Τσιμεράκη Βαρβάρα ACCT, MSc

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΩΝ
Advertisements

Τ.Ε.Ι ΠΑΤΡΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (9η)
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εισαγωγή στη Λογιστική
Εισαγωγή στη Λογιστική.
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΤΟΣ Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Πειραιώς.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΗΡΩ, Α.Ε.Μ 7322 ΣΕΡΡΕΣ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010
Οι εγγραφές προσαρμογής (1 από 2)
Χρηματοοικονομικά μέσα: Γνωστοποίηση και παρουσίαση (ΔΛΠ 32) Αναγνώριση και αποτίμηση (ΔΛΠ 39) Το ΔΛΠ 32 αποτελεί τον οδηγό για την παρουσίαση των χρηματοοικονομικών.
Λογιστική παρακολούθηση και αποτίμηση αποθεμάτων
Δ.Λ.Π. 1 Παρουσίαση των Οικονομικών Καταστάσεων
Εισηγητής: Γεώργιος Ν. Κόντος ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ.
Ερμηνεία Όρων που Χρησιμοποιούνται στο Μάθημα Απόδοση Προϊόντων Ο όρος «απόδοση προϊόντος» περιγράφει το ποσοστό της πρώτης ύλης που θα καταλήξει στο πιάτο,
1 Γραμμάτια Εισπρακτέα λογ. (31) Στον λογαριασμό (31) παρακολουθούνται: –οι απαιτήσεις που είναι ενσωματωμένες σε τίτλους συναλλαγματικών ή γραμματίων.
1 Γενικό Λογιστικό Σχέδιο Η τυποποίηση της Λογιστικής στην χώρα μας: ακολούθησε την νομοθετική οδό για την εφαρμογή της και εδραιώθηκε με την εισαγωγή.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
Προχωρημένη Χρηματοοικονομική Λογιστική
1 Γενική Λογιστική  Λογιστική Αξιογράφων. 2 ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ο. Ε. ( ) Ημερομηνία Α.1 Περιγραφή / Αιτιολογία Ποσό 1/3/1995*
Αναγνώριση εσόδων και εξόδων Σκοπός: λογιστικός χειρισμός εσόδων και εξόδων Βασικές παρατηρήσεις: έμφαση (α) στον προσδιορισμό του χρόνου πραγματοποίησης.
Έννοιες της Λογιστικής
Λογιστικά Βιβλία – Δικαιολογητικά Έγγραφα.  Κάθε επιτηδευματίας ανεξαρτήτως εάν είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο που ασκεί οποιαδήποτε μορφή επιχειρηματικής.
Νικόλαος Καρανάσιος - ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ TEΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ Τέρμα Μαγνησίας Σέρρες ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΣΟΤΙΚΩΝ.
1 Εγγραφές Προσδιορισμού Λογιστικού Αποτελέσματος Όταν όλες οι ημερολογιακές εγγραφές προσαρμογής των υπολοίπων των λογαριασμών προς τα δεδομένα της απογραφής.
1 Λογιστικά Σφάλματα Ως Λογιστικά Σφάλματα θεωρούνται: –τα αριθμητικά λάθη –οι παραλήψεις και –οι λανθασμένες καταχωρήσεις των λογιστικών γεγονότων στα.
1 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ - I. 2 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ Για την παρακολούθηση των μεταβολών της περιουσίας, τα διάφορα περιουσιακά στοιχεία κατατάσσονται, με βάση ορισμένα κριτήρια,
Απογραφή Η εύρεση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης μιας οικονομικής μονάδας σε μια δεδομένη χρονική στιγμή επιτυγχάνεται με την απογραφή.
1 Ορισμός του Λογαριασμού Λογαριασμός είναι η κατηγορία: –η οποία περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα στοιχεία μιας οικονομικής μονάδας τα οποία έχουν κάποιο.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ Hamilton Stationery Shop. Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΙ ΚΑΤΕΧΩ = ΤΙ ΟΦΕΙΛΩ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ = ΠΑΘΗΤΙΚΟ + ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.
1 Το Σύστημα της Διαρκούς Απογραφής Η Διαρκής Απογραφή είναι: –ένα λογιστικό σύστημα το οποίo επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση της κίνησης των αποθεμάτων.
 Η περιληπτική εικόνα της απογραφής της επιχείρησης, ο οποίος περιέχει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης κατά ομοειδείς κατηγορίες σε μια δεδομένη.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ.
Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Λογιστική και Ελεγκτική" ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ Εισηγητής:
Τι είναι Χρηματοδοτική Διοίκηση;...τομέας των χρηματοοικονομικών ο οποίος ασχολείται κυρίως με τη διοίκηση μιας επιχείρησης Βασικές Χρηματοοικονομικές.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης Μελέτη Περίπτωσης Οι πωλήσεις του μηνός Δεκεμβρίου για την εταιρία «ΘΗΤΑ Α.Ε. ήταν € ενώ οι πωλήσεις.
Χρηματοοικονομική Ανάλυση …η διαδικασία άντλησης οικονομικών πληροφοριών από τα χρηματοοικονομικά στοιχεία μιας εταιρείας. Η χρηματοοικονομική ανάλυση.
6 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ Ορισμός: Ο λογαριασμός Αποτελεσμάτων Χρήσεως παρουσιάζει τα έσοδα, έξοδα και το καθαρό κέρδος ή καθαρή ζημία μιας επ/σης.
1 Ανώνυμη Εταιρεία ΙI ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
1 Λογαριασμοί της Ομάδας 8 Μέσω της όγδοης ομάδας παρακολουθούνται οι λογαριασμοί: προσδιορισμού των αποτελεσμάτων εκμεταλλεύσεως των εκτάκτων και ανόργανων.
1 Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα Η λογιστική της χρηματοδοτικής μίσθωσης σύμφωνα με το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο και τα ΔΛΠ Χύτης Ευάγγελος Ελληνική Δημοκρατία.
1 Το Σύστημα της Περιοδικής Απογραφής Η Περιοδική Απογραφή αποτελεί το δεύτερο από τα διεθνώς αποδεκτά συστήματα για την λογιστική παρακολούθηση της κίνησης.
Χρηματοοικονομική Λογιστική
Ισολογισμός Ο Ισολογισμός εμφανίζει σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή:
Χρηματοοικονομική Λογιστική
Εισηγήτρια: Τσιμεράκη Βαρβάρα, ACCT, MSc
ΠΡΟΤΥΠΟ ΥΠ’ΑΡΙΘΜΟΝ 7: ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΑΜΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ
Δείκτης γενικής ρευστότητας
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Συστήματα χρηματοοικονομικής διοίκησης
ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Συμμετοχές και λοιπές μακροπρόθεσμες απαιτήσεις (λογ. 18)
Έννοια του ημερολογίου
Άσκηση 1η Δίνονται τα εξής στοιχεία: Αρχικό απόθεμα εμπορευμάτων 10000
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ
Αρχές Χρηματοοικονομικής Διοίκησης
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Ορισμός: Ισολογισμός είναι εκείνη η οικονομική κατάσταση που παρουσιάζει τα στοιχεία του Ενεργητικού, του Παθητικού και της Καθαρής Περιουσίας.
Άσκηση 1η Δίνονται τα εξής στοιχεία: Αρχικό απόθεμα εμπορευμάτων 10000
Μεταβλητή – Άμεση - Οριακή κοστολόγηση
Copyright ©2015 Pearson Education Inc. All rights reserved.
Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων
FUN FUN IS FUN! ΧΡ = ΠΙ Accounting Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ.
ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τσιμεράκη Βαρβάρα ACCT, MSc tsimerakib@gmail.com, tsimerakib@ionio.gr Χρηματοοικονομική Λογιστική Σύμφωνα με τα Διεθνή και τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα Τσιμεράκη Βαρβάρα ACCT, MSc tsimerakib@gmail.com, tsimerakib@ionio.gr

Κατάσταση Αποτελεσμάτων Χρήσης Η κατάσταση Αποτελεσμάτων χρήσης απεικονίζει το αποτέλεσμα που πέτυχε η επιχείρηση κατά την διάρκεια της διαχειριστικής χρήσης καθώς και τους παράγοντες που προσδιόρισαν το αποτέλεσμα αυτό . Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι: Θετικό (Κέρδος) Αρνητικό ( Ζημιά) Μηδενικό Έσοδα = Έξοδα)

Έσοδα – Έκτακτα Κέρδη Έσοδο είναι κάθε αύξηση στην Καθαρή Θέση της επιχείρησης που προέρχεται από τη δραστηριότητά της. Δραστηριότητες που δημιουργούν έσοδα είναι: • Η πώληση εμπορευμάτων ή προϊόντων που παράγει η επιχείρηση (πωλήσεις). • Η παροχή διαφόρων υπηρεσιών, όπως εκπαίδευσης, ιατρικής περίθαλψης (δηλαδή, ασφάλισης) κτλ. • Η εκμίσθωση (ενοικίαση ) περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης (π.χ. η ενοικίαση ενός κτιρίου ή μέρος αυτού που δεν χρησιμοποιείται). • Τα έσοδα από τόκους που επιβάλει η επιχείρηση στις πωλήσεις με πίστωση (Πιστωτικοί Τόκοι).

Έσοδα Τα έσοδα διακρίνονται σε: Τα έσοδα δημιουργούν μια ισόποση αύξηση στο ενεργητικό, όπως για παράδειγμα αύξηση του ταμείου ή μείωση στο Παθητικό, όπως μείωση των υποχρεώσεων από προκαταβολές πελατών ή συνδυασμό αύξησης του Ενεργητικού και μείωσης του Παθητικού. Τα έσοδα διακρίνονται σε: α) Λειτουργικά ή οργανικά και μη λειτουργικά ή ανόργανα β) Τακτικά και έκτακτα γ) Δεδουλευμένα και μη δεδουλευμένα

Τακτικά και Έκτακτα Έσοδα Το κριτήριο με το οποίο γίνεται η ταξινόμηση των εσόδων σε τακτικά και έκτακτα είναι η περιοδικότητα ή μη των εσόδων. Το σταθερό ποσό που εισπράττει ως ενοίκιο ένα θεραπευτήριο από το κυλικείο που υπάρχει σε αυτό είναι ένα τακτικό έξοδο. Αντίθετα, το έσοδο από μερίσματα για μετοχές που κατέχει η επιχείρηση ευκαιριακά, για την αποδοτική χρησιμοποίηση μετρητών της, είναι έκτακτο

Δεδουλευμένα και μη Δεδουλευμένα Έσοδα Δεδουλευμένα είναι τα έσοδα που έχουν επέλθει οι λόγοι δημιουργίας τους. Αντίθετα τα μη δεδουλευμένα δεν είναι ακόμη έσοδα, αλλά πρόκειται να γίνουν και έχουν προεισπραχθεί. Τα δίδακτρα που οι φοιτητές ενός εκπαιδευτηρίου προπληρώνουν δεν αποτελούν δεδουλευμένα έσοδα για το εκπαιδευτήριο παρά μόνο μετά την πάροδο της περιόδου την οποία αφορούν. Μέχρι τότε είναι προεισπραχθέντα έσοδα και δημιουργούν στην επιχείρηση την υποχρέωση να προσφέρει στους δικαιούχους τις υπηρεσίες τις οποίες έχουν προπληρώσει. Επομένως, αποτελούν μέρος των υποχρεώσεων της επιχείρησης και κατατάσσονται στο Παθητικό.

Έξοδα – Έκτακτες Ζημιές Έξοδο είναι κάθε μείωση στην Καθαρή Θέση της επιχείρησης που προέρχεται από τη δραστηριότητά της. Συνηθισμένα έξοδα είναι: • Το κόστος των πωλούμενων εμπορευμάτων ή το κόστος παραγωγής των πωλούμενων προϊόντων (κόστος πωληθέντων) • Οι αμοιβές του προσωπικού • Οι αμοιβές που πληρώνει η επιχείρηση για να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες τρίτων όπως δικηγόρων, λογιστών (αμοιβές τρίτων) • Οι αναλώσεις διαφόρων στοιχείων των αποθεμάτων, όπως αναλώσεις γραφικής ύλης, υλικών συσκευασίας • Η χρησιμοποίηση του Πάγιου Ενεργητικού (αποσβέσεις) • Η μίσθωση (ενοικίαση) ακινήτων, μεταφορικών μέσων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων • Η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ενεργητικού της επιχείρησης, πλην εμπο- ρευμάτων (πώληση χρεογράφων, παλιών επίπλων, μεταφορικών μέσων κτλ.)

Έξοδα – Έκτακτες Ζημιές Τα έξοδα δημιουργούν μια ισόποση μείωση στο Ενεργητικό όπως για παράδειγμα, μείωση του ταμείου, ή αύξηση στο Παθητικό, όπως αύξηση των υποχρεώσεων σε προμηθευτές, ή συνδυασμό αύξησης του Ενεργητικού και μείωσης του Παθητικού. Τα έξοδα διακρίνονται σε: α) λειτουργικά ή οργανικά και μη λειτουργικά ή ανόργανα β) Τακτικά και έκτακτα γ) Δεδουλευμένα και μη δεδουλευμένα δ) Ταμειακά και μη ταμειακά

Λειτουργικά και μη Λειτουργικά Έξοδα Λειτουργικά και μη Λειτουργικά Έξοδα Η διάκριση των εξόδων σε λειτουργικά (οργανικά) και μη λειτουργικά (ανόργανα) έξοδα, γίνεται, όπως και στην περίπτωση των εσόδων, με κριτήριο την προέλευσή τους. Έτσι λειτουργικά ή οργανικά καλούνται τα έξοδα που προέρχονται από την κύρια δραστηριότητα της επιχείρησης (ή τις κύριες δραστηριότητες). Τέτοια είναι οι αμοιβές προσωπικού, το κόστος πωληθέντων, οι αποσβέσεις κ.ο.κ. Αντίθετα, το έξοδο από κάποιο φορολογικό πρόστιμο δεν σχετίζεται με την κύρια δραστηριότητα της επιχείρησης και θεωρείται μη λειτουργικό (ανόργανο). Παρόμοια αποτελέσματα με τα ανόργανα έξοδα έχουν και οι έκτακτες ζημιές, οι οποίες επίσης μειώνουν την Καθαρή Θέση της επιχείρησης και αντιμετωπίζονται λογιστικά με τον ίδιο τρόπο.

Τακτικά και Έκτακτα Έξοδα Τακτικά είναι τα έξοδα που εμφανίζουν μια περιοδικότητα, όπως τα ασφάλιστρα που πληρώνει η επιχείρηση για τα μεταφορικά μέσα που κατέχει, ενώ έκτακτα είναι τα έξοδα που δεν είναι δυνατό να προβλεφθούν. Δεδουλευμένα καλούνται τα έξοδα για τα οποία έχει επέλθει η αιτία δημιουργίας τους. Τα μη δεδουλευμένα έξοδα είναι αυτά που η επιχείρηση έχει προπληρώσει και που πρόκειται να μετατραπούν σε έξοδα μετά την πάροδο του χρόνου που αφορούν. Τα ενοίκια που προκαταβάλλει η επιχείρηση για ένα κτίριο που έχει μισθώσει δεν καθίστανται δεδουλευμένα παρά μόνο μετά το πέρας της περιόδου που αφορούν. Μέχρι τότε είναι προπληρωμένα έξοδα και δίνουν στην επιχείρηση το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το μισθωμένο κτίριο χωρίς άλλο αντάλλαγμα. Επομένως αποτελούν μέρος των απαιτήσεων της επιχείρησης και κατατάσσονται στο Ενεργητικό. Μη ταμειακό έξοδο είναι μόνο οι αποσβέσεις. Όλα τα υπόλοιπα έξοδα δημιουργούν ή θα δημιουργήσουν στο μέλλον μια ταμειακή εκροή. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια νέα εισφορά ή μια ανάληψη των φορέων της επιχείρησης δεν μπορεί να θεωρηθεί έσοδο ή έξοδο αν και μεταβάλλει την Καθαρή Θέση, αλλά η διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της επιχείρησης δεν θα πρέπει να επηρεάζεται από τις εισφορές ή τις αναλήψεις των φορέων της

Κ. Α.Χ

Κόστος Πωληθέντων Κόστος Πωλήσεων ή Κόστος Πωληθέντων = Αποθέματα Αρχής Περιόδου + Αγορές Περιόδου – (μείον) Αποθέματα Τέλους Περιόδου

Κόστος Πωληθέντων