Ορυχεία Αρης Νοταροπουλος Βαρβάρα Ξυλικιώτη Κριστιάν Μπουσπέμπα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ • ΔΜΧ Ε5 σύμβαση με το Δημόσιο από το 1993 • ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ • ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ - 640ΚΜ2/13,000 κάτοικοι - 50% Μουσουλμάνοι.
Advertisements

Νομισματικό Μουσείο της ΣΤ’ τάξης. Σκοποί Γνωστικοί Να γνωρίσουν τα παιδιά την έννοια του μουσείου και τη σπουδαιότητα του για τον πολίτη και το κοινωνικό.
Φυσικοί Πόροι & Ελληνική Οικονομία: η εξελικτική πορεία της S&B
Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Πολυτεχνείο Κρήτης Βιώσιμη Ανάπτυξη και Μεταλλευτική Πολιτική Καθ. Ζαχαρίας Αγιουτάντης Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείο.
H S&B σήμερα Μάρτιος 2013.
Β΄ Περιφερειακό Γυμνάσιο Λευκωσίας Σχ. Χρονιά:
ΤΑΒΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10/2009
ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ;
Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος
ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Τι είναι το πετρέλαιο; Το πετρέλαιο είναι:
TEE - Ορυκτός Πλούτος και Τοπικές Κοινωνίες. Ορυκτός Πλούτος και Τοπικές Κοινωνίες Πριν ακόμη δημιουργηθεί η «Κίνηση για την Σωτηρία της Γκιώνας» οι κάτοικοι.
FIREWALL Στην επιστήμη των υπολογιστών ο όρος firewall ή τείχος προστασίας χρησιμοποιείται για να δηλώσει κάποια συσκευή ή πρόγραμμα που είναι έτσι ρυθμισμένο.
ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ;
ΦΥΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Η Φυλή,ή αλλιώς όπως την αποκαλούσαν παλιά Χασιά,βρίσκεται στην Νομαρχία Δυτικής Αττικής και στους πρόποδες της Πάρνηθας.Υπάρχουν αρκετά έθιμα.
Γνωρίζετε ότι… Το κινητό τηλέφωνο πρέπει να το χρησιμοποιούμε μακριά από το κεφάλι μας … ενδείκνυται η ανοιχτή ακρόαση ή η χρήση hands-free.
«Προσέχω-κοιτώ-ασφαλώς κυκλοφορώ»
Ασφαλής διακίνηση στο Διαδίκτυο
Τι είναι Φυσικός πόρος;
Εθνική Πολιτική για την αξιοποίηση των Ορυκτών Πρώτων Υλών ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΒΕΛΙΔΗΣ Καθηγητής Κοιτασματολογίας Αναπλ. Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας Αριστοτελείου.
K- K- Clusters Δράση 7.1.: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΟΥ Ίδρυση μονάδας παραγωγής αδρανών υλικών.
Μιχαήλ Γ. Σταματάκης Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ.
Β΄ΦΑΣΗ: ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Β΄ΦΑΣΗ: ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Το πρόγραμμα διαρκεί περίπου 90 λεπτά και περιλαμβάνει: Ι. ΥΠΟΔΟΧΗ II. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΣΤΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΥΡΟΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΥΡΟΔΗΣ ΣΟΦΙΑ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΟΥ.
‘ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ’ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ
Το νερό στο «Φυσικό Γεωπάρκο του Ψηλορείτη»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Κυκλοφορώ -πληροφορώ»
Μουσεία της Λευκωσίας Σκοπός του μαθήματος
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Είναι αιωρούμενα σωματίδια στον αέρα που αναπνέουμε πολύ μι κ ρών διαστάσεων. Τα μικρότερα από αυτό μπαίνουν μέσω της αναπνοής στο αίμα μας.
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ – ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ.
ΜΑΘΗΜΑ 10°. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΟΝΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΕΡΙΩΝ.
Αναλογική-Ψηφιακή Πληροφορία και Δίκτυα S. Keshav An Engineering Approach to Computer Networking.
Η Ζωή Στην Εύκρατη Ζώνη.
Οι υδρογονάθρακες ως καύσιμα. Η καύση είναι η πρώτη χημική αντίδραση που χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους για … θέρμανση μαγείρεμα Κατασκευή αντικειμένων.
Πρόγραμμα Σπουδών ΤΠΕ-Τεχνολογίες Πληροφορίας Επικοινωνίας Δ’ τάξης.
«ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΞΙΑΚΗΣ ΣΜΥΡΙΔΑΣ» ΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ Τ.Π.Ε. Κρητικού Σοφία
Συντελεστές: Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης: - Επιθεωρητής Τέχνης - Επιθεωρητής Τέχνης - Σύμβουλοι εκπαιδευτικών - Σύμβουλοι.
Θρησκευτική θεωρία ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ Πετρέλαιο Φυσικό αέριο Εκμετάλλευση κοιτασμάτων βυθού.
Ανακύκλωση Απορριμμάτων ‘Τα άχρηστα-Χρήσιμα’
Ορυκτοί άνθρακες ένα πολύτιμο στερεό.. Πώς δημιουργήθηκαν οι ορυκτοί άνθρακες. Οι ορυκτοί άνθρακες, ή αλλιώς γαιάνθρακες, βρίσκονται στο υπέδαφος. Σχηματίστηκαν.
Ποια ήταν η οικονομική αξία του μαρμάρου για το νησί μας στην αρχαιότητα, στους νεότερους χρόνους αλλά και σήμερα; Αρχαιότητα Μεγάλη αξία λόγω υψηλής.
Αρχαία Ελληνικά Ευρήματα στην Ισπανία. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν γνωρίσει την Ιβηρική Χερσόνησο και είχαν προσεγγίσει ακόμα και σε λιμάνια της που βρέχονται.
Κεφάλαιο 37 Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Αφρικής.
Έλεγχος και ρύθμιση σύνδεσης δικτύου Ανάγνωση πληροφοριών δικτυακών ρυθμίσεων από γραμμή εντολών Ιδιότητες σύνδεσης δικτύου Ρυθμίσεις σύνδεσης δικτύου.
ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑ Ορυκτό είναι κάθε ομογενές σώμα από το οποίο αποτελείται ο στερεός φλοιός της γης. Τα μέταλλα είναι μια μεγάλη κατηγορία χημικών στοιχείων.
ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. ‘’ Οι δημιουργικές δραστηριότητες στη ζωή μου ‘’ Όλοι οι γονείς στην σημερινή εποχή έχουν αγοράσει τουλάχιστον.
Β. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ 19ο ΑΙΩΝΑ
Αρχαιολογικό Πάρκο Πάφου
Το ομόσπονδο κρατίδιο (Laender) της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλίας
Δημήτρης Ζουμπούλης Γρηγόρης Καϊτζής
Η εκμετάλλευση των ορυχείων
Τμήμα: Α’1 Μαθητής: Γιάννης Αλεξανδρής Καθηγητής: κ. Α. Γεωργίου
Εικόνα 4.2: Από το ρόπαλο στο ποντίκι: χρόνια διαφορά
Θα σας κάνω την επίσκεψη
Ηλίας Μπουναρτζής Ηλίας Μπουναρτζής.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β γλ2 ΓΕΡ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΤΕΑΣ ΦΩΚΙΔΟΣ
ΡΕΥΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΗΚΟΥΣ ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.
Project : Εναλλακτικές πηγές ενέργειας
Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης
Σύγχρονης Διαδικτυακής Κοινωνίας
Το διαδίκτυο που θέλουμε !
Γεια σας! Τι κάνετε, ελπίζω να είστε όλοι καλά!
Αντρέας Ξενοφώντος Μίλτος Μιλτιάδους ΚΕΣΕΑ-ΤΠΕ
Ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Το φυσικό αέριο σχηματίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια από μικροοργανισμούς που καταπλακώθηκαν στο υπέδαφος. Μετά την εξόρυξή του μεταφέρεται.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ορυχεία Αρης Νοταροπουλος Βαρβάρα Ξυλικιώτη Κριστιάν Μπουσπέμπα Εργασία –μαθητές: Αρης Νοταροπουλος Βαρβάρα Ξυλικιώτη Κριστιάν Μπουσπέμπα Σαντεντίν Μπραιμαται Μπόμπου Ναταλία

Ορυχείο Ορυχείο είναι τόπος -επιφανειακός ή εσωτερικός στη Γη- από τον οποίο εξάγονται χρήσιμα ορυκτά κυρίως για τη βιομηχανία. Μεταλλείο είναι ένα ορυχείο από όπου εξορύσσονται μέταλλα. Λατομείο είναι ένα ορυχείο από όπου εξορύσσονται οικοδομικά υλικά.

Αρχαία Ορυχεία στη Σάμο Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι ανέσκαπταν τη γη για την εξόρυξη ιδιαίτερα χρήσιμων υλικών Τα αρχαία ορυχεία της Σάμου που βρίσκονται στους Μυτιληνιούς. Οι είσοδοι του Αρχαίου Ορυχείου είναι 45 σπηλιές.

Vagonetto - Μεταλλευτικό πάρκο Φωκίδας Επίσκεψη των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Αμαρουσίου

Στοά 850 Στο Vagonettο, το πρώτο και πιό εντυπωσιακό θεματικό πάρκο της χώρας μας, ακολουθούμε τα χνάρια των μεταλλωρύχων μέσα στις υπόγειες στοές με τα κοιτάσματα του βωξίτη σε ένα παλιό μεταλλείο στην καρδιά της Γκιώνας τη Στοά 850.

Εξόρυξη Η εξόρυξη του μεταλλεύματος πραγματοποιείται αρχικά με το σύστημα «τσάπα - κόφα - βαγόνι»!

Η εργασία μέσα σε ένα Μεταλλείο Παρατηρώντας τα εκθέματα του Πάρκου, οι μαθητές συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη των συνθηκών εργασίας και ασφάλειας μέσα σε ένα μεταλλείο.

Βιωματική δραστηριότητα στο παλιό ορυχείο Η εξόρυξη γίνεται με την τσάπα και μεταφέρεται στα βαγόνια με την κόφα, ενώ η διακίνηση του βωξίτη γίνεται με χειροκίνητα ανατρεπόμενα βαγόνια, τους προπολεμικούς προγόνους του σημερινού Vagonetto!

Στοά εξόρυξης βωξίτη Μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων και φορώντας τα κράνη και τις στολές των μεταλλωρύχων οι μαθητές ανακαλύπτουν στοιχεία για τον τρόπο εργασίας σε μια Στοά εξόρυξης βωξίτη.

Ατομικό σύστημα ξενάγησης Παρατηρώντας τα εκθέματα του Πάρκου, οι μαθητές συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη των συνθηκών εργασίας και ασφάλειας μέσα σε ένα μεταλλείο.

Ατομικό σύστημα ξενάγησης Οι μαθητές χειρίζονται ακουστικές συσκευές και λαμβάνουν τη πληροφορία που ζητούν για τα εκθέματα του Πάρκου,