ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΥΠΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ
Advertisements

Απολογισμοσ δρασησ τησ διοικησησ του γ.ν.καλαματασ
Ά Λυκείου ΘΕΜΑ: «Η Συμβολή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Εξέλιξη και Διάσωση του Πολιτισμού» Υπεύθυνος Καθηγητής: Χατζαρούλας Τιμόθεος.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ
Η ενεργειακή φτώχεια και η στροφή των καταναλωτών στη στερεά βιομάζα ως καύσιμο για την παραγωγή θερμότητας Γιάννης Βουρδουμπάς ΤΕΙ Κρήτης, Τμήμα Φυσικών.
Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας
IEE/09/ SHEEP - A Schools' panel for High Energy Efficiency Products Οδηγίες για Μείωση της Κατανάλωσης Ενέργειας.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ MOBILISATION WORKSHOP CLEARSUPPORT PROJECT CHANIA – CRETE
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΝΤΛΙΩΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΟΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΧΑΝΙΑ,
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ
Συστήματα Α.Π.Ε..
ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑ “ FAΒ 5 ” ΜΑΘΙΟΥΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2 ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ
Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος
ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Τανούσα Δέσποινα Β4.
ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Παγγελματικό E Λ ύκειο Μ εγαλόπολης.
1.4 Οι υδρογονάνθρακες ως καύσιμα
Εξοικονόμηση ενέργειας με αντλία θερμότητας και ηλιακή υποβοήθηση
ΜΗΤΕΡΑ ΑΕ ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ-ΨΥΞΗΣ, 500kWe Προϋπολογισμός 835,000 € Ημερίδα Παρουσίασης και Επίδειξης του Έργου (26/5/2008)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ειδικό Πρόγραμμα Φωτοβολταϊκά σε Κτίρια Ν. 3734/2009 Άρθρο 27 Α παρ.8 Ψηφίσαμε ειδική.
Οικονομία και οικολογία στην ενέργεια Γίνεται; Το χρώμα της ενέργειας Ομάδα: Big Bang Κρασσά Θάλεια Λιάπη Εμμέλεια Μιλιόνη Λαμπρινή Μιχόπουλος Μανώλης.
ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ –ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Υπεύθυνη Καθηγήτρια Σ.Μαυρομματάκη Υπεύθυνη Καθηγήτρια Σ.Μαυρομματάκη ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ
Βιομηχανικές Εφαρμογές
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Vodafone Ελλάδας Περιβάλλον: Αγγελική Παπαντωνίου, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων 19 Οκτωβρίου 2010 Μειώνουμε την αρνητική μας επίδραση Ενισχύουμε τη θετική.
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ
«Οικολογία και μετακίνηση».. Ομάδα εργασίας μαθητών.
Καββαδίας Κωνσταντίνος
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
 Στο σχολείο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την βιομάζα ως καύσιμο για παραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας,καύσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντικαταστήσουμε.
ΝΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΨΥΞΗΣ ΧΩΡΩΝ
Νέα συστήματα αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας
Εναλλακτικοι τροποι θερμανσης
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΜΠΟΥΖΙΚΑ Θ. – ΠΕ 14
«Η πράξη σου μετράει, ανεξάρτητα πόσο μικρή είναι. Σκέψου πριν ενεργήσεις»
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.)
Σεμινάριο Ενημέρωσης (Training Seminar) Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 Αμφιθέατρο Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας Διαχειριστής Προγράμματος Αυτοτελές.
Εφαρμογές της βιομάζας για θέρμανση θερμοκηπίων Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ Σ.ΤΕ.Γ Τμήμα Γεωργικών Μηχανών και Αρδεύσεων Μάθημα: Έλεγχος Περιβάλλοντος Αγροτικών Εγκαταστάσεων.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΝΤΖΟΣ ΓΚΟΝΤΖΟΣ 1/12. ΟΡΙΣΜΟΣ  Θερμική ενέργεια που προέρχεται από το εσωτερικό της γης.  Η εκμετάλλευση της ενέργειας από το εσωτερικό.
ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Α Αιολική Ενέργεια Αιολική Ενέργεια Η κινητική ενέργεια του ανέμου που προέρχεται από τη μετακίνηση αερίων μαζών στην ατμόσφαιρα.
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας !!. Αιολική ενέργεια Χαρακτηριστικά παραδείγματα εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας είναι τα ιστιοφόρα και οι ανεμόμυλοι.
Ενεργειακές Πηγές & Ενεργειακές Πρώτες Ύλες Βιομάζα Κίμων Χρηστάνης Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Γεωλογίας.
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ Ιορδάνης Παραδεισιάδης Πρόεδρος ΕΒΗΕ ΤΕΕ Λάρισας Οκτώβριος 2011.
Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ στα
Χρηματοδοτικές ευκαιρίες για την νέα Προγραμματική Περίοδο
ΘΕΡΜΑΝΣΗ:ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
ΤΕΙ ΑΜΘ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΕ
Λειτουργία Συστημάτων Ενέργειας
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Τηλ
Κωνσταντίνος Ποτόλιας
ήλιος άνεμος νερό γεωθερμία βιομάζα γαιάνθρακας πετρέλαιο φυσικό αέριο σχάση πυρήνων 1.Ποιες πηγές ονομάζουμε ανανεώσιμες και ποιες μη ανανεώσιμες;
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου:
Εργασία στα πλαίσια του μαθήματος επιλογής
Έρευνα με Υπόθεση Εργασίας την Ανάπτυξη & Εφαρμογή Πιστοποιημένου Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σε Ξενοδοχειακή Μονάδα Οδυσσέας Ν. Κοψιδάς.
Ο θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων
Project : Εναλλακτικές πηγές ενέργειας
Κωνσταντίνος Ποτόλιας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Του Γιάννη Βουρδουμπά ΤΕΙ Κρήτης Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Email: gboyrd@tee.gr Χανιά 4-2-2009

Εφαρμογές Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες έχουν βρει λίγες αλλά καινοτομικές εφαρμογές σε ξενοδοχεία της Κρήτης τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ αυτών μπορούν να αναφερθούν: Η εγκατάσταση μεγάλων ηλιοθερμικών συστημάτων για τη παροχή θερμότητας. Η εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων για παραγωγή ηλεκτρισμού. Η εγκατάσταση ηλιοθερμικών συστημάτων για ηλιακή ψύξη. Η χρήση στερεάς βιομάζας για θέρμανση.

Εφαρμογές Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης : Η εγκατάσταση συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης [energy management systems] σε μεγάλα ξενοδοχεία. Η συλλογή μεταχειρισμένων τηγανόλαδων από τα εστιατόρια των ξενοδοχείων και η χρήση τους (εκτός Κρήτης) για βιοντήζελ. Η εφαρμογή διαφόρων συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας.

Χρήση ηλιοθερμικών συστημάτων Η εγκατάσταση μεγάλων ηλιοθερμικών συστημάτων, με επιπέδους ηλιακούς συλλέκτες μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ξενοδοχείων σε: α) Θερμό νερό χρήσης στα δωμάτια των πελατών β) Θερμό νερό χρήσης στις κουζίνες, πλυντήρια κ.αλ. γ) Θερμό νερό χρήσης σε άλλες μονάδες του ξενοδοχείου π.χ πισίνες , Spa κ.αλ. δ) Πιθανές άλλες εφαρμογές

Φωτοβολταικά συστήματα Η εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων για παραγωγή ηλεκτρισμού στα ξενοδοχεία μπορεί να καλύψει (μερικώς ή ολικώς) τις ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια του ξενοδοχείου, αλλά και να παράγει πλεονάζουσα ηλεκτρική ενέργεια για να πωληθεί στο δίκτυο. Μπορεί ακόμη το ξενοδοχείο να μην είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και να καλύπτει τις όποιες ανάγκες του σε ηλεκτρισμό μόνο με φωτοβολταικά συστήματα και σύστημα αποθήκευσης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Συστήματα ηλιακής ψύξης Η εγκατάσταση συστημάτων ηλιακής ψύξης με επίπεδα ηλιακά κάτοπτρα και σύστημα ψύξης με απορρόφηση, έχει εφαρμοσθεί για τη ψύξη χώρων σε ξενοδοχεία. Τα συστήματα ηλιακής ψύξης ενδείκνυνται σήμερα για μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα.

Χρήση βιομάζας Η παραγωγή θερμού νερού και η θέρμανση χώρων του ξενοδοχείου μπορεί να επιτευχθεί με χρήση στερεάς βιομάζας και συγκεκριμένα ελαιοπυρηνόξυλου ή ξύλων. Η τεχνολογία είναι σχετικά απλή και το κόστος μάλλον χαμηλό. Σε ορισμένα αγροτουριστικά καταλύματα εξ άλλου χρησιμοποιούνται απλά παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης χώρου με τζάκια και σόμπες.

Συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης Σε μεγάλα ξενοδοχεία της Κρήτης έχουν εγκατασταθεί συστήματα ενεργειακής διαχείρισης (energy management systems) που επιτυγχάνουν την αριστοποίηση της ενεργειακής κατανάλωσης τους.

Παραγωγή βιοντήζελ Διάφορα ξενοδοχεία της Κρήτης συλλέγουν τα μεταχειρισμένα τηγανόλαδα από τα εστιατόρια τους. Αυτά παραδίδονται σε εταιρείες συλλογής, αποθήκευσης και διαχείρισης τους και χρησιμοποιούνται σαν πρώτη ύλη (μαζί με φυτικά έλαια) για τη παραγωγή βιοντήζελ (υποκατάστατου του πετρελαίου κίνησης) σε μεταποιητικές μονάδες εκτός Κρήτης.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ (Ηλιακή Θέρμανση) ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ (Ηλιακή Θέρμανση) Το ξενοδοχείο CANDIA MARIS στο Ηράκλειο Κρήτης δυναμικότητας 580 κλινών, έχει εγκαταστήσει ένα μεγάλο ηλιοθερμικό σύστημα με επίπεδους ηλιακούς συλλέκτες επιφανείας 2.540 τ.μ. , το οποίο παράγει θερμό νερό για χρήση στα δωμάτια, στη κουζίνα, στα πλυντήρια, στις πισίνες, spa κ.αλ. Καλύπτει δε μεγάλο μέρος των αναγκών του (70,26%) σε θερμό νερό με ηλιακή ενέργεια ενώ η συνολικά παραγόμενη θερμότητα ανέρχεται σε 1.522 MWh/έτος.

Ηλιοθερμική Εφαρμογή (Ξενοδοχείο CANDIA MARIS) Εικόνα 1: Αποψη ηλιοθερμικού συστήματος και άποψη του ξενοδοχείου

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ (Ηλιακή ψύξη) ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ (Ηλιακή ψύξη) Το ξενοδοχείο ΛΕΝΤΖΑΚΗ στο Ρέθυμνο Κρήτης έχει εγκαταστήσει ένα ηλιοθερμικό σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται το καλοκαίρι για τη ψύξη των δωματίων (ψύξη με απορρόφηση) και το χειμώνα για τη θέρμανση των δωματίων και του νερού της πισίνας. Διαφάνεια 11

Εφαρμογή Ηλιακής ψύξης (Ξενοδοχείο ΛΕΝΤΖΑΚΗ) Εφαρμογή Ηλιακής ψύξης (Ξενοδοχείο ΛΕΝΤΖΑΚΗ) Εικόνα 2: Φωτό του ηλιακού συστήματος ψύξης - Εγκαταστάσεις

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ (Παραγωγή Ηλεκτρισμού με φωτοβολταικά) Μικρό ξενοδοχείο 60 κλινών στην Ελούντα του Ν.Λασιθίου, έχει εγκαταστήσει στη ταράτσα του φωτοβολταικό σύστημα ισχύος 6,4 KW για τη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, που καλύπτει τις ανάγκες του σε ηλεκτρισμό. Το ξενοδοχείο αυτό έχει βραβευθεί από την Ε.Ε.

Φωτοβολταική Εφαρμογή (Ξενοδοχείο στην Ελούντα) Φωτοβολταική Εφαρμογή (Ξενοδοχείο στην Ελούντα) Φωτό 3: Φωτοβολταικό σύστημα σε ξενοδοχείο στην Ελούντα

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ (Χρήση βιομάζας και ηλιακής ενέργειας σε αγροτουριστικό κατάλυμα) Στην αγροτουριστική μονάδα στη Μηλιά του Ν.Χανίων, φωτοβολταικά πλαίσια χρησιμοποιούνται για τη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η θέρμανση των δωματίων επιτυγχάνεται με παραδοσιακά τζάκια και ξύλο.

Εφαρμογή (αγροτουριστική μονάδα στη Μηλιά ) Εικόνα 6: Αγροτουριστική μονάδα στη Μηλιά

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ (Χρήση στερεάς βιομάζας για παραγωγή θερμότητας) Το ξενοδοχείο ATRION, δυναμικότητας 117 κλινών στο Ηράκλειο Κρήτης, χρησιμοποιεί στερεά βιομάζα και συγκεκριμένα πυρηνόξυλο (Ισχύς λεβήτων 220.000Kcal/h) για τη παραγωγή θερμότητας για τις ανάγκες του ξενοδοχείου. Σύστημα φίλτρων απομακρύνει τα στερεά σωματίδια από τα καυσαέρια και το χρησιμοποιούμενο πυρηνόξυλο παράγεται τοπικά στα πυρηνελαιουργεία του Νομού.

Εφαρμογή Βιομάζας (Ξενοδοχείο ATRION)

Εφαρμογή Βιομάζας (Ξενοδοχείο ATRION)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η χρήση της ηλιακής ενέργειας και της βιομάζας για παραγωγή θερμότητας, ψύξης και ηλεκτρισμού σε ξενοδοχεία της Κρήτης, συνεπάγεται μείωση της χρήσης πετρελαίου και ηλεκτρικής ενέργειας προερχόμενης από ορυκτά καύσιμα και οδηγεί σε μείωση των εκπομπών CO2.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ταυτόχρονα συμβάλλει στην ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων που παράγουν τη στερεά βιομάζα (πυρηνόξυλο,ξύλο) αλλά και εκείνων που κατασκευάζουν τα συστήματα αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας και της βιομάζας για τη παραγωγή θερμότητας, ψύξης, και ηλεκτρισμού.

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Το θεσμικό πλαίσιο μετά τη ψήφιση των νόμων 3468/2006 και 3661/2008 είναι ευνοϊκό για την εφαρμογή συστημάτων ΑΠΕ σε ξενοδοχεία αλλά και για την εφαρμογή συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας σε αυτά αμέσως μετά την έκδοση Υ.Α. για την ενεργοποίηση του Ν.3661/2008.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ Ο αναπτυξιακός νόμος αλλά και το ΕΣΠΑ μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος ενέργειας προσφέρουν ελκυστικές επιχορηγήσεις για την εφαρμογή τεχνολογιών ΑΠΕ σε ξενοδοχεία της Κρήτης.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΠΕ ΣΕ ΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ