«Η Ιστορία του Ναζισμού» Ομάδα: Κάλια

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η διαστρέβλωση της ιστορίας και ο αντικομουνισμός στην εκπαίδευση.
Advertisements

Η ΤΟ ΚΥΜΑ Tο ασυνήθιστο πείραμα ενός καθηγητή λυκείου να επιδείξει στους μαθητές του πως είναι η ζωή κάτω από μια δικτατορία, η οποία βρέθηκε εκτός ελέγχου.
Όταν περνούν οι …. Γερμανοί!!!
ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ.
1 Κούτσικος Βασίλης – Δεκέμβριος Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Ναζιστική Γερμανία και οι συνεργοί της δολοφόνησαν σχεδόν έξι.
28. Κοινωνία και κράτος στον Μεσοπόλεμο
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ά ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ-ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ
Ηλιάδη Αμαλία, ιστορικός-φιλόλογος, Δ/ντρια του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων
3. Η μεθοδευμένη εξόντωση (γενοκτονία) των Ελλήνων του Πόντου
Ο Εθνικοσοσιαλισμός ή Ναζισμός
ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου Πέμπτη
ΙσραηλΙτικεΣ ΚοινΟτητεΣ στην ΕλλΑδα κατΑ τον Β’ ΠαγκΟσμιο πΟλεμο
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ !!! Ο Στρατηγός DWIGHT D. EISENHOWER είχε δίκιο όταν διέταξε να τραβήξουν όσα φιλμ και φωτογραφίες μπορούσαν.
Γενοκτονία των Αρμενίων
Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης
Χιτλερική νεολαία
Ο Ιουδαϊσμός Σελ
Σύγχρονα εγκλήματα πολέμου Written by strategy on May 09, 2011 under Άμυνα Tags: Κουρδικό, Τουρκία Το στρατιωτικό σκέλος του PKK ανακοίνωσε ότι στις τελευταίες.
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
Κορκοβέλου Ρεγγίνα Κυπριανού Νεφέλη Εργασία για το μάθημα Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σπυροπούλου Ελένη Β’3 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα.
Κορκοβέλου Ρεγγίνα Κυπριανού Νεφέλη Εργασία για το μάθημα Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σπυροπούλου Ελένη Β’3 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα.
Εγκλήματα Πολέμου Μαρτυρίες 40 ανθρώπων για βασανιστήρια Σκληρά βασανιστήρια σε ιρακινές φυλακές καταγγέλλει το παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε.
Ευγονική είναι η μελέτη της από κάθε άποψη βελτίωσης του ανθρώπου με γενετικές μεθόδους. Σκοπός της είναι η αύξηση της αναλογίας των ατόμων με ανώτερα.
 ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ  ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ  ΠΕΡΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ  Γ3 
Φανατισμός και ανεξιθρησκία
21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
Αλέξανδρος Σμορέλ Κυριακίδης Κυριάκος. Ποιος είναι ο άγιος Μάρτυς Σμορέλ Ο Άγιος Μάρτυς Αλέξανδρος Σμορέλ (Αλέξανδρος του Μονάχου) ήταν ένας φοιτητής.
Tο project από τα μάτια των μαθητών  ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Tο σχολείο χώρισε τους μαθητές της Α’ Λυκείου σε 9 διαφορετικά project, ανάλογα με το.
Ρατσιστές δεν είναι μόνο οι άλλοι
Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝΓΚΡΑΝΤ
ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΡΤΙΝΟΥ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ.
Π.Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Θρησκευτικά Θ.Ε2: Το ζήτημα της θρησκείας στη σύγχρονη Ευρώπη Κουργιτάκου Μιχαέλα Γ’2 ΑΝΤΙΣΗΜΗΤΙΣΜΟΣ.
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 Η Ελλάδα πολεμά τον φασισμό.
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
Το ολοκαύτωμα των Εβραίων
ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ.
Ο Β΄ Παγκοσμιος Πόλεμος και ο δραμινός Σεπτέμβριος 1941.
ΜΑΡΙΑ ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΓΥΡΟΥ. Το καθεστώς του Νικολάου Β΄ ήταν αυταρχικό και καταπιεστικό με αποτέλεσμα τις εξεγέρσεις των αγροτικών και εργατικών.
ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 37. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΥ 3122 ΣΤ’ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014 ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ Δ. (2004). ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Ιστορία Στην Αμερική πολύ πριν ανακαλυφθεί από τον Κολόμβο οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν τον καπνό και πίστευαν ότι έχει σπουδαίες φαρμακευτικές ιδιότητες.
Σπύρος Αβδημιώτης MBA PhD Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Εαρινό Εξάμηνο 2016.
Άννα Φράνκ ΤΖΟΤΖΕΦΙΝ ΠΟΥΛ ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΑΡΕΤ. Δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο πολλοί άνθρωποι είχαν χάσει τις δουλειές και τις περιουσίες τους. Η Άννα Φρανκ ήταν.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΝΑΖΙΣΜΟΣ Αναστασάκης Κωνσταντίνος Αντωνάκη Φωτεινή Βούτουνα Χρυσούλα Μπαλή Ιωάννα Παναγιωτοπούλου Όλγα-Μαρία.
Β ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ & ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940.
ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΡΩΝ
Ρατσισμός Πολυπολιτισμικότητα και Ελληνικό Σχολείο:
Η οικονομική κρίση Μαύρη Πέμπτη/ 24 Οκτωβρίου 1929: Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καταρρέει. Κανείς από τους οικονομικούς αναλυτές δεν είχε προβλέψει.
Η ετυμολογία της λέξης «Εκκλησία»
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος
ΟΜΑΔΑ1 - ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΡΤΖΙΝΟΥ ΤΖΕΝΗ ΣΤΑΜΟ ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΙΑΔΗ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΦΡΑΝΚ
Γερμανία.
Γερμανία Μάθημα :Γεωγραφία Υπεύθυνη καθηγήτρια:κ. Μαλάμου
Ε΄ – ΣΤ΄ τάξεις 2ο ΔΣ Χρυσούπολης
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
Τι είναι το Ολοκαύτωμα;
Ρατσισμός & Προκατάληψη
ΠΕΡΙΚΛΗΣ Χαλβατζή Μαρία Α’3.
ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Project 4 Εξερευνώντας γειτονιές της πόλης Η Εβραϊκή συνοικία
Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
O πληθυσμός της Ευρώπης
Αδολφοσ χιτλερ. Αδολφοσ χιτλερ Μουσολινι και χιτλερ.
Ρατσισμός.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

«Η Ιστορία του Ναζισμού» Ομάδα: Κάλια 3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Ερευνητική Εργασία A΄Λυκείου, Β΄Τετράμηνο Σχολικό Έτος: 2014-2015 Θέμα Ερευνητικής Εργασίας: Φασισμός και Ναζισμός Θέμα Ομάδας: «Η Ιστορία του Ναζισμού» Ομάδα: Κάλια Δήμητρα Ιωάννα Μαριάννα

Σκοπός Σκοπός της εργασίας αυτής είναι να παρουσιάσουμε την ιστορία του Ναζισμού

H Nαζιστική Ιδεολογία Αναπτύχθηκε πρώτη φορά από τον Άντον Ντρέξλερ και αργότερα από τον Χίτλερ ως μέσο για να απομακρυνθεί η εργατική τάξη από τον κομμουνισμό Διαμορφώθηκε από έναν συνδυασμό φυλετικού αντισημιτισμού και κοινωνικού Δαρβινισμού Αρχικά η πολιτική στρατηγική του Ναζισμού εναντιώθηκε στις μεγάλες επιχειρήσεις, στην αστική και καπιταλιστική ιδεολογία, θέσεις που κατά την δεκαετία του 30'

Άντον Ντρέξλερ- Αδόλφος Χίτλερ

Η καταγωγή της ναζιστικής ιδεολογίας Είναι θεολογική καθώς οι Εβραίοι ήταν υπεύθυνοι για τον θάνατο του Χριστού και αρνούνταν την θεότητα του Ιησού Ο συσχετισμός τον Εβραίων με το κακό δεν ήταν δημιουργία των Ναζί, αλλά αναγόταν στο Χριστιανικό Μεσαίωνα, περίοδο κατά την οποία οι Εβραίοι για πρώτη φορά περιορίστηκαν σε γκέτο και αποκλείστηκαν από την αξιοσέβαστη κοινωνία

Επιστημονική θεωρία φυλετισμού Η πρώτη επιστημονική θεωρία φυλετισμού ανελήφθη από τον Γάλλο κοινωνικό θεωρητικό Joseph-Arthur Gobineau (1816-1882) Ο Gobineau υποστήριξε πως υπάρχει μια ιεραρχία μεταξύ των φυλών, οι οποίες έχουν πολύ διαφορετικά προσόντα και χαρακτηριστικά. Η πιο ανεπτυγμένη και δημιουργική φυλή είναι οι "λευκοί λαοί", το υψηλότερο στοιχείο των οποίων ο Gobineau ανέφερε ως "Άριοι"

Joseph-Arthur Gobineau

Ομάδες που στοχοποιήθηκαν Ομοφυλόφιλοι Ανάπηροι Εβραίοι Τσιγγάνοι/Ρομά

Ομοφυλόφιλοι Στοχοποίηση πάνω από ένα εκατομμύριο γερμανοί άνδρες Αποκηρύχθηκαν ως «αντικοινωνικά παράσιτα» και ως «εχθροί του κράτους» Πάνω από 100.000 άνδρες συνελήφθησαν. Περίπου 50.000 άνδρες εξέτισαν ποινές φυλάκισης. Άλλοι κλείστηκαν σε ψυχιατρικές κλινικές. 5.000 ως 15.000 άνδρες φυλακίστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, πολλοί εξ αυτών δολοφονήθηκαν ή πέθαναν από την πείνα, τους ξυλοδαρμούς και την εξάντληση

Ανάπηροι Υποχρεωτική στείρωση Απαγόρευση γάμου Θανατώθηκαν με αέριο ή δηλητήριο σε επιλεγμένα ιδρύματα

Εβραίοι Θεωρούνταν υπεύθυνοι για τον θάνατο του Χριστού. Περιορίστηκαν σε γκέτο και αποκλείστηκαν από την αξιοσέβαστη κοινωνία. Προσδιορίζονταν από βιολογικούς παράγοντες, όπως το χρώμα των μαλλιών, τα χαρακτηριστικά του προσώπου και το αίμα. Οι Ναζί κατηγόρησαν τους Εβραίους για την ήττα της Γερμανίας το 1918. Ο Χίτλερ περιέγραφε τους Εβραίους ως '' καταστροφείς του πολέμου '' οι Εβραίοι αντιπροσώπευαν το κακό. Το 1941, το Ναζιστικό καθεστώς εγκαινίασε εκείνο που ονόμαζε '' τελική λύση '' , μια προσπάθεια να εξολοθρεύσει τον Εβραϊκό πληθυσμό της Ευρώπης,η οποία οδήγησε στον θάνατο περίπου έξι εκατομμυρίων Εβραίων

Τσιγγάνοι Οι τσιγγάνοι υφίσταντο διακρίσεις ήδη προ του 1933. Τον Σεμπτέμβριο 1939 αποφασίστηκε η σύλληψη και ο εγκλεισμός 30.000 Σίντι και Ρομά της Γερμανίας σε γκέτο της κατεχόμενης Πολωνίας Ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου διατάχθηκε η μεταφορά τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η απόφαση της '' οριστικής λύσης '' για τους δύο αυτούς λαούς λήφθηκε τον Δεκέμβριο του 1942. Πάνω από 20.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά βρήκαν τον θάνατο στους θαλάμους αερίων του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Στις κατεχόμενες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης φονεύθηκαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις άλλα 250.000 άτομα.

Βιβλιογραφία Γενοκτονία των Ευρωπαίων Τσιγγάνων (1939-1945):http://www.ushmm.org/wlc/el/article.php?ModuleId=10005219 Τα θύματα της ναζιστικής εποχής: Η ναζιστική ρατσιστική ιδεολογία: http://www.ushmm.org/wlc/el/article.php?ModuleId=10007457 Andrew Heywood (έτος έκδοσης). ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ. εκδότης

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ