Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ –ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ –ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ –ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

2 ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ;
Για να καλύψουμε δύο ανάγκες: Την ανάγκη σε ενέργεια Και την ανάγκη να προστατευθεί το περιβάλλον

3

4 Με το όρο Ηλιακή Ενέργεια χαρακτηρίζουμε την ενέργεια που προέρχεται από τον Ήλιο. Το ηλιακό φως είναι ουσιαστικά μικρά πακέτα ενέργειας που λέγονται φωτόνια

5 Ο όρος «φωτοβολταϊκό» προέρχεται από την Ελληνική λέξη «ΦΩΣ» και το όνομα«–βόλτα» προς τιμήν του Ιταλού Φυσικού Αλεσάντρο Βόλτα που καθιέρωσε το φαινόμενο γύρω στο 1840 ,και δώθηκε το όνομα του στην μονάδα μέτρησης της τάσης volt. Φωτοβολταϊκό φαινόμενο δημιουργείται όταν υλικά, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ,όπως το πυρίτιο (Si) όταν βρεθούν σε επαφή και εν συνεχεία εκτεθούν σε ηλιακή ακτινοβολία παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.

6 ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

7 Μέσω των φωτονίων που προσπίπτουν στην επιφάνεια των φωτοβολταϊκών πλαισίων η ηλιακή ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια. Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια έχουν βασικό υλικό το πυρίτιο (Si) και αποτελούνται από πολλές ενωμένες φωτοβολταϊκές κυψέλες.

8 Πως λειτουργεί Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια λειτουργούν σύμφωνα με την βασική θεωρία του ηλεκτρισμού που είναι η κίνηση των ηλεκτρονίων από το θετικό προς το αρνητικό.

9

10 Τα φωτοβολταϊκά συστήματα διαχωρίζονται σε: 1
Τα φωτοβολταϊκά συστήματα διαχωρίζονται σε: 1.Διασυνδεδεμένα με το Δίκτυο της ΔΕΗ 2.Αυτόνομα συστήματα

11 Διασυνδεδεμένο σύστημα

12 ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

13 ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ
Βάσεις στήριξης της εγκατάστασης Φωτοβολταϊκά πλαίσια Μετατροπέας τάσης Ηλεκτρολογικός πίνακας Μετρητής παραγόμενης ενέργειας Επιπλέον στα αυτόνομα συστήματα θα χρειαστούμε μπαταρίες αποθήκευσης της παραγόμενης ενέργειας και ρυθμιστή φόρτισης των μπαταριών

14 ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

15 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΒ ΠΛΑΙΣΙΩΝ

16 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

17 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

18 ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ

19 ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ
ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ

20 ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

21 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Τεχνολογία φιλική στο περιβάλλον: δεν προκαλούνται ρύποι από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αποφυγή εκπομπών άλλων επικίνδυνων ρύπων . Η ηλιακή ενέργεια είναι ανεξάντλητη ενεργειακή πηγή. Εξοικονόμηση φυσικών πόρων. Η λειτουργία του συστήματος είναι αθόρυβη. Έχουν σχεδόν μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Μπορούν να εγκατασταθούν πάνω σε ήδη υπάρχουσες κατασκευές. Διαθέτουν ευελιξία στις εφαρμογές.

22 ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Το κόστος αγοράς του εξοπλισμού χωρίς ενίσχυση της επένδυσης. Η μη σταθερή οικονομική κατάσταση στη Χώρα μας μειώνει συνέχεια με αυξανόμενους ρυθμούς την τιμή πώλησς της Kwh προς τη ΔΕΗ.

23 Για το τέλος θέλω να σας δείξω σποτ από τη greenpeace γιατί το Μέλλον είναι στα χέρια των παιδιών ,μην επαναλαμβάνετε τα λάθη των μεγάλων.

24

25 Εργασία: Για το επόμενο μάθημα να συγκεντρώσετε φωτογραφίες από τις τρεις κατηγορίες εφαρμογών της ηλιακής ενέργειας που συζητήσαμε στην τάξη αλλά και άλλες μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θα θέλατε να αναγνωρίσουμε.


Κατέβασμα ppt "ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ –ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google