ΤΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Φρόντιζε να επιλέγεις για τις μετακινήσεις σου, όταν είναι δυνατό, την πεζοπορία, το ποδήλατο ή τα μέσα.
Advertisements

Χημείας Θετικής Κατεύθυνσης
ΠΛΑΝΗΤΕΣ Πολυχρόνης Καραγκιοζιδης Χημικός – Σχολικός Σύμβουλος
ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ Πολυχρόνης Καραγκιοζίδης Χημικός Mcs – Σχολικός Σύμβουλος .
Εφαρμογή της διαλογής βιοαποβλήτων στην πηγή σε Αθήνα και Κηφισιά Η 1 η πιλοτική στην Ελλάδα LIFE10 ENV/GR/605 Όλγα Σκιάδη, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc.
ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Δημόσιων Χώρων: Καινοτόμες Μέθοδοι και Προοπτικές” Στυλιανός Διαμαντίδης, Γενικός Γραμματέας.
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
IEE/09/ SHEEP - A Schools' panel for High Energy Efficiency Products Οδηγίες για Μείωση της Κατανάλωσης Ενέργειας.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ και λαμπεσ εξοικονομησησ ενεργειασ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΔΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΕΡΓΟ ΤΡΟΠΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ
Τρόποι Εξοικονόμησης Ενέργειας
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος & Δημήτρης Μιχαλακόπουλος
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2 ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Υδράργυρος (Hg) Τι προκαλεί; Αρμπούζη Γεωργία Τάξη Β’1.
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα ορυκτά καύσιμα(πετρέλαιο, ορυκτοί άνθρακες, φυσικό αέριο) είναι μη ανανεώσιμοι φυσικοί πόροι και η υπερεκμετάλλευσή τους θα οδηγήσει στην εξάντλησή.
Λάμπες φθορισμού Σύγκριση λαμπτήρων πυρακτώσεως, φθορισμού και led.
6.1 ΦΩΣ: ΟΡΑΣΗ & ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
ΦΩΤΟΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
9. Αρχή και πορεία του κόσμου
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
Αναβάθμιση και Λειτουργία Δικτύου Αστικού φωτισμού
Κωνσταντίνος Γ. Καραγιαννόπουλος Καθηγητής Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων & Ηλεκτρικών Μετρήσεων ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχ.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ
Στόχοι: Ο μαθητής να μπορεί να: (α) Αναφέρει την αρχή λειτουργίας του ανιχνευτή κίνησης (β) Αναφέρει τα μέτρα ασφάλειας κατά την εγκατάσταση του του ανιχνευτή.
Επιμέλεια: Δρακοπούλου Ευαγγελία Αριθμός Μητρώου:
Η Φυσική με Πειράματα Α΄ Γυμνασίου.
5.1 ΕΡΓΟ & ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
1ο ΕΠΑ.Λ. ΣΟΦΑΔΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Β’ ΤΑΞΗ
Τεχνολογία – Αποδοτικός Φωτισμός -Αειφορία
«Η πράξη σου μετράει, ανεξάρτητα πόσο μικρή είναι. Σκέψου πριν ενεργήσεις»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υπάρχει λύση;.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Οι σύγχρονες οικιακές συσκευές έχουν σκοπό να διευκολύνουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η χρήση τους.
Η Ιστορία των ηλεκτρικών λαμπτήρων. Κατασκευή και επίδειξη των κυριότερων κατηγοριών.
Κατασκευή και Τύποι θερμοκηπίων
ΥΛΙΚΑ:  2 κιλά περίπου άγρια χόρτα για πίτα, όχι για βράσιμο  Άνηθο  Κρεμμυδάκια φρέσκα  5 Αυγά  2 ντομάτες ώριμες  Ελαιόλαδο.
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΑΠΟΡΡΟΗ. Η ποσότητα του νερού που αποτελεί την επιφανειακή απορροή εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων οι κυριότεροι από τους οποίους είναι.
“Δροσισμός Θερμοκηπίων (Α)” Εισαγωγή Άσκηση Επίλυση Συζήτηση Θέμα Θεωρία Εργαστήριο – Γεωργικές Κατασκευές TEI Πελοποννήσου Διδάσκων - Γεώργιος Δημόκας.
Ανανεώσιμες και μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Ευστράτιος- Ευάγγελος 1 Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ Σχολική χρονιά:
ΑΑα. “...Για να αποδείξουμε πως οι τοπικές αρχές ήδη δραστηριοποιούνται και είναι μπροστά στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Τα κράτη, μας χρειάζονται.
Η μεταβολή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περίοδο κρίσης
«Σύγχρονοι Μέθοδοι Φωτισμού Κτηρίου»
Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας
ΝΕΚΡΟ ΣΗΜΕΙΟ (Break-even point)
Ένα ταξίδι στον κόσμο των λαμπτήρων
«ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ»
Φωτορυπανση ΜΑΘΗΜΑ: Project b’ γ.ε.λ.
Ρύπανση του εδάφους.
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
 Να γνωρίζετε τα διάφορα είδη λαμπτήρων.  Να είστε σε θέση να αναγνωρίζετε και να αποκωδικοποιείτε τις σημάνσεις στις συσκευασίες των λαμπτήρων.  Να.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Σχέδιο Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή
«ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ» Φάσεις Σχεδιασμού
«ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ»
ΦΩΣ & ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 28 Νοεμβρίου 2016 Παρουσίαση στη συζήτηση με θέμα «Η ποιότητα της.
Ιωάννης Φαλέκας Επένδυση Ενεργειακής Αναβάθμισης
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ εργασια στο μαθημα της οικιακησ Οικονομιασ Βαλλιαναtoσ Γεωργιοσ βλαχοσ κων/νοσ δαμηλακης αντωνιοσ κουκλοτιδησ βασιλειοσ μπαλτοπουλοσ.
Φαινόμενου του θερμοκηπίου
Ιστορία των Αστερισμών
Μελέτη αστικού περιβάλλοντος ΚΠΕ Μουζακίου
Δέσμη Εκπαιδευτικών Εργαλείων για την GPP 7. 8
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ Πολυχρόνης Καραγκιοζίδης Σχολικός Σύμβουλος

Η αντικατάσταση των λαμπτήρων πυρακτώσεως με ηλεκτρονικούς ή φθορισμού, είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και στην ανάσχεση του φαινομένου του θερμοκηπίου, δεδομένου ότι για κάθε δαπανώμενη KWH ρυπαίνουμε την ατμόσφαιρα με ένα Kg CO2. Στο διάγραμμα φαίνεται η μεταβολή της περιεκτικότητας του CO2 από το 1840 μέχρι το 2000. Η κυματοειδής μορφή της καμπύλης από το 1960 μέχρι το 2000, αποτυπώνει την ετήσια μεταβολή του CO2 καθώς η εποχιακή μεταβολή της ποσότητας και του φυλλώματος των φυτών, συνεπάγεται και μεταβολή της προσρόφησης του CO2 από αυτά.

Συμβάλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Έχουν οικονομικές επιπτώσεις. Για την επίτευξη όμως των στόχων αυτών, πρέπει να επεκτείνουμε τις καινοτομίες και στα φωτιστικά στα οποία προσαρμόζονται οι λαμπτήρες. Ειδικότερα τα φωτιστικά των εξωτερικών χώρων, επιβάλλεται να είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να φωτίζουν μόνον τα αντικείμενα για τα οποία προορίζονται. Όταν τα φωτιστικά του νυκτερινού φωτισμού δεν φωτίζουν μόνον τις επιθυμητές επιφάνειες προκαλούν τα παρακάτω προβλήματα: Συμβάλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Έχουν οικονομικές επιπτώσεις. Παρεμποδίζουν τη θέαση του έναστρου ουρανού και προκαλούν θάμβωση γενικώς. Προκαλούν οικολογικά προβλήματα. Στη σύντομη αυτή ενημέρωση, αναφορά γίνεται στα δύο πρώτα προβλήματα.

Τα φωτιστικά των οδών πρέπει να φωτίζουν μόνον το οδόστρωμα και για έναν πρόσθετο λόγο: διότι όταν οι οδηγοί βλέπουν ταυτόχρονα τις φωτεινές πηγές τους, δηλαδή τις λάμπες των φωτιστικών, προκαλείται θάμβωση η οποία περιορίζει την ορατότητα στην επιθυμητή απόσταση. Η κακή κατασκευή του φωτιστικού προκαλεί θάμβωση Ορθολογική χρήση νυχτερινού φωτισμού στο Τορίνο

Μελέτη που έγινε στις Η. Π. Α Μελέτη που έγινε στις Η.Π.Α. έδειξε ότι μεγάλο μέρος του εξωτερικού φωτισμού καταναλώνεται άσκοπα καθώς ένα ποσοστό 30% φωτίζει τον ουρανό και έτσι υπάρχει απώλεια κόστους που υπερβαίνει το ενάμιση δισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο. Στο ποσοστό αυτό δεν συνυπολογίζεται εκείνο που φωτίζει επιφάνειες τις οποίες δεν προορίζεται να φωτίζει, όπως για παράδειγμα τα φωτιστικά των δημόσιων δρόμων φωτίζουν τα παρακείμενα οικόπεδα και κτίσματα. «Ξοδεύουμε δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο για να φωτίζουμε τις κοιλιές των πουλιών και των αεροπλάνων», είπε ο Αμερικανός αστρονόμος David Crawford, από τους ιδρυτές της International Dark Sky Association. Τα φωτιστικά του γηπέδου της αριστερής εικόνας προκαλούν φωτορύπανση.

Στην Ελλάδα η σχετική άσκοπη δαπάνη αναλογικά είναι σαφώς μεγαλύτερη, λόγω κακής ποιότητας των ελληνικών φωτιστικών σωμάτων. Όλοι γνωρίζουμε τα φωτιστικά σφαιρικού σχήματος, πολλών πόλεων, χωριών και ιδιωτικών χώρων, τα οποία φωτίζουν κυρίως τον ουρανό.

Δρόμος μεγάλου μήκους στο Δήμο Ευόσμου του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Τα φωτιστικά σφαιρικού σχήματος φωτίζουν κυρίως τον ουρανό, αλλά και τις παρακείμενες οικοδομές.

Κακή κατασκευή φωτιστικών στο Δήμο Αγίου Παύλου του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Προκαλούν θάμβωση στους οδηγούς, παρεμποδίζουν τη θέαση της πόλης από ψηλά, καθώς η περιοχή προσφέρει πανοραμική θέα, προκαλούν όχληση στους ενοίκους των παρακείμενων οικοδομών. Η αντικατάσταση των προβληματικών φωτιστικών και ο καθορισμός προδιαγραφών κατασκευής νέων, αποτελούν αναγκαιότητα. Πολυχρόνης Σ. Καραγκιοζίδης Χημικός M.Sc - Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών, Χημικών, Βιολόγων και Γεωλόγων Τηλ: 2310205997 2381028273 6944935177 E-mail: info@polkarag.gr Site: www.polkarag.gr