είναι στην διάθεση του κάθε ανθρώπου. Δεν θα είναι ο παράδεισος, θα είναι κάτι περισσότερο.

14 Αν ο άνθρωπος του 1700, ερχόταν ξαφνικά στην σημερινή εποχή, και ζούσε με τις ανέσεις τις σημερινές, θα ένοιωθε ή όχι ότι βρίσκεται σε παράδεισο; Κάποτε, επιβάλλεται σύντομα, να κάνουμε ως άνθρωποι σωστή μοιρασιά του πλούτου, και φυσικά της τεχνολογίας, και να φτάσουμε το συντομότερο δυνατό, στον νεότερο παράδεισο.

15 Στην σελίδα ‘Ανεργία’ γράφω εδώ και 3χρόνια, περί του καθαρού και βρώμικου χρήματος.
Ενώ, απ’ όσα γνωρίζουμε, ύστερα από πολέμους, πάντα το ‘βρώμικο χρήμα’ έβγαινε στην επιφάνεια, και ουσιαστικά αυτό κυβερνούσε τον πλανήτη, τώρα, ενόψει μάλιστα της παγκοσμιοποίησης, θα είναι ίσως η πρώτη φορά που θα μας κυβερνήσει το ‘καθαρό χρήμα.’ Αυτό σημαίνει, κατάργηση των υπαρχόντων συστημάτων οικονομίας, και φυσικά, κατάργηση και κάθε υπάρχον πολιτικό σύστημα.

16 Βέβαια, κανείς δεν ξέρει, πως; κι αν θα φτάσουμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα
Βέβαια, κανείς δεν ξέρει, πως; κι αν θα φτάσουμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Αν μάλιστα δεχτούμε τους ‘καταστροφολόγους’, τότε θα έχουμε μία άγνωστης μορφής παγκόσμια σύρραξη. Ίσως λειτουργήσει, έτσι που αναφέρεται, η αποκάλυψη. Σίγουρα είναι υπερβολές, από το αναμφισβήτητο γεγονός, ότι ουδέποτε υπήρξε αρχή, άρα: δεν θα υπάρξει ούτε τέλος. Πάντα, σύμφωνα με την χωρητικότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου!!

17 Οι ‘καταστροφολόγοι’ θέλω να πιστεύω, ότι δεν μπορούν στον εγκέφαλό τους, να βρούνε απαντήσεις, λύσεις, για την ήρεμη και σταθερή ζωή του ανθρώπου, κι έτσι καταλήγουν στην καταστροφή. Όσο για την κατάργηση του χρήματος, είναι αυτονόητη, επειδή απλά, άρχισε ο πόλεμος των μεγάλων του πλανήτη. Και οι μεγάλοι, δεν είναι άλλοι, από τον ανεξέλεγκτο μηχανισμό κερδοσκοπίας.

18 Είναι έτσι κατασκευασμένο το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, όπου πίσω από τους κυβερνήτες της κάθε χώρας, της κάθε ένωσης χωρών, ηπείρων, μεγάλων ή και μικρών ανθρώπινων ενώσεων, ενώ μιλάνε για το καλό της ανθρωπότητας, κάποιος απ’ αυτούς ενεργεί μυστικά για προσωπικά του συμφέροντα.

19 Κι αν αυτό το παιγνίδι, όπως τελευταία γίνεται σε παγκόσμια κλίμακα, πάρει τις αναμενόμενες διαστάσεις, δηλαδή, αν πάνω από το 50% των χωρών, χρωστάνε στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, επειδή κάποιοι ελάχιστοι τα θέλουν όλα δικά τους, ποιος θα τους πληρώσει; αλλά, και το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού του πλανήτη, θα δεχτεί να πληρώνει τους άγνωστους;

20 Εκτός των πιο πάνω, η τεχνολογία της εποχής μας, αν τελικά λειτουργήσει στο επίπεδο των δυνατοτήτων που ήδη έχει αποχτήσει, δεν χρειάζεται οι άνθρωποι να εργάζονται, όλα λύνονται με τα τεχνικά μέσα, τα πάντα!! Πως όμως ο κόσμος θα το πιστέψει; Με βία; με εξαναγκασμό προς ανώφελη εργασία; καταστρέφοντας και το περιβάλλον;

21 Στο μυθιστόρημά μου, στην σελίδα μυθιστορήματα Γη1, Γη2, Γη3, στο κεφάλαιο Γη3, αναφέρομαι στην παγκόσμια καταστροφή. Όμως, όταν τα σκεφτόμουνα, πριν 15χρόνια περίπου, κι όταν αργότερα τα έγραφα, ουδέποτε είχα φανταστεί, ότι κάποια απ’ αυτά θα έρχονταν τόσο νωρίς. Πάντως, ο παγκόσμιος πλούτος που παράγεται, είναι αρκετός για να ζήσει πολλαπλάσιο αριθμό ανθρώπων στον πλανήτη.

22 Τι κάνουμε σήμερα; Τώρα; Εξασφαλίζουμε πρώτα απ’ όλα, τροφή και υγεία, για κάθε άνθρωπο, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκεται. Από την στιγμή που η τροφή είναι άπειρη στον πλανήτη, και η τεχνολογία παραγωγής, συσκευασίας, μεταφοράς, και προς κάθε άλλη σχετική κατεύθυνση, είναι σε αφθονία, είναι καθαρά θέματα πολιτικής!!

23 Παρακαλώ πάρα πολύ, πρώτα απ’ όλους, τους ηγέτες της Ευρώπης, να πάψουν να παιδιαρίζουν, και ν’ ασχολούνται κυρίως με ψηφοθηρία, και τα προσωπικά τους συμφέροντα. Να καταλήξουν στην πραγματική οικονομική σύνδεση, ή, να συμφωνήσουν πάλι, στην κατάρρευση της υπάρχουσας κατάστασης! Είναι αδύνατη η συνέχιση της μισαβέζικης κατάστασης.

24 Αν δεχτούμε, ότι η Γερμανία είναι η πρώτη οικονομική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πως είναι δυνατόν, ν’ αυτοαποκαλείται ισχυρή, και να θέλει να επιβάλλει τα πολιτικοοικονομικά συστήματα σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, όταν η ίδια, ύστερα από 22χρόνια, δεν κατάφερε να έχει πλήρη οικονομική σύνδεση μεταξύ των δύο Γερμανιών, που μιλάνε μάλιστα, και την ίδια γλώσσα!! Έχουν ή όχι, διαφορά ζωής, οι δύο Γερμανίες;

25 Τελικά, ας καταλήξουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Είναι δυνατόν να κινδυνεύει η συνένωση τόσων χωρών, μιας τέτοιας ηπείρου, με τόση ιστορία, με τόσες γλώσσες και συμπεριφορές, με τόσο πλούτο, και τόσα μα τόσα πολλά, από κάποιους κερδοσκόπους;

26 Ν’ αφήσουν λοιπόν τα παιδιαρίσματα, να προχωρήσουν σε πλήρη συνένωση όλων των χωρών, να διώξουν τους κερδοσκόπους, και να προχωρήσουν ΕΙΡΗΝΙΚΑ προς την εξέλιξη.

27 Στις συνενώσεις τόσων χωρών, αν θέλουν να κυβερνήσουν 5-6 άτομα, δεν θα τα καταφέρουν.
Αντιθέτως, θα τα καταφέρουν κάποια άλλα 5-6 άτομα, που θα έχουν την πνευματική και ανθρώπινη δυνατότητα, καθώς και την εξουσιοδότηση των λαών της Ευρώπης.

28 Δεν έχει ευφυΐες η Ευρώπη; τέτοιες που να είναι πλήρως αποδεκτές οι πράξεις τους από όλους τους λαούς; Που θα πρέπει ν’ αναλάβουν ηγετικό ανθρώπινο ρόλο; Βέβαια, αν εννοούμε ευφυΐες όσους απλώς φωνάζουν με διάφορους τρόπους, για τα πολιτικής και οικονομικής φύσεως συμφέροντα, τότε, μόνο ευφυΐες δεν είναι!!

29 Βεβαίως και δεν επιδιώκω με δύο λόγια ν’ αλλάξω μυαλό στους ιθύνοντες της Ευρώπης.
Απλώς κι εγώ, όπως όλοι οι Ευρωπαίοι που σκέφτονται, σ’ όποια χώρα κι αν ζούνε, εκφράζω τη γνώμη μου, μήπως επηρεάσω θετικά, έστω ελάχιστα!!

30 Ένα παράδειγμα, που και σε άλλη σελίδα το έχω γραμμένο: Η τεχνολογία του κινητού τηλεφώνου που έχει ήδη κατακτήσει τον πλανήτη, έπεσε στην αντίληψη μου, ότι θα μπορούσε να είχε λειτουργήσει από το Τότε είχε πέσει στην δική μου αντίληψη. Ίσως να μπορούσε να λειτουργήσει πιο πριν, κι όχι 20χρόνια αργότερα. Κι ακόμη έως σήμερα, να μην έχει μπορέσει να δώσει την πλήρη δυνατότητά του!!

31 Κι ενώ σήμερα, η τεχνολογία έχει ξεπεράσει κατά πολύ την μέση ανθρώπινη φαντασία, τα συμφέροντα προσπαθούν να συγκρατήσουν την εξέλιξη, όπως με το κινητό τηλέφωνο, προφανώς, για απόλυτο έλεγχο της κάθε τεχνολογίας!! Μάλιστα, δεν πρόκειται σήμερα απλώς για τον έλεγχο της κάθε τεχνολογίας, αλλά, για τον άπειρο και ανεξέλεγκτο πια αριθμό των τεχνολογιών που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη!!

32 Νομίζω, ότι αυτοί που θέλουν να παίξουν τον ρόλο των ιθυνόντων του πλανήτη, της Ευρώπης, της κάθε χώρας.. τα έχουν τελείως χαμένα… δεν ξέρουν τι τους γίνεται!! Νομίζω από την μία πλευρά, ελπίζω από την άλλη, ν’ αφήσουν τις ευφυΐες του πλανήτη που η φύση μας έχει δώσει, να κυβερνήσουν τον πλανήτη!!

33 Ας ελπίσουμε!!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!


Κατέβασμα ppt "Επαναστάσεις."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google