ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο ΤΡΙΧΩΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΡΟΥΖΟΥ.
Advertisements

Συγχώρα με, Αγάπη μου, που Ζούσα Πριν σε Γνωρίσω
Η ώρα είναι: 23:27 Για να δείτε την παρουσίαση κάντε κλικ σε κάθε οθόνη.
Κανόνες χρήσης του Διαδικτύου για μαθητές
http: //basiosa.wordpress.com
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Παιδιά σκλάβοι: τα «αναλώσιμα» του κόσμου; Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, σήμερα υπάρχουν στον κόσμο 27 εκατομμύρια σκλάβοι, διπλάσιοι από όσοι υπολογίζεται.
Θα διασχίσεις ένα πρωινό τον κόσμο…
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΡΟΛΩΝ Η αποψίλωση των δασών.
Επαγγέλματα που χάνονται στο χρόνο.
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΩΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΦΘΗΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ.
Εργοστάσιο Πυρηνικής Παραγωγής Chernobyl, Κίεβο, Ουκρανία
Μαύροι σκλάβοι στην Αμερική
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Ιουνίου. Καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασία, με στόχο.
ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ
ΑΝΕΡΓΟΣ Ενας άνεργος κάνει αίτηση στή Microsoft για την θέση ενός εργάτη καθαριότητας.
ΜΑΘΗΤΕΣ : ΣΙΩΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.
Συνεντευξη απο τη γιαγια μου για την παιδικη της ηλικια
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΚΑΙ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ
Το παιχνίδι της Χάρτινης σακούλας.
ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΩΝ ΙΝΚΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙA ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ
Η Ευρώπη ανακαλύπτει τον κόσμο
Οι διακηρύξεις δεν προστάτευαν τη μικρή Υφαντρα
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Β 4.2 ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΓΗΣ Στην πραγματικότητα, ούτε στις μέρες μας μπορούμε να περιγράψουμε με βεβαιότητα το εσωτερικό της Γης. Αυτό είναι λογικό, αν.
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΝΑΣ ΓΛΥΚΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Όπως όλοι ξέρουμε, πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα με την υγεία τους. Έχετε σκεφτεί τι φταίει γι' αυτό; Μερικές φορές δεν έχουμε καλή διάθεση.
U.N.I.C.E.F. Οι συμμαθητές.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Το πρόβλημα στην Αλβανία.
Η ανθρωπογεωγραφία της Αφρικής ΕΚΦΕ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΤΑΞΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ 1ο
Σοκολάτα Μια Σύντομη Αναδρομή
Κοινωνικές και Οικονομικές Διαστάσεις της Διατροφής των παιδιών στο Σχολείο Στ’ Τάξη του 7 ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.
ΜΑΡΑ ΜΕΛΙΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΑ ΓΕΩΡΓΑΝΕ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΕΤΟΣ ΙΩΑΝΝΑ ΦΛΩΡΟΥ
3η εργασία: «ΟΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΥΦΑΝΤΡΑ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου Μόδα & Ενδυμασία Ανάγκη ή Πολιτισμός Ομάδα: Passion for Fashion Επιμέλεια: Μάργη Κριτσίνη, Ευαγγελία Κατσιμπέρη, Βικτώρια.
OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 14 ο μαθητικό συνέδριο με θέμα περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της αειφορίας «Αυτός ο κόσμος.
Οι μεγαλουπόλεις του πλανήτη. Όλο και μεγαλύτερο πλήθος ανθρώπων σ’ όλο τον κόσμο ζει σε τεράστιες πόλεις Πόλεις άνω των 10 εκατ. κατοίκων τις ονομάζουμε.
Από τους: Παρασκευή Καραγιώργη Μάγου και Παρασκευή Καραγιώργη Μάγου και Μιχάλη Μάγο Μιχάλη Μάγο Η Αμαζονία.
Eυέλικτη ζώνη « Παιδί και υγιεινή διατροφή »
ΚΕΙΜΕΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
Γενική Οικονομική Ιστορία
Συνθήκες Διαβίωσης Στη Ζίτσα
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
ΑΝΕΡΓΟΣ.
ΑΝΕΡΓΟΣ.
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
Ερευνητική Εργασία «Βοηθάει η τεχνολογία στην εκπαίδευση»   Ομάδα 4 «Οι προσομοιωτές στην εκπαίδευση» Γρηγοριάδης Θεόφιλος Α1 Κορωνάκης Πασχάλης Α2.
Η ΦΤΩΧΕΙΑ Γρίλλιας Μανώλης Κουρτικάκη Αγγελική Κωτούλα Αναστασία
GHANDI Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ
Προέλευση και παραγωγή
ΑΝΕΡΓΟΣ.
Από την θεωρία στην πράξη
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
UNICEF Η UNICEF αναγνωρίζει πως οι έγκαιρες παρεμβάσεις είναι οι πιο αποτελεσματικές και συνεργάζεται στενά με τα Υπουργεία Παιδείας των αναπτυσσόμενων.
Το Κρυστάλλινο Παλάτι φτιάχτηκε για να στεγάσει την πρώτη Διεθνή Έκθεση που οργανώθηκε το 1851 στο Λονδίνο. Ήταν ένα κτίριο από γυαλί και μέταλλο, ένα.
Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους.
Η Ιστορία της Σοκολάτας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ Α. Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών Β. Παγκόσμια  Ημέρα για τα ορφανά πολέμου Γ. Ημέρα  της Ερυθράς Χειρός.
Κωνσταντίνα Πάιους Ελευθερία Πετράκου Αναστασία Συνοδινού
Τα σχολεία του κόσμου.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
Τα προϊόντα του Νέου Κόσμου
Ο αποικισμός της Αμερικής από τους Ευρωπαίους
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η παιδική ηλικία δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις συνώνυμη με την ανεμελιά, το παιχνίδι και τα ξένοιαστα μαθητικά χρόνια, καθώς, εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο χάνουν νωρίς το παιδικό τους χαμόγελο και αναγκάζονται από την τρυφερή τους ηλικία να ενταχθούν στον σκληρό κόσμο της εργασίας. Π.χ:“Όταν ο κόσμος τρώει σοκολάτα, τρώει τη σάρκα μου”. Η μαρτυρία ενός παιδιού σκλάβου στις φυτείες που προμηθεύουν κακάο τις βιομηχανίες της δύσης....

1.ΓΙΑΤΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ; Το 1528, ο Ερνάν Κορτές, που κατέκτησε το Μεξικό, έφερε στην Ισπανία το δέντρο ’’Theobroma cacao’’. Oι Ισπανοί επεξεργάστηκαν τους καρπούς του δέντρου, πρόσθεσαν ζάχαρη και το ρόφημα επεκτάθηκε σε όλη την Ευρώπη. Πλέον, οι φυτείες κακάο αποτελούσαν μια από τις σημαντικότερες πηγές πλούτου για τους Ευρωπαίους. Το 1880, οι Πορτογάλοι οργάνωσαν τις πρώτες φυτείες κακάο στην Αφρική. Στις φυτείες κυριαρχούσε η δουλεία. Κάθε χρόνο, πέθαινε το 11% των εργατών.Πολλοί Αφρικανοί άρχισαν να εμφανίζουν κέρδη. Με την κρίση του 1930, απέμειναν πολύ λιγότερες φυτείες κυρίως στην Ακτή Ελεφαντοστού και την Γκάνα. Στα μέσα του 20ου αιώνα η ’’ανεπίσημη’’ δουλεία εξαλείφθηκε ή τουλάχιστον έτσι πίστευε ο κόσμος. Το 2000, έρευνες αποκάλυψαν ότι η δουλεία ζει και βασιλεύει στις φυτείες. Και αυτοί οι σκλάβοι είναι παιδιά που πουλιούνται α΄πό τις οικογένειές τους και πολλά πεθαίνουν πριν ενηλικιωθούν.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

2. OΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Η Unicef υπολογίζει ότι περίπου μισό εκατομμύριο παιδιά εργάζονται σε φυτείες κακάο στην Ακτή Ελεφαντοστού. Οι ηλικίες των εργατών κυμαίνονται από 5 μέχρι 16 ετών. Παιδιά κάτω των 10 ετών χρησιμοποιούν τεράστια μαχαίρια, με τα οποία σπάνε τους καρπούς . Δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί χωρίς σημάδια στο σώμα του, από τραυματισμούς με τα μαχαίρια . Κάποια από αυτά έχουν χάσει ακόμα και τα χέρια τους . Καθημερινά , χρησιμοποιούνται τοξικές ουσίες για να ραντίσουν τις φυτείες , χωρίς ίχνος προστασίας. Οι φάρμες της Δυτικής Αφρικής προμηθεύουν με κακάο τους διεθνείς γίγαντες και έχουν άμεση σχέση με τις χειρότερες μορφές παιδικής εργασίας , εμπορίας ανθρώπων και δουλείας. Οι συνθήκες εργασίας είναι απάνθρωπες. Τα περισσότερα παιδιά δεν πάνε σχολείο . Στις μέρες μας, πολύ λίγη πρόοδος έχει συντελεστεί και οι καταναλωτές δεν μπορούν να γνωρίζουν σίγουρα αν η σοκολάτα που αγοράζουν εμπλέκεται με το δουλεμπόριο και την παιδική εργασία.

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

3. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ-ΔΟΥΛΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΟΥΝ Όταν τελειώνει η δουλειά της ημέρας, πολλές ώρες αφότου έχει πέσει το σκοτάδι, τα παιδιά τρώνε το φαγητό που τους αναλογεί: καλαμπόκι και μπανάνες, ενώ σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις διατροφίκες ανάγκες παιδιών σε ανάπτυξη. Τα ξημερώματα αρχίζουν πάλι τη δουλειά . Όσα παιδιά επίχείρησαν να αποδράσουν και πιάστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν ανελέητα.΄Εχουν γίνει ελάχιστες ενέργειες για την καταπλέμηση της σύγχρονης παιδικής δουλείας.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ-ΔΟΥΛΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΟΥΝ

4. ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ Χιλιάδες παιδιά, ορισμένα ακόμη και ηλικίας επτά ετών,εργάζονται σε ορυχεία της Δημοκρατίας του Κονγκό κάτω από επικίνδυνες συνθήκες για την εξόρυξη του κοβαλτίου. Μια έρευνα του BBC για τις συνθήκες που επικρατούν στα εργοστάσια iPhone στην Κίνα και στις τοποθεσίες εξόρυξης των μετάλλων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους στην Ινδονησία, ρίχνει φως σε ένα ζοφερό τοπίο, απεικονίζοντας εργάτες που κοιμούνται ελάχιστα και δουλεεύουν εξαντλητικές βάρδιες χωρίς ρεπό, αλλά και παιδική εργασία σε άθλια, ανθυγιεινά περιβάλλοντα. Ο φωτογράφος Claudio Montesano Casillas κατέγραψε στο νοτιοδυτικό τμήμα της πρωτεύουσας Ντάκα, τις απάνθρωπες συνθήκες μέσα στις οποίες εργάζονται χιλιάδες παιδιά στο Μπαγκλαντές. Οι φωτογραφίες δείχνουν τη σκληρή πραγματικότητα παιδιών που αναγκάζονται να δουλεύουν πάρα πολλές ώρες, όσο και εξαντλητικά είναι τα ωράρια των παιδιών που δουλεύουν εκεί.

5. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Εκατομμύρια παιδιά εργάζονται για να απολαμβάνεις την σοκολάτα σου! ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ; Εκατομμύρια παιδιά εργάζονται για να απολαμβάνεις την σοκολάτα σου!

ΑΓΟΡΑΣΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ! ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΗΛΙΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΞΗ: Β1’ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 4/3/2016