Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Νηπιαγωγείο Μαυρομανδήλας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Νηπιαγωγείο Μαυρομανδήλας "— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Νηπιαγωγείο Μαυρομανδήλας Σχολικό έτος:2018-2019 Εκπαιδευτικοί: Γκιάκα Ιωάννα, Αλεξοπούλου Χριστίνα, Ανδριοπούλου Γεωργία

2 Ποιοι είμαστε  Στο νηπιαγωγείο λειτουργούν δυο τμήματα πρωινού υποχρεωτικού προγράμματος και ένα προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος με σύνολο φοιτούντων νηπίων-προνηπίων 28.

3 Σκοπός  Η ομαλή μετάβαση και προσαρμογή των νηπίων στο Δημοτικό Σχολείο. Στόχοι  Η γνωριμία με το χώρο του Δημοτικού Σχολείου  Η συμμετοχή των νηπίων σε κοινές δράσεις με τα παιδιά του Δημοτικού

4 Δράση 1 η Γνωριμία με τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Σαραβαλίου Χώρος υλοποίησης: Δημοτικό σχολείο Σαραβαλίου Επιμέρους στόχος: Να νοιώσουν οικειότητα με το χώρο του σχολείου με τη παρουσία της διευθύντριας. Διάρκεια:20 λεπτά Περιγραφή δράσης: Τα νήπια γνωρίζουν τη διευθύντρια που τους καλωσορίζει και απαντά στις ερωτήσεις-απορίες τους.

5 Γνωριμία με τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Σαραβαλίου.

6 Δράση 2η Στην πρώτη Δημοτικού.  Χώρος υλοποίησης: Αίθουσα πρώτης τάξης  Επιμέρους στόχος: Να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.  Διάρκεια: 20 λεπτά  Περιγραφή δράσης: Τα νήπια κάθισαν στα θρανία με τους μαθητές, ξεφύλλισαν τα βιβλία, παρακολούθησαν το μάθημα, τραγούδησαν.  Αξιολόγηση δράσης: Το ενδιαφέρον των νηπίων ήταν μεγάλο γιατί τους δόθηκε η ευκαιρία να αντιληφθούν τις διαφορές που υπάρχουν στις δυο βαθμίδες.

7 Παρακολούθηση μαθήματος στην πρώτη Δημοτικού.

8 Τραγούδια από τους μαθητές της πρώτης τάξης και του Νηπιαγωγείου.

9 Δράση 3η Γνωριμία με το γυμναστή  Χώρος υλοποίησης: Αυλή του σχολείου  Επιμέρους στόχος: Να εμπλακούν σε δραστηριότητες με την καθοδήγηση του γυμναστή.  Διάρκεια:20 λεπτά  Περιγραφή δράσης: Παιχνίδια ομαδικά στην αυλή με οδηγίες από τον γυμναστή  Αξιολόγηση δράσης: Τα νήπια συμμετείχαν με ενθουσιασμό.

10 Παιχνίδια σκυταλοδρομίας με το γυμναστή του Δημοτικού.

11 Δράση 4 η Στην αίθουσα του ΗΥ  Χώρος υλοποίησης: Αίθουσα ΗΥ  Επιμέρους στόχος: Να εμπλακούν σε δραστηριότητες με τη χρήση του ΗΥ.  Διάρκεια:20 λεπτά  Περιγραφή δράσης:Με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού αναζητούν πληροφορίες για πίνακες ζωγραφικής με θέμα το Πάσχα. Ζωγραφίζουν το δικό τους πίνακα.  Αξιολόγηση δράσης: Τα νήπια συμμετείχαν με ενδιαφέρον σε όλες τις δραστηριότητες.

12 Στο εργαστήριο των ΗΥ

13 Δράση 5 η Αποχαιρετισμός Στο τέλος της επίσκεψή μας δεχθήκαμε με ευχαρίστηση τα δώρα από το Δημοτικό σχολείο.

14 Αξιολόγηση  Η γνωριμία των νηπίων με την εκπαιδευτική διαδικασία του δημοτικού σχολείου έδωσε την ευκαιρία να αντιληφθούν τις διαφορές στα δυο σχολικά περιβάλλοντα. Ένιωσαν καλά και με χαρά θα πάνε στην Α΄τάξη.


Κατέβασμα ppt "Νηπιαγωγείο Μαυρομανδήλας "

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google