Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εισαγωγή στο περιβάλλον εργασίας του
Advertisements

Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ενσωμάτωσης Τρίτων Χωρών Δήμητρα Καμπέλη Ηράκλειο, Σεπτέμβριος 2012.
Support.ebsco.com Η Λίστα αποτελεσμάτων EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου.
Support.ebsco.com Αναζήτηση Business Source στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Κατασκευή ιστολογίου(Blog) στοBlogger της Google Βήματα κατασκευής ιστολογίου.
Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία
Δημιουργία Ιστολόγιου στο Blogger
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (INTERNET) Γκόγκου A. Μάρθα Msc Πληροφορικής.
Διαδίκτυο.
Εγκατάσταση & Διαχείριση
ΖΕΡΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 1 Sportsite WorldCup2006 •Το site έχει ως στόχο την ενημέρωση των φιλάθλων σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα Ανάγνωση άρθρου στο EBSCOhost.
ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Support.ebsco.com Εισαγωγή στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG Στις διαφάνειες περιγράφονται τα διαδοχικά βήματα για τη δημιουργία blog στον blogger, τη μια από τις δωρεάν υπηρεσίες σχετικού λογισμικού,
1 Δημιουργία blog. 2   Κατευθυνθείτε στη διεύθυνση:   Επιλέξτε στο πάνω δεξιά πλαίσιο την Ελληνική Γλώσσα.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.  Το ωρολόγιο πρόγραμμα είναι ενσωματωμένο στη Βάση Δεδομένων Εξοπλισμού Σχολειών.  Έχει σκοπό να διατηρεί το ωρολόγιο.
Οι ιστοσελίδες ως πηγές πληροφόρησης και η αξιοπιστία τους
Δημιουργία του δικού σας χάρτη στο
Δημιουργία λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου gmail της Google
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη
Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία
Δημιουργία Λογαριασμού. Τι είναι το Gmail; To Gmail είναι ένα webmail, δηλαδή ένας λογαριασμός ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που μπορείτε να λαμβάνετε από.
Google docs Google docs forms
Εκπαιδευτικό μάθημα Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost
Εκπαιδευτικό μάθημα Δημιουργία Ειδοποιήσεων αναζητήσεων
Συντάκτης :Δομουχτσής Στέργιος Κατασκευή Ιστοσελίδας Αυτόματο σύστημα Σχολικού Δικτύου Iware.
Τρόποι χρήσης του διαδραστικού πίνακα. Μάιος 2014.
Blog (weB LOG) δικτυακό ημερολόγιο, ηλεκτρονικό ημερολόγιο. Μία τοποθεσία του Ιστού (ή μέρος αυτής) όπου οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν μία χρονολογημένη.
1 Ενότητα 5.3.1: Ερωτηματολόγια με τη χρήση του Διαδικτύου Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος - Πανεπιστημιακό κέντρο εκπαίδευσης επιμορφωτών.
Γρήγορη αναφορά για © 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Lync Web App Συμμετοχή σε σύσκεψη Lync με ήχο από τον υπολογιστή.
© 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Προγραμματισμός σύσκεψης Lync Μπορείτε να προγραμματίσετε μια σύσκεψη Lync χρησιμοποιώντας.
Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών Κατασκευή Ιστοσελίδας  Απόλυτα πεπεισμένοι πως η κοινωνία της γνώσης προσκαλεί αλλά και προκαλεί τα Στελέχη της Εκπαίδευσης.
Σχολικό Ιστολόγιο στο ΠΣΔ
Γρήγορα αποτελέσματα με την Εφαρμογή Lync Windows Store Lync 2013.
Γιάννης Μόκιας Επιμόρφωση Β Επιπέδου Κατασκευή ιστολογίου(Blog) στοBlogger της Google Βήματα κατασκευής ιστολογίου.
«Υλοποίηση παρουσίασης στo PowerPoint»
Εισαγωγή στο Blackboard
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
Καλέμας Απόστολος Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Google Drive (διαμοιρασμός αρχείων
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 7: Υπηρεσίες Αναζήτησης στον Παγκόσμιο Ιστό Λέξεις Κλειδιά: Διεύθυνση Ιστοσελίδας (URL), Θεματικοί Κατάλογοι, Λέξεις Κλειδιά (Key.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΟΥΙΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Εγγραφή στην πλατφόρμα του eclass. Πιστοποίηση μέσω UPnet Η είσοδός σας στην πλατφόρμα του eclass προϋποθέτει την ύπαρξη λογαριασμού της μορφής
Κατή Αργυρώ Πρωτοψάλτου Θεόφιλος Τσαρτσαράκης Αντώνιος
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG wordpress
Δημιουργία Λογαριασμού
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης (η-Τάξη/eclass)
Υπηρεσίες του διαδικτύου
Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POWERPOINT
Πώς δημιουργούμε ιστολόγιο
Google docs Google docs forms
… μια προσπάθεια των μαθητών της Στ΄ τάξης του 1ου Δ.Σ. Φιλύρου
Κοινωνικά Δίκτυα στο Internet
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG Στις διαφάνειες περιγράφονται τα διαδοχικά βήματα για τη δημιουργία blog στον blogger, τη μια από τις δωρεάν υπηρεσίες σχετικού λογισμικού,
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Τρόπος προσαρμογής του Microsoft SharePoint Τοποθεσία Web με σύνδεση
ΣΤΕΛΛΑ ΚΩΣΤΙΔΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ακαδημίας 1234 Αττική, Γραφείο
Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com

Δημιουργία ιστολογίου Πληκτρολογούμε τη διεύθυνση www.blogger.com

Εγγραφή Aπαιτείται να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό Google (αν έχουμε ήδη, παρακάμπτουμε το βήμα αυτό).

Σύνδεση Σύνδεση με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου gmail και τον κωδικό πρόσβασης. Επιλέγουμε “Παραμείνετε συνδεδεμένος” μόνο αν εργαζόμαστε στο δικό μας υπολογιστή.

Ονοματοδοσία ιστολογίου Oνοματοδοσία Δίνουμε έναν τίτλο για το ιστολόγιο μας. Δίνουμε τη διεύθυνση URL του ιστολογίου μας (διεύθυνση). Η μορφή θα είναι ΧΧΧΧΧ.blogspot.gr. Θα πρέπει αυτή να είναι μοναδική, συνεπώς θα πρέπει να ελέγξουμε αν είναι διαθέσιμη.

Επιλογή προτύπου σχεδιασμού Μπορούμε να επιλέξουμε ένα πρότυπο εμφάνισης του ιστολογίου μας (η επιλογή αυτή μπορεί να αλλάξει αργότερα).

Δημιουργία Η διαδικασία δημιουργίας του ιστολογίου έχει ολοκληρωθεί. Η διαδικασία δημιουργίας του ιστολογίου έχει ολοκληρωθεί. Ακολούθως μπορούμε να αναρτήσουμε άρθρα και να τροποποιήσουμε τη μορφή του ιστολογίου.

Νέα ανάρτηση Νέα ανάρτηση Η επιλογή νέα ανάρτηση επιτρέπει τη δημιουργία νέου άρθρου. Επιτρέπεται η επεξεργασία κειμένου με εργαλεία μορφοποίησης αντίστοιχα του word. Μπορούμε να δημιουργήσουμε υπερσύνδεσμο Επιλέγοντας κάποιο κείμενο. Επιλέγοντας «Σύνδεσμος» και εισάγοντας το url στο οποίο θα οδηγεί.

Εισαγωγή εικόνας Εισαγωγή εικόνας Επιλέγοντας εισαγωγή εικόνας έχουμε τη δυνατότητα (βλ. επόμενη διαφάνεια) : Μεταφόρτωσης (μπορούμε να επιλέξουμε 1 ή περισσότερες εικόνες από τον υπολογιστή μας). Άλλης εικόνας που έχει μεταφορτωθεί/χρησιμοποιείται στο ιστολόγιο. Από τα λευκώματα Ιστού Picasa (υπηρεσία μεταφόρτωσης εικόνων στο Διαδίκτυο της Google). Από το κινητό μας τηλέφωνο (εφόσον είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή ή από μια web κάμερα). Από μια διεύθυνση URL (με αντιγραφή επικόλληση της διεύθυνσης της εικόνας). Εισαγωγή εικόνας

Εισαγωγή εικόνας

Εισαγωγή video Εισαγωγή βίντεο Μπορούμε να εισάγουμε video είτε μεταφορτώνοντας video που έχουμε αποθηκεύσει τοπικά, είτε από το Youtube. Στη 2η περίπτωση υπάρχουν 2 επιλογές Με αναζήτηση του τίτλου του video και την επιλογή του από το σχετικό διάλογο. Διαφορετικά, στην υπηρεσία του youtube αφού βρούμε το video που μας ενδιαφέρει, επιλέγουμε «αποστολή» και ακολούθως «ενσωμάτωση». Αντιγράφουμε τον κώδικα που εμφανίζεται στην ανάρτησή μας, έχοντας επιλέξει πρώτα «Επεξεργασία HTML».

Πρόγραμμα: Ρύθμιση ώρας και ημερομηνίας της ανάρτησης Ρυθμίσεις ανάρτησης Δυνατότητα σχολιασμού ανάρτησης

Επεξεργασία αναρτήσεων Με την επιλογή «επεξεργασία ανάρτησης» ο χρήστης μπορεί να επισκοπήσει όλες τις αναρτήσεις, να τις επεξεργαστεί, τροποποιήσει διαγράψει κλπ

Επεξεργασία σελίδων Η επεξεργασία σελίδων επιτρέπει την ανάρτηση σελίδων σε σταθερή θέση (ανεξαρτήτως των βασικών αναρτήσεων) με στοιχεία όπως βιογραφικό κλπ

Ας δούμε και κάποιος άλλες επιλογές στο αριστερό μέρος: Σχόλια, όπου ο χρήστης μπορεί να δει συνολικά τα σχόλια, να τα διαγράψει κλπ Στατιστικά, για την επισκόπηση της επισκεψιμότητας του ιστολογίου Διάταξη, όπου επιτρέπεται η διαμόρφωση του φυσικού σχεδιασμού του ιστολογίου Πρότυπο, όπου μπορεί να γίνει αλλαγή ή προσαρμογή του προτύπου του ιστολογίου Ρυθμίσεις, όπου ομαδοποιούνται όλες οι ρυθμίσεις του ιστολογίου Κατάλογος επιλογών

Ρυθμίσεις- Βασικό

Ρυθμίσεις – Αναρτήσεις και σχόλια Ρυθμίσεις – Αναρτήσεις και σχόλια

Διάταξη Με την επιλογή «διάταξη» ο χρήστης μπορεί να τροποποιήσει τη διάταξη των αντικειμένων (πχ κείμενο αριστερά, μενού επιλογών δεξιά κλπ).

Προσθήκη gadget Με την επιλογή «προσθήκη gadget» ο χρήστης μπορεί να επισκοπήσει μια σειρά από αντικείμενα. Για παράδειγμα μπορεί να προσθέσει αντικείμενο που εμφανίζει τα στατιστικά του ιστολογίου, των δημοφιλών αναρτήσεων, την εμφάνιση σελίδων που έχει δημιουργήσει ο χρήστης, ερωτηματολογίων κλπ.

Σχεδιαστής προτύπων Με την επιλογή «σχεδιαστής προτύπων» (Πρότυπο Προσαρμογή) ο χρήστης μπορεί να αλλάξει το πρότυπο ή να τροποποιήσει τη διάταξη των αντικειμένων (πχ κείμενο αριστερά, μενού επιλογών δεξιά κλπ).

Στατιστικά Στην καρτέλα «στατιστικά» παρουσιάζονται ο αριθμός των προβολών ανά σελίδα και ανάρτηση καθώς και γραφική παράσταση της επισκεψιμότητας.