ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ Θωμάς Πάπατς Φελέκης Ε’1

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΤΗΣ;
Advertisements

Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό
Κόλλιας Αναστάσιος – Μπελίτσου Νατάσσα
Ο ΝΑΒΙΝΤ ΔΕΝ ΕΙΡΘΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Ταξιδεύοντας … με τον καλύτερο μου φίλο …
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ…ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ
Ποιήματα με ζωγραφιές σε μικρά παιδιά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
Έρευνα για το Βιβλίο Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας Σχολική χρονιά
Βλέπω την ιστορία Δραστηριότητες Διαδίκτυο Χριστίνα Οικονόμου.
Ακατάλληλο και επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ η βία δεν είναι μαγκιά.
RESPECT DIVERSITY ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΝΩΝΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
Παρουςιαςη βιβλιου Ουρανία Μαρία Παπαδάκη.
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΞΕΝΡΩΤΗΣ 3 ΡΕϊΤΣΕΛ ΡΕΝΕ ΡΑΣΕΛ ΜΑΓΔΑ ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ.
Ας μιλήσουμε για τη φιλία!!!
Ο Πάνος στη «Στοιχειωμένη αίθουσα» δήλωσε για τον Ιορδάνη: «Αυτός έχει τσακωθεί με τη Γραμματική, όπως και με κάθε άλλο μάθημα εκτός από τα Μαθηματικά.
Το ζώο που αγαπώ! Ο Τζάκ.
O ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΙ Η ΡΕΝΕΣΜΗ
Ορισμός εκφοβισμού Πότε εμφανίστηκε;
Λέμε ΌΧΙ Στο Σχολικό Εκφοβισμό
Γράμματα…Λέξεις…Ιστορίες
Εμψυχώτρια Εκπαιδευτικός Χατζοπούλου Βασιλική Σχ
Κελεσίδης Βαγγέλης.
Κοιτάξτε το κοντό παιδί, φοράει ένα χαζό καπέλο! ΧΑ ΤΙ ΑΣΤΕΊΟ! ΧΑ.
Οι μαθήτριες Ε΄ Δημοτικού Σταυρίνα Άννα. Μια φορά και έναν καιρό στο σχολείο των κοντοπόδαρων καθώς παίζανε μπάλα εμφανίστηκε ένας μακροπόδαρος που τον.
Τα χομπι μου Γεια σας είμαι η Αποστολία είμαι 12 ετών και πάω 6η τάξη. Μου αρέσει η μουσική, ο χορός και το τραγούδι. Επίσης μου αρέσει να ζωγραφίζω να.
Πηνελοπης δελτα, O τρελαντωνης. Μυθiςτορhμα
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
Μια αδελφή σκέτος μπελάς
Το βιβλίο που διάβασα 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2015 Κατερίνα Γαλλιού Ε2.
Σεπτέμβριος 2015 Στ΄1. Λουίζα Μέι Άλκοτ  Τέσσερεις αδερφές η Μέγκ, η Τζό, η Μπέθ και η μικρή Άμμυ. Η κάθε μια με τις φιλοδοξίες της ζει την εφηβεία.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
 Το βιβλίο αυτό μιλάει για ένα παιδί τον ντεντέκτιβ Κλούζ που ανακαλύπτει ενα φάντασμα που στοιχειώνει τον επιστάτη του σχολείου.  Τι γίνεται στο.
Είσαι ένα σπασικλάκι!! Φύγε, από εδώ φυτό!! Είσαι ένα σπασικλάκι!! Φύγε, από εδώ φυτό!! Μαααα;;; Δεν είμαι. Μαααα;;; Δεν είμαι. Ένα πρωί στο σχολείο.
 Ήταν κάποτε, μία παρέα παιδιών που συναντήθηκε σε μια όμορφη παραλία. Ενώ τα παιδιά συζητούσαν, άκουσαν βήματα. Κρύφτηκαν πίσω από τα αρμυρίκια, γιατί.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Σεπτέμβρης 2015 ΣΤ’2.. Η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Ζωρζ Σαρή.
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΣΧ.ΜΟΝΑΔΑ: 6/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜ. ΣΧ. ΑΓΚΑΘΙΑΣ-ΚΥΨΕΛΗΣ ΣΧ.ΕΤΟΣ: ΤΑΞΗ: Α' ΜΑΘΗΤΕΣ: 15 ΔΑΣΚΑΛΑ: ΜΑΝΙΑ ΑΘΗΝΑ.
25 Σεπτεμβρίου 2015 ΣΤ΄1 Γιωργοσ Λυγουρησ.
Βιβλιοπαρουσίαση Αντρέας Πεμπέτσιος E΄2.
ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ Ο ΚΑΪΖΕΡ ΜΟΥ!!!
Όνομα: Χρίστος Νικολάου Τάξη: Ε’
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΣΑΚΗΣ 25 Σεπτεμβρίου 2015 ΣΤ1.
Το αγαπημένο μου μέρος Άννα-Νίκος Δ
Ευσταθία Μπολιεράκη ε
ΤΑΣΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015 Ε2.
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΩΤΑ 24/9/2015 Ε’1.
TO ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΞΕΝΕΡΩΤΗΣ 9
Περιπέτεια στη Σκουπιδανία
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ η βία δεν είναι μαγκιά.
H Πολυάννα μεγαλώνει!!! Λίγα λόγια για το βιβλίο!
Ελπίδα Κορώση Δ1 Σεπτέμβρης 2015.
3ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδας Νταριάνα Ζαβούνη Ε’1
Το Σχολείο μου.
Πόσο συχνά τον/την βλέπω Όνομα και ηλικία Πού μένει;
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Η αναπηρία δεν είναι κολλητική η αγάπη όμως είναι!
Ασφάλεια διαδικτύου Gaming
Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα 10
Κολλητές για Πάντα Νικολέτα Ναζίρη Ε’1.
Emotions
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ Θωμάς Πάπατς Φελέκης Ε’1 ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ Θωμάς Πάπατς Φελέκης Ε’1

Συγγραφείς: Ρενέ Γκοσινί- Ζαν Ζακ Σανπέ Μεταφραστής: Ανδρέας Καρακίτσιος Ήρωες: Νικόλας, Κλοτέρ, Ανιάν Ιωακείμ, Αλσέστ, Εντ, Μεξάν, Ζοφρουά, Δασκάλα, Σουπιάς, Σύμβουλος .

Ο Μικρός Νικόλας είναι δημιούργημα του (σεναριογράφου) Ρενέ Γκοσινί και του (σκιτσογράφου) Ζαν Ζακ Σανπέ. Είναι ο κεντρικός ήρωας της σειράς βιβλίων "Οι περιπέτειες του μικρού Νικόλα", ενός αθώου και χαριτωμένου παιδιού που ζει με την οικογένειά του και τους φίλους του σε κάποια πόλη της Γαλλίας τη δεκαετία του 1950. Οι ιστορίες δημοσιεύτηκαν την περίοδο 1956-1964, αρχικά στη βελγική εφημερίδα Le Mystique και αργότερα σε άλλες γαλλικές.

«Ο Μικρός Νικόλας» είναι το πρώτο από τα οκτώ βιβλία της σειράς «Ο Μικρός Νικόλας» είναι το πρώτο από τα οκτώ βιβλία της σειράς. Το βιβλίο περιγράφει τις περιπέτειες του Μικρού Νικόλα και των φίλων του με έναν πολύ διασκεδαστικό και αστείο τρόπο. Είναι μια πολύ καλή παρέα που αποτελείται από αγόρια 11 ετών. Μαζί παίζουν, κάνουν σκανταλιές, λένε μικρά και μεγάλα ψέματα και εξοργίζουν τη δασκάλα, τον διευθυντή και τον επιστάτη με το παρατσούκλι Σουπιά.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Κάθε φορά που ο Νικόλας και η παρέα του εκνευρίζουν τη δασκάλα, το διευθυντή και τον επιστάτη, παίρνουν τιμωρίες. Αυτό συμβαίνει πολλές φορές, αλλά τα παιδιά δεν συνετίζονται ποτέ. Πολλές φορές τα προβλήματα συνεχίζονται και στο σπίτι. Οι κακοί σχολικοί βαθμοί κάνουν τους γονείς να μαλώνουν τα παιδιά. Όταν μια φορά ο Εντ και ο Νικόλας επέστρεφαν στα σπίτια τους στεναχωρημένοι για τους κακούς βαθμούς τους, ο Εντ ισχυρίστηκε ότι ο δικός του πατέρας δεν τον μάλωνε ποτέ για τους βαθμούς του. Για να το αποδείξει αυτό ο Νικόλας, τον ακολούθησε στο σπίτι του. Εκεί άκουσε τον πατέρα του να τον μαλώνει άσχημα για τους βαθμούς του και κατάλαβε την αλήθεια.

Το αγαπημένο μου κεφάλαιο ήταν τότε που ο Νικόλας θέλησε να φύγει από το σπίτι για πάντα. Ο Νικόλας ήταν θυμωμένος με τους γονείς του που του απαγόρευαν πολλά πράγματα εξαιτίας της συμπεριφοράς του. Τότε, έφυγε από το σπίτι και αισιόδοξος που ήταν νόμιζε ότι θα γυρνούσε μετά από πολλά χρόνια πλούσιος. Μετά από πολύ ώρα περπάτημα άρχισε να νυχτώνει. Ο Νικόλας πήγε σε ένα μαγαζί για να πουλήσει τα παιχνίδια του. Όμως ο ιδιοκτήτης του είπε ότι δεν μπορούσε να τα αγοράσει. Τότε, ο Νικόλας κατάλαβε ότι είχε κάνει λάθος που έφυγε από το σπίτι του. Όταν γύρισε σπίτι, οι γονείς του τον υποδέχτηκαν με αγάπη και του είπαν ότι είχαν φοβηθεί για αυτόν.

AΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Αυτό που δεν μου αρέσει στο βιβλίο είναι ότι ο Νικόλας και οι φίλοι του πειράζουν τον Ανιάν, ο οποίος είναι ο πιο καλός μαθητής και ο χαϊδεμένος της δασκάλας. Θέλουν να τον πειράζουν επειδή τους σπάει τα νεύρα και ο ίδιος τους ενοχλεί με τις γνώσεις του. Το καλό όμως είναι ότι ο Ανιάν φοράει γυαλιά και δεν μπορούν να τον ενοχλούν και να τον βαράνε όσο θα ήθελαν.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Γενικά πρόκειται για ένα πολύ ωραίο και αστείο νεανικό βιβλίο που μου αρέσει να το διαβάζω στον ελεύθερό μου χρόνο και θα το βαθμολογούσα με 9.