Οι Ελληνικές Εξαγωγές Τροφίμων και Ποτών – Ο Ρόλος του ΣΕΒΕ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
European Career of Researchers- E*CARE project Ελισάβετ Κοκόζηλα ΕΚΕΤΑ 11 η Συνάντηση του Ελληνικού Δικτύου Κέντρων Κινητικότητας Ερευνητών, 11 Δεκεμβρίου.
Advertisements

Www. seve.gr Βασικά ερωτήματα για την εξαγωγική πολιτική των επιχειρήσεων:  Ποιες αγορές παρουσιάζουν ευκαιρίες για το προϊόν μου;  Ποια είναι η κοινωνικο-οικονομικο-πολιτική.
 Τρέχουσα Διαχείριση των επιπτώσεων της κρίσης.  Στρατηγικός σχεδιασμός για τον περιορισμό των συνεπειών της.  Αντιστροφή του κλίματος στο μέλλον.
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΕΛ/ΛΑΚ Ιουνίου Κέντρα Προώθησης Ελεύθερου Λογισμικού (ΚΠΕΛ) Λίνα Γουσίου.
Παρουσίαση του Γραφείου Υποστήριξης του Συμφώνου των Δημάρχων του Τ.Ε.Ε. Γεώργιος Ζαμπατής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Επιστημονικής & Αναπτυξιακής Δραστηριότητας.
Ολοκληρωμένα Προγράμματα, Πρωτοβουλίες και Δικτυώσεις για την ανάπτυξη Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων Εξωστρέφειας The “Export Expert” Initiative 39 th IATTO.
Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος COSMOTE
ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα στην Αθήνα
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»
Θεσσαλονίκη, 21/12/2009 Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Η σημασία και ο Ρόλος των ΤΠΕ στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας Βασίλης Θωμαΐδης Πρόεδρος.
Θεσσαλονίκη 21/12/2009 Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Ανάπτυξη Ψηφιακών Εφαρμογών για την προώθηση της Εξωστρέφειας της Ελληνικής Οικονομίας και των.
Export Support Tools Του Μπάμπη Φιλαδαρλή MBA, MIEx., DipM.
ENA ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ Η ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ “ΑGORA”
Ειδικά θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης : Επιχειρηματικότητα
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΚΕΠΥ Α.Ε., 72 ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004 Νικόλαος Π.
Ενημερωτική Εκδήλωση στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου: «Τοπικό Σχέδιο Δήμου Ηλιούπολης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» Ενημερωτική Ημερίδα Ωφελουμένων.
ΟΜΙΛΟΣ ΣΥ.ΦΑ.Κ. ΤΖΙΡΟΣ ΟΜΙΛΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH INTERNATIONAL FOUNDATION.
Ε υ ρ ω π α ϊ κ ό Δ ί κ τ υ ο Ε μ π ε ι ρ ο γ ν ω μ ό ν ω ν & Τ ε χ ν ο μ ε σ ι τ ε ί α ς Μ Κ Ο www. euronet.org.gr.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ1 Περιφερειακό Marketing Μοντέλο Περιφέρειας Κρήτης. Εξαγωγική ομπρέλα προϊόντων ελαιόλαδου.
Talent Acquisition and Talent Management Worldwide Ιδρύθηκε το 1986 με κύρια δραστηριότητα την ανεύρεση & επιλογή ανώτερων & ανώτατων διευθυντικών στελεχών.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: η εταιρική υπευθυνότητα μακροχρόνια επένδυση
Στόχοι, μεθοδολογία, διαδικασίες Μιχάλης Μεταξάς Innovatia ΕΠΕ, Σύμβουλος Διαχείρισης Έργου.
Βασιλική Κολυβά Υπεύθυνη Δημοσιότητας Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2008
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ημερίδα για το 7ο Π.Π. Ε&ΤΑ της ΕΕ ( ), 22 /09/2006 – Θεσ/νίκη Συμμετοχή & Αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής Έρευνας στους τομείς των Κοινωνικών, Οικονομικών.
Looking for international
Ενίσχυση του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜΜΕ σε Θέματα Εξωστρέφειας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΘΥΡΙΔΕΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Δίκτυο ΠΡΑΞΗ Εθνική υποδομή για την ερευνητική συνεργασία, τη μεταφορά τεχνολογίας την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.
Οι υπηρεσίες του Κέντρου Στήριξης
Ευρωπαική Επιτροπή ΓΔ Επιχειρήσεις και Βιομηχανία ΥΠΕΞ, Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2009 Enterprise Europe Network στην υπηρεσία της επιχείρησής σας Γιάννης Τσιλιμπάρης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ
Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A. Καθηγητής
Σύντομη Παρουσίαση Προγράμματος «Ενίσχυση της εξωστρέφειας των Αθηναϊκών Επιχειρήσεων» Δικαιούχος: Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου – ΟΠΕ Α.Ε.
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ - ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΕΡΓΩΝ στο Ν. ΑΧΑΪΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Παρουσίαση της Πράξης Ενημέρωση των δυνητικών ωφελούμενων και της τοπικής κοινωνίας.
RIS3 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Σύνοψη Συνάντησης Εργασίας.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»
ΕΛΛΗΝΟ- ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ KUZEY YUNANİSTAN YUNAN – TÜRK TİCARET ODASI GREEK- TURKISH CHAMBER OF NORTHERN GREECE ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΟ-
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ HELLENIC INNOVATON RELAY CENTRE (HIRC) Ο ελληνικός κόμβος του ευρωπαϊκού δικτύου των Innovation Relay Centers (IRC.
All rights reserved | AmCham Greece 2014 Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Trade USA ελληνικά προϊόντα –νοοτροπία προετοιμασία – δίκτυα – στρατηγική.
"Πορεία και Προοπτικές του Ελληνικού Ελαιολάδου στη Διεθνή Αγορά" Γρηγόρης Αντωνιάδης Πρόεδρος Δ/Σ ΣΕΒΙΤΕΛ Ημερίδα ΥΠΕΞ-ΥΠΑΑΤ, 16/9/2008.
1 Προϋπολογισμός 2007 Δεκέμβριος Ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης του Κρατικού προϋπολογισμού ; Ο προϋπολογισμός του 2007, όπως και κάθε προϋπολογισμός,
Επιμελητήριο Ηρακλείου Δήμος Καστελλίου Δήμος Καστελλίου Δυνατότητες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και δυνατότητες για νέα επαγγέλματα Επιμελητήριο.
Τα Ιταλικά Επιμελητήρια στο εξωτερικό: ένα παγκόσμιο δίκτυο για τη στήριξη της διεθνοποίησης των επιχειρήσεων Θεσσαλονίκη, 14 Μαΐου 2010 Ομιλία του κ.
Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας/ΕΚΤ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (IRC Network)  Πρόγραμμα INNOVATION (DG Enterprise)  63.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - FDI Οδηγώντας τον Κόσμο στη Bέλτιστη Στοματική Υγεία Μια σύντομη παρουσίαση της FDI Από τον κ. Χασάπη Ευστράτιο FDI.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΕΥ
Money Show 2009 «Ανάπτυξη Δικτύου Επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων ανά τον κόσμο, με την συνεργασία ΣΕΒΕ - ΣΑΕ» Βασίλης Θωμαΐδης Πρόεδρος.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αγροτική Επιχειρηματικότητα: Επιχειρηματικές Προτάσεις, Προϊόντα & Τεχνολογίες Αιχμής Γεώργιος Πίττας Δ.Σ. Σ.Ε.Β.Τ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Α.Π.Θ.
ΤΟ Α.Ε.Π. ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ.. Τι ονομάζουμε Α.Ε.Π. ; Το ποσό που αξίζουν τα αγαθά και οι υπηρεσίες που παράγει μια οικονομία σε ένα συγκεκριμένο.
. 00:00:00 Λογότυπο Τελικό λογότυπο Slogan Always look on the bright side of life… Always look on the greek side of life!
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ « Δεσμοί Αλληλεγγύης » Εργαστήρι Διαβούλευσης Α.Σ. «ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΟΑΕΔ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ Τοπ.Ε.Κ.Ο.
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ & ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Βασιλεία Ι. Σινάνογλου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Δρ. Ιωάννης Ε. Χανιωτάκης
360funding.gr Μάϊος 2017.
Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου Γενικός Διευθυντής
Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020“
Ξενοδοχείο DOMOTEL XENIA ΒΟΛΟΥ Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου
Στάδια του επιχειρηματικού κύκλου
Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Αναστασιος Παπαθωμάς Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, Βρυξέλλες ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.
Συμβάλλουμε στην υγεία του πολίτη
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ
Η επιχείρηση Α. ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε. Ε
Η επιχείρηση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α. Ε
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οι Ελληνικές Εξαγωγές Τροφίμων και Ποτών – Ο Ρόλος του ΣΕΒΕ Ημερίδα: Τα κρίσιμα σημεία και οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων και ποτών Παναγιώτης Χασάπης Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΣΕΒΕ

Στηρίζει και ενισχύει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων Προασπίζεται τα συμφέροντα των Μελών του και είναι αρωγός στην ανάπτυξη των διεθνών δραστηριοτήτων τους Συμβάλλει ενεργά ως Σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας Συμμετέχει στην διαμόρφωση της ελληνικής πολιτικής για την εξωστρέφεια Έχει διεθνή αναγνωρισιμότητα, έχοντας αναπτύξει ισχυρό δίκτυο συνεργασίας με πάνω από 100 αξιόπιστους οργανισμούς και φορείς διεθνώς Υλοποιεί συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Υποστηρίζει τους Έλληνες εξαγωγείς με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις Υλοποιεί εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια και προγράμματα κατάρτισης σε θέματα: εξαγωγικού marketing, έρευνας αγορών, διαδικασιών εξαγωγών, τεχνικών διαπραγματεύσεων κ.ά. - . - Μέλος του IATTO International Association of Trade Training Organisations από τον Οκτώβριο του 2014 Διοργανώνει & υποστηρίζει τις επιχειρήσεις για συμμετοχή σε Επιχειρηματικές Αποστολές, Συνέδρια, Εκθέσεις, Κλαδικές Συναντήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Ο ΣΕΒΕ από το 1975

συνδεδεμένο με τα κυριότερα κέντρα επιχειρηματικών πληροφοριών στον κόσμο επεξεργάζεται και παρέχει στοιχεία χαρτογράφησης εξωτερικού εμπορίου σε μέλη του ώστε να επιλέξουν αγορές- στόχους και σε τρίτους διενεργεί έρευνες και εκπονεί μελέτες εκδίδει ενημερωτικά newsletters και εγχειρίδια εξαγωγών Tο ΙΕΕΣ από το 1990

Σκοποί του ΣΕΒΕ είναι: Η προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών των ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και των ελληνικών επενδύσεων στο εξωτερικό Η ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος των ελληνικών επιχειρήσεων και η προώθηση τους στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον Η συμβολή σε θέματα ανάπτυξης της διεθνούς επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων Η συνεισφορά στη γενικότερη οικονομική, κοινωνική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας Η μελέτη, προστασία και προαγωγή των συμφερόντων των μελών του στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας και διεθνούς δραστηριότητάς τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό

Ανεύρεση Δυνητικών Συνεργατών Υπόδειξη δυνητικών συνεργατών (εισαγωγέων, χονδρεμπόρων, προμηθευτών, κλπ) με χρήση πολλαπλών κριτηρίων ενδιαφέροντος (αντικείμενο, τύπος δραστηριότητας, χώρα- περιοχή στόχος, τζίρος, αριθμός προσωπικού, κλπ). Κύριες πηγές πληροφόρησης: Kompass: Κατάλογος επιχειρήσεων με παγκόσμια κάλυψη. Καλύπτει 65 χώρες και 60.000 κωδικούς προϊόντων. Περιλαμβάνει 4 εκατομμύρια επιχειρήσεις. Findbiz: Κατάλογος 400.000 επιχειρήσεων κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και στη Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία. Για τις καταχωρημένες ελληνικές επιχειρήσεις ΕΠΕ και ΑΕ υπάρχουν διαθέσιμοι και οι ισολογισμοί. Άλλες πηγές: Γραφεία ΟΕΥ, Επιμελητήρια, Κλαδικοί Σύνδεσμοι

Παροχή Στοιχείων Εξωτερικού Εμπορίου Εξωτερικό εμπόριο εμπορευματικών συναλλαγών σε εθνικό επίπεδο, ανά χώρα του κόσμου, ανά κλάδο/ προϊόν (HS2-HS8), σε αξία, ποσότητα, μέση τιμή/ τόνο, σε ετήσια/ μηνιαία βάση από το 1988 μέχρι σήμερα Εξωτερικό εμπόριο υπηρεσιών σε εθνικό επίπεδο, ανά χώρα του κόσμου, ανά γενική κατηγορία υπηρεσίας, σε αξία, σε ετήσια βάση από το 2001 μέχρι σήμερα Βασικά οικονομικά μεγέθη (ενδεικτικά: ΑΕΠ, ΑΕΠ κατά κεφαλή, παραγωγή, κατανάλωση, επενδύσεις) Πηγές (ενδεικτικά): Eurostat, International Trade Center, ΕΛΣΤΑΤ, ΤτΕ, OECD, IMF (IFS), World Bank Ετήσια μεταβολή εισαγωγών επιλεγμένων αγορών γαλακτοκομικών, με έτος βάσης το 2004

Διαδικασία εξαγωγής κονσέρβας ροδάκινου στις ΗΠΑ (Business Process Analysis-BPA Έρευνες - Μελέτες α) για επιστημονική τεκμηρίωση και υποστήριξη υφιστάμενων και δημιουργία νέων θέσεων του ΣΕΒΕ β) για κλάδους που απασχολούν το μεγαλύτερο μέρος των μελών του ΣΕΒΕ (πχ. αγροτικά) και ανάδειξη δυναμικών αγορών – στόχων. Ετήσια έκθεση για την χαρτογράφηση της δραστηριότητας του ελληνικού εξωτερικού εμπορίου ανά περιφέρεια και ανά νομό, ανά χώρα και ανά κλάδο Διενέργεια ερευνών πεδίου μέσω ερωτηματολογίου σε Μέλη – Μη Μέλη ΣΕΒΕ για θέματα επικαιρότητας εξαγωγών και διερεύνηση ενδιαφέροντος για νέες δυνητικές αγορές στόχους Οι τάσεις στη βιομηχανία των προϊόντων ομορφιάς Χαρτογράφηση της Εξαγωγικής Δραστηριότητας της Ελλάδας ανά Περιφέρεια & Νομό Βέλτιστες Διεθνείς Πρακτικές Χρηματοδότησης Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Οι τάσεις στην παγκόσμια αγορά προϊόντων αρτοποιίας χωρίς γλουτένη

ΣΕΒΕ ΕΞΠΡΕΣ Εβδομαδιαίο ενημερωτικό newsletter με ειδήσεις επιχειρηματικού και οικονομικού ενδιαφέροντος

ΙΕΕΣ Monthly Export Report Μηνιαίο newsletter για θέματα επικαιρότητας εξωτερικού εμπορίου

Υπηρεσία Δικτύωσης Μελών (Β2Β Μελών ΣΕΒΕ) Επικοινωνία των προϊόντων και υπηρεσιών των Μελών μεταξύ τους, μέσω του ΣΕΒΕ, 4 φορές ετησίως

Εμπορευματικές Συναλλαγές Ελλάδας Πίνακας 1. Εμπορευματικές συναλλαγές Ελλάδας, για το διάστημα 2015-2017, σε αξία (δις. €) Πηγή: Eurostat, Επεξεργασία: ΙΕΕΣ-ΣΕΒΕ ΕΤ: Ετήσια Τάση, ΜΕΤ: Μέση Ετήσια Τάση

Εμπορευματικές Συναλλαγές Ελλάδας Γράφημα 1. Εξωτερικό εμπόριο Ελλάδας, για το διάστημα 2015-2017, σε αξία (δις. ευρώ) Πηγή: Eurostat, Επεξεργασία: ΙΕΕΣ-ΣΕΒΕ

Ελληνικές Εξαγωγές ανά Περιφέρεια Πίνακας 2. Εξαγωγικές Επιδόσεις Ελληνικών Περιφερειών, 2016, σε εκατ. € Από τη Μελέτη Χαρτογράφησης της Εξαγωγικής Δραστηριότητας της Ελλάδας ανά Περιφέρεια και Νομό του ΙΕΕΣ Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ, Επεξεργασία: ΙΕΕΣ-ΣΕΒΕ Εμπορικό Ισοζύγιο: Εξαγωγές-Εισαγωγές Δείκτης Επικάλυψης: Εξαγωγές/Εισαγωγές Εξαγωγική Επίδοση: Εξαγωγές ως % του ΑΕΠ (2014)

Ελληνικές Εξαγωγές ανά Περιφέρεια μερίδιο (%) Γράφημα 2. Μερίδιο ελληνικών εξαγωγών ανά περιφέρεια, 2016 2016 Από τη Μελέτη Χαρτογράφησης της Εξαγωγικής Δραστηριότητας της Ελλάδας ανά Περιφέρεια και Νομό του ΙΕΕΣ Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ, Επεξεργασία: ΙΕΕΣ-ΣΕΒΕ

Τρόφιμα και Ποτά Πίνακας 3. Εξωτερικό εμπόριο Ελλάδας στον κλάδο τροφίμων και ποτών, για το διάστημα 2015-2017, σε αξία (εκατ. €) Πηγή: Eurostat, Επεξεργασία: ΙΕΕΣ-ΣΕΒΕ ΕΤ: Ετήσια Τάση, ΜΕΤ: Μέση Ετήσια Τάση

Τρόφιμα και Ποτά Γράφημα 3. Εξωτερικό εμπόριο Ελλάδας στον κλάδο τροφίμων και ποτών, για το διάστημα 2015-2017, σε αξία (εκατ. ευρώ) Πηγή: Eurostat, Επεξεργασία: ΙΕΕΣ-ΣΕΒΕ

Τρόφιμα και Ποτά Γράφημα 4. Μερίδιο κυριότερων εξαγωγικών κατηγοριών στον κλάδο τροφίμων και ποτών, 2017 Πηγή: Eurostat, Επεξεργασία: ΙΕΕΣ-ΣΕΒΕ

Τρόφιμα και Ποτά Γράφημα 5. Σημαντικότεροι εταίροι εξαγωγικού εμπορίου στον κλάδο τροφίμων και ποτών, 2017 Πηγή: Eurostat, Επεξεργασία: ΙΕΕΣ-ΣΕΒΕ

Τρόφιμα και Ποτά - Ινδία Πίνακας 4. Εμπορευματικές συναλλαγές μεταξύ Ελλάδας-Ινδίας στον κλάδο τροφίμων & ποτών, διάστημα 2015-2017, σε εκατ. € Πηγή: Eurostat, Επεξεργασία: ΙΕΕΣ-ΣΕΒΕ ΕΤ: Ετήσια Τάση, ΜΕΤ: Μέση Ετήσια Τάση

21

22

Ευχαριστούμε Τηλ: +30-2310-535333 Fax.: +30-2310-543232 info@seve.gr www.seve.gr