37 ο Νηπιαγωγείο Πατρών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΣΩ (ΖΩ)ΤΗ ΦΥΣΗ» ΤΑΞΗ Ε΄ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΑΜΑΝΤΖΗ.
Advertisements

Σχέδιο εργασίας “Παιδικά ατυχήματα”
Μάθημα Αγγλικής Γλώσσας 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου
Με πόση ασφάλεια χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο;
Η αξιολόγηση των σχολικών βιβλίων Κοινωνικών Επιστημών της Πέμπτη τάξης Akdoğan Dr. Fazıl Küçük Τάξη 5 Rabiya Mentes.
Ο ΔΙΑΚΡΙΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ
1ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΜΑ : Η αυλή μας χώρος μόρφωσης, παιχνιδιού, δημιουργίας.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Απ’ το βυζαντινό πάπυρο
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας « Άσπρα λαμπερά δοντάκια»
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Παίζοντας & ζωγραφίζοντας
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
<< EY AΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ>>
Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών.
ΚΟΙΝΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 4ου & 22ου ΔΗΜ. ΣΧ. ΕΥΟΣΜΟΥ
Πρόγραμμα Αγωγής υγείας «περπατάω δεν τρέχω και ασφάλεια έχω»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Τίτλος: «Συναισθήματα»
Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ.
Ιγ’ δημοτικο σχολειο παφου Προγραμμα «Νιωθω ασφαλησ στο σχολειo μου»
Πολιτιστικό Πρόγραμμα
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Μεσογειακή διατροφή, για μια καλύτερη ζωή»
SCHOOL MEDIATION ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
Το νερό 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Σχ. Έτος: Τάξεις: Δ1–Δ2
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια… Καλύτερη Υγεία»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η Φιλία στη ζωή μας»
Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων Αγωγή Υγείας: « Ο Ευτύχης ταξιδεύει» 2/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΜΟΥ σχ. έτος
Ο Φοίβος και η Αθηνά ταξιδεύουν στην Ευρώπη!! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Τάξη: Στ΄1 Υπεύθυνη Δασκάλα: Ευτυχία Καλογερά Σχολικό έτος:
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΑΛΑΣΣΟΥΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ ΠΕ10.50 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΟΣΧΟΒΑ Γ.ΠΕ18.12-ΠΑΠΑΔΗΣ Δ.ΠΕ17.06.
Στόχος του μαθήματος είναι να γνωρίσουν οι φοιτητές την Ειδική Αγωγή και να εξοικειωθούν με τις ποικίλες εκπαιδευτικές προσαρμογές που απαιτούνται σε κάθε.
Γ΄ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΩΦΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Χριστίνα Γιασεμή Ειδική.
Σακελλαρίου Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Ο ΔΙΑΚΡΙΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Στην καρδιά της Ευρώπης
«Τάξη» έξω από την «τάξη»…
Ένας Χρόνος ΠΕΑΠ Επίκουρη Καθηγήτρια Ευδοκία Καραβά
Μαρία Ζερβού Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ν.Κέρκυρας
Ομαλη μεταβαΣη απο το νηπιαγωγειο Στο δημοτικο
Μετά το σχεδιασμό και την υλoποίηση των προγραμμάτων ΠΕ…
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
Πρόγραμμα «Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο 2.0»
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 42ου Δημοτικού Σχολείου και των 27ου και 71ου Νηπιαγωγείων Πάτρας, σας προσκαλούν.
2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης
1ο Νηπιαγωγείο Πατρών
1 ο Νηπιαγωγείο Βραχναιίκων
7 ο Νηπιαγωγείο Πατρών – Γεωργάκης Ολύμπιος
73 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
4 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
1 ο Νηπιαγωγείο Οβρυάς
33ο Νηπιαγωγείο Πατρών
3/θ 45ο Νηπιαγωγείο Πατρών
ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: 1/ θ Νηπιαγωγείο Φράγκα
Νηπιαγωγείο Κ. Μαζαρακίου
1/θ Νηπιαγωγείο Ριόλου
Νηπιαγωγείο Καλλιθέας
1/θέσιο Νηπιαγωγείο Βασιλικού
1/θεσιο Νηπιαγωγείο Ισώματος
Νηπιαγωγείο Λουσικών
«Γνωρίζοντας το μελλοντικό μου σχολείο» 71o Νηπιαγωγείο Πατρών
13 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
1 ο Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας
44ο Νηπιαγωγείο Πατρών
1/Θ Νηπιαγωγείο Καραιΐκων
Νηπιαγωγείο Φαρρών
2 ο Νηπιαγωγείο Δεμενίκων
Νηπιαγωγείο Μαυρομανδήλας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

37 ο Νηπιαγωγείο Πατρών Σχολικό έτος

Ποιοι είμαστε  Τμήματα:  Δύο Υποχρεωτικά Πρωινά Τμήματα  Ένα Προαιρετικό Ολοήμερο  Δύο Τμήματα Ένταξης  Χώρος  Τρεις αίθουσες διδασκαλίας  Γραφείο  Τουαλέτες και τραπεζαρία/κουζίνα από κοινού με το 15 ο Δ. Σχ.

Σκοπός και στόχοι  Να βοηθήσουμε τα νήπια να προσαρμοστούν ευκολότερα στο μελλοντικό νέο τους σχολικό περιβάλλον, να έχουν μια θετική άποψη για το σχολείο και την αίσθηση ότι είναι επαρκείς ως μαθητές.

 Να γνωρίσουν τα νήπια τους χώρους και τα πρόσωπα του Δημοτικού Σχολείου  Να εξοικειωθούν με τις εκπαιδευτικές μεθόδους και δραστηριότητες της Α΄ Δημοτικού  Να αναπτυχθούν συνεργασίες μεταξύ δασκάλων και νηπιαγωγών με την ανταλλαγή εμπειριών και με τον από κοινού σχεδιασμό δραστηριοτήτων  Να ενημερωθούν οι γονείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά κατά τη σχολική μετάβαση και την εφαρμογή μέτρων στήριξής τους  Να γίνει η έγκαιρη διάγνωση νηπίων με μαθησιακές ή άλλες δυσκολίες.

Δράση 1 η (Παίζουμε παιχνίδια στην αυλή, )  Απευθύνεται σε όλους τους μαθητές του νηπ/γείου και στους μαθητές της Α΄ του 15 ου Δ. Σχ.  Χώρος υλοποίησης:  Η αυλή του 15 ου & 17 ου Δημοτικού Σχολείου  Επιμέρους στόχος: Να έχουν τα νήπια μια βιωματική επαφή με τους δασκάλους, το χώρο και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου. Διάρκεια: 45’  Περιγραφή δράσης: Όλοι οι μαθητές του νηπ/γείου συμμετείχαν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Πριν αρχίσουν τα παιχνίδια ο δάσκαλος έδωσε οδηγίες και εξήγησε τους κανόνες τους οποίους τα παιδιά άκουσαν προσεκτικά. Τα παιδιά συμμετείχαν σε ομαδικά παιχνίδια, τα οποία απαιτούσαν σωματική και πνευματική άσκηση (τρέξιμο, αυτοσυγκέντρωση κλπ.).  Αξιολόγηση δράσης: Τα νήπια είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους, έμαθαν καινούργια παιχνίδια και γνώρισαν τα παιδιά του δημοτικού, μερικά εκ των οποίων ήταν αδέρφια τους. Γενικά, χάρηκαν πολύ που συμμετείχαν στη δράση.

Δράση 2 η (Επίσκεψη γνωριμίας στο 15ο Δημοτικό Σχολείο, ) Απευθύνεται σε όλα τα νήπια και των δύο Υποχρεωτικών Πρωινών Τμημάτων. Χώρος υλοποίησης: Αίθουσα διδασκαλίας της Α’. Επιμέρους στόχος: Να έχουν τα νήπια μια βιωματική επαφή με τους δασκάλους, το χώρο και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου. Διάρκεια: 30’ Περιγραφή δράσης: Πριν την επίσκεψη έγινε μια συζήτηση και διερεύνηση των απόψεων των νηπίων, τι γνωρίζουν για το Δημοτικό. Επίσης τα νήπια κατασκεύασαν έναν δώρο για τους μαθητές της Α΄ Δημοτικού. Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στο χώρο του Σχολείου και γνωριμία με την δασκάλα και τους μαθητές. Η δασκάλα τους έδειξε τα βιβλία και τα τετράδια και τον τρόπο που δουλεύουν στη τάξη. Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου προσπάθησαν να συμμετέχουν όσο μπορούσαν στο μάθημα της Γλώσσας, «διάβασαν» συλλαβές, άκουσαν κείμενα, έγραψαν στον πίνακα το όνομά τους, τράβηξαν φωτογραφίες κ.α. Αξιολόγηση δράσης: Μετά την επίσκεψη τα νήπια γύρισαν ικανοποιημένοι στην τάξη τους. Ακολούθησε συζήτηση για το τι τους άρεσε και τι τους έκανε εντύπωση, τι τους φάνηκε εύκολο ή δύσκολο. Έγινε προσπάθεια να αποκτήσουν θετική στάση και εικόνα απέναντι στο Δημοτικό Σχολείο.

Δράση 3 η (Επίσκεψη γνωριμίας στο 15 ο Δημοτικό Σχολείο, )  Απευθύνεται σε όλα τα νήπια και των δύο Υποχρεωτικών Πρωινών Τμημάτων.  Χώρος υλοποίησης: Αίθουσα διδασκαλίας της Μουσικής. Επιμέρους στόχος:  Να έχουν τα νήπια μια βιωματική επαφή με τους δασκάλους, το χώρο και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.  Διάρκεια: 20’.  Περιγραφή δράσης: Τα νήπια συμμετείχαν στο μάθημα της μουσικής μαζί με τους μαθητές της Β΄ Δημοτικού. Έγινε σύντομη ενημέρωση για το τι κάνουν στο μάθημα και στη συνέχεια ακολούθησαν ρυθμικά παιχνίδια. Τα παιδιά έπαιξαν «αγάλματα», περπάτησαν σε διάφορους ρυθμούς με το τύμπανο κ.α.  Αξιολόγηση δράσης: Μετά την επίσκεψη ακολούθησε συζήτηση για το τι τους άρεσε και τι τους έκανε εντύπωση, τι τους φάνηκε εύκολο ή δύσκολο στο μάθημα. Έγινε προσπάθεια να αναπτύξουν τα νήπια σχέσεις εμπιστοσύνης με τα άλλα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Αξιολόγηση Στις τρεις δράσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία:  Δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές του Νηπιαγωγείου να αποκτήσουν νέες εμπειρίες, να γνωρίσουν τους χώρους, καθώς και μερικούς εκπαιδευτικούς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.  Είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα μαθήματα Φυσικής Αγωγής, Γλώσσας και Μουσικής.  Τα παιδιά απέκτησαν περισσότερη αυτοπεποίθηση όσον αφορά τις μαθησιακές τους ικανότητες και μειώθηκε το άγχος της μετάβασης τους από τη μια βαθμίδα στην άλλη.  Οι εκπαιδευτικοί των δύο βαθμίδων συνεργάστηκαν μεταξύ τους και γνωρίστηκαν με τους μαθητές.