Το Δημόσιο αποκτά την κυριότητα και διαχείριση των χώρων αυτών μετά την ολοκλήρωση της απαλλοτριωτικής διαδικασίας. (π.χ. άρθρο 7 του ν. 2971/2001, υλοποίηση.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1 Χ Ο υπό έκδοση νόμος για τις υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά Χρήστος Βλ. Γκόρτσος Αναπληρωτής Kαθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου, Πάντειο.
Advertisements

(α) Διάθεση Μεριδίων ΟΣΕΚΑ (β) Διαδικασία Κοινοποίησης
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ Τ.Ε.Ε. Τμήμα Δυτικής Κρήτης
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ
Τροποποίηση του άρθρου 25 της ΥΔ Α1β/8577/83
ΚΥΑ «Μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα»
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ
ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Επόπτρια Δημόσιας Υγείας Προϊσταμένη Τμήματος Υγειονομικών Κανονισμών Δημόσιας Υγείας στη Δ/νση Δημόσιας Υγιεινής του ΥΥΚΑ.
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Διημερίδα Μαρτίου 2007 Το νέο Νομοθετικό Πλαίσιο για καταστήματα-επιχειρήσεις.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Σε συνεργασία με: την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος 4 ο Τριήμερο.
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ &
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ Αγγελική Βογιατζή
ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α./ Γ.Γ.Δ.Δ. - Η.Δ. ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: > ΚΕΡΚΥΡΑ - ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΤΑΗ, ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ/
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΩΡΟΣ ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ
ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΉΣ Η. Λίτσος, Μηχανικός Παραγωγής, στέλεχος Ε.Ε.Τ.Α.Α.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ Ι. Μανουσοπούλου, Χημικός
4Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ.
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ Ο.Ε. ΣΕ Α.Ε.
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ
ΑΙΓΙΑΛΟΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ ν.2971/2001 ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Μονάδες Αφαλάτωσης.
CommonsFest_ May 2015, Athens Δρ. Θεόδωρος Φ. Χίου Δικηγόρος LL.M., Σύμβουλος σε θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας a Ιδρυτής του νομικού portal.
Με την συμβολή της Ελλάδας & της Ευρωπαϊκής Ένωσης Η ικανότητα των δικαιούχων στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 Κρίσιμες προϋποθέσεις για θετική αξιολόγηση – δυνατότητες.
Υλοποίηση πράξεων με Ίδια Μέσα Υπόδειγμα Απόφασης Υλοποίησης με ίδια μέσα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
1 Ανώνυμη Εταιρεία Ι ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
Δεσμευτικοί Εταιρικοί Κανόνες (Binding Corporate Rules): Από τη θεωρία στην πράξη Φαίη Καρβέλα, Δικηγόρος, LL.M., Ειδική Επιστήμων ΑΠΔΠΧ Θεοδώρα Τουτζιαράκη,
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας Ο περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων Νόμος, αρ. 9/1965, όπως έχει.
Kάλλη Καρβέλη, M.Sc. Δικηγόρος – Ειδικός επιστήμονας ΑΠΔΠΧ Έλενα Μαραγκού, ΔΝ Δικηγόρος – Ειδικός επιστήμονας ΑΠΔΠΧ Μαρία Αλικάκου, ΔΝ Δικηγόρος – Ειδικός.
Κατασκευαστικά Στοιχεία Μονάδων Ελεγχόμενου Περιβάλλοντος Μaster TEI Πελοποννήσου Αγορά: α. Αγροτικού Οχήματος β. Κινητού Ψυκτικού Θαλάμου Θέμα Άδεια Θερμοκ.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS + Άρθρο 45 ΤΟΥ Ν.4251/2014.
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ - ΠΜΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΚΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Μ. Δ. Χρυσομάλλης Αναπληρωτής Καθηγητής.
ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΜΑΤΖΟΥΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΡ. ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
Επισκόπηση της πρόσφατης νομολογίας της Αρχής σε θέματα επεξεργασίας ευαίσθητων δεδομένων υγείας Χαρίκλεια Ζ. Λάτσιου Δ.Ν. Δικηγόρος Ειδική Επιστήμων ΑΠΔΠΧ.
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ.
Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε. Χρήστος Βαρσάμης Διευθύνων Σύμβουλος Ρυθμιστικό Πλαίσιο Ταχυδρομικής Αγοράς – Ρόλος της Ε.Ε.Τ.Τ. 1.
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΣτΕ ΕΑ 141/ Εκτελεστότητα Θεμελιώδες εννοιολογικό στοιχείο της διοικητικής πράξης Διαφοροποιεί τις ΔΠ από άλλες πράξεις.
Χαρακτηριστικά διοικητικών πράξεων: Τεκμήριο νομιμότητας Εκτελεστότητα
Δημόσια διοίκηση Διακρίσεις και ταξινομήσεις Αικατερίνη Ν. Ηλιάδου
Β’ Τάξη Γενικού Λυκείου
NΟΜΟΣ– ΠΛΑΙΣΙΟ 3979/ ΓΙΑ ΤΗΝ
Προστασία Πνευματικής Ιδιοκτησίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Ειδικές κατηγορίες διοικητικών πράξεων
ΕΝΝΟΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ IV Ν.4412/16
Πηγές του διοικητικού δικαίου -Γενικές αρχές
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΕΥΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, LL
Ενδικοφανής προσφυγή
3.4. Τοπική αυτοδιοίκηση Οι σύγχρονες τάσεις διοικητικής οργάνωσης ευνοούν την αποκέντρωση της πολιτικής εξουσίας σε κατώτερες βαθμίδες της Διοίκησης,
Υπηρεσιακα συμβουλια - συνελευσεισ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.
Πρόταση υιοθέτησης προγραμματικής συμφωνίας για την υλοποίηση έργων
Οι ποινές επιβάλλονται με αποφάσεις των:
Ν.2861/2010.
ΓΛΥΣΤΡΕΣ – ΡΑΜΠΕΣ ΣΚΑΦΩΝ
ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ Δ.Λ.ΤΑΜΕΙΑ
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ
7o Συνέδριο Χρηστών Πειραιάς, 21 Δεκεμβρίου 2016 Προγραμματιζόμενες αλλαγές στην πρόσβαση σε μικροδεδομένα στατιστικών ερευνών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν.4440/2016 Γιάννης Σπηλιωτόπουλος ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ 
Κινητικότητα  Με βάση τον Υπαλληλικό Κώδικα, η κινητικότητα είναι η δυνατότητα μετακίνησης ενός δημοσίου υπαλλήλου από μία υπηρεσία σε μία άλλη, με σκοπό.
Πρακτικές οδηγίες υλοποίησης δράσεων εντός κι εκτός σχολείου…
Ψηφιακά Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
Φορολογικη λογιστικη Αγρότες.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το Δημόσιο αποκτά την κυριότητα και διαχείριση των χώρων αυτών μετά την ολοκλήρωση της απαλλοτριωτικής διαδικασίας. (π.χ. άρθρο 7 του ν. 2971/2001, υλοποίηση παραλίας και άρθρο 22 ίδιου νόμου, αναγκαστική απαλλοτρίωση ιδιωτικών κτημάτων που έχουν συμπεριληφθεί σε Χερσαία Ζώνη Λιμένα). Η απόφαση του Νομάρχη πρώτα και τώρα του Αποκεντρωμένου που επικυρώνει την απόφαση του φορέα διοίκησης λιμένα αποτελεί μεν πράξη της διοίκησης ιδρυτική της Χερσαίας Ζώνης του Λιμένα, δεν είναι όμως ικανή να μεταγάγει μεταβολή στο καταλαμβανόμενο ιδιωτικό κτήμα. Μεταβολή στη κυριότητα επιφέρει η τήρηση της απαλλοτριωτικής διαδικασίας, που είναι αναγκαία γιατί δεν δικαιολογείται αφαίρεση ιδιοκτησίας χωρίς την προβλεπόμενη από το άρθρο 17 του Συντάγματος διαδικασία.

Διενέργεια διαφήμισης εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Η παραχώρηση των χώρων της Ζώνης Λιμένα γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (βλ. άρθρο 24 του Ν.2971/2001, όπως ισχύει σήμερα), οι δε φορείς, στις αποφάσεις παραχώρησης χώρων, μπορούν να καθορίσουν τυχόν ειδικούς όρους και προϋποθέσεις (αρθ. 15 παρ.1, 2, 3, 4 του Ν.2971/2001) Η χορήγηση της άδειας για υπαίθρια διαφήμιση είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την χρήση χώρου, παρεπομένως δε και με την παραχώρηση χώρου από τον οικείο φορέα. Κατ’ ουσίαν προηγείται χρονικώς η εξέταση αιτήματος για παραχώρηση χώρου, διότι δεν είναι δυνατή η χορήγηση της αδείας αν δεν εγκριθεί η παραχώρηση του χώρου.

Η πράξη παραχώρησης σύμφωνα με την παρ. 6 του αρθ. 15 του Ν Η πράξη παραχώρησης σύμφωνα με την παρ.6 του αρθ.15 του Ν.2971/2001 δεν υποκαθιστά τις τυχόν απαιτούμενες από άλλες διατάξεις άδειες. Περαιτέρω προκύπτει ότι οι διατάξεις του Ν.2946/2001 αναφερόμενες γενικά σε χώρους δικαιοδοσίας των Ο.Τ.Α. (παρ.1, 2, 3 του αρθ.3) παρέχουν τις ανωτέρω αρμοδιότητες ειδικότερα δε και το δικαίωμα παραχώρησης της χρήσης των χώρων. Όσον αφορά όμως τους χερσαίους χώρους τοπικής αρμοδιότητας των Οργανισμών Λιμένων Α.Ε., Λιμενικών Ταμείων κλπ οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για παραχώρηση χώρου είναι οι εν λόγω Υπηρεσίες που διαχειρίζονται και εκμεταλλεύονται τους χώρους αυτούς, (βλ. αρθ.2 παρ.4 του Ν.2575/1998 και αρθ.22 και 24 του Ν.2971/2001) σε συνδυασμό με τις ειδικές διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Λιμένα.  

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 5 του Ν Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 5 του Ν.2946/2001 για την υπαίθρια διαφήμιση απαιτείται προηγούμενη άδεια η οποία χορηγείται με απόφαση του Δημάρχου…….. Λόγω όμως μη ύπαρξης ρητής διάταξης νόμου που να προβλέπει τη μεταβίβαση αυτής της αρμοδιότητας των Ο.Τ.Α. είτε στους Οργανισμούς Λιμένων Α.Ε. είτε στα Λιμενικά Ταμεία, ο εφοδιασμός της άδειας για την άσκηση υπαίθριας διαφήμισης σε χώρους τοπικής αρμοδιότητας φορέων διοίκησης λιμένων θα ασκείται από τους Ο.Τ.Α., που έχουν την καθ’ύλην αρμοδιότητα σύμφωνα με τα προεκτεθέντα.

Ο φορέας καθορισμού και παραχώρησης των χώρων για διενέργεια υπαίθριας διαφήμισης εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα είναι ο φορέας που εκ του νόμου έχει την διοίκηση και εκμετάλλευση των χώρων αυτών. Ο καθορισμός των χώρων αυτών για την συγκεκριμένη δραστηριότητα θα γίνεται με απόφαση του εν λόγω φορέα, η οποία θα εγκρίνεται από τον Γενικό Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η δε παραχώρηση θα πραγματοποιείται δυνάμει της διάταξης του άρθρου 24 του Ν.2971/2001 (Α΄-285) όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 34 του Ν.3153/2003 (Α΄-153).

Η Δημοτική ή Κοινοτική Αρχή θα εφοδιάζει τον δικαιούχο με την σχετική άδεια της παρ.1 του άρθ.5 του Ν.2946/2001, ύστερα από αίτηση του με την οποία θα συνυποβάλλεται και η απόφαση του φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα που θα καθορίζει τους χώρους για την άσκηση της υπαίθριας διαφήμισης και που θα φαίνονται ευκρινώς σε εγκεκριμένο τοπογραφικό διάγραμμα. Απαραίτητη δε προϋπόθεση για τη χορήγηση της προαναφερόμενης άδειας, αποτελεί η ύπαρξη προηγούμενης συναίνεσης του φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα για την παραχώρηση του χώρου.   Το τέλος διαφήμισης θα καταβάλλεται στην οικεία Δημοτική ή Κοινοτική Αρχή, ενώ το αντάλλαγμα για την χρήση του χώρου, στον φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα.

ΑΔΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Δεν υφίσταται διάταξη που να προβλέπει την έκδοση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων από φορείς διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένων. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η έκδοση και χορήγηση των αδειών αυτών ανήκει στην αρμοδιότητα του οικείου δήμου. Σε περίπτωση που υπάρξει αίτημα χορήγησης άδειας μουσικών οργάνων για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ευρισκόμενο εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, τότε ο οικείος δήμος εκδίδει την εν λόγω άδεια μετά από απόφαση του αρμόδιου φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης Λιμένα και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον φορέα αυτόν.

Ο ενδιαφερόμενος για την έκδοση άδειας μουσικών οργάνων οφείλει να προσκομίσει στον οικείο δήμο (πλην των άλλων δικαιολογητικών) βεβαίωση του φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης Λιμένα για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης του χώρου, την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και την απόφαση του φορέα διοίκησης για την χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων. Σε περίπτωση που θελήσετε να επιβληθεί ως ποινή η άρση της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων, τότε το Διοικητικό Όργανο του Λιμενικού Ταμείου θα λάβει την σχετική απόφαση την οποία θα κοινοποιήσει στον οικείο Δήμο. Στη συνέχεια αυτός θα προβεί στην ανάκληση της εν λόγω άδειας, καθώς αποτελεί την αρχή έκδοσής της.

. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ