Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Λύματα-Ρύπανση Νερού Ρύπανση του νερού είναι κάθε ουσία που εμποδίζει την κανονική χρήση του νερού. Λύματα είναι τα ακάθαρτα νερά και άλλα υλικά απόβλητα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Λύματα-Ρύπανση Νερού Ρύπανση του νερού είναι κάθε ουσία που εμποδίζει την κανονική χρήση του νερού. Λύματα είναι τα ακάθαρτα νερά και άλλα υλικά απόβλητα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Λύματα-Ρύπανση Νερού Ρύπανση του νερού είναι κάθε ουσία που εμποδίζει την κανονική χρήση του νερού. Λύματα είναι τα ακάθαρτα νερά και άλλα υλικά απόβλητα κατοικιών βιομηχανιών και άλλων…

2 Το νερό στη ζωή μας Το νερό αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά στη ζωή µας. «Το νερό είναι η αρχή των πάντων» έλεγε ο Θεμιστοκλής ο Μιλήσιος και είχε δίκιο. Το 65% με 70% του σώματός μας αποτελείται από νερό, γι’ αυτό και θεωρείται, μετά το οξυγόνο, το δεύτερο πιο σημαντικό και, βέβαια, απαραίτητο στοιχείο για την ύπαρξή μας. Η μόλυνσή του είναι καταστροφική για όλο το περιβάλλον…

3 Η ρύπανση του νερού Η ρύπανση μπορεί να είναι χημική με την εισαγωγή επικίνδυνων τοξικών ουσιών ενεργειακή, βιολογική και τα λοιπά.. Η ρύπανση χωρίζεται σε δυο κατηγορίες: Την άμεση ρύπανση δηλαδή αυτή που μπορούμε να τη δούμε όπως τα τοξικά απόβλητα που σκοτώνουν αμέσως τα ψάρια και Την έμμεση ρύπανση, δηλαδή που δεν είναι ορατή και σιγά σιγά προκαλούνται αλλαγές στα είδη που βρίσκονται στο νερό.

4 Ρύπανση από πετρελαιοειδή.
Πηγές ρύπανσης νερού  Οι σπουδαιότερες πηγές ρύπανσης οι οποίες επιβαρύνουν κατ’ αρχήν τα επιφανειακά νερά και στη συνέχεια τους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες, μπορεί να ταξινομηθούν στις εξής κατηγορίες:  Αστικά λύματα, τα οποία είναι τα ακάθαρτα νερά πόλεων και οικισμών που προέρχονται από τις κατοικίες και διάφορες άλλες δραστηριότητες και μεταφέρονται μέσω των υπονόμων και του δικτύου διοχέτευσης σε χώρους που είναι επιφανειακοί ή υπόγειοι.    Βιομηχανικά υγρά απόβλητα, που μπορεί να είναι παρόμοια με τα αστικά λύματα ή να περιέχουν και επικίνδυνα ή και τοξικά στοιχεία.   Αέριοι ρύποι , οι οποίοι προσκολλώνται σε αιωρούμενα σωματίδια και μεταφέρονται σε  μεγάλες αποστάσεις και καταλήγουν στην ατμόσφαιρα, στο έδαφος και στο νερό.  Ρύπανση από πετρελαιοειδή. 

5

6 Λύματα Τριτοβάθμια Επεξεργασία
Ο καθαρισμός των λυμάτων χωρίζεται σε τρία στάδια: Πρωτοβάθμια επεξεργασία  Στοχεύει κυρίως στην αφαίρεση του αιωρούμενου υλικού (οργανικού και ανόργανου). Περιλαμβάνει, συνήθως, την προεπεξεργασία και την Πρωτοβάθμια Καθίζηση. Η Προεπεξεργασία περιλαμβάνει την Εσχάρωση, τους Πολτοποιητές και τα Τριβεία, την Εξάμμωση, καθώς και την μέτρηση ή/και την εξισορρόπηση της παροχής.  Δευτεροβάθμια Επεξεργασία Βιολογικός καθαρισμός στον οποίο αφαιρούνται οι οργανικές ουσίες με την βοήθεια αερισμού (οξυγόνωσης) Τριτοβάθμια Επεξεργασία  Σκοπός της είναι η αφαίρεση βαρέων μετάλλων και τοξικών ή άλλων συστατικών. Το στάδιο αυτό είναι επιθυμητό όταν η παρουσία βιομηχανικών αποβλήτων στα λύματα είναι σημαντική και ο στόχος είναι η επαναχρησιμοποίηση των λυμάτων

7 Συντελεστές… Ιωάννα Αλεξοπούλου Σταυρούλα Αναγνωσταρά Σταματίνα Δράνια
Αθηνά Καρκαμπάση Δαμιανή Αρριανά


Κατέβασμα ppt "Λύματα-Ρύπανση Νερού Ρύπανση του νερού είναι κάθε ουσία που εμποδίζει την κανονική χρήση του νερού. Λύματα είναι τα ακάθαρτα νερά και άλλα υλικά απόβλητα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google