Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γυμνάσιο Μουζακίου Γ΄ τάξη Πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας Σχολικό Έτος 2011-12.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γυμνάσιο Μουζακίου Γ΄ τάξη Πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας Σχολικό Έτος 2011-12."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γυμνάσιο Μουζακίου Γ΄ τάξη Πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας Σχολικό Έτος 2011-12

2 Υπεύθυνοι καθηγητές κ. Βαγενάς Κωνσταντίνος κ. Παπαδόπουλος Θωμάς

3 «Εθελοντισμός: » « Απασχόληση, εργασία ή χόμπι;»

4 Προτάσεις θεμάτων για την υλοποίηση ενός προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας Επιλογή θέματος Προγραμματισμός εργασιών- Χωρισμός των μαθητών σε ομάδες Εύρεση πληροφοριών μέσω διαδικτύου για την εθελοντική εργασίας σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο. Επικοινωνία με τους «Γιατρούς χωρίς σύνορα» Ανταπόκριση από τους «Γιατρούς χωρίς σύνορα» και αποστολή ενημερωτικού υλικού Η διαδικασία υλοποίησης

5 Γιατροί χωρίς σύνορα

6 Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δημιουργηθήκαν το 1971 από μια ομάδα Γάλλων γιατρών και δημοσιογράφων που πίστευαν με πάθος ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στην ιατρική φροντίδα. Εξελιχθήκαν στη μεγαλύτερη διεθνή, ανεξάρτητη, ιατρική, ανθρωπιστική οργάνωση, η οποία παρέχει ιατρική βοήθεια στους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, πολιτικές πεποιθήσεις ή φύλο. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ταξιδεύουν σε μέρη απομακρυσμένα όπου κανείς άλλος δεν θέλει ή δεν μπορεί να φτάσει. Βοηθούν ανθρώπους που έχουν πέσει θύματα φυσικών καταστροφών, πολέμων, επιδημιών. Πραγματοποιούν εκστρατείες εμβολιασμού, λειτουργούν επισιτιστικά και θεραπευτικά προγράμματα για υποσιτισμένα παιδιά, περιθάλπουν πρόσφυγες, θύματα ξεχασμένων ασθενειών και επιδημιών (όπως είναι η χολέρα, η ελονοσία, η φυματίωση κ.α.) και παρέχουν θεραπεία σε ασθενείς με HIV/AIDS. Η δράση τους διέπεται από τις αρχές της ανεξαρτησίας, της αμεροληψίας και της ουδετερότητας και γίνεται πραγματικότητα χάρη στην υποστήριξη 3,7 εκατομμυρίων δωρητών σε όλο τον κόσμο. Οι 26.000 εξειδικευμένοι γιατροί, νοσηλευτές, μαίες, τεχνικοί, οικονομικοί διαχειριστές και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περίπου 65 χώρες με στόχο να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές.

7 Οι Έλληνες Γιατροί Χωρίς Σύνορα Το ελληνικό τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ιδρύθηκε το 1990 και αποτελεί ένα από τα 19 τμήματα της οργάνωσης. Έλληνες εθελοντές ταξιδεύουν στην Αϊτή, την Παλαιστίνη, τη Ρουάντα. την Ινδονησία, το Σουδάν, τη Λ.Δ. Κονγκό, το Αφγανιστάν και πολλές ακόμη χώρες για να προσφέρουν βοήθεια και ανακούφιση στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Σήμερα, το ελληνικό τμήμα συνεργάζεται με το ισπανικό λειτουργώντας προγράμματα σε 22 χώρες. Αντιμετωπίζουν την πανδημία του HIV/ AIDS, αναπτύσσουν επισιτιστικά προγράμματα, προσφέρουν ιατρική βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη σε πρόσφυγες, θύματα συρράξεων, βίας ή εκτοπισμού και καταπολεμούν ασθένειες "ξεχασμένες" από τον αναπτυγμένο κόσμο. Βρίσκονται πάντα "στην πρώτη γραμμή" διατηρώντας την ανεξαρτησία τους από κάθε είδους συμφέροντα και εξασφαλίζοντας εθελοντές και οικονομικούς πόρους για τις αποστολές τους.

8

9 « Από την πρώτη κιόλας αποστολή της οργάνωσης συνειδητοποιήσαμε ότι εκτός από το να παρέχουμε ιατρική βοήθεια έχουμε την υποχρέωση να μιλάμε για την κατάσταση που βιώνουν οι ασθενείς μας, να φέρνουμε τις ξεχασμένες κρίσεις στο προσκήνιο, να απαιτούμε την πρόσβαση στους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο και να καταγγέλλουμε την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Aυτή είναι η μαρτυρία μας που στόχο έχει να ενημερώσει όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους, να ασκήσει πιέσεις και να επιφέρει τις επιθυμητές αλλαγές προς όφελος των ανθρώπων που κινδυνεύουν.» Η Μαρτυρία

10 « Δεν μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι η μαρτυρία σώζει ζωές αλλά είμαστε σίγουροι πως η σιωπή σκοτώνει.»

11 1. Αντωνίου Ιωάννης 2. Αντωνίου Χριστόφορος 3. Αργυρίου Δημήτρης 4. Βαϊόπουλος Δημήτρης 5. Βαϊόπουλος Κων/νος 6. Βασιλού Ιωάννα 7. Γκαραβέλα Ουρανία 8. Δημητρίου Ξένια 9. Ζήση Κλειώ 10. Καλαμπάκα Κατερίνα 11. Καλαμπαλίκη Ρέα Στο πρόγραμμα συμμετείχαν :


Κατέβασμα ppt "Γυμνάσιο Μουζακίου Γ΄ τάξη Πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας Σχολικό Έτος 2011-12."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google