Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Κόσμος είναι δικός σας Ξ. Μουσά, Τμ. Φυσικής ΕΚΠΑ Εισήγηση για την επιτυχία των πτυχιούχων μας στις ξένες χώρες Α. ΜΕΡΟΣ: Υποστήριξη της κινητικότητας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Κόσμος είναι δικός σας Ξ. Μουσά, Τμ. Φυσικής ΕΚΠΑ Εισήγηση για την επιτυχία των πτυχιούχων μας στις ξένες χώρες Α. ΜΕΡΟΣ: Υποστήριξη της κινητικότητας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Κόσμος είναι δικός σας Ξ. Μουσά, Τμ. Φυσικής ΕΚΠΑ Εισήγηση για την επιτυχία των πτυχιούχων μας στις ξένες χώρες Α. ΜΕΡΟΣ: Υποστήριξη της κινητικότητας Τρίτη 21 η Νοεμβρίου 2006 ώρα 9.45-10.00π.μ. Γραφείο Διασύνδεσης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ 2006

2 Ξενοφώντα Διον. Μουσά * Εισήγηση για την αξιοσημείωτη επιτυχία όλων των πτυχιούχων μας σε ξένες χώρες * Αναπληρωτή Καθηγητή Φυσικής Διαστήματος, Διευθυντή του Εργαστηρίου Αστροφυσικής, του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Προέδρου του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ

3 Η αξιοσημείωτη επιτυχία όλων των πτυχιούχων μας σε ξένες χώρες βασίζεται: στις γενικές και βαθειές γνώσεις,στις γενικές και βαθειές γνώσεις, στην επαγγελματική συνείδηση,στην επαγγελματική συνείδηση, στην επιθυμία επιτυχίας καιστην επιθυμία επιτυχίας και στην σκληρή εργασίαστην σκληρή εργασία

4 Αυτό δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό ούτε και στους πτυχιούχους μας που αγωνιούν

5 Υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα προβολής του ασφαλέστατα θετικού έργου των ελληνικών πανεπιστημίων, ενώ υπάρχει μία ενορχηστρωμένη προσπάθεια διάρκειας είκοσι ετών για την καταρράκωση των ΑΕΙ, η οποία έχει κάνει τεράστια ζημιά στα Πανεπιστήμια και στο Εκπαιδευτικό Σύστημα της χώρας. Το ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχουν υψηλή εκτίμηση στη χώρα μας και στα καλά ιδρύματα του εξωτερικού. Αυτή η εκτίμηση βαθμιαία επεκτείνεται και στα άλλα νεώτερα πανεπιστήμια της χώρας.

6 Το ΕΚΠΑ είναι το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της χώρας, πνευματικός και φυσικός κληρονόμος της Ακαδημίας του Πλάτωνα και του Λυκείου του Αριστοτέλη. Συνεχίζει επαξίως την παράδοσή, παρέχοντας υψηλού επιπέδου μόρφωση, συγκρίσιμο με τα καλύτερα ιδρύματα, όπως αποδεικνύει η επιτυχία ακόμη και όχι τόσο καλών φοιτητών μας. Αυτή είναι η θεώρηση που έχουν ξένοι καθηγητές και ερευνητές.

7 Η προβολή του έργου κάθε Πανεπιστημίου με σκοπό την σωστή και πλήρη ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας και την προβολή του θετικότατου έργου του είναι απαραίτητη

8 Οι Έλληνες σπουδάζουν από αγάπη για την παιδεία,από αγάπη για την παιδεία, από κοινωνική πίεση,από κοινωνική πίεση, ίσως ακόμη και από αταβισμόίσως ακόμη και από αταβισμό

9 μη ξεχνάτε ότι η εκπαίδευση στην Ελλάδα έγινε υποχρεωτική από την εποχή του Περικλή. Η παιδεία εξακολουθεί να αποτελεί ύψιστο αγαθό, για όλη την ελληνική κοινωνία.

10 Τα ξένα πανεπιστήμια είναι γεμάτα Έλληνες Έχουν Έλληνες διδάσκοντες και μεταπτυχιακούς φοιτητές σε ένα ποσοστό γύρω στο 3%, Ποσοστό συγκρίσιμο με αυτό των Κινέζων, των Ινδών, Πακιστανών, κ.λπ.

11 Πετυχαίνουν όλοι οι Έλληνες, ακόμη και αυτοί που δεν ήταν «καλοί» φοιτητές

12 Το υψηλό επίπεδο γνώσεων των Ελλήνων πτυχιούχων αναγνωρίζουν όλοι οι ξένοι συνάδελφοι.

13 Θέλησα να κάνω αυτή την εισήγηση επειδή πιστεύω ότι τα πανεπιστήμια δεν προβάλλουν παρά ελάχιστα το θετικότατο έργο τους, ίσως διότι θεωρούμε ότι είναι γνωστό, αυτονόητο και αυτοπροβαλλόμενο, όπως πράγματι είναι σε κάποιο βαθμό, με αποτέλεσμα να πιστεύουμε ότι είναι γνωστό το έργο και η αξία του Πανεπιστημίου.

14 παράγοντες με τους οποίους αξιολογείται ένα πανεπιστήμιο είναι: το επίπεδο γνώσεων των πτυχιούχων η εκτίμηση του Πανεπιστημίου από καθηγητές και πτυχιούχους άλλων πανεπιστημίων και ιδιαιτέρως των καλών πανεπιστημίων του εξωτερικού η αυτοεκτίμηση, δηλαδή η εκτίμηση που έχουν τα μέλη του ιδρύματος για το Πανεπιστήμιο · η εκτίμηση που έχουν οι φοιτητές του · η εκτίμηση που έχουν οι πτυχιούχοι του, που δεν ταυτίζεται με την εκτίμηση που έχουν οι φοιτητές, διότι έχει αναμορφωθεί · η εκτίμηση της οποίας χαίρει από την κοινωνία · η πραγματική αξία των καθηγητών του · η καλή διδασκαλία · η έρευνα · η δυνατότητα εύρεσης εργασίας των πτυχιούχων · οι κτηριακές εγκαταστάσεις · ο εργαστηριακός εξοπλισμός · οι βιβλιοθήκες · τα εστιατόρια · οι φοιτητικές εστίες · η καθαριότητα (τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα αξιολογούνται μόνο με βάση την καθαριότητα) · το περιβάλλον

15 Θα αντιληφθείτε την αξία των σχολείων μας και των πτυχίων όταν εργασθείτε στο εξωτερικό!

16 Όπου και αν πάτε στο εξωτερικόΌπου και αν πάτε στο εξωτερικό θα είσαστε ευπρόσδεκτοι Γιατί ξέρουν ότιΓιατί ξέρουν ότι θα επιτύχετε καιθα επιτύχετε και θα συνεισφέρετεθα συνεισφέρετε πολλά στα ξένα πανεπιστήμια! ο Κόσμος ανήκει σε σας!ο Κόσμος ανήκει σε σας!


Κατέβασμα ppt "Ο Κόσμος είναι δικός σας Ξ. Μουσά, Τμ. Φυσικής ΕΚΠΑ Εισήγηση για την επιτυχία των πτυχιούχων μας στις ξένες χώρες Α. ΜΕΡΟΣ: Υποστήριξη της κινητικότητας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google