ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ηλεκτρολυτική Επεξεργασία Λυμάτων
Advertisements

A tour of new features introducing Future Energy.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΟ (κυψέλες ενέργειας).
ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑ.
Τέθηκε πρόσφατα στη χώρα μας το θεσμικό πλαίσιο για την επαναχρησιμοποίηση των λυμάτων (ΚΥΑ 354/Β/ ). Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση τίθενται τα μέτρα,
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΩ 2009 Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝ ΙΙ.
Eπεξεργασία αστικών υγρών αποβλήτων
Βιολογικός Καθαρισμός
Βιομηχανία χλωρίου-αλκάλεως
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Συστήματα Α.Π.Ε..
«Tα σκουπίδια μας Δεν είναι σκουπίδια»
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2 ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ
Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος
ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
1.4 Οι υδρογονάνθρακες ως καύσιμα
Αναστάσιος Κανακάρης, Πολ. Μηχ., MSc., Υποψήφιος Διδάκτορας Εργ. Εναλλακτικών Ενεργειακών Πόρων στη Γεωργία Γεωπονική Σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Τι είναι η κομποστοποίηση Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία.
Μηχανικός Περιβάλλοντος MSc Υπεύθυνος Ανάπτυξης ZEOLOGIC AE
ΟΙ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΔΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ… Ηλιόπουλος Αναστάσης Κλάδου Εύα Κονίδης Ηλίας Φίλη Άννα.
ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΗΞΗ ΑΛΙΩΖΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ ΒΑΚΑΛΟΥ
ΒΙΟ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΞΗΡΑΝΣΗ
Αναστάσιος Κανακάρης, Πολ. Μηχ., MSc., Υποψήφιος Διδάκτορας Εργ. Εναλλακτικών Ενεργειακών Πόρων στη Γεωργία Γεωπονική Σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Ρύπανση των υδάτων Κάθε φυσική, χημική ή βιολογική μεταβολή του νερού που το καθιστά ακατάλληλο για τους οργανισμούς 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Επιμέλεια: Κωτίτσας.
Βιολογικός Καθαρισμός
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.
Μέτρα προστασίας από την ατμοσφαιρική ρύπανση
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
1 Μπαλωμένου Γεωργία ΑΣΠΑΙΤΕ 2011.
Ρύπανση του νερού.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
1 Μέγιστη αξιοποίηση χώρων συγκέντρωσης αποβλήτων Μεικτή διαχείριση αποβλήτων - χώροι συγκέντρωσης αποβλήτων (ΧΣΑ)‏
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Σκοπός Έρευνας Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ότι αφορά την ενέργεια και ειδικότερα τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.
Εργασία των μαθητών Βασίλη Παπαγεωργιου Ηλία Μαζιανίτη
Φωτοβολταϊκό σύστημα Αποτελείται από ένα ή περισσότερα πάνελ φωτοβολταϊκών στοιχείων , μαζί με τις απαραίτητες συσκευές και διατάξεις για τη μετατροπή.
Αστικά λύματα Βιομηχανικά λύματα Λιπάσματα Αποικοδόμηση οργανισμών Ταχεία διάβρωση πετρωμάτων.
Save the world Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα Τελευταία ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης χειρότερη θέση στον τομέα της ανακύκλωσης έχει η Τσεχία αλλά και.
ΦΑΣΕΙΣ - ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Τεχνολογία Περιβάλλοντος: Επεξεργασία Βιομηχανικών Υγρών Αποβλήτων Ενότητα 3: Υπεριώδης Ακτινοβολία UV Μαντζαβίνος Διονύσιος Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Χημικών.
ΔΕΥΑ ΧΘΕΣ – ΣΗΜΕΡΑ – ΑΥΡΙΟ… Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κατερίνα Παπαοικονόμου Διάλεξη στο πλαίσιο του ΠΜΣ «Χωρική Ανάλυση.
1 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ της πόλης των ΓΡΕΒΕΝΩΝ της πόλης των ΓΡΕΒΕΝΩΝ.
ΉΧΩΜΑΤΕΡΕΣΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΔΟΥΛΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
POSEIDON MED II-ΛΙΜΕΝΑΣ ΠΑΤΡΩΝ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Καθαρισμός Νερού.
Παράδειγμα 1 Το εργοστάσιο μιας επιχείρησης έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 7000 μονάδων. Η συνήθης παραγωγική δραστηριότητα.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Δρ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΕΡΒΕΡΗΣ,
Λύματα-Ρύπανση Νερού Ρύπανση του νερού είναι κάθε ουσία που εμποδίζει την κανονική χρήση του νερού. Λύματα είναι τα ακάθαρτα νερά και άλλα υλικά απόβλητα.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΤΑΠΗΤΟΚΑθΑΡΙΣΤΗΡΙΟΥ
ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤ΄1
ΤΕΙ ΑΜΘ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΕ
Η χαρτοβιομηχανία ΠΑΠΥΡΟΣ παράγει χαρτί οικιακής χρήσης,
«Μονάδες μηχανικής & βιολογικής επεξεργασίας.»
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / ΤΕΔΚΝΑ / ΠΟΕ ΟΤΑ
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ
ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ.
  Διαχείριση Αστικών Υγρών Αποβλήτων – Θεσμικό Πλαίσιο & Διοικητική Πρακτική Dr. –Ing. Β. Μπίλη Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ειδική Γραμματεία.
Ιωάννης Φαλέκας Επένδυση Ενεργειακής Αναβάθμισης
Biodiesel Βιοντίζελ (πετρέλαιο βιολογικής προέλευσης): είναι οι μεθυλεστέρες λιπαρών οξέων (ΜΛΟ – FAME) που παράγονται από φυτικά ή ζωικά έλαια και λίπη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ WATERSAFE ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ

Η τεχνολογία της WATERSAFE βασίζεται στην παραγωγή ισχυρών Οξειδωτικών δια μέσου ηλεκτρόλυσης άλμης και στην υγρή καύση μέσω των Οξειδωτικών του οργανικού φορτίου των λυμάτων. Η οξείδωση γίνεται εμμέσως με την έγχυση Οξειδωτικών στα λύματα, η αμέσως με την απευθείας ηλεκτρόλυση αυτών. Η τεχνολογία WATERSAFE υποστηρίζεται από 7 Πανευρωπαϊκά και όχι μόνον, διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Πλεονεκτήματα της Ηλεκτρολυτικής επεξεργασίας εν σύγκριση με βιολογικές επεξεργασίες MBR ,MBBR και παρατεταμένου αερισμού. ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΕΙΨΗ ΟΣΜΩΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΡΗΤΡΑ. Παντελή έλλειψη λυματολάσπης με αποτέλεσμα να μην έχουμε πρόβλημα Νόμιμης αδειοδότησης, όπως ΟΛΕΣ οι βιολογικές επεξεργασίες. Άμεση ανταπόκριση σε αύξηση πληθυσμού που είναι αδύνατον σε βιολογικές επεξεργασίες με αποτέλεσμα την έκλυση δυσοσμίας. Ιδανικό σύστημα για τουριστικές περιοχές όπως ο Δήμος ΙΘΑΚΗΣ.

Ορμονικούς διαταράκτες. Καταστροφή αίματος και μικρορύπων, που προσβάλουν τον γενετικό κώδικα των ανθρώπων με καρκινογενέσεις και προκαλούν μείωση του ανδρικού γένους, δηλαδή: Ορμονικούς διαταράκτες. Αντισυλληπτικά. Φυτοφάρμακα. Πετρελαιοειδή. Αντιβιοτικά. Φάρμακα. PCB’s. Οι μικρορύποι εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα μέσω της τροφικής αλυσίδας και της όσμωσης κατά την κολύμβηση.

Η ηλεκτρολυτική επεξεργασία αστικών λυμάτων, περιλαμβάνει τα εξής στάδια: Απόσμηση / απολύμανση πριν τα λύματα εισέλθουν στην ηλεκτρολυτική Ε.Ε.Λ. Εσχάρωση, εξάμωση.   Διέλευση από D.A.F., απολίπανση. Φίλτρανση. Ηλεκτροχημική οξείδωση. Οξειδοαναγωγή. Διέλευση από ενεργό Άνθρακα. Αντίστροφη όσμωση, όταν είναι επιθυμητή.

Εγκατάσταση παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από Υδρογόνο. Εγκατάσταση παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από βιοαέριο.   Υδροηλεκτρικές μονάδες παραγωγής ρεύματος. Προαιρετικά, εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από φωτοβολταϊκά. Μονάδα παραγωγής εδαφοβελτιοτικού. Μονάδα παραγωγής οξειδωτικών.

Σχεδιασμός ηλεκτρολυτικής Ε.Ε.Λ. Δήμου ΙΘΑΚΗΣ. Σχεδιασμός ηλεκτρολυτικής Ε.Ε.Λ. Δήμου ΙΘΑΚΗΣ. Στον Δήμο ΙΘΑΚΗΣ, βάσει των πληθυσμιακών στοιχείων, η ηλεκτρολυτική Ε.Ε.Λ. πρέπει να είναι δυναμικότητας 4.500 ισοδύναμων κατοίκων, δηλαδή επεξεργασίας 1.200m3 αστικών λυμάτων ανά ημέρα το μέγιστο. Προτείνουμε η ηλεκτρολυτική Ε.Ε.Λ. να είναι υβριδική, να προάγει την πράσινη ανάπτυξη και να σχεδιαστεί ώστε: Να παράγει ρεύμα από Υδρογόνο. Να παράγει ρεύμα από βιοαέριο. Να παράγει κομπόστ.

Η επεξεργασία να επιτυγχάνει πολύ υψηλούς βαθμούς καθαρισμού.   Η επεξεργασία να επιτυγχάνει πολύ υψηλούς βαθμούς καθαρισμού. BOD5: < 2mg/liter. C.O.D: < 10mg/liter. T.S.S: Άνευ. Ολικό Άζωτο: < 0,001mg/liter. Φώσφορο: < 0,001mg/liter. Άνευ ορμονών, αντιβιοτικών, φαρμάκων, φυτοφαρμάκων, ενδοκρινικών διαταρακτών, PCB’s, PCP, DDT. ( Μικρορύποι)

Να είναι τελείως άοσμη. Να μην υποβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή.   Άνευ παθογόνων μικροοργανισμών σε αναλυτική κλίμακα, log10-6 Να εκρέει πάντα αποστειρωμένο νερό Επίσης, να επιτυγχάνεται η αυτοχρηματοδότηση της Ε.Ε.Λ. και να μην επιβαρύνει δυσβάστακτα τον Δήμο και τους δημότες.

Ανταποδοτικά οφέλη οικισμού που θα δεχτεί την Ε.Ε.Λ. Εκτός του γεγονότος ότι η ηλεκτρολυτική Ε.Ε.Λ. είναι εντελώς άοσμη, ο οικισμός που θα γειτνιάζει με την Ε.Ε.Λ. θα ωφεληθεί διότι: Από την μονάδα παραγωγής βιοαερίου, έχουμε την δυνατότητα να προσφέρουμε δωρεάν τηλεθέρμανση στον οικισμό, καθώς και δωρεάν νερό άρδευσης και χρήσης, στους κατοίκους.

Εξασφάλιση ομαλής λειτουργίας της Ηλεκτρολυτικής Ε.Ε.Λ. Συνήθως, το κόστος απορρύπανσης λυμάτων για τον Δήμο είναι μεγάλο με αποτέλεσμα οι μονάδες απορρύπανσης, σε ποσοστό άνω του 80% υπολειτουργούν, ή έχουν καταργηθεί. Για τον λόγο αυτό, η απορρύπανση των αστικών λυμάτων, για να είναι εφικτή σε βάθος χρόνου, πρέπει να χρηματοδοτείται. Η παρούσα πρόταση, συνδυάζοντας άρρηκτα την σωστή λειτουργία της με την οικονομική εκμετάλλευση των υποπροϊόντων που παράγει δηλαδή:

Κάνει κερδοφόρο την λειτουργία της μονάδος. Υδρογόνο και οργανικά, για παραγωγή ηλεκτρισμού και παράλληλη πώληση ρύπων στο χρηματιστήριο του Άνθρακα.   Έσοδα από πώληση οργανικού εδαφοβελτιοτικού. Πώληση νερού προς άρδευση και βιομηχανική χρήση. Τα έσοδα από τέλη αποχέτευσης. Έσοδα από την κατάργηση αγοράς απολυμαντικών. Κάνει κερδοφόρο την λειτουργία της μονάδος. 

Κέρδος από την ηλεκτρολυτική Ε.Ε.Λ. Για τον προϋπολογισμό του κέρδους, δεχθήκαμε ότι η ηλεκτρολυτική Ε.Ε.Λ. Δήμου ΙΘΑΚΗΣ, θα επεξεργάζεται κατά μέσο όρο, 292.000m3 αστικών λυμάτων ανά έτος, που αντιστοιχούν σε 800m3 / ημέρα, δηλαδή σε 3.200 ισοδύναμους κατοίκους. Το αναμενόμενο ετήσιο προϋπολογιζόμενο κέρδος, από την απορρύπανση 292.000m3 αστικών λυμάτων στην ηλεκτρολυτική Ε.Ε.Λ. Ωρωπού, αναμένεται να είναι: € 120.000.

WATERSAFE DENMARK Ευχαριστούμε για την προσοχή σας. Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε ερώτηση.