Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

TEE - Ορυκτός Πλούτος και Τοπικές Κοινωνίες. Ορυκτός Πλούτος και Τοπικές Κοινωνίες Πριν ακόμη δημιουργηθεί η «Κίνηση για την Σωτηρία της Γκιώνας» οι κάτοικοι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "TEE - Ορυκτός Πλούτος και Τοπικές Κοινωνίες. Ορυκτός Πλούτος και Τοπικές Κοινωνίες Πριν ακόμη δημιουργηθεί η «Κίνηση για την Σωτηρία της Γκιώνας» οι κάτοικοι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 TEE - Ορυκτός Πλούτος και Τοπικές Κοινωνίες

2 Ορυκτός Πλούτος και Τοπικές Κοινωνίες Πριν ακόμη δημιουργηθεί η «Κίνηση για την Σωτηρία της Γκιώνας» οι κάτοικοι των χωριών της Οίτης διαδήλωσαν με κύριο σύνθημα Η ΟΙΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ «ΓΚΙΩΝΑ»

3 Η ΟΙΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ «ΓΚΙΩΝΑ»

4 Η Γκιώνα έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο! Γίνονται, με την ανοχή της πολιτείας, επιφανειακές εξορύξεις μέσα σε ανακηρυγμένες περιοχές της «ΦΥΣΗ 2000» (NATURA)

5 Χάνονται τα νερά των πηγών! Σε πολλά χωριά στέρεψαν οι πηγές!

6 Ο ορυκτός μας πλούτος σε κίνδυνο! Και όλα αυτά γιατί γίνονται; Ποιος κερδίζει;

7 Ο ορυκτός πλούτος και το περιβάλλον μας σε κίνδυνο! Για να πάρουμε από τον εθνικό μας ορυκτό πλούτο το 3% και να πετάξουμε το υπόλοιπο 97% αναξιοποίητο στο περιβάλλον καταστρέφοντάς το παράλληλα!

8 Λατερίτης: Από 100 τόνους εξόρυξη παίρνουμε 25% μετάλλευμα Από 25 τόνους μετάλλευμα παίρνουμε 12% σιδηρονικέλιο

9 Ο ορυκτός πλούτος και το περιβάλλον μας σε κίνδυνο! Λατερίτης: Από 100 τόνους εξόρυξη παίρνουμε 3 τόνους σιδηρονικέλιο!

10 Δημιουργώντας 75 τόνους στείρα υλικά, που καταστρέφουν το περιβάλλον Δημιουργώντας 22 τόνους σκουριά, που καταστρέφει και δηλητηριάζει το περιβάλλον!

11 Ο ορυκτός πλούτος και το περιβάλλον μας σε κίνδυνο! Ορέ, τί επιτυχία ! Εξελιγμένη τεχνολογία και αξιοποίηση!

12 Ο ορυκτός πλούτος και το περιβάλλον μας σε κίνδυνο! Λατερίτης: Πετάμε στο περιβάλλον, σκοτώνοντάς το, πολύτιμα υλικά όπως ο σίδηρος, το πυρίτιο, το αλουμίνιο κλπ!

13 Ο ορυκτός πλούτος και το περιβάλλον μας σε κίνδυνο! Μήπως σας λέει κάτι αυτό;

14 Ο ορυκτός πλούτος και το περιβάλλον μας σε κίνδυνο!

15 Τί σημαίνει για σας το πυριτικό ορυκτό; Που χρησιμοποιείται σήμερα το πυρίτιο; Γιατί πετάμε το πυρίτιο στη θάλασσα, σκοτώνοντάς τη;

16 Ο ορυκτός πλούτος και το περιβάλλον μας σε κίνδυνο! Με το πυρίτιο φτιάχνουμε τα σύγχρονη τεχνολογικά μηχανήματα, τα μικροτσίπ, τα φωτοβολταϊκά και πολλά άλλα.

17 Ο ορυκτός πλούτος και το περιβάλλον μας σε κίνδυνο! Οι πολίτες – καταναλωτές ξύπνησαν !

18 Ο ορυκτός πλούτος και το περιβάλλον μας σε κίνδυνο! Οι εποχές που η εγκατάσταση μεταλλείων γινόταν για λόγους “δημοσίου συμφέροντος” και η μεταλλευτική εταιρεία δέσμευε την περιοχή, και μαζί δέσμευε τις τύχες των κατοίκων της, πέρασαν ανεπιστρεπτί.

19 Ο ορυκτός πλούτος και το περιβάλλον μας σε κίνδυνο! Δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές στο επιχειρούμενο έγκλημα.

20 «Ότι συμφέρει και επιζεί στο παγκόσμιο εμπόριο, είναι βιώσιμο» Δεν μας βρίσκει σύμφωνους! Η αντίληψη της βιωσιμότητας

21 Δεν είναι βιώσιμη ανάπτυξη ότι καταστρέφει ζωή και περιβάλλον! Η αντίληψη της βιωσιμότητας

22 Βιώσιμη ανάπτυξη είναι ότι προάγει και αναπτύσσει την ζωή και το περιβάλλον Η αντίληψη της βιωσιμότητας

23 Δεν είναι βιώσιμη ανάπτυξη ότι δεν ανακυκλώνει τα απόβλητά του. Η αντίληψη της βιωσιμότητας

24 Τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει «χαμένο». Όλα χρειάζεται να αξιοποιηθούν. Η αντίληψη της βιωσιμότητας

25 Δεν είναι βιώσιμη ανάπτυξη ότι στερεύει τους εθνικούς πόρους για τις επόμενες γενιές. Η αντίληψη της βιωσιμότητας

26 Οι επόμενες γενιές χρειάζονται κι αυτές βωξίτη, λατερίτη κλπ. Χρειάζονται κι αυτές πρωτογενές αλουμίνιο και χάλυβα. Η αντίληψη της βιωσιμότητας

27 Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την μονομέρεια της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας όπου γίνεται ληστρική αφαίμαξη των φιλέτων και καταστροφή του περιβάλλοντος με τα «απόβλητα» της εξόρυξης και της βιομηχανίας. Η αντίληψη της βιωσιμότητας

28 Απαιτείται Εθνική στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της βιομηχανίας, που να συνδέεται με την βιώσιμη ανάπτυξη όλης της χώρας και των κατοίκων της Η αντίληψη της βιωσιμότητας

29 Μελέτες, όπως αυτή του Σπ. Αντωνίου για την σύνδεση σιδηροχρώμιου και σιδηρονικέλιου και την δημιουργία χαλυβουργίας. Ή αυτές του Δημ. Μπάτση μας βρίσκουν πιό σύμφωνους Ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος του όλου του πληθυσμού

30 Γιατί τόση βιασύνη να διαλύσουμε τα βουνά μας πετώντας τον εθνικό μας πλούτο στο περιβάλλον; Μας αρκεί μιά πιό ήπια ανάπτυξη

31 «Ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλου του πληθυσμού» Οι διαδηλωτές στην Οίτη βροντοφώναξαν: «ΌΧΙ στην κερδοσκοπική εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου»

32 Πώς η πολιτεία δίνει έγκριση γεωτρήσεων και διανοίξεων σηράγγων, χωρίς προϋπάρχουσες υδρογεωλογικές μελέτες; ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΙΑ & ΒΙΩΣΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

33 Ο Μόρνος και η Υλίκη τροφοδοτούνται από Βαρδούσια Γκιώνα και Οίτη Δεν θα αφήσουμε το νερό της Αθήνας να χαθεί!

34 Όταν μόνο ο μισθός ενός υπαλλήλου για 5 χρόνια ξεπερνά τα 100.000 ευρώ! ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΙΑ & ΒΙΩΣΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Πως η πολιτεία εγκρίνει ΜΠΕ 25.000 ευρώ σε ένα έργο αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων;

35 Ορυκτός Πλούτος και Τοπικές Κοινωνίες Ναι στην ήπια & βιώσιμη «ανάπτυξη» Για ανθρώπους και περιβάλλον


Κατέβασμα ppt "TEE - Ορυκτός Πλούτος και Τοπικές Κοινωνίες. Ορυκτός Πλούτος και Τοπικές Κοινωνίες Πριν ακόμη δημιουργηθεί η «Κίνηση για την Σωτηρία της Γκιώνας» οι κάτοικοι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google