Γυμνάσιο Αγίου Νεοφύτου Σχολική Χρονιά

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΙΚΡΟΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΙΚΡΟΟΜΑΔΑΣ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχ. Έτοσ.
Advertisements

Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Ένα παράδειγμα διαθεματικής αξιοποίησης ψηφιακών εργαλείων έκφρασης στα Μαθηματικά και στην Πληροφορική. Α. Ψαλτίδου Σ. Δουκάκης Ένα παράδειγμα διαθεματικής.
Εξατομικευμένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Στήριξης μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία Πηλείδου Κωνσταντίνα Σχολική Σύμβουλος ΕΑΕ.
ΦΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Προσδιορισμός του διδακτικού στόχου, των κριτηρίων και των στοιχείων της αξιολόγησης Επιλογή της τεχνικής Ερμηνεία των πληροφοριών Αποτύπωση.
Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» στο πλαίσιο των αξόνων προτεραιότητας.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΤΔΕ ΡΟΔΟΣ 2010
Ειρήνη Παππά Η αξιολόγηση του μαθητή/τριας στο μάθημα των Θρησκευτικών.
1 Μια διδακτική πρόταση για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις ΘΕΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ.
«ΠΙΡΠΙΡΟΥΝΑ» Πειραματισμός για τη διδασκαλία της παραδοσιακής μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Δέσποινα Μπογδάνη – Σουγιούλ Ιούνιος 2002.
Αναδόμηση Σχεδίου Μαθήματος ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Αξιολόγηση στη φυσική αγωγή
ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ – ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
Jigsaw: Τί είναι;.
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΟΥΡΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Σχεδιασμός – Οργάνωση –Υλοποίηση προγράμματος Αγωγής Υγείας
Σχέδιο μαθήματος “Γιάννη μου το μαντήλι σου» (Παραδοσιακό Ηπείρου) Τσερπέ Γεωργία Μαρία Δρ. ιστ. Μουσικολόγος Σχ. Σύμβουλος μουσικών ΠΕ16 Κεντρικής.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Γεωργιάδης Μιχάλης ΣΣ Φιλολόγων. Αφετηρία: α)από τη μικρή ομάδα στη μεγάλη και από τη μεγάλη στην ολομέλεια) β) διαμόρφωση μόνο μιας ομάδας στην οποία.
H εφαρμογή της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας στα φιλολογικά μαθήματα Γεωργιάδης Μιχάλης ΣΣ Φιλολόγων.
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Αντωνία Παπαδάκη Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ν.Πέλλας.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟΧΟΙ
Δημοτικό Σχολείο Πέγειας
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (PROJECT) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.
Καινοτομίες στη Μέση Εκπαίδευση Καινοτομίες στην Μουσική Εκπαίδευση ΑΧΛ2009.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ι
Οι Μουσικές Δραστηριότητες
Οι Μουσικές Δραστηριότητες
Project στο μάθημα των Γερμανικών Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Υπεύθυνη καθηγήτρια: Στεφανία Κοσμίδου.
1η Επιστημονική - Επιμορφωτική Συνάντηση Εκπ/κων Μουσικής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης 2015 θέμα: ''Διαχείριση εκπαιδευτικού υλικού- παρτιτούρας και εξαγωγή.
Γνωριμία με το βιβλίο της… Γ’ ΤΑΞΗΣ. Αυτή τη σχολική χρονιά θα γνωρίσετε σύγχρονα ρεύματα μουσικής δημιουργίας από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο μουσικό.
Σεμινάριο με τη μορφή δειγματικής διδασκαλίας: '' Το μονοφωνικό τραγούδι στο σχολείο'' Για τους εκπ/κους μουσικής των νομών Έβρου και Ροδόπης στο Πρότυπο.
1η Επιστημονική- Παιδαγωγική Συνάντηση Εκπ/κων Α/θμιας & Β/θμιας εκπ/σης Θέμα: “Νέο σχολείο & Νέο Πρόγραμμα Σπουδών Μουσικής – Τρόποι υλοποίησής.
«Μες του κάστρου τη σιγή, ιστορία ν΄ακουστεί…» τάξη: Ε΄ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΑΣΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ) ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Η Εφαρμογή των Δεικτών Επιτυχίας και Δεικτών Επάρκειας στο Δημοτικό Σχολείο Εισηγητές: Δρ Μάριος Στυλιανίδης, ΠΛΕ Δρ Μάριος Παντελή, Βοηθός Δντής Εκπαιδευτικός.
Σενάριο Η Άννα είναι ένα κοριτσάκι 5 ετών όπου μία επέμβαση στον υποθάλαμο του εγκεφάλου σε ηλικία 4 ετών περιόρισε σημαντικά τον κινητό έλεγχο των άνω.
ΧΟΡΟΣ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΧΟΡΟΣ Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΠΑΞΩΝ. Ο σκοπός του θέματος είναι η συγγραφή στίχων και σύνθεση μελωδίας όπως και η κατασκευή μουσικών οργάνων μέσα από δημιουργική.
«Οι Αρχές της διαφοροποιημένης παιδαγωγικής
Ονοματεπώνυμο: Καρακόλια Αναστασία ΑΕΜ: 912/2012 Κομοτηνή 2013
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Μαρία Νέζη Σχολική Σύμβουλος Πειραιά
Αξιολογηση εκπαιδευτικου εργου
Δείκτες επιτυχίας και Επάρκειας Διαφοροποίηση διδασκαλίας
Βιολογία Γυμνασίου.
ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
Μουσική αγωγή - Δυνατότητα για προσωπική έκφραση, και έκφραση συναισθηματικού κόσμου - Επαφή με μουσικές έννοιες και οικοδόμηση μουσικών γνώσεων (παλμός,
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ
«Αυτοαντίληψη, επικοινωνία και συνεργατικότητα στο σχολικό περιβάλλον»
Φορεις και μορφες αξιολογησης: 2Ο Μαθημα
Εναλλακτικές εφαρμογές αξιολόγησης
2ο Γυμνάσιο Καλυβίων Ενημέρωση για το Γυμνάσιο
Νεοελληνική Γλώσσα (ΝΠΣ)
ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
Η τέχνη του δρόμου. Η τέχνη του δρόμου Τι ονομάζουμε τεχνη; Τέχνη είναι η ικανότητα του ανθρώπου να εκφράζεται χρησιμοποιώντας δεξιότητα, εμπειρία.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
Σκηνική μουσική - Η όπερα
ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Δομή Παρουσίασης Γνωριμία με το βιβλίο Γεωγραφίας Α’ Γυμνασίου
Η Συνθετική Δημιουργική Εργασία ως εναλλακτική μορφή αξιολόγησης της Αγγλικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο: Ένα παράδειγμα Χριστίνα Κάλφογλου Πειραματικό Γυμνάσιο.
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ
37 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Γυμνάσιο Αγίου Νεοφύτου Σχολική Χρονιά 2017-2018 ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Γυμνάσιο Αγίου Νεοφύτου Σχολική Χρονιά 2017-2018 18 Οκτωβρίου 2017

Στο μάθημα της Μουσικής οι μαθητές αναμένεται , μέσα από διάφορες δραστηριότητες : να αναπτύξουν θετική στάση και συμπεριφορά απέναντι σε είδη και στυλ μουσικής , καθώς και σε διάφορους μουσικούς πολιτισμούς , αλλά και στη δική μας μουσική παράδοση και την ελληνική μουσική . να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες εκτέλεσης ,ακρόασης , αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης.  

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ: ΑΚΟΥΩ ΚΑΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ

ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ Ενδεικτικά αναφέρω κάποιους από τους δείκτες επιτυχίας στην κάθε δραστηριότητα του τριπτύχου :

1 . ΑΚΡΟΑΣΗ (ΑΚΟΥΩ) Να εντοπίζουν ακουστικά και να περιγράφουν τα μουσικά χαρακτηριστικά ενός έργου , τα οποία καθορίζουν το μουσικό του στυλ που αφορά σε ποικίλα μουσικά είδη , εποχές και πολιτισμούς , χρησιμοποιώντας την κατάλληλη ορολογία . Να αποκτήσουν ταυτότητα δια – βίου ακροατή που απολαμβάνει τη μουσική της αρεσκείας του , επιδεικνύοντας την κατάλληλη συμπεριφορά που επιβάλλει ο χώρος όπου συντελείται η ακρόαση .

2 . ΕΚΤΕΛΕΣΗ (ΚΑΝΩ) α . Μουσικό όργανο 2 . ΕΚΤΕΛΕΣΗ (ΚΑΝΩ) α . Μουσικό όργανο Να εκτελούν έργα ποικίλου ρεπερτορίου , ειδών και στυλ , επιδεικνύοντας δεξιότητες μουσικού γραμματισμού , τεχνικής επάρκειας και ερμηνευτικής άποψης . Να ερμηνεύουν έργα εντός και εκτός τάξης , μπροστά σε κοινό , καταβάλλοντας συνειδητές προσπάθειες για την επίτευξη μιας άρτιας μουσικής πράξης και ουσιαστικής επικοινωνίας με το κοινό.

2 . ΕΚΤΕΛΕΣΗ ( ΚΑΝΩ) β . Φωνή – Τραγούδι 2 . ΕΚΤΕΛΕΣΗ ( ΚΑΝΩ) β . Φωνή – Τραγούδι Να ερμηνεύουν τραγούδια ευρέως ρεπερτορίου και να επιδεικνύουν τις ακόλουθες φωνητικές δεξιότητες : Έλεγχος και στήριξη της αναπνοής και του παραγόμενου ήχου Χρήση της έκτασης της φωνής Ρυθμική ακρίβεια Μελωδική ακρίβεια Ορθή απόδοση των σημείων έκφρασης Απόδοση του τραγουδιού με μουσικότητα.

Να ερμηνεύουν τραγούδια α) αναλαμβάνοντας ποικίλους ρόλους - ως τραγουδιστές , ως μέλη φωνητικού συνόλου και ως χορωδοί- έχοντας επίγνωση του εκάστοτε ρόλου που αναλαμβάνουν β) με το αυτί και από παρτιτούρα Να αποδέχονται και να διατηρούν θετική στάση α)προς την ατομική τους φωνή β)έναντι της φωνής των άλλων ως διαφορετική αλλά ίση και να την αποδέχονται , συνυπάρχοντας μουσικά με αυτούς

3 . ΣΥΝΘΕΣΗ – ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ) 3 . ΣΥΝΘΕΣΗ – ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ) Να αυτοσχεδιάζουν ή και να συνθέτουν χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα , φωνή Να δημιουργούν απλές ενορχηστρώσεις Να χρησιμοποιούν την τεχνολογία συμπεριλαμβανομένου και του διαδικτύου , ως εργαλείο δημιουργίας

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Οι μαθητές θα αξιολογηθούν : στην εκτέλεση μουσικού οργάνου . Απαραίτητα πρέπει να φέρνει ο καθένας το δικό του μουσικό όργανο ! Η αίθουσα της Μουσικής είναι εξοπλισμένη με αρκετά μουσικά όργανα , ώστε υπάρχει δυνατότητα να τα χρησιμοποιούν ή να τα δανείζονται στο μάθημα . Καλό είναι όμως να έχουν στο σπίτι το μουσικό όργανο που θα παίζουν στην τάξη , αφού θα πρέπει να μελετούν γιατί σε τακτά διαστήματα θα αξιολογείται η πρόοδός τους.

στις δραστηριότητες που αφορούν στο τραγούδι στις δραστηριότητες ενορχήστρωσης , σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού . Σύντομες γραπτές αξιολογήσεις στο μάθημα της ημέρας , πιθανόν και προειδοποιημένο διαγώνισμα Πορτφόλιο Φύλλα εργασίας , οδηγοί ακρόασης και άλλες εργασίες φυλάγονται από το μαθητή στο πορτφόλιο του και είναι σημείο αναφοράς . Κατ’οίκον εργασία – τετράδια ενημερωμένα. Η συμμετοχή στη Χορωδία ή την Ορχήστρα του Σχολείου επιβραβεύεται με επιπλέον μονάδες !

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας!