ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ Όλοι μαζί για το νερό!.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κανιούρα Ανθή Κεντρωτή Κατερίνα Αμπαρτσουμιάν Σάββας
Advertisements

Λουκία Τζελέπη - Τμήμα Γ5
Υπάρχει η 4 η Ιουλίου στη Γαλλία; ΝΑΙ ΟΧΙ Υπάρχει! Υπάρχει! Παρόλο που δεν την γιορτάζουν όπως στην Αμερική, η ημέρα 4 Ιουλίου υπάρχει σ’ όλο τον κόσμο…
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ όπως φαίνεται από το διάστημα Η Ανταρκτική βρίσκεται στο Νότιο Πόλο του πλανήτη μας. Το κλίμα και οι βιολογικές συνθήκες, της παρέχουν ένα.
Πώς μετράμε με το παχύμετρο;
Το νερό και η εξοικονόμησή του.
ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ
ΤΟ ΝΕΡΟ Κύκλος του νερού και Λειψυδρία.
Το νερό στη ζωή μας Μορφές του νερού στη ζωή μας Πού βρίσκουμε το νερό
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
2. Άνθρωπος και Περιβάλλον
Το φαρμακείο του Θεού.
ΣΥΝΟΨΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Πρόσληψη και δαπάνη ενέργειας
ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
ΚΑΛΙΟ ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΟΒΙΤΣ.
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Γεωργία Θεοφιλοπούλου Γεωργία Βασιλοπούλου Γεωργία Κανελλάκη.
1 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΞΗΡΑΣΙΑΣ Σήμερα έχουμε πρόβλημα ξηρασίας και ανομβρίας διότι έχουμε επέμβει στην βιολογική.
ΜΟΡΦΕΣ ΝΕΡΟΥ.
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού Θεσσαλονίκης”
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ Η μέτρηση μιας ποσότητας μας δίνει το μέγεθός της
Με θέμα την έλλειψη νερού στην Αφρική
Διατροφή & Άσκηση Όλο και πιο συχνά ακούει κανείς ότι η τακτική φυσική δραστηριότητα είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού Θεσσαλονίκης”
ΥΓΙΗΣ ΚΑΡΔΙΑ.
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ!!! ΜΙΑ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΖΩΗ.
Νερό Τα 2/3 του βάρους του σώματος μας αποτελούνται από νερό, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται μέσα στα κύτταρα. Χωρίς φαγητό ο άνθρωπος μπορεί.
Α2 Λυκείου Αργυράδων Ρωτήθηκαν συνολικά 162 άτομα.
Παράγοντες που επιδρούν στην ταχύτητα μίας αντίδρασης
Ενότητα 1.1 Νερό.
Συμβουλές για τις Διαρροές και το Ντους
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θανάσης Θεοφιλόπουλος
Χημεία και Αέρια θερμοκηπίου
Σύσταση του ατμοσφαιρικού αέρα
Μεταφορά θερμότητας με ακτινοβολία.  Θερμότητα (Q) - Θερμοκρασία (θ) - Ακτινοβολία - Χρόνος (t)  Ο Στόχοι: Να δείχνεις πειραματικά ότι:  Το ποσό της.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Σεπτέμβριος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού.
ΝΑΤΡΙΟ (Να). ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ Η κυριότερη πηγή Να είναι το επιτραπέζιο αλάτι Προσοχή χρειάζεται η χρησιμοποίηση των επεξεργασμένων τροφίμων και κονσερβών.
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
Γεωγραφία Το φυσικό περιβάλλον.
Βιολογία Γ ’ Γυμνασίου. Ομοιόσταση Η ικανότητα των οργανισμών να διατηρούν το εσωτερικό τους περιβάλλον ( σύσταση και ποσότητα υγρών, θερμοκρασία, pH.
Νερό Η σημασία του νερού στο σώμα μου. Γεια σας!!! Με λένε Άκη Νεράκη και θα σας διηγηθώ για ποιο λόγο με χρειάζεται το σώμα σας. Μια ιστορία απο τον Γιάννη.
Χρήσεις του νερού Ας θυμηθούμε μερικούς αριθμούς: Στη Γη υπάρχουν χοντρικά km³ νερό. Αν σκεφτούμε ότι το κάθε κυβικό χιλιόμετρο ισοδυναμεί.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗΣ. ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗΣ ονομάζεται : η εκατοστιαία αναλογία του όγκου των έμμορφων συστατικών του αίματος (κυρίως των ερυθρών.
οικοσυστήματα της Ελλάδας!
ΜΠΑΝΙΤΣΙΩΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΦΥΣΙΚΗ ΤΣΟΥΜΙΤΑ ΜΑΡΙΑ Ο κύκλος του νερού
Ειρήνη Ελμίρα Ευτυχία ΣΤ΄1
Ο κυκλος του νερου Φωτεινη ΖΕΡΒΑ Α.Μ:4210 Ο Κύκλος του νερού.
Κωνσταντίνος Βελαλής & Παναγιώτης Πατατούκος
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Υ305 Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση
ΝΙΖΟΡΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΦΥΣΙΚΗ ΤΣΟΥΜΙΤΑ ΜΑΡΙΑ Ο κύκλος του νερού
Θερμότητα.
Ο κυκλοσ του νερου. ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΜΤΣΗΣ, AEM: 4356
Μελετη Περιβαλλοντοσ Κόμη Νίκη Ο κύκλος του νερού.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μελλοντική ύπαρξη νερού-Λειψυδρία
ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Μείγματα.
Υγεία από το νερό Οι ειδικοί προειδοποιούν πως οι υπερβολές κάνουν κακό στην υγεία σου και τα ευεργετικά οφέλη του νερού θα σου γυρίσουν μπούμερανκ αν.
7. Η κατανομη των ηπειρων και των ωκεανων
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ Από τους μαθητές: Τσιλίκας Σάββας Τσαντίλας Αλέξανδρος Ηλιάσκος Ξενοφώντας Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.
Κάνε κλικ στη σωστή απάντηση
Κάνε κλικ στη σωστή απάντηση
ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
Γνωρίζω τον κύκλο του νερού και πως αυτός επηρεάζει το οικοσύστημα του πλανήτη.
ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ Όλοι μαζί για το νερό!

Γή, ο μπλε Πλανήτης Γιατί ονομάζουμε τον Πλανήτη μας Γή, όταν η μεγαλύτερη επιφάνειά του καλύπτεται από νερό;

Ας παίξουμε ένα παιχνίδι για να το μάθουμε………. Γή, ο μπλε Πλανήτης Ας παίξουμε ένα παιχνίδι για να το μάθουμε………. Τι καταλάβαμε; 75% νερό 25% ξηρά 518 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα km2 νερού στη Γή

Και που είναι όλο αυτό το νερό? Το 75% του πλανήτη μας καλύπτεται από νερό Το 97,5% από αυτό είναι θάλασσα / ωκεανοί Το υπόλοιπο που μένει είναι…. Μόνο 2,5% από αυτό είναι γλυκό νερό Από το οποίο, το 70% είναι πάγοι στους πόλους Κι έτσι μας μένει μόνο…. 30% που και αυτό είναι κρυμμένο βαθιά στη Γή και που δύσκολα το βρίσκουμε Πολύ από αυτό είναι ήδη μολυσμένο, άρα άχρηστο και μόνο το 1% από αυτό μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι Από αυτό το 1%, το 70% ποτίζει τις καλλιέργειες και το υπόλοιπο 22% στις βιομηχανίες Κι έτσι μας απομένει μόνο ένα μικρό ποσοστό 0,08% το οποίο είναι καθαρό πόσιμο νερό.

Και γιατί είναι σημαντικό το νερό? Το νερό είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της ζωής. Χωρίς αυτό δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί ζωή. Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί έχουν ανάγκη από το νερό για να επιβιώσουν. Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς καθόλου φαγητό, περίπου ένα μήνα. Χωρίς νερό δεν θα τα κατάφερνε για πάνω από τρείς ημέρες. Το ανθρώπινο σώμα έχει ανάγκη το νερό για να λειτουργήσει αφού από αυτό αποτελείται το μεγαλύτερο μέρος του. Στα ζωτικά όργανα υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα νερού που τους επιτρέπει να λειτουργούν καλύτερα. Είναι το κύριο συστατικό του αίματος και μεταφέρει στα όργανα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος (ιδρώτας). Βοηθάει τις αρθρώσεις να λειτουργούν σωστά.

Και σου ’χα πει… Κλείνε τη βρύση!! ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΓΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ? Και σου ’χα πει… Κλείνε τη βρύση!!

Και γιατί είναι σημαντικό το νερό? Κάθε μέρα χάνουμε περίπου 2,5 λίτρα νερού, ιδρώνοντας, αναπνέοντας.. Υπάρχει όμως περίπτωση να χάσουμε πιο πολύ νερό. Για παράδειγμα : Όταν κάνω κάποια άσκηση χάνω πιο πολύ νερό; ΝΑΙ Όταν διαβάζω ένα βιβλίο χάνω πιο πολύ νερό; ΟΧΙ Όταν είμαι στην παραλία το καλοκαίρι χάνω πιο πολύ νερό; ΝΑΙ Όταν έχω πυρετό χάνω πιο πολύ νερό; ΝΑΙ Όταν πηγαίνω στην τουαλέτα χάνω πιο πολύ νερό; ΝΑΙ Όταν έχω διάρροια χάνω πιο πολύ νερό; ΝΑΙ Για αυτούς τους λόγους, θα πρέπει να μην ξεχνάω να πίνω συχνά νερό!

? % Ποσοστό νερού σε κάποια τρόφιμα 2% 49% 61% 70% 74% 88% 87% 81% 94% 96%

? ? ? % Ποσοστό νερού στο ανθρώπινο σώμα Πόσο νερό περιέχει το σώμα μας; ? ? ?

60 – 70% % Ποσοστό νερού στο ανθρώπινο σώμα Περίπου τα 2/3 του ανθρώπινου σώματος αποτελούνται από νερό. Το νερό λοιπόν υπάρχει….. Στους άνδρες, σε ποσοστό 60-65%. Στις γυναίκες σε ποσοστό 50-60%. Και στα παιδιά ηλικίας 5-10 χρονών βρίσκεται σε ποσοστό μέχρι και 70%. Γάτα 62% Σκύλος 63%

Που βρίσκεται όμως όλο αυτό το νερό; 10% 83% 22% 75% 73%

Κι αν δεν πίνω συχνά νερό; Το πρώτο σημάδι αφυδάτωσης: Αίσθημα δίψας Αίσθημα κούρασης, πονοκέφαλος, έλλειψη συγκέντρωσης Το δεύτερο σημάδι αφυδάτωσης: Το τρίτο σημάδι αφυδάτωσης: Μείωση του μυϊκού τόνου (αδυναμία) Για αυτό, πίνουμε συχνά νερό και όχι μόνο όταν διψάμε. Όταν πια διψάσουμε, το σώμα μας έχει ήδη αφυδατωθεί. ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 8 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ

Σας ευχαριστώ όλους….