Ευρωπαϊκή Εταιρεία για τη Γλωσσική Δοκιμασιολογία και την Αξιολόγηση της Γλωσσικής Επίδοσης www.ealta.eu.org.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αμπαλάκης Στέλιος Διδακτικοί σκοποί  Στο σύνταγμα κάθε χώρας καθορίζονται οι γενικοί σκοποί της εκπαίδευσης  Με βάση τον γενικό σκοπό.
Advertisements

Η Σύνδεση της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στο σχολείο με το ΚΠΓ
Η Κύπρος ετοιμάζεται για το ευρώ… …το νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Πρακτική Άσκηση και Μαθητεία σε χώρες της Ε.Ε.
Ημερίδα Γραφείου Διασύνδεσης 21/11/2006 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 3.3 Χαρακτηριστικά των δικτύων για τα προγράμματα κινητικότητας: IVT, PLM, VETPRO.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»
Νέες υπηρεσίες/ ανακοινώσεις από τον ΟΒΙ. DESIGN VIEW O Ενιαίο διαδικτυακό εργαλείο αναζήτησης κατατεθειμένων design στην Ευρώπη, βασισμένο σε πληροφορίες.
Ειδικά θέματα διδακτικής των Οικονομικών Συνέχεια… Μεθοδολογικές προσεγγίσεις 4 η διάλεξη.
ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 2.2 Ορισμός των στόχων στην πράξη.
ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (Σύμφωνα με το νόμο 4186/ ) ΚΕ.ΣΥ.Π. Ηρακλείου Δρ. Αντωνίου Θεόδωρος.
Ευρωπαϊκη ενωση Το μετέωρο βήμα….
Το μάθημα της Πληροφορικής Η πραγματικότητα σήμερα!!! ΗΥ-302:Διδακτική της Πληροφορικής Επιμέλεια-Παρουσίαση Γεωργία Αδαμοπούλου Εύα Νοικοκυράκη.
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.
Περιφερειακή Πολιτική EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Έγγραφα εργασίας Εκ των προτέρων Αξιολόγηση - Δείκτες Α. Σίμου Μονάδα Αξιολόγησης Γενική Διεύθυνση.
ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ 2013 (Ν ΦΕΚ:193/ ) ΕΦΑΡΜΟΓΗ: για τους μαθητές της Α΄ τάξης Λυκείου Σχολικό Έτος: Επιμέλεια παρουσίασης :Νίκος Ασλάνης(ΠΕ03)
Teachers4Europe Χρύσα Παπαλαζάρου 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου.
Διδάσκων : Κουντούρης Νικόλας. Δρ. Πολιτειολόγος
Προγράμματα σπουδών Α΄,Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Α΄ Λυκείου 9 μαθήματα - 33 ώρες διδασκαλίας (κοινό πρόγραμμα) + 1 μάθημα επιλογής (από 4 μαθήματα) – 2 ώρες.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»
Αξιολόγηση στη φυσική αγωγή
Ενίσχυση της έρευνας στο “ΕΠ. Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση ” Νίκος Μαρούλης, Logotech AE Καρδίτσα 18 Σεπτεμβρίου 2008.
Α.Π.Θ. Π.Τ.Δ.Ε. Π.Μ.Σ Επιστήμες της Αγωγής-Κατεύθυνση Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και Νέες Τεχνολογίες Διερεύνηση εφαρμογής.
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
Σενάριο.
Η Τράπεζα Θεμάτων στο Νέο Λύκειο Δρ. Δημήτριος Σισιαρίδης Διευθυντής στο 1 ο ΕΠΑ. Λ Ελευθερούπολης.
ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.
ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 3.4 Τρόπος δημιουργίας και επισημοποίησης του διακρατικού δικτύου συνεργασίας.
ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 6.1 Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες πριν από την τοποθέτηση.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Δομιστική προσέγγιση (Ι)
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015Σάββατο, 28 Μαρτίου Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας ΥΠ.Ε.Π.Θ.  Γενική.
ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΪΔΡΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Ο υποψήφιος φοιτητής που επιθυμεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ για πρακτική άσκηση σε κάποιον οργανισμό/επιχείρηση και έχει βρει το φορέα υποδοχής.
Βίκυ Σμπαρούνη Accounting & Taxation Manager ΕΒΕΑ - 14/04/2010
Χάρτης Χώρες Πληθυσμός
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Τα Σύμβολα της Ενωμένης Ευρώπης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ1 ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΙΩΝ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΟ.
Όλοι μαζί μια αγκαλιά, όλοι μαζί μια ένωση.
ERASMUS+ Βασική Δράση 2 Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών Building potential of school in areas of healthy lifestyle and.
ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015Κυριακή, 19 Απριλίου 2015Κυριακή, 19 Απριλίου 2015Κυριακή, 19 Απριλίου Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Υπουργείο Παιδείας,
ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Από ποιες θάλασσες βρέχεται η Ευρώπη; Ποιο είναι το μήκος της ακτογραμμής της; Τι έχουν προκαλέσει οι πάγοι στις ακτές της Βόρειας Σκανδιναβίας;
1 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Μαυρομμάτη Ευφημία Σχολική Σύμβουλος.
Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. Βήματα ανάπτυξης εκπαιδευτικού προγράμματος στην κοινότητα Εντοπισμός μιας ειδικής για ένα πληθυσμό ανάγκης για μάθηση.
1 ο Γυμνάσιο Ρέντη Πρόγραμμα μαθημάτων της Γ! Τάξης.
Εύη Μακρή-Μπότσαρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ERASMUS+
Γιώρμαρη Φραγκουλοπούλου Τομέας Εκπαίδευσης Ενηλίκων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχολ. Έτος
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ERASMUS+ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ (SMS) ΑΚ.ΕΤΟΣ
2ο Γυμνάσιο Καλυβίων Ενημέρωση για το Γυμνάσιο
Δημιουργία σεναρίου.
Ενημέρωση μαθητών Γ Λυκείου 2ο ΓΕΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Σχ. Έτος
Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ Μεταπτυχιακης Διπλωματικης Εργασιας « Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ».
Καθηκοντα και αρμοδιοτητεσ των Σχολικων συμβουλων
΄Ερευνα Δράσης (Action Research)
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis
Μελέτη Κόστους Κινητών Επικοινωνιών
Η Συνθετική Δημιουργική Εργασία ως εναλλακτική μορφή αξιολόγησης της Αγγλικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο: Ένα παράδειγμα Χριστίνα Κάλφογλου Πειραματικό Γυμνάσιο.
Αλλαγεσ στο γυμνασιο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ευρωπαϊκή Εταιρεία για τη Γλωσσική Δοκιμασιολογία και την Αξιολόγηση της Γλωσσικής Επίδοσης www.ealta.eu.org

Kαταστατική αποστολή της EALTA

Οι οδηγίες καλής πρακτικής της EALTA στη δοκιμασιολογία και την αξιολόγηση της γλωσσικής επίδοσης απευθύνονται κυρίως σε τρεις διακριτές ομάδες: σε όσους εμπλέκονται στην κατάρτιση διδασκόντων στη δοκιμασιολογία και την αξιολόγηση στη δοκιμασιολογία και την αξιολόγηση στην τάξη στην ανάπτυξη εξεταστικών δοκιμασιών σε εθνικούς ή ιδρυματικούς εξεταστικούς φορείς ή σε ιδρυματικά εξεταστικά κέντρα

Και για τις τρεις αυτές ομάδες ισχύουν κάποιες γενικές αρχές, όπως: Σεβασμός προς τους μαθητές/υποψηφίους Υπευθυνότητα Αμεροληψία (δικαιότητα) Αξιοπιστία Εγκυρότητα Συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών

Oδηγίες καλής πρακτικής της EALTA κατά τη δοκιμασιολογία και την αξιολόγηση της γλωσσικής επίδοσης

Τα μέλη της EALTA που εμπλέκονται στην κατάρτιση διδασκόντων σχετικά με τη δοκιμασιολογία και την αξιολόγηση πρέπει να καθιστούν σαφές στους ίδιους και στους ανάλογους ενδιαφερόμενους (καταρτιζόμενους, ήδη διδάσκοντες, σχεδιαστές προγραμμάτων σπουδών):

Παραδείγματα Πόσο συναφής είναι η κατάρτιση με το περιβάλλον αξιολόγησης των καταρτιζόμενων; Πόσο σαφώς σχετίζονται με το περιβάλλον των καταρτιζόμενων οι αρχές της δοκιμασιολογίας και της αξιολόγησης, π.χ. η εγκυρότητα (validity), η αξιοπιστία (reliability), η δικαιότητα (fairness), η αναδραστική επίδραση (washback); Ποια πρέπει να είναι η αναλογία της θεωρίας και των πρακτικών εφαρμογών κατά την κατάρτιση; Σε ποιο βαθμό εμπλέκονται οι καταρτιζόμενοι στην ανάπτυξη, τη δοκιμαστική εφαρμογή και την αποτίμηση των διαδικασιών αξιολόγησης;

Τα μέλη της EALTA που εμπλέκονται σε δοκιμασιολογία και σε αξιολόγηση στην τάξη πρέπει να καθιστούν σαφές στους ίδιους και στους ανάλογους ενδιαφερόμενους (κυρίως στους μαθητές και, όσο είναι δυνατό, στους γονείς τους):

Παραδείγματα Ποιος είναι ο σκοπός της αξιολόγησης; Πόσο κατάλληλες είναι οι διαδικασίες αξιολόγησης για τους μαθητές; Ποιες προσπάθειες καταβάλλονται ώστε να είναι βέβαιο ότι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης είναι ακριβή και δίκαια; Σε ποιο βαθμό λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις των μαθητών σχετικά με τις διαδικασίες αξιολόγησης; Με ποιους τρόπους θα επιδιωχθεί η βελτίωση της μάθησης; Τι είδους ανατροφοδότηση παίρνουν οι μαθητές σχετικά με την επίδοσή τους;

Τα μέλη της EALTA που εμπλέκονται στην ανάπτυξη εξεταστικών δοκιμασιών πρέπει να καθιστούν σαφές στους ίδιους και στους ανάλογους ενδιαφερόμενους (διδάσκοντες, μαθητές, το ευρύ κοινό) και και να δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα που παρατίθενται παρακάτω.

Επιπλέον, με στόχο την ενίσχυση της ποιότητας των συστημάτων και των πρακτικών αξιολόγησης, οι σχεδιαστές εξεταστικών δοκιμασιών παρατρύνονται να εμπλέκονται σε διάλογο με αυτούς που διαμορφώνουν πολιτικές στα ιδρύματά τους και τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να είναι βέβαιο ότι αυτοί είναι γνώστες τόσο της καλής όσο και της κακής πρακτικής.

Παραδείγματα Υπάρχουν προδιαγραφές της εξεταστικής δοκιμασίας; Οι σχεδιαστές εξεταστικών δοκιμασιών και οι συγγραφείς των εξεταστικών θεμάτων έχουν σχετική διδακτική εμπειρία στο επίπεδο στο οποίο απευθύνεται η εξέταση; Τι είδους κατάρτιση έχουν οι σχεδιαστές της εξεταστικής δοκιμασίας και οι συγγραφείς των εξεταστικών θεμάτων; Γίνονται πιλοτικές/δοκιμαστικές εφαρμογές των εξεταστικών δοκιμασιών; Οι διορθωτές επιμορφώνονται πριν από κάθε διεξαγωγή της εξέτασης;

Παραδείγματα Είναι κανονικά μέρος της διαδικασίας η διπλή βαθμολόγηση των εξεταστικών δοκιμασιών που βαθμολογούνται υποκειμενικά; Ποιο είναι το αποτέλεσμα της αναδραστικής επίδρασης; Ποιες διαδικασίες εφαρμόζονται για να είναι βέβαιο ότι η εξεταστική δοκιμασία συμβαδίζει με τις αλλαγές του αναλυτικού προγράμματος; Το επίπεδο της εξέτασης προσδιορίζεται με όρους του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς (ΚΕΠΑ); Με ποιον τρόπο υποστηρίζεται ο σχετικός ισχυρισμός;

Οι οδηγίες καλής πρακτικής έχουν μεταφραστεί στις παρακάτω γλώσσες (Ιανουάριος 2007) Ισπανικά Γεωργιανά Γερμανικά Ελληνικά Ουγγρικά Ιταλικά Λετονικά Λουξεμβουργιανά Λιθουανικά Αγγλικά Αρμένικα Βουλγαρικά Γαλλικά Γερμανικά Γεωργιανά Δανέζικα Ελληνικά Εσθονικά Νορβηγικά Πολωνικά Ρουμανικά Ρωσσικά Σλοβένικα Ισπανικά Σουηδικά Τουρκικά

Για το πλήρες κείμενο των οδηγιών καλής πρακτικής της EALTA κατά τη δοκιμασιολογία και την αξιολόγηση της γλωσσικής επίδοσης στα ελληνικά και τις άλλες γλώσσες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.ealta.eu.org