Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ

2 Ο Νέλσον Μαντέλα γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1918 στην Τράνσκεΐ της Νότιας Αφρικής και απεβίωσε στις 5 Δεκέμβριου 2013 ήταν επαναστάτης ενάντια στο καθεστώς του Απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής και στη συνέχεια πολιτικός και ο πρώτος έγχρωμος πρόεδρος της Νοτιάς Αφρικής ( ).

3

4 Δικηγόρος στο Γιοχάνεσμπουργκ, έγινε μέλος του ANC το 1944

5 Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ Η πρώτη σύζυγος του Μαντέλα ήταν η νοσοκόµα Εβελιν Μέιζ. Συναντήθηκαν το 1944 όταν εργαζόταν ως βοηθός σε δικηγορικό γραφείο του Γιοχάνεσµπουργκ και προετοιµαζόταν να γίνει δικαστής. «Τον αγάπησα από την πρώτη στιγµή που τον είδα», είχε δηλώσει η Μέιζ στη συγγραφέα Φατίµα Μέερ. «Συνδεθήκαµε αµέσως και µέσα σε λίγους µήνες µου έκανε πρόταση γάµου». Παντρεύτηκαν την ίδια χρονιά - εκείνος ήταν 26 και εκείνη 23. Το πρώτο τους παιδί, ο Τεµπεκίλε, γεννήθηκε το 1946 και έναν χρόνο αργότερα µετακόµισαν στην περιοχή που σήµερα λέγεται Σοβέτο. «Ηταν φτωχικά», γράφει ο Μαντέλα, «αλλά ήταν το πρώτο σπίτι µου και ήµουν περήφανος. Ενας άνδρας δεν είναι άνδρας µέχρι να αποκτήσει δικό του σπίτι». Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1958, το ζευγάρι χώρισε και στα χαρτιά του διαζυγίου η Εβελιν υποστήριξε πως ο Μαντέλα την είχε γρονθοκοπήσει και την είχε απειλήσει ότι θα τη σκοτώσει µε τσεκούρι. Εκείνος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Ο Μαντέλα είναι σίγουρα µε πολλούς τρόπους ένας επαναστάτης. Ισως όχι όµως ως σύζυγος ή πατέρας

6

7 Η ΦΥΛΑΚΙΣΗ Φυλακίστηκε για 27 χρόνια  από το «καθεστώς των λευκών» αλλά απελευθερώθηκε το 1990 για να γίνει τέσσερα χρόνια αργότερα ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της χώρας  και να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην πορεία προς την ειρήνη και την κατάργηση των θεσμοθετημένων φυλετικών διακρίσεων. Του απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης το 1993.

8

9 ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ

10 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ Μ.


Κατέβασμα ppt "ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google