ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Μαριλένα Παπαλάμπρου Άννα Στασινοπούλου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
Advertisements

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Ισορροπημένη διατροφή
Εβδομάδα Υγιεινής Διατροφής
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Διατροφή και Υγεία.
ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
Δημητριακά.
Η Νότια Κορέα, επίσημα Δημοκρατία της Κορέας, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου. Προς τον Βορρά συνορεύει.
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
τρώω καλύτερα ζω καλύτερα
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
PROJECT Β2 ΔΙΑΤΡΟΦIKEΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Καθηγητές Ματσέλης Στράτος Σiμάκη Ανθή ΓΕΛ ΑΙΓΙΝΙΟΥ.
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Σαλάτες Καλοκαιρινή σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, ελιές, κάπαρη, κρίταμο και βαρελίσια φέτα Πράσινη σαλάτα με αρωματικά φρούτα εποχής, λάδι, αγουρίδα και.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να τρώει όποιο φαγητό του αρέσει.Στις περισσότερες θρησκείες, υπάρχουν διαιτολογικοί κανόνες.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔιατροφικεΣ συνηθειεσ
ΨΑΡΙΑ.
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
Ποια είναι η μεσογειακή διατροφή;
Συνιστώμενες Διατροφικές Οδηγίες για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους Μπίλιου Διαμάντω Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εξειδικευμένη στις Διατροφικές.
Αλεξίου Μυρτώ Κάλλου Ελπίδα
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ!!! ‘Αλεξ Χαράλαμπος Στ’2.
TOMATO SAUCE. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ Η ντομάτα ήρθε στη Ευρώπη από το Νέο Κόσμο (Αμερική), το 1521 μετά την κατάκτηση των Αζτέκων από τους Ισπανούς Μια από τις.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ος Διαγωνισμός Έφηβου Μεσσήνιου Καταναλωτή.
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
ΙΤΑΛΙΑ.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ
DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Σπύρος Τσουκαλάς , Άρης Σερμέτης , Άρτεμις
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
Γαστρονομικός τουρισμός : τις κουζίνες του κόσμου
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΤΡΟΦΩΝ- ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ- ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας
ΣΚΟΡΔΟ Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Λατινική Αμερική Συνεργάστηκαν: Βασιλειάδη Δήμητρα Θανοπούλου Φαίη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Μαριλένα Παπαλάμπρου Άννα Στασινοπούλου Άλκηστη Τσενεμπή Παναγιώτης Φρυδάς Κατερίνα Χαλκά

Εισαγωγή Η κινέζικη κουζίνα είναι ιδιαίτερα νόστιμη αλλά και πολύ ελαφριά, υγιεινή και καθόλου παχυντική. Δε χρησιμοποιεί, βούτυρο ή μαγειρικό λίπος και το λάδι που χρησιμοποιείται στο φαγητό δεν ξεπερνά τις 3-4 κουταλιές. Πατάτες, πίτες, παχυντικές σάλτσες δεν υπάρχουν στα κινέζικα φαγητά όπως επίσης και το ψωμί δε συμπεριλαμβάνεται στα κινέζικα μενού. 

Χαρακτηριστικά Κουζίνα του ελάχιστου Υλικά ψιλοκομμένα Ελάχιστα λιπαρά Χαμηλή φωτιά Ελάχιστο καύσιμο Σύντομο βράσιμο-ψήσιμο

Υλικά Ρύζι Τοφού Πάστες Κινέζικο Λάχανο Κάστανα Τουρσί Μπαχαρικά Φίδι Νούντλς Βλαστάρια μπαμπού Μανιτάρια Σάλτσες

Τοπικές Κουζίνες Κουζίνα Πεκίνου-Σαντόγκ (ΒΟΡΡΑΣ) Η κουζίνα της Καντόνας και Τσαοτζού (ΝΟΤΟΣ) Η κουζίνα της Σαγκάη (ΑΝΑΤΟΛΗ) Κουζίνα του Σετσουάν (ΔΥΣΗ)

Ποτά Κρύο ποτό όπως το ice-cold Μή αλκοολούχα ποτά-μπύρα Καυτό τσάι ή καυτό νερό

Διατροφή-Θρησκεία Ο Κομφούκιος είχε πει ότι το φαγητό είναι η δύναμη που ενώνει την κοινωνία και κανείς δεν είναι τόσο ικανός, ώστε να κατανοήσει το πραγματικό νόημα της διατροφής του. Ο ινδουισμός, όπως και ο βουδισμός (χαρακτηριστικές θρησκείες της κίνας) συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με την παράδοση της φυτοφαγίες, χωρίς ωστόσο να την επιβάλλουν.

Η διάδοση μιας διατροφής που δεν περιέχει κρέας σε αυτές τις θρησκείες προκύπτει από δυο βασικές θρησκευτικές αρχές: Την αρχή της μετενσάρκωσης, σύμφωνα με την οποία οι ψυχές δεν καταστρέφονται, αλλά αλλάζουν μορφή. Την αχίμσα (“μη βία”), που ισχύει για όλα τα έμβια όντα. Γι αυτό και πολλοί πιστοί αντιτίθονται στη θανάτωση των ζώων.

Διατροφικοί κανόνες Ινδουισμού Απαγόρευση κατανάλωσης: Aρπακτικών πουλιών Θαλασσινών Φυτών που μεγαλώνουν σε σκιερά μέρη (πχ. σκόρδο, κρεμμύδι). Επειδή θεωρούνται “ακάθαρτα”.

Αποφεύγουν: Το κρέας Το αλκοόλ Απαγόρευση θανάτωσης της ιερής αγελάδας και της κατανάλωσης χοιρινού . Ενδεικτικό είναι πως οι αγελάδες κυκλοφορούν ελεύθερες στους δρόμους των κινεζικών επαρχιών, ώστε ο καθένας να μπορεί να πάρει το γάλα τους.

Chow Mein 炒面 Η "Chow mein" είναι η Καντώνα προφορά των κινεζικών χαρακτήρων παραπάνω, πράγμα που σημαίνει ανακατεύετε-τηγανισμένα noodles. Σε γενικές γραμμές, αυτό το ανακατεύετε-τηγανισμένα πιάτο αποτελείται από ζυμαρικά, κρέας (συνήθως κοτόπουλο, βοδινό κρέας, γαρίδες, ή χοιρινό), τα κρεμμύδια και το σέλινο. Για τη λήψη chow mein, τα ζυμαρικά πρέπει να μαγειρεύονται σε βραστό νερό για λίγο. Αφού γίνει δροσερό, στη συνέχεια να προχωρήσουμε στο στάδιο της τηγάνισμα.

Ψητή πάπια Πεκίνου 北京 烤鸭 Πάπια Πεκίνου είναι ένα διάσημο πιάτο από το Πεκίνο, απολαμβάνοντας παγκόσμια φήμη, και θεωρείται ως ένα από τα εθνικά πιάτα της Κίνας. Πάπια Πεκίνου έχει γευτεί για λεπτή και τραγανή πέτσα του. Η πάπια Πεκίνου φέτες τρώγεται συχνά με τηγανίτες, γλυκιά σάλτσα σόγιας, σόγιας ή με πουρέ σκόρδου. Είναι ένα πιάτο must-γεύση στο Πεκίνο!

Wontons 馄饨 Από τη δυναστεία των Τανγκ (618-907), υπήρξε ένα έθιμο για τους ανθρώπους να τρώνε wontons στο χειμερινό ηλιοστάσιο. Το πιο ευέλικτο σχήμα wonton είναι απλή ένα ορθογώνιο τρίγωνο, όμοια με τα Ιταλικά τορτελίνια. Οι Wontons συνήθως βραστά και σερβίρεται σε σούπα ή μερικές φορές τηγανητές. Η πλήρωση των wontons μπορεί να κιμά χοιρινό ή γαρίδες σε κύβους.