Η ασφάλεια και η υγεία στους χώρους εργασίας μάς αφορά όλους. Οφέλη για εσένα προσωπικά. Οφέλη για τις επιχειρήσεις. Εκστρατεία «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αποτελέσματα σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Ελλάδα - Μάιος 2013
Advertisements

Εκστρατεία «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας» Εργαζόμενοι: Συμμετέχοντας ενεργά στην επαγγελματική ασφάλεια και υγεία Ονοματεπώνυμο και ιδιότητα.
Εκτίμηση κινδύνου – το κλειδί για ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Τόπος, ημερομηνία Ευρωπαϊκή Εκστρατεία για Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους Εργασίας
Ισχυρισμοί διατροφής και υγείας Παρόν και μέλλον Βασίλης Μαθιουδάκης
Αποτελέσματα σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Ελλάδα
GRUNDTVIG Nikolai Frederik Severin Grundtvig ( )
Ονοματεπώνυμο και ιδιότητα ομιλητή
Συνήθη σφάλματα κατά την εκτίμηση κινδύνου
Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020“
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Διαχείριση του Άγχους σε Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους Εργασίας Διαχείριση του άγχους και των ψυχοκοινωνικών κινδύνων που σχετίζονται με την εργασία.
Ονοματεπώνυμο και ιδιότητα ομιλητή
9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ GREEK ICT FORUM
Ερευνητικό Δυναμικό Περιφέρειες της Γνώσης Ειδικό Πρόγραμμα “Ικανότητες” Γεωργία Τζένου – Μαρία Κουτροκόη Χανιά, 21 Σεπτεμβρίου 2007 Εθνικό Σημείο Επαφής.
Πανευρωπαϊκή έρευνα γνώμης σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία στο χώρο εργασίας Αποτελέσματα σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Ελλάδα - Μάιος 2013 Αντιπροσωπευτικά.
Γενική Διεύθυνση Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας
Διοικητικό Συμβούλιο Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Αίθουσα Συνεδριάσεων Πανεπιστημίου 44 “ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»
Εργασίες Συντήρησης και επαγγελματική ασφάλεια & υγεία
Εργασιακό άγχος και Εκτίμηση κινδύνου
CEO & CSR Money Conference 2012 Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 Ρ. Σουλάκη Δντρια ΕΚΕ Ομίλου.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2012 ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΣΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; Η συμμετοχή.
Ευρωπαϊκή εκστρατεία για την εκτίμηση κινδύνου
Χαλκιδική 8/9 Ιουλίου 2006 Κ. Κοκκινοπλίτης Συντονιστής Οργανωτικής Γραμματείας Σχεδιασμού & Κατάρτισης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΡΟΤΥΠΑ.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΕΠΕ 3/6/2008 ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.
η ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
European Commission. 1975: πρώτη δράση της κοινότητας: κινητικότητα φοιτητών Σεπτέμβριος 1980: Δίκτυο Ευρυδίκη Κεντρική Μονάδα & 9 Εθνικές Μονάδες Ανταλλαγή.
Ημερίδα ΣΕΔΥ Η ανάγκη προσαρμογής της Εθνικής νομοθεσίας στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο Ρόδιος Γαμβρός Πρόεδρος Επιστημονικής επιτροπής ΣΕΒΤ.
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ Βασιλική Μίσσα ΕΠΤΑ ΕΠΕ 5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008.
Ο ρόλος της ΚτΠ ΑΕ στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας Εισηγητής Δρ. Ηλίας Κοντάκος Στέλεχος της ΚτΠ ΑΕ.
Μετάφραση: Μαρία Ευαγγέλου «Ισότητα, Ποιότητα και Ασφάλεια στη φροντίδα Υγείας» Νοέμβριος 2007 Λευκωσία, Κύπρος Paul de Raeve Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Νοσηλευτών.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Στηρίξτε τη φαρμακευτική περίθαλψη για τους Έλληνες ασθενείς Νοέμβριος 2013.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Βελτίωση συνθηκών εργασίας
Στρατηγική «Ευρώπη 2020» ICT - θέσεις εργασίας - οικονομική ανάπτυξη - καθημερινότητα.
Καλαμβοκίδου Αλεξάνδρα
ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ
ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Δρ Στυλιανός Μαυρομούστακος Εκτελεστικός Διευθυντής, Intercollege Λευκωσίας Αντιπρόεδρος EfVET Χτίζοντας Γέφυρες: Διασύνδεση της Εκπαίδευσης με την Αγορά.
11 Διδάσκοντες Ι.Πασπαλιάρης, Καθηγητής Τομέας Μεταλλουργίας Ι.Πασπαλιάρης, Καθηγητής Τομέας Μεταλλουργίας Δ.Δαμίγος, Επίκουρος Καθηγητής, Τομέας Μεταλλευτικής.
3η Ημερίδα Τομέα Kοινοτικής Νοσηλευτικής& Π.Φ.Υ. ΕΣΝΕ 5 Νοέμβρη 2005 Η Ομοσπονδία Νοσηλευτών Επαγγελματικής Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση - FOHNEU- Ο ρόλος.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Η πρόκληση για την Επαγγελματική Κατάρτιση
Ελληνικό γραφείο υποστήριξης: Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη.
PRODESTS ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΚΕΠΥ Α.Ε., 72 ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004 Νικόλαος.
Το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης Βασικά στοιχεία για την αναπτυξιακή συνεργασία της ΕΕ Τα 28 κράτη μέλη και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν από κοινού την ευθύνη.
Η ασφάλεια και η υγεία στους χώρους εργασίας μας αφορά όλους. Οφέλη για εσένα προσωπικά. Οφέλη για τις επιχειρήσεις. Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αγρίνιο, 28 Μαρτίου 2012 Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Κεχαγιάς E.Π. Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση ΕΣΠΑ.
Ημερίδα Πρακτικής Άσκησης Εαρινό Εξάμηνο
Η προενεργητική διαχείριση της ασφάλειας και υγείας
ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
Γιώρμαρη Φραγκουλοπούλου Τομέας Εκπαίδευσης Ενηλίκων
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ για το μάθημα της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 1-2 Απριλίου 2005
Διοίκηση Ποιότητας Ενότητα 8: Η φιλοσοφία της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας Διδάσκων: Τσέλιος Δημήτριος, Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020“
Τελική Εκδήλωση 15 Νοεμβρίου 2013, Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών
Διοίκηση Ποιότητας Ενότητα 3: Το κόστος της ποιότητας - Βραβεία ποιότητας Διδάσκων: Τσέλιος Δημήτριος, Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Το κόστος Ποιότητας    
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Εκστρατεία «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας »
Ενιαία Ψηφιακή Πύλη.
Η επιχείρηση Α. ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε. Ε
«ΒασικΕΣ λειτουργΙΕΣ τηΣ ΝοσηλευτικΗΣ ΔημΟΣΙΑΣ ΥγεΙΑΣ»
Ψηφιακή ευκαιρία: μια μεγάλη ευκαιρία! Πως να την διεκδικήσετε;
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ασφάλεια και η υγεία στους χώρους εργασίας μάς αφορά όλους. Οφέλη για εσένα προσωπικά. Οφέλη για τις επιχειρήσεις. Εκστρατεία «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας» Πρόληψη των κινδύνων στην εργασία με τη συμμετοχή όλων Ονοματεπώνυμο και ιδιότητα ομιλητή Ημερομηνία | Τίτλος εκδήλωσης

‹#› Έκταση του προβλήματος Γιατί έχουν ιδιαίτερη σημασία η ασφάλεια και η υγεία στην εργασία; •Συνεπάγονται οφέλη για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και την κοινωνία συνολικά •Σημαντικές βελτιώσεις σε ολόκληρη την ΕΕ τις τελευταίες δεκαετίες, εντούτοις … •Κάθε χρόνο πάνω από άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους λόγω ατυχημάτων στους χώρους εργασίας • πεθαίνουν λόγω επαγγελματικών ασθενειών (εκτιμήσεις ΔΟΕ) •Κόστος 490 δισ. ευρώ για την οικονομία της ΕΕ

‹#› Η πρόληψη είναι προτιμότερη από την θεραπεία Η πρόληψη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της προσέγγισης που ακολουθεί η Ευρώπη στον τομέα της διαχείρισης των κινδύνων στην εργασία. Η πρόληψη έγκειται ουσιαστικά στη διαχείριση κινδύνων που σχετίζονται με την εργασία, με απώτερο στόχο την εξάλειψη και τη μείωση του αριθμού των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.

‹#› Στόχοι της εκστρατείας Η εκστρατεία περιλαμβάνει τις ακόλουθες παραμέτρους: •Ενθάρρυνση των διοικητικών στελεχών να επιδείξουν επιτελικό ρόλο σε θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία •Ενεργή συνεργασία με τους εργαζόμενους και εφαρμογή των βέλτιστων στρατηγικών πρόληψης των κινδύνων στην εργασία •Ενθάρρυνση των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους να ανταλλάσσουν ιδέες και να συνεργάζονται ενεργά με τα διοικητικά στελέχη •Την πρωταρχική ευθύνη για την ασφάλεια και την υγεία φέρουν τα διοικητικά στελέχη

‹#› Ποιος μπορεί να συμμετάσχει; Στην εκστρατεία μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως: •όλοι οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα •τα διοικητικά στελέχη και οι προϊστάμενοι •τα συνδικάτα •οι εκπρόσωποι για θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία

‹#› Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε; •Το πληροφοριακό υλικό και το υλικό της εκστρατείας διατίθενται δωρεάν •Όλα διαθέσιμα σε 24 γλώσσες •Για πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις, επικοινωνήστε με τον Εθνικό Εστιακό Πόλο της χώρας σας •Και άλλα πολλά ακόμα ….

‹#› Ευρωπαϊκά βραβεία καλής πρακτικής Δύο κατηγορίες υποψηφιοτήτων: •Χώροι εργασίας που απασχολούν λιγότερα από 100 άτομα •Χώροι εργασίας με 100 ή περισσότερους εργαζόμενους •Οι νικητές επιλέγονται από συμμετοχές που υποβάλλουν οι Εθνικοί Εστιακοί Πόλοι

•Έναρξη εκστρατείας : 18 Απριλίου 2012 •Ευρωπαϊκές Εβδομάδες για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία: Οκτώβριος 2012 & Οκτώβριος 2013 •Τελετή απονομής Βραβείων Καλής Πρακτικής : Απρίλιος 2013 •Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη κορυφής με θέμα «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας» : Νοέμβριος 2013 # Σημαντικές ημερομηνίες