1η Ομάδα: Σκούρτης Θανάσης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Λαφαζάνη Τέτα Μακρή Παναγιώτα ΘΕΜΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ.
Advertisements

Η ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Οι Μεγαλεσ οροσειρεσ!!! Παυλίνα Μπάφα ΣΤ’2.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Η ΔΡΑΣΗ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Listen to her story… ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ… Επιμέλεια: Ζερβάκη Μαρία Δημοτικό Σχολείο Αγίου Θωμά.
21 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού.
Προσπάθησε να βρεις τη χώρα της Αφρικής. Κάθε φορά που θ’ απαντάς σωστά θα βγαίνει η επόμενη χώρα που θα πρέπει να εντοπίσεις.
ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
15. Η παραβολή του σπλαχνικού Σαμαρείτη, ο πλησίον μας και εμείς
ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΑΜΠΑΣ ΦΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ.
Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΡΑΦΑΕΛΛΑ Β’
Οι φιλανθρωπικεσ οργανωσεισ που δρουν σαν τον σπλαχνικο Σαμαρειτη
Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…
Διεθνής Αμνηστία και παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία και παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών.
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΣΣΗ.
Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ (ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ) ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΥΡΜΕΝΤΖΑ ΕΦΗ (Β2) ΚΟΥΡΜΕΝΤΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Παίζω με τις χώρες και τις σημαίες της Αφρικής.
ΛΑΛΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Β2 ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.
Παραβολή καλού Σαμαρείτη Κυριακίδης Κυριάκος
Σύγχρονοι συλλογικοί Σαμαρείτες
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Θρησκευτικά
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΕΡΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ Γ’3.
Εμείς κι ο Ρατσισμός Μοιάζουμε γιατί διαφέρουμε και η διαφορετικότητα
Γυμνάσιο Μουζακίου Γ΄ τάξη Πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας Σχολικό Έτος
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Μαυρίδης Κωνσταντίνος Ιγνατιάδου Τατιανή Κοτσιάμπαση Κατερίνα Βουβούση Μαρία Γκάπη Ελένη Πρότζεκτ 1 Γενικό Λύκειο Νάουσα.
Κουβαλούσα το βάρος της μοναξιάς αγκομαχώντας. Βίωνα την άρνηση των ανθρώπων σε όλο το μεγαλείο της. Είπα αυτό είναι πια και παραιτήθηκα κλείστηκα στην.
 Διεθνής  Ανεξάρτητη  Ιατρική ανθρωπιστική  Εθελοντική Κριτήριο: η ανάγκη των ανθρώπων ανεξάρτητα από θρησκεία, φυλή ή πολιτικούς δεσμούς Στόχος:
Αναστασία Ρεγγίνα Χριστίνα Μαρία
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΑ ΓΕΩΡΓΑΝΕ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΕΤΟΣ ΙΩΑΝΝΑ ΦΛΩΡΟΥ
Μετανάστες μαθητές: υποστηρικτικά μοντέλα και ευρωπαϊκές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. Το παράδειγμα του 2oυ Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού.
Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Πρόσφυγας, λοιπόν, είναι κάποιος που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του εξαιτίας πολιτικής, εθνικής, φυλετικής.
Ρατσισμός u Φυλετικός u Κοινωνικός u Αίτια u Συνέπειες u Λύσεις.
2 ο ΔΣ Χρυσούπολης Ε΄ τάξη Νοιάζομαι και Δρω. Εθελοντισμός - Εθελοντής Η πρόθυμη δέσμευση ενός ατόμου να εργαστεί χωρίς αμοιβή για ένα καθορισμένο ή αόριστο.
Σχολική επίδοση και μειονότητες
Οι δυο μεγαλύτεροι ποταμοί της Γης
Γίνε μέρος της λύσης Τι; Πώς; Πότε;.
ΑΦΡΙΚΗ.
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
Η ελεημοσυνη βασιλισσα των αρετων
Η ΦΤΩΧΕΙΑ Γρίλλιας Μανώλης Κουρτικάκη Αγγελική Κωτούλα Αναστασία
ACTION AID: ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Βελτιώνοντας τα Παγκόσμια Προβλήματα
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΘΕΜΑ:ΑΦΡΙΚΗ
ΟΜΑΔΑ1 - ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΡΤΖΙΝΟΥ ΤΖΕΝΗ ΣΤΑΜΟ ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΙΑΔΗ
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Ο όρος ρατσισμός στην κυριολεκτικά σημαίνει το μίσος ή τον φόβο για άτομα που ανήκουν σε φυλές διαφορετικές από τη δική μας, καθώς και την εχθρική.
ΤΑ ΧΕΡΙΑ Τ’ ΑΔΕΙΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Διδακτικοί στόχοι Το κεφάλαιο αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις ότι κάθε κοινωνία οργανώνεται με βάση συγκεκριμένους κοινωνικούς κανόνες, οι οποίοι προσδιορίζουν.
Ομαδα: …? (Β2) Μαριάννα Αδαμάκη Δήμητρα Ζιώγα Γιώργος Κόκκινος
Πάμε για ψώνια; (2) Βιβλίο σελ.44
Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη : Στ2 Έτος :
Άννα Τορτοπίδου Παναγιώτης Πρίτσας Πηγή: wikipedia
3o γυμνασιο κηφισιας Βικυ χουλιαρα Κοριλια τολια νικος χαμακιωτης
ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ
ΑΦΡΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ:30,221,532 km2 ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΧΩΡΕΣ:55
Για το μάθημα των θρησκευτικών Παπαγεωργίου Δανάη Παπαδημητρίου Μελίνα
UNICEF Η UNICEF αναγνωρίζει πως οι έγκαιρες παρεμβάσεις είναι οι πιο αποτελεσματικές και συνεργάζεται στενά με τα Υπουργεία Παιδείας των αναπτυσσόμενων.
Ο άνθρωπος ως διάκονος του πλησίον
Ζήνων ο Ελεάτης 1ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Καταγραφής Ενδιαφέροντος των Επιχειρήσεων – Μελών του ΕΒΕΘ για τις Αγορές του Εξωτερικού.
Τραπεζεσ– Ασφαλιση Πιστωσεων – Χρηματοδοτηση
Σύγχρονες Μορφές Ρατσισμού
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΑΞΗ Β3.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1η Ομάδα: Σκούρτης Θανάσης Εργασία Θρησκευτικών 1η Ομάδα: Σκούρτης Θανάσης Σοφιανού Κατερίνα Σπανός Γιάννης Στάη Μαρία Σταθάς Φίλιππος Σταυρόπουλος Γιάννης Β’5

Α. «Αντίθετο της αγάπης δεν είναι το μίσος αλλά η αδιαφορία» Δίκαια ο Τζόζεφ Φλέτσερ, σύγχρονος αμερικάνος θεολόγος, λέει πως το αντίθετο της αγάπης είναι η αδιαφορία, καθώς όπως και στην παραβολή με τον σπλαχνικό Σαμαρείτη βλέπουμε πως ενώ ένας Ιουδαίος είναι πεσμένος και χτυπημένος, ένας ιερέας, "πρότυπο" ανθρωπιάς πέρασε τον κοίταξε και τον προσπέρασε. Στη συνέχεια ένας λευϊτης, βοηθός ιερέα, πρότυπο κι αυτός ανθρωπιάς πέρασε τον είδε και προσπέρασε χωρίς να δώσει καμία σημασία.

Α. «Αντίθετο της αγάπης δεν είναι το μίσος αλλά η αδιαφορία» Κι όμως....για τα δεδομένα της εποχής τους τρεις ανθρώπους τους ενώνει η πίστη και η πατρίδα. Είναι ομοεθνείς και ομόπιστοι, επομένως : πλησίον. Και η ανατροπή είναι ο Σαμαρείτης! Είναι ξένος, εχθρός και μισητός από τους Ισραηλίτες. Το "λογικό" θα ήταν αυτός να προσπεράσει χωρίς να ρίξει ούτε μια ματιά στον πληγωμένο Ιουδαίο γιατί ήταν εχθρός του. Κι όμως δεν βοηθάει ο πλησίον και βοηθάει ο ξένος, ο Σαμαρείτης. Αυτός, ο "μη πλησίον" για τους Ισραηλίτες, περιποείται και υπόσχεται για τη συνέχιση της συμπαράστασης του.

Α. «Αντίθετο της αγάπης δεν είναι το μίσος αλλά η αδιαφορία» Έτσι λοιπόν, θα λέγαμε πως μπορούμε να αναφέρουμε αρκετά παραδείγματα κατά τα οποία οι άνθρωποι είναι αδιάφοροι όσον αφορά τους συνανθρώπους τους. Γίνεται πραγματικό πρότυπο αληθινής έμπρακτης συμπεριφοράς. Πρέπει να βλέπουμε με αγάπη και ευαισθησία τον κάθε άνθρωπο , ιδιαίτερα όταν βρίσκεται σε ανάγκη και να προσφέρουμε έμπρακτα την αγάπη μας, ανατρέποντας τις φυλετικές, εθνικές, θρησκευτικές, κοινωνικές διακρίσεις.

Β. Action Aid Η Action Aid είναι διεθνής μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας. Η Action Aid ξεκίνησε από τη Μεγάλη Βρετανία, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ως μια καθαρά φιλανθρωπική οργάνωση, με 88 υποστηρικτές που έγιναν ανάδοχοι σε 88 παιδιά στην Ινδία και την Κένυα. Αρχικά η δουλειά της επικεντρώθηκε στην παροχή υλικής βοήθειας, όπως νερό, τροφή και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και στην εξασφάλιση εκπαίδευσης για τα παιδιά. Στην πορεία έγινε φανερό, ότι το να παρέχει μόνο είδη πρώτης ανάγκης, ανακουφίζει το πρόβλημα μόνο προσωρινά, ενώ δεν αντιμετωπίζει τις πραγματικές αίτιες της φτώχειας που είναι η άνιση κατανομή δύναμης και πόρων.

Λειτουργεί από το 1998, αρχικά μέσω του προγράμματος Αναδοχής Παιδιού Λειτουργεί από το 1998, αρχικά μέσω του προγράμματος Αναδοχής Παιδιού. Σταδιακά, συμπεριέλαβε στις δράσεις της εκπαιδευτικά προγράμματα και εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το παγκόσμιο πρόβλημα της φτώχειας και τις αιτίες που το προκαλούν. Η ActionAid διεθνώς δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες σε Αφρική, Ασία και Λατινική Αμερική:  ΗνωμένοΒασίλειο, ΗΠΑ, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Δανία, Αυστραλία, Σουηδία, Μπανγκλαντές, Βραζιλία, Μπουρκίνα Φάσο, Μπουρούντι, Καμπότζη, Αφγανιστάν, Κίνα, Δημοκρατία του Κονγκό, Δομινικανή Δημοκρατία, Ισημερινός(Εκουαδόρ), Ελ Σαλβαδόρ, Αιθιοπία, Γκάμπια, Γκάνα, Γουατεμάλα, Γουινέα, Αϊτή, Ινδία, Λάος, Κένυα, Λιβερία, Μαλάουι, Μοζαμβίκη, Μιανμάρ, Νεπάλ, Νικαράγουα, Νιγηρία, Πακιστάν, Περού, Ρουάντα, Σενεγάλη, Σιέρα Λεόνε, Σομαλία, Τανζανία, Ουγκάντα, Βιετνάμ, Ζάμπια, Ζιμπάμπουε.

ΒΙΝΤΕΟ USB

ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!