Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΩΤΟΡΥΠΑΝΣΗ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πολυχρόνης Καραγκιοζίδης Σχολικός Σύμβουλος φυσικών επιστημών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

2 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΩΤΟΡΥΠΑΝΣΗ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο τεχνητός φωτισμός αποτελεί χρήσιμο και αναπόσπαστο κομμάτι του ανθρώπινου πολιτισμού, Η κακή χρήση του όμως προκαλεί το πρόβλημα της φωτορύπανσης. Το πρόβλημα αυτό είναι γνωστό στους αστρονόμους αλλά και στους ερασιτέχνες αστρονόμους. Οφείλεται στην αντανάκλαση του τεχνητού φωτισμού από τα συστατικά της γήινης ατμόσφαιρας.

3 ΟΡΙΣΜΟΙ

4 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

5

6

7 ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΦΩΤΟΡΥΠΑΝΣΗΣ
Όταν τα φωτιστικά του νυκτερινού φωτισμού δεν φωτίζουν μόνον τις επιθυμητές επιφάνειες, προκαλούν τα παρακάτω προβλήματα: παρεμποδίζουν τη θέαση του έναστρου ουρανού. προκαλούν οικολογικά προβλήματα. προκαλούν θάμβωση και όχληση γενικώς. έχουν οικονομικές επιπτώσεις συμβάλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

8 ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ
International Dark Sky Association.

9 Ο έναστρος ουρανός αποτελούσε πάντοτε πηγή έμπνευσης

10 ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
.

11 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

12

13

14

15 ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

16

17 ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
Κάποια αέρια, έχουν την ιδιότητα να κατακρατούν την ηλιακή θερμότητα και να συντελούν με τον τρόπο αυτό στην αύξηση της μέσης θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας και κατ’ επέκταση του πλανήτη. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται φαινόμενο του θερμοκηπίου. Το φαινόμενο αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με την εξάπλωση και συρρίκνωση των παγετώνων, ως συνέπεια περιοδικής ψύξης και θέρμανσης του πλανήτη, η οποία οφείλεται στην περιοδική μεταβολή της εκκεντρότητας της τροχιάς περιφοράς της Γης. (Κύκλοι Μιλάνκοβιτς)

18

19

20

21

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1979 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2003

23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008

24

25

26

27

28 Η φωτορύπανση δεν αποτελεί πρόβλημα μόνον των αστρονόμων και των ερασιτεχνών αστρονόμων.
Πρέπει να ενταχθεί στις αιτίες οι οποίες έχουν οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις, συμβάλουν στην πρόκληση ατυχημάτων και προκαλούν όχληση. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους αρμόδιους και το κοινό για την αντιμετώπιση του φαινομένου.


Κατέβασμα ppt "ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google