Video.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
Advertisements

Δρ. Λένα Μπενίση Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο Ε. Α. Π
1ο πρότυπο πειραματικό δημοτικό σχολείο Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ.
Η ηλεκτρονική παρουσίαση του λογοτεχνικού της Ζωρζ Σαρρη αποτελεί μια καινοτομία στο μάθημα του λογοτεχνικού. Η παρουσίαση αυτή παρουσιάστηκε την ημέρα.
Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΜΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΤΡΙΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ.
Δημοσιογράφοι!!!.
Tα χρoνια του Περικλh.
Αλέξανδρος ο Μέγας Ο Αλέξανδρος ο Μέγας ή Αλέξανδρος Γ' ο Μακεδών, υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους στρατηγούς της ιστορίας, που σε ηλικία μόλις 33.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΜΠΟΥΡΤΖΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Α2 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΚΕΙΜΕΝΑ.
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμός και Παραδόσεις της Πατρίδας μου.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, «ΝΑ ‘ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΔΑΣΚΑΛΕ!»
Μυκηναϊκός πολιτισμός Η θρησκεία και η γραφή των Μυκηναίων
Όνομα μαθητή / τριας , Καπετανέα Μάρθα
Άτυπη ομάδα νέων Καισαριανής
Ο πατέρας των Ελλήνων μυθοποιών, στον οποίο αποδίδονται οι περισσότεροι από τους διδακτικούς μύθους. Κατά τον Ηρακλείδη "Θράξ ην το γένος". Κατά τον.
Ανακαλύπτοντας την εποχή του Μ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ «ΔΙΑΛΟΓΟ»
Η Κέρκυρα. Ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Μια μητρόπολη – η Κόρινθος.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Ο Κόσμος είναι δικός σας Ξ. Μουσά, Τμ. Φυσικής ΕΚΠΑ Εισήγηση για την επιτυχία των πτυχιούχων μας στις ξένες χώρες Α. ΜΕΡΟΣ: Υποστήριξη της κινητικότητας.
Τι θα γνωρίσουμε στην ιστορία της Δ΄ Τάξης
Αθήνα 9 Νοεμβρίου ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ο εκσυγχρονισμός και η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, παράγοντας ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.
Στάση λεωφορείου Πατησίων: Λυσσιατρείο, τρόλεϊ 313,11, 5, 14
Η Εθνική Χαρτοθήκη συναντά τους μαθητές. Η Εθνική Χαρτοθήκη ιδρύθηκε το 1997 ως Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς (ΕΚΕΧΧΑΚ) - Εθνική.
Επιστημονική Διημερίδα «ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ Ο ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ»
ΓιΩργοΣ ΖογγολΟπουλοΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ.
Πρόγραμμα Σπουδών Το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας είναι κληρονόμος μιας μεγάλης παράδοσης που διαμορφώθηκε από προσωπικότητες της ελληνικής Αρχαιολογίας.
1Ο Πρότυπο Πειραματκό Δημοτικό
Άλκη Ζέη.
Η Κέρκυρα.
Το θέατρο στην αρχαία Αθήνα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Διονύσης Καρατζάς Ο Διονύσης Καρατζάς είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους πατρινούς ποιητές.
Σύνδεσμος Κοιλιοκάκης Κύπρου
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
Βασίλης Αθανασιάδης Τάξη Ε2 ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 1.ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ 2.ΒΛΑΧΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.  Συγγραφικό έργο Συγγραφικό έργο  Συνοπτική εργογραφία Συνοπτική εργογραφία  Απήχηση του έργου του στο εξωτερικό Απήχηση του έργου.
Ζωρζ Σαρή Δημήτρης.Σ Σχολ. 1 ο Δημοτικό σχολείο Σκύδρας Τάξη Ε
Η Ακρόπολη και τα μνημεία της
Ο Κωνσταντίνος Καβάφης γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1863 στην Αλεξάνδρεια, όπου οι γονείς του, εγκαταστάθηκαν εγκαταλείποντας την Κωνσταντινούπολη το 1840.
Κωστής Παλαμάς Φανή Λαζάρου-Τρανού Στ ο Πειραματικό Δημοτικό Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.
Εκπαιδευτική εκδρομή Στ΄ τάξης του 3 ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα παιδιά της τάξης ονειρευόμασταν την εκπαιδευτική.
Διδάσκοντας κι εξερευνώντας την Τοπική Ιστορία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
Η εκστρατεία και το έργο του
Τα μουσεία της Θεσσαλονίκης
Πρόσκληση Στο πλαίσιο Εκστρατείας Ενημέρωσης με θέμα:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
5ο δημοτικό Σχολείο Καβάλας Τμήμα Δ2
Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή
Ο όρος Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον ελληνικό κόσμο κατά την περίοδο της αρχαιότητας. Αναφέρεται όχι μόνο στις περιοχές του σύγχρονου.
ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ Παρασκευή Πυρπιρή A2 ΠΓΕΣΣ Κλασσική Μουσική
Στέφανος Σκαρπέλλος (Φιλόλογος) Σωτηρία Διαμαντοπούλου (Φιλόλογος)
ΠΛΑΚΑ.
Ο Νομός Σερρών κατά την Αρχαιότητα και τους Ρωμαϊκούς Χρόνους
Πνευματική ζωή, Γράμματα και Τέχνες στην Ελλάδα τον 19 ο αιώνα 5 ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, Προκοπίου Ελένη, ΠΕ2 Γ΄ Γυμνασίου, διάρκεια:2-3 διδ. ώρες.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των επιχειρήσεων.
ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
Οι τελευταίοι ήρωες της Λίτσας Ψαραύτη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

video

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ    ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ Επικοινωνία: Νίνα Γκατζούλη Συντονίστρια Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Προς Δρ. Ιωάννη Παρίση Πρόεδρο Συνδέσμου Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί μας Μακεδόνες, Εκ μέρους των Απανταχού Μακεδόνων σας στέλνουμε τον πιο θερμό μας χαιρετισμό για την εκδήλωση της 2 Νοεμβρίου 2011 με θέμα «Ο Μέγας Αλέξανδρος στο Μύθο και την Ιστορία». Επίσης τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια για την έγερση του ανδριάντα του Μεγάλου Στρατηλάτη!!! Ο Αλέξανδρος ως ιστορία και θρύλος εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο επιστημονικής έρευνας, εφ’ όσον η στρατηγική του διδάσκεται και σήμερα ακόμη σε πολλές στρατιωτικές σχολές παγκοσμίως. Η θρυλική αυτή μορφή εξακολουθεί να θερμαίνει τη ζωή και να πλουτίζει τη λογοτεχνία και την τέχνη, κατακτώντας καρδιές των λαών του κόσμου όπως χθες, σήμερα και για πάντα. Αυτό βεβαιώνει και το ασταμάτητο ενδιαφέρον και η συγκίνηση που προκαλούν σε όλο τον κόσμο τα ανασκαφικά ευρήματα, που σχετίζονται με τη ζωή, το θάνατο και γενικά την εποχή του, ευρήματα άφθονα στη μακεδονική γη που τον γέννησε, στην Πέλλα. Για μας τους Μακεδόνες η ιστορία και ο θρύλος που περιβάλλει τον Αλέξανδρο και που ακόμη ύστερα από τόσους αιώνες από τη γέννησή του το έργο του συζητιέται στα πέρατα του κόσμου, είναι μια πολύτιμη κληρονομιά . Αυτήν την κληρονομιά είναι αδύνατον να την χαρίσουμε σε άλλους. Ευχόμαστε η επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων να ξεπεράσει τις προσδοκίες σας και θέλουμε να γνωρίζετε πως εμείς οι Μακεδόνες σ’ αυτές τις εξαιρετικές στιγμές που εσείς θα ζήσετε πολλοί απ’ εμάς θα είμαστε μαζί σας, αλλά και πολλοί θα είμαστε εκεί νοερά. Με εκτίμηση,

«ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ»

Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ Πρύτανις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ελλάδα), Διετέλεσε: Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Παρισίων, Πρύτανις των Πανεπιστημίων της Σορβόνης, και Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Τεχνών και Πολιτισμού Ζωρζ Πομπιντού

Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης Καθηγητής της Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε: Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Συγκλητικός και Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών επί πολλά έτη.

Here is my message, on behalf of Alexander: “ I am delighted to hear that Athens has at last honoured me with a statue after my mother Olympias dedicated a cup to the goddess Health in Athens and my wife Roxane dedicated jewellery on the Acropolis… many Athenians feared and disliked me, but now the old quarrel is laid to rest and they can look on me as Great nonetheless. ” Robin Lane Fox, Oxford Αυτό είναι το μήνυμά μου, εκ μέρους του Αλεξάνδρου: «Είμαι ευτυχής ακούγοντας ότι η Αθήνα με τίμησε επιτέλους με ένα άγαλμα αφού η μητέρα μου Ολυμπιάς αφιέρωσε ένα κύπελλο στη θεά Υγεία στην Αθήνα και η σύζυγός μου Ρωξάνη αφιέρωσε κοσμήματα στην Ακρόπολη… πολλοί Αθηναίοι με φοβήθηκαν και με αντιπάθησαν, όμως τώρα η παλιά διαμάχη παραμερίζεται και μπορούν να με βλέπουν ως Μέγα χωρίς αντίρρηση» Ρόμπιν Λέιν Φοξ, Οξφόρδη

Κωνσταντίνος Χολέβας Πολιτικός Επιστήμων. Συγγραφέας. Αρχισυντάκτης του Περιοδικού ΕΚΚΛΗΣΙΑ, Συνεργάτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας Μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής

Αθανάσιος Λερούνης Eκπαιδευτικός Πρόεδρος της ΜΚΟ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ» που δραστηριοποιείται στις κοιλάδες των Καλλάσα του ΒΔ Πακιστάν

« ΜΕγαΣ ΑλΕξανδροΣ » ΥμνωδΙα Συμφωνικό ορατόριο Πασχάλης Τόνιος Το συμφωνικό ορατόριο «Υμνωδία Μέγας Αλέξανδρος» βασίζεται σε κείμενα αρχαίων και σύγχρονων ποιητών, οι οποίοι ύμνησαν τη ζωή και το όραμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως οι Κωστής Παλαμάς, Κωνσταντίνος Καβάφης, Νίκος Καζαντζάκης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Σταύρος Μποσνακίδης, Μιχάλης Περιστεράκης καθώς και οι Παρμενίων ο Μακεδών, Αρίων, Πλούταρχος, Αριστοτέλης και οι Ιρανοί Νιζάμι και Φιρντούσι.

ΒΙΟΣ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ Το βιβλίο ΒΙΟΣ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΣ προσφέρεται ως ανάμνηση, στους ομιλητές της εκδήλωσης που οργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Μακεδόνων και Θρακών Παπάγου-Χολαργού, και τον χορηγό του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου αρχιτέκτονα Μπάμπη Στάικο, με θέμα «Ο Μέγας Αλέξανδρος στο Μύθο και την Ιστορία», στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής. Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2011