Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Είναι αιωρούμενα σωματίδια στον αέρα που αναπνέουμε πολύ μι κ ρών διαστάσεων. Τα μικρότερα από αυτό μπαίνουν μέσω της αναπνοής στο αίμα μας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Είναι αιωρούμενα σωματίδια στον αέρα που αναπνέουμε πολύ μι κ ρών διαστάσεων. Τα μικρότερα από αυτό μπαίνουν μέσω της αναπνοής στο αίμα μας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Είναι αιωρούμενα σωματίδια στον αέρα που αναπνέουμε πολύ μι κ ρών διαστάσεων. Τα μικρότερα από αυτό μπαίνουν μέσω της αναπνοής στο αίμα μας.

3  Συνήθως διακρίνονται σε PM10 (Πι Εμ 10) : Αιωρούμενα σωματίδια με διάμετρο μικρότερη από 10 μικρόμετρα (εισπνεύσιμα). ΡΜ2,5 (Πι Εμ 2,5) : Αιωρούμενα σωματίδια με διάμετρο μικρότερη από 2,5 μικρόμετρα (αναπνεύσιμα), τα οποία μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα στο αναπνευστικό σύστημα και συνεπώς προκαλούν μεγαλύτερες βλάβες.

4  Τα αιωρούμενα σωματίδια ευθύνονται για ένα πλήθος αναπνευστικών και καρδιακών ασθενειών όπως το άσθμα, η βρογχίτιδα και το εμφύσημα.  Επιπλέον, τα αιωρούμενα σωματίδια βλάπτουν λόγω της ίδιας της σύστασής τους, γιατί μπορούν να περιέχουν βαριά μέταλλα και άλλες τοξικές οργανικές ενώσεις

5  Οι υπολογισμοί της διασποράς των αιωρούμενων σωματιδίων στο Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης έδειξε ότι πιθανόν η ύπαρξη των σωματιδίων να μην οφείλεται αποκλειστικά στα αυτοκίνητα αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό στις βιομηχανίες που βρίσκονται γύρω από τη Θεσσαλονίκη, στην άγονη γη κ.α. Η μελέτη επικεντρώνεται σε δύο τομείς Π - Καταγραφή, αποτύπωση όλων των πιθανών πηγών αιωρούμενων σωματιδίων (βιομηχανίες, άγονη γή, μεταλεία κλπ.) στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και μελέτη της διασποράς/μεταφοράς των σωματιδίων σύμφωνα με τις επικρατούσες μετεωρολογικές συνθήκες.

6 Αυτοκίνητα (πιθανόν σε μικρότερο βαθμό απ’ ότι φανταζόμαστε) Βιομηχανία Μεταλλεία Άγονη γη

7 Λαμβάνοντας υπόψη τη θέση της πόλης και τις γύρω βιομηχανίες, είναι πιθανόν ότι οι ισχυροί ΒΔ άνεμοι μεταφέρουν τη ρύπανση από τις βιομηχανικές περιοχές μέσα στην πόλη αντί να καθαρίζουν την ατμόσφαιρά της.

8

9 Επιβάλλεται από της αρχές του τόπου ο περιβαλλοντικός έλεγχος και η επιβολή όλων των περιβαλλοντικών κανόνων στις μονάδες παραγωγής. Καλό θα ήταν ο ρυπαίνων να πληρώνει.

10


Κατέβασμα ppt "Είναι αιωρούμενα σωματίδια στον αέρα που αναπνέουμε πολύ μι κ ρών διαστάσεων. Τα μικρότερα από αυτό μπαίνουν μέσω της αναπνοής στο αίμα μας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google