Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ» Φάσεις Σχεδιασμού

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ» Φάσεις Σχεδιασμού"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ» Φάσεις Σχεδιασμού
ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΜΠΙΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ-ΡΑΦΑΗΛΙΑ ΛΑΜΠΙΔΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΡΩΜΑ-ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΚΑΜΑΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΟΛΗ ΕΙΡΗΝΗ

2 1η Φάση Διαδραστική πορεία-διαδρομή η οποία ενεργοποιείται από την κίνηση του διαβάτη. ΑΝΑΓΚΕΣ-ΣΤΟΧΟΙ Μικρό ενεργειακό και οικονομικό κόστος Περιοχές όπου η αραιή κινητικότητα έχει ως επακόλουθο μειωμένες ανάγκες φωταγώγησης Ελάττωση ατμοσφαιρικών ρύπων Παρακίνηση των πολιτών σε χρήση ποδηλάτου ή ευκαιρία για νυχτερινή βόλτα με τα πόδια αντί της χρήσης αυτοκινήτου Δημιουργία εναλλακτικού-ελκυστικού τρόπου μετακίνησης με στόχο την αποτροπή της καθιστικής ζωής

3

4 ΠΡΩΤΕΣ ΙΔΕΕΣ Σαν παράδειγμα περιοχής με περιορισμένο φωτισμό, χρησιμοποιήσαμε τη διαδρομή που ενώνει την Πανεπιστημιούπολη της Πολυτεχνικής Σχολής της Ξάνθης με την πόλη. Η αρχική μας ιδέα είχε επιδαπέδιο φωτισμό συνδυασμένο με αισθητήρες και φωτοβολταϊκά πάνελ. Ωστόσο, δεν ήταν αρκετά λειτουργική λύση, καθώς υπήρχε στοχοποίηση του διαβάτη και πιθανότητα θάμβωσης, λόγω της προέλευσης τους φωτός.

5 ΠΡΩΤΕΣ ΙΔΕΕΣ - ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
Ποδηλατόδρομος στο Eindhoven της Ολλανδίας από τον Daan Roosegaarde. Στο δάπεδο υπάρχουν σε μορφή μωσαϊκού πέτρες που απορροφούν το φως του ηλίου το πρωί και το εκπέμπουν το βράδυ, αλλά και φωτάκια Led, που αντίστοιχα λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. Oι σχηματισμοί τους είναι εμπνευσμένοι από τον πίνακα «Έναστρη Νύχτα» του Van Gogh. Με αυτό τον τρόπο ο δήμος ανέξοδα σχεδόν φωταγώγησε μία μέχρι τότε σκοτεινή πορεία, ενώ προσέλκυσε το ενδιαφέρον των κατοίκων και όχι μόνο. Διαδραστικός αυτοκινητόδρομος στο Oss της Ολλανδίας από τον Daan Roosegaarde. Smart Highway: ο έξυπνος και διαδραστικός δρόμος του αύριο αυξάνει την ορατότητα  του οδηγού, έχει γραμμές που λάμπουν στη νύχτα και φορτίζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

6 2η Φάση Σε αυτή τη φάση σχεδιασμού, η διαδραστικότητα μεταφέρεται από το πάτωμα στο πλάι. Στην μία πλευρά της διαδρομής υπάρχει σε διάφορα σημεία ένας διαδραστικός τοίχος που, ανταποκρινόμενος στην ανθρώπινη παρουσία, φωτίζεται και δημιουργεί χρωματικούς σχηματισμούς που ακολουθούν την κίνηση του διαβάτη. Η σύνθεση εμπλουτίζεται με διάφορα καθιστικά και στεγασμένα σημεία – στάσεις.

7 Σκίτσα και Επεξηγηματικά Σκαριφήματα

8

9

10 Κατασκευαστικά Σχέδια

11

12

13 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΨΕΙΣ

14

15 3η Φάση Πρόκειται για μια φωταγωγημένη πορεία η οποία θα συμπεριφέρεται διαδραστικά ανάλογα με το χρήστη. Αποτελείται από μεταλλικές κολώνες σχήματος “Γ” που συνδέονται σε ύψος +3,00μ με μία κατασκευή ακαθόριστου σχηματισμού. Η κατασκευή αυτή φέρει σειρές από φωτάκια Led και αισθητήρες κίνησης. Έτσι με το πέρασμα του κάθε διαβάτη ενεργοποιείται ένα σύνολο από τα φωτάκια Led, σε απόσταση μικρής ακτίνας γύρω από αυτόν (περίπου 5μ), αλλά και στη θέση που βρίσκεται. Η φωτεινή πορεία θα ακολουθεί και θα οδηγεί παράλληλα τον περαστικό, δημιουργώντας έτσι ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

16 ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

17 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

18 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ-ΣΚΙΤΣΑ

19 RENDER- ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ

20

21

22


Κατέβασμα ppt "«ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ» Φάσεις Σχεδιασμού"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google