Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
CARL ORFF - ORFF SCHULWERK

2 CARL ORFF ( ) Καρλ Ορφ: Γερμανός συνθέτης και μουσικοπαιδαγωγός του 20ού αιώνα. Από τα πλέον γνωστά έργα του είναι η καντάτα Carmina Burana (1937) για σολίστες, χορωδίες και μεγάλη ορχήστρα Ακούστε απόσπασμα: Περισσότερα βιογραφικά στοιχεία:

3

4 Το Orff Schulwerk Tο «Orff Schulwerk» (έργο για το σχολείο) είναι μια από τις διαφορετικές προσεγγίσεις (π.χ. μέθοδος Kodaly, μέθοδος Suzuki) που χρησιμοποιούνται για τη μουσική εκπαίδευση των παιδιών. Η προσέγγιση του Ορφ συνδυάζει τη μουσική με την κίνηση και το λόγο. .

5 Το Orff Schulwerk στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα είναι ευρέως γνωστή με το όνομα Μουσικοκινητική Αγωγή ή το πιο πρόσφατο: Στοιχειοδομική Μουσική. το 1964, η πρόταση μουσικής διδασκαλίας του Ορφ παρουσιάστηκε στην Ελλάδα από την Πολυξένη Ματέυ Ρουσοπούλου.

6 Τα βασικά στοιχεία του Orff Schulwerk :
μουσική λόγος κίνηση

7 Η πρόταση του Carl Orff για τη βασική μουσική εκπαίδευση δημοσιεύεται υπό τη μορφή πέντε τευχών του Orff – Schulwerk (έργο για το σχολείο) τα οποία εκδίδονται κατά την περίοδο 1950 –1954 και αποτελούν τα προϊόντα της συνεργασίας του με την G. Keetman. Η λειτουργία της “μεθόδου” του Orff βασίζεται στη διαδικασία της εξερεύνησης ενώ η μελέτη των στοιχείων της μουσικής πραγματοποιείται σε ομάδες με βιωματικό τρόπο. Βασικά στοιχεία της είναι ο Λόγος, η Κίνηση, το Τραγούδι, τα Μουσικά όργανα και η Μουσική Ακρόαση.

8 Λόγος (κείμενο) Ρυθμός- Κίνηση Μελοποίηση Δραματοποίηση Ενορχήστρωση

9 ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΕΓΑΝΑ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ
ΛΟΓΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΜΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΕΓΑΝΑ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

10 Με ποιο τρόπο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη μουσική;
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google